10/1/17

Εδώ στη Γενεύη ας σοβαρευτούμε λοιπόν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τώρα θα πρέπει να δεσμευτεί ότι, εάν η απόφαση είναι «ΟΧΙ», ο ίδιος θα αναλάβει να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα ότι έχει αποτύχει στην αποστολή της επίλυσης του Κυπριακού, διότι η λύση που πρότεινε ήταν κακή και απαράδεκτη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά τις προεδρικές εκλογές, εάν φέρει σχέδιο λύσης και το απορρίψει ο λαός. Αυτό είναι λογικό. Προσθέτει, όμως, ότι θα αφήσει αυτούς, που «θα παροτρύνουν τον λαό όπως απορρίψει τη συμφωνία, να αναλάβουν και την ευθύνη»!
Αλλά, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ΟΧΙ», την αποκλειστική ευθύνη δεν θα τη φέρει ο λαός, αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο οποίος έφερε ένα απαράδεκτο σχέδιο.

Άλλωστε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν τήρησε καμιά από τις υποσχέσεις του. Δεν τήρησε τίποτε από όσα δεσμεύτηκε! Είπε ότι οι δικοί του και μόνο ώμοι δεν αντέχουν το βάρος του Κυπριακού και ότι θα έπρεπε να γίνει συλλογική διαχείριση. Αντ' αυτού προχώρησε στην προσωπική διαχείριση και χωρίς να ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο.
Χωρίς τη λήψη συλλογικών αποφάσεων. Μόνος του διαπραγματεύθηκε και μόνος του αποφάσισε να γίνει η διάσκεψη της Γενεύης, εν μιά νυκτί, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις. Συνεπώς, η ευθύνη πρωτίστως ανήκει στον λαό. Και ένας ηγέτης, το κύριο που θα πρέπει να πράττει δεν είναι να φορτώνει τις δικές του ευθύνες στον λαό, αλλά να τις αναλαμβάνει. Αυτό κι αν θέλει τόλμη, και θέλει και τόλμη και υπευθυνότητα.

Συνεπώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τώρα θα πρέπει να δεσμευτεί ότι, εάν η απόφαση είναι «ΟΧΙ», ο ίδιος θα αναλάβει να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα και ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, ότι έχει αποτύχει στην αποστολή της επίλυσης του Κυπριακού, διότι η λύση που πρότεινε ήταν κακή και απαράδεκτη. (Και πώς να μην είναι, αφού νομιμοποιεί τη διχοτόμηση).
Αυτό πρέπει να πράξει και όχι να ισχυρίζεται ότι άλλοι θα πρέπει να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Εμείς οι λοιποί είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την προσπάθεια υπεράσπισης του λαού και των αποφάσεών του, αλλά κυρίως είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Πόσω μάλλον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και βεβαίως θα πρέπει να αποχωρήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ανοίξει αυτή τη συζήτηση. Και οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Διότι, εμείς τον προειδοποιήσαμε πολλές φορές και καταθέσαμε εναλλακτικές επιλογές για να αποτραπούν οι κακοτοπιές, αλλά ουδείς μάς έλαβε υπ' όψιν. Μόνος του διεξήγαγε τις συνομιλίες, μόνος του αποφάσιζε. Εμείς του έχουμε πει ότι συνοδοιπόροι για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούμε να γίνουμε.
Συνένοχοι όμως στη διάλυσή της, ποτέ. Και αναλαμβάνουμε τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν. Που πιστέψαμε, δηλαδή, εκείνα τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλεγε προεκλογικά και στα οποία δεσμεύτηκε. Και δυστυχώς τον πιστέψαμε. Εδώ στη Γενεύη στηρίζουμε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και την Κυπριακή Δημοκρατία μαχητικά, αταλάντευτα, υπεύθυνα!

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Πρόεδρος Κινήματος «Αλληλεγγύη», Ευρωβουλευτής

2 σχόλια:

  1. Πεστα κ Θεοχαρους !
    Η κ Θεοχαρους λοιδωρηθηκε και στοχοποιηθηκε διοτι τολμησε να διαφωνηση στο Κυπριακο και να αποχωρηση απο το κομμα του Αναστασιαδη το ΔΗ-ΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε στην Κυρία Λεοχάρους.Έχει το κουράγιο και τη δύναμη να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Κυπριακού Λαόύ,θα έλεγα ολοκλήρου του Ελληνισμού.Σε καμία περιπτωση δεν πρέπει να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία ώστε η Κύπρος να έχει διεθνή εκπροσώπηση.Η Τουρκία είναι ένα δόλιο και αναξιόπιστο κράτος.Αυτό έδειξε η εμπλοκή της,στο Συριακό πρόβλημα.Οι ξένοι φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί.Οιδικοί μας αγρόν αγοράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.