1/1/17

Επικίνδυνη ανεπάρκεια

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Τ Η Ν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ανεπάρκεια που ο κ. Αναστασιάδης επέδειξε κατά τη «Συμφωνία του Δείπνου» της 1ης Δεκεμβρίου τρέχουν εκ των υστέρων να επουλώσουν. Για να προλάβουν τις χειρότερες ζημιές που η εν λόγω συμφωνία προμηνύει, στην προγραμματισθείσα για την 12η Ιανουαρίου «Διάσκεψη» στη Γενεύη. Για την οποία, η ανεπάρκεια Αναστασιάδη στο Δείπνο, ΔΕΝ προ-εξασφάλισε ούτε την παρουσία, ούτε τη συμμετοχή καν της… Κυπριακής Δημοκρατίας. Πράγμα που επιβεβαιώνεται,
- ΟΧΙ ΜΟΝΟ από τις δηλώσεις του συνομολογήσαντος τη «Συμφωνία του Δείπνου» λαλίστατου κ. Ακιντζί, στον οποίο ματαίως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ν. Χριστοδουλίδης επιχειρεί να καταλογίσει… «αυθαίρετες», λόγω σκοπιμοτήτων, «ερμηνείες»,
- ΑΛΛΑ ΚΑΙ από τις ρητές και ξεκάθαρες δηλώσεις τού έχοντος και την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ στο Δείπνο, κ. Έιντε: Ότι… εκκρεμεί ποιο κράτος θα έχει την «4η πένα» ώστε, μαζί με τις «άλλες Τρεις πένες των Εγγυητριών» να… υπογράψει!!!

Τ Ρ Ε Χ Ο Υ Ν λοιπόν επί ένα μήνα, από το Δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, σε… συνταγματολόγους, σε γνωμοδότες, σε συσκέψεις επί συσκέψεων προεδρικών συμβούλων και ούτω καθ’ εξής, για βρουν τα υποτιθέμενα… «αυτονόητα», τα οποία η ανεπάρκεια Αναστασιάδη δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει «αυτονοήτως» στο Δείπνο για την επικείμενη Γενεύη.
Β Ε Β Α Ι Α η εν λόγω ανεπάρκεια Αναστασιάδη δεν αφορά μόνο το περί Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτημα. Αφορά το σύνολο όσων διακυβεύονται, για τον Ελληνισμό στην Κύπρο, από την πολιτική και τη «διαχείριση» τού 7ου και, ίσως, Τελευταίου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας…
Ω Σ Τ Ο Σ Ο είναι εξόχως ενδεικτική διαχρονικά και ως εκ τούτου συνιστά ένα ασφαλές προειδοποιητικό σήμα για την επικινδυνότητα της ανεπάρκειάς του. Τα «προσόντα» δηλαδή που επέδειξε μέχρι τώρα, στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τη «λύση» του Κυπριακού, τα οποία, μόνο φόβους παράγουν για τα επικείμενα «κατορθώματά» του. Και το ζήτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενδεικτικό του συνόλου, καθίσταται πλέον ως η λυδία λίθος:
Ο Π Ω Σ ΣΤΗ «Συμφωνία του Δείπνου» για την επικείμενη Γενεύη δεν μερίμνησε για τα «αυτονόητα», τα ίδια ακριβώς είχε «κατορθώσει» και στην εναρκτήρια συμφωνία του με τον Έρογλου, την Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014:
- ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε καν κατ’ «εποικοδομητική ασάφεια» μια κάποια διάσωση, έστω και κατ’ όνομα, είτε «αυτονόητα» είτε… «υπονοούμενα» τής Κυπριακής Δημοκρατίας.
- ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ακολούθησαν αμέσως μετά, σωρηδόν, οι εκ των υστέρων επινοήσεις περί «μετεξέλιξης» και περί δήθεν «διασφάλισης της συνέχειας ύπαρξης» της ΚΔ, με το επιχείρημα ότι… δεν θα χρειαστεί νέα αίτηση ένταξης στην ΕΕ ή στον ΟΗΕ για τη νέα κρατική υπόσταση που θα προκύψει από τη «λύση».
- ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, όμως, οι Τούρκοι, εξ αρχής βασίμως και εκ της γραπτής συμφωνίας, εξέλαβαν και διαρκώς έκτοτε εκλαμβάνουν ως προ-συμφωνητικό για το ότι:
- Η ΝΕΑ κρατική υπόσταση της Διζωνικής Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, ονόματι «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» (ΕΚΟ), θα κληρονομήσει - όπως οι κληρονομούντες κάθε… πεθαμένη - την Διεθνή Προσωπικότητα και την Κυριαρχία της… Εκλιπούσας!!!
Υ Π Η Ρ Ξ Ε ΜΙΑ εξόχως ενδεικτική στιγμή, κατά την οποία ο κ. Αναστασιάδης, προκειμένου να αποκρύψει την ανεπάρκεια που επέδειξε, ειδικά για την ΚΔ, κατά τη συνομολόγηση της Κοινής Διακήρυξης τής 11ης Φεβ. 2014 με τον κ. Έρογλου, επιχείρησε να ξεγελάσει τη Βουλή και τον λαό:
- ΑΓΟΡΕΥΕ για το Κυπριακό, με γραπτό του κείμενο, σε ειδική επί τούτου συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη, 11 Φεβρ. 2016 - δύο ακριβώς χρόνια μετά τη συμφωνία του με τον κ. Έρογλου - κι έφτασε ώς το σημείο να εκφωνήσει ψευδώς (και δολίως) αλλοιωμένο το ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ της Κοινής Διακήρυξης που ο ίδιος είχε συνομολογήσει με τον Έρογλου:
Ε Ι Π Ε ΕΠΙ λέξει και ήταν γραμμένο στην ομιλία του και δη εντός εισαγωγικών, ως δήθεν προερχόμενο από το κείμενο της 11ης Φεβρ. 2014 ότι: «Ρητά αναφέρεται - έγραψε και εκφώνησε στη Βουλή ο Αναστασιάδης - στην παράγραφο 4 του ανακοινωθέντος ότι: "Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα αποτελείται από δύο συνιστώσες πολιτείες, ισοτίμου καθεστώτος"…».
- Αλλά το αυθεντικό κείμενο της 11ης Φεβρ. 2014 ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ για «Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία».
- Γράφει ότι: «Το Ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία θα αποτελείται από δυο συνιστώσες πολιτείες με ισότιμο καθεστώς».
Κ Α Ι ΕΙΝΑΙ άλλο πράγμα η ΚΔ (Κυπριακή Δημοκρατία) και εντελώς άλλο και διαφορετικό, ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, η ΕΚΟ (Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία). Το δε σημαντικότερο δεν είναι τι ισχυρίζεται η δική μας αρθρογραφία, ή τα όσα διατείνεται η προπαγάνδα Αναστασιάδη - ΔηΣυ-ΑΚΕΛ κ.ο.κ., αλλά, τα όσα βασίμως ΕΚ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ επικαλείται η Τουρκία, ο Ακιντζί και ο ύπατος του ΟΗΕ ειδικός αντιπρόσωπος κ. Έιντε. Που έχουν πάρει μέχρι τώρα του Αναστασιάδη την ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Και στη Συμφωνία της 11ης Φεβρ. 2014 και στη Συμφωνία της 1ης Δεκ. 2016…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.