6/1/17

Να τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα, για να ανατρέψει τη δημογραφική κατάρρευση - Το παράδειγμα της Σουηδίας

Καψύλης Αλέξανδρος 
Πληθυσμιακή έκρηξη στη Σουηδία
Πώς οι επιδοτήσεις των γεννήσεων και οι ξένοι μετανάστες λύνουν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα της σκανδιναβικής χώρας
Το κατώφλι των 10 εκατομμυρίων αναμένεται να περάσει τον επόμενο μήνα ο πληθυσμός της Σουηδίας. Και σε επτά μόλις χρόνια, το 2024, αναμένεται να φθάσει τα 11 εκατομμύρια. Αν οι προβλέψεις των ειδικών επαληθευθούν θα πρόκειται για την ταχύτερη αύξηση πληθυσμού στην Ιστορία. Ηδη όμως στη σκανδιναβική χώρα ο αριθμός των κατοίκων αυξάνεται με ρυθμό-ρεκόρ. Και αυτό όχι μόνο χάρη στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Χάρη και στην αύξηση του αριθμού των οικονομικά ενεργών πολιτών.Η αύξηση του εργατικού δυναμικού, άλλωστε, εξηγεί σε έναν μεγάλο βαθμό και τον αναπτυξιακό καλπασμό της οικονομίας της χώρας. Και, όπως επισημαίνουν οι δημογράφοι, βοηθά την κυβέρνηση της Στοκχόλμης να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού (ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα, εκφυλισμός του κοινωνικού κράτους, δημοσιονομικές εκτροπές) κατά τρόπο αποτελεσματικότερο συγκριτικά με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες της Δύσης.

Πώς τα καταφέρνει η Σουηδία να αυξάνει τον πληθυσμό της; Τα καταφέρνει με δύο τρόπους: πρώτον, δίνοντας στους νέους κίνητρα για να τεκνοποιήσουν (επιδόματα τέκνων, δωρεάν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, φύλαξη μαθητών στα σχολεία κτλ.) και, δεύτερον, οργανώνοντας τη συντεταγμένη ένταξη ξένων μεταναστών και προσφύγων στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας. Κάνοντας, δηλαδή, ό,τι δεν κάνει η Ελλάδα δυόμισι δεκαετίες τώρα. Ο,τι δεν άρχισε να κάνει η χώρα μας αμέσως μετά τα νεύματα του επιστρέφοντος από περιοδεία στην Αλβανία τότε υπουργού Εξωτερικών προς τους ζητωκραυγάζοντες γηγενείς να ακολουθήσουν την υπουργική λιμουζίνα και να περάσουν και αυτοί τα σύνορα στην Κακαβιά προς την Ελλάδα.

Το αντιπαράδειγμα

Βορειοηπειρώτες και βέροι Ιλλυριοί εισερχόμενοι στο ελληνικό έδαφος αντιμετωπίστηκαν συλλήβδην στην καλύτερη περίπτωση ως υποζύγια προς εκμετάλλευση και στη χειρότερη ως εγκληματίες εν αναμονή. Σε καμία περίπτωση το ελληνικό κράτος δεν τους αντιμετώπισε ως οικονομικούς μετανάστες. Και η κοινωνία υιοθέτησε την επίσημη «γραμμή», την οποία σε ένα βαθμό επέβαλε - υπάρχει πάντοτε ανατροφοδότηση σε τέτοιες πρακτικές.

Την ίδια υποδοχή είχαν και μετανάστες από τις άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που εισήλθαν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του αλήστου μνήμης «σιδηρού παραπετάσματος» και επίσης μετανάστες από τη Νοτιοανατολική Ασία. Εμβληματική είναι η περίπτωση με τους αδήλωτους και ανασφάλιστους Ινδούς που αποκαλύφθηκε ότι είχε παρανόμως στη δούλεψή του ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας της χώρας το τόσο μακρινό αλλά και τόσο χαρούμενο έτος 2007...
Πώς λέμε Ελλάδα; Καμία σχέση! Στις ανεπτυγμένες κοινωνικά, οικονομικά, θεσμικά και πολιτισμικά χώρες της Βόρειας Ευρώπης η αύξηση του ενεργού πληθυσμού - των φορολογουμένων δηλαδή - αποτελεί ευλογία. Χάρη στα κίνητρα προς τους νέους γονείς η Γαλλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τις υψηλότερες κατά (γυναικεία) κεφαλήν γεννήσεις. Αλλά και στη Γερμανία, όπου οι νέοι παραμένουν ακόμα πολύ διστακτικοί σε ό,τι αφορά την τεκνοποίηση, η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ έχει εδώ και χρόνια θέσει ως στόχο την υποδοχή 500.000 ξένων μεταναστών ετησίως!
Μιλάμε για μισό εκατομμύριο μετανάστες ετησίως! Τόσους έχει ανάγκη η χώρα για να διατηρήσει το γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας που απολαμβάνουν σήμερα οι γηράσκοντες Γερμανοί. Παρεμπιπτόντως πέρυσι, λόγω της προσφυγικής κρίσης, η Γερμανία έκανε μια «μικρή» υπέρβαση υποδεχόμενη μέσα σε ένα μόνο 12μηνο περίπου 900.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί κανείς την πολιτική γενναιότητα της καγκελαρίου και σύσσωμης της γερμανικής κυβέρνησης - ας μην ξεχνάμε ότι τους μετανάστες υποδέχονται και ενσωματώνουν στην κοινωνία τους τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που αιματοκύλισαν την Ευρώπη ολόκληρη για χάρη της Αρίας φυλής.
Ευλογία τα εργατικά χέρια
Στη Σουηδία εν προκειμένω, οι έχοντες ηλικία άνω των 65 ετών αντιστοιχούσαν το 2016 στο ένα πέμπτο του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Και αν δεν αυξηθεί η εργατική δύναμη, οι υπερβαίνοντες την ηλικία αυτή που συνδέεται με τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στις σύγχρονες κοινωνίες το 2060 θα αντιστοιχούν στο ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού. Η σουηδική κυβέρνηση και η κοινωνία αντιδρούν με αποφασιστικότητα στην προοπτική αυτή - μωροί και μισαλλόδοξοι υπάρχουν παντού, αλλά σε ένα περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και ισονομίας εύκολα απομονώνονται.
«Η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας βοηθά στον μετριασμό των επιπτώσεων από την αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων. Και αυτό επειδή τα νέα εργατικά χέρια ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και αυξάνουν τα φορολογικά έσοδα. Επίσης ενισχύουν τις επενδύσεις στις υποδομές και στην ανάπτυξη του δημόσιου τομέα» δήλωσε στο Bloomberg η Αννα Μπρέμαν, επικεφαλής οικονομολόγος της Swedbank AB.
Ασφαλώς η πληθυσμιακή έκρηξη φέρνει στην κυβέρνηση της Στοκχόλμης και προκλήσεις, στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί. «Ενώ ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε ένα ακόμα εκατομμύριο κατοίκους στη χώρα, αντιμετωπίζουμε ένα όλο και οξυνόμενο πρόβλημα στέγασης κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Επιπλέον, διαπιστώνουμε ότι εμφανίζονται διαιρέσεις στο εργατικό δυναμικό της χώρας που πρέπει επίσης να αμβλυνθούν» σημειώνει η σουηδέζα οικονομολόγος.
163.000 μετανάστες μόνο το 2015
Η ίση μεταχείριση των δύο φύλων και τα γενναιόδωρα επιδόματα έχουν ως αποτέλεσμα οι γεννήσεις στη Σουηδία να ξεπερνούν τους θανάτους. Αλλά, σύμφωνα με τη σουηδική στατιστική υπηρεσία, η κύρια πηγή αύξησης του πληθυσμού έως το 2040 θα είναι η μετανάστευση. Ως το 2015 που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, η χώρα είχε μια «σχετικά ανοικτή» μεταναστευτική πολιτική, όπως τη χαρακτηρίζει το Bloomberg. Τη χρονιά εκείνη, όμως, υποδέχθηκε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό αιτούντων άσυλο: 163.000 ανθρώπους! Μιλάμε για περίπου 100.000 περισσότερους μετανάστες από όσους «διαχειρίζεται» σήμερα η Ελλάδα.
Επιπλέον, πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στη Σουηδία δεν διαθέτουν τις επαγγελματικές δεξιότητες για να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό της χώρας. Χρειάζονται εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια. «Η αύξηση του πληθυσμού είναι ευεργετική μακροπρόθεσμα, αλλά σήμερα δημιουργεί επιτακτικά προβλήματα στέγασης και εκπαίδευσης, ενώ απαιτείται προσοχή για να αντιμετωπιστούν επαπειλούμενες διακρίσεις και διαιρέσεις στο εργατικό δυναμικό της χώρας» επισημαίνει η Αννα Μπρέμαν. Εν κατακλείδι, πώς λέμε Ελλάδα; Καμία σχέση.
ΒΗΜΑ

33 σχόλια:

  1. Αισχρή προπαγάνδα. Ας τους πάρει σπίτι της. Για ποιο λόγο αυτό το προπαγανδιστικό κείμενο αναρτήθηκε σε ένα πατριωτικό ιστολόγιο;;;; Μας προτείνουν να γεμίσουμε τη χώρα πακιστανούς. Δεν με ενδιαφέρει πόσοι ζουν στην Ελλάδα αρκεί να είναι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη
      το άρθρο δεν αναφέρεται μόνο στους πρόσφυγες και μετανάστες.
      Αναφέρεται στην πολιτική που αφορά ΚΑΙ τους πολίτες της Σουηδίας.
      Πάρε μόνο αυτό το σκέλος ως παράδειγμα και αν θέλει πέτα το άλλο.

      Διαγραφή
    2. Το ζητούμενο δεν είναι οι "πολίτες" αλλα οι Έλληνες. Όταν οι λαθραίοι πολιτογραφούνται έχουμε να κάνουμε με πολίτες που δεν είναι Έλληνες και αυτό είναι το πρόβλημα, όπως σωστά επισημαίνει ο Γιάννης.

      Συμφωνώ με τον Γιάννη, αισχρή προπαγάνδα και αισχρή λογική το να παραμερίζουμε την έννοια του Έλληνα και να την αντικαθιστούμε με την έννοια του "πολίτη" που περιλαμβάνει πολιτογραφημένους κάθε λογής αλλοδαπών.

      Διαγραφή
    3. Σωστό το σχόλιο του Γιάννη.
      Να προσθέσουμε όμως και τα εξής : α) Οι Βορειοηπειρώτες είναι Έλληνες και μάλιστα έχουν περάσει τα πάνδεινα για να κρατήσουν ζωντανά τα ήθη τα έθιμα και την Ελληνική γλωσσά στην περιοχή που ονομάζουμε σήμερα Βόρεια Ήπειρο και που σε αυτή υπάρχει για πάνω από 3000 χρόνια. Μην τους αναφέρουμε απλά σαν μια κατηγορία μαζί με τους αλβανούς μουσουλμάνους. Πέρασαν μαρτύρια επί Χότζα και συνεχίζουν να διώκονται ακόμα και σήμερα από τις Αλβανικές κυβερνήσεις , που προσπαθούν να τους πάρουν τα σπίτια τους και να τους διώξουν από τις περιοχές τους. Η Ελλάς ήταν απούσα πάντα. Ας αγαλιάσουν οι ψυχές κάποιων Ελλήνων Ανδρών που αγωνίστηκαν για αυτούς όπως ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός . Όταν ο βαρύμαγκας Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα στη συνέχεια τους υποδέχτηκαν σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας εκτός ολίγων περιπτώσεων. Αν η Ελλάς ήθελε θα μπορούσε να αξιοποιήσει το δυναμικό που λέγεται Ελληνισμός της Β. Ηπείρου και σήμερα να ελέγχει τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα . Αντί να τους βοηθήσει να τους εκπαιδεύσει και να τους επιδοτήσει να μείνουν στις εστίες τους και να μεγαλουργήσουν , τους εκμεταλλεύτηκε σαν φτηνά εργατικά χέρια. Ένα Τεράστιο λάθος . Το πληρώνουμε σήμερα με τις διεκδικήσεις των Αλβανών. (είναι τεράστιο το θέμα και το αδικώ να το αναφέρω σε λίγες μόνο γραμμές, δεν φτάνουν).
      β) Να θυμίσω στους γράφοντες αλλά και στους προωθούντες το άρθρο ότι : Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 2 εκατομμύρια ανέργους . δεν έχουμε ανάγκη από εργατικά χέρια . Έχουμε τεράστιο πρόβλημα Οικονομικό -Πολιτικό και Εθνικής κυριαρχίας. Τα τελευταία χρόνια έφυγαν (και εξακολουθούν να φεύγουν) πάνω από 370.000 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέοι με προσόντα και καλά εκπαιδευμένοι . Αιμορραγία για τη χώρα . Η φτώχεια αυξάνεται και η ζωή των πολιτών συνεχώς υποβαθμίζεται και κάποιοι γράφουν προπαγανδιστικές μπούρδες στην Εφημερίδα του ομίλου της διαπλοκής. Κανείς Έλληνας που αγαπάει την χώρα του δεν θέλει την μιξεροποίηση της Ελληνικής κοινωνίας , δεν θέλουμε πολυφυλετική κοινωνία να πληρώνουμε με αίμα την θολοκουλτούρα των διεθνιστών - εθνομηδενιστών (αλλά πολύ πλούσιων) ψευτοαριστερών των σαλονιών. Ειδικά τώρα που είμαστε υπό κατοχή.
      Καλή η επιδότηση και η ενίσχυση της μητρότητας και της γονιμότητας αλλά μέχρι εκεί , όχι προπαγάνδα μαζί με την αναφορά σε μια κοινά αποδεκτή ανάγκη. Ευελπιστώ το σχόλιο μου να εμφανιστεί κ Καλεντερίδη.
      Καλή Χρονιά σε όλους.

      Διαγραφή
  2. Είναι αυτή η άποψη που λέμε τόσα χρόνια που βρίσκει σύμφωνους διεθνιστές και κοσμοπολίτες και που βλέπει τους ανθρώπους ως κοπάδια. Η μοναδική σωστή πολιτική πληθυσμιακής ανάκαμψης είναι να δοθούν κίνητρα σε Έλληνες να κάνουν παιδιά σε συνδυασμό με ανάπτυξη πραγματικής ελληνικής παιδείας ώστε να μπορούν να αφομοιώνονται και πληθυσμοί μεταναστευτικοί που όμως θα πρέπει να είναι ενός συγκεκριμένου ποσοστού! Δεν γίνονται όλοι οι μετανάστες Γερμανοί ούτε Σουηδοί και εκεί οι πολιτικές δεν είναι πολυπολιτισμικές αλλά κυνικές! Γίνονται διάφορες ενέργειες ώστε ουσιαστικά πολλοί από τους μετανάστες να πεθαίνουν άτεκνοι και οι υπόλοιποι να αφομοιώνονται όσο το δυνατόν γίνεται. Στην Ελλάδα δεν γίνεται τίποτα από όλα αυτά. Εάν δεν δοθούν κίνητρα ώστε να τεκνοποιπησουν Έλληνες γονείς και αν δεν αντιστραφεί ο αφελληνσιμός της παιδείας αλλά και αν δεν δοθούν κίνητρα σε Έλληνες να επαναπατριστούν η Ελλάδα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε λιβανοποίηση. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες για να νομίσουν τα χάπατα ότι αν έρθουν λαθρομετανάστες θα πάρουν σύνταξη...εκείνη την ψεύτικη του 2000, είναι μάλλον η νέα αρρώστια μετά την δραμολαγνεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτο άρθρο.

    Το δημογραφικό πρόβλημα ήταν γνωστό από την δεκαετία του '90. Αντ'αυτού δεν υπήρξε κανένα μέτρο για την αύξηση της γεννητικότητας των Ελλήνων. Και...Ξαφνικά μετά από 20 χρόνια παρουσιάζεται ως λύση η ενσωμάτωση αλλοφύλων. Οι άνθρωποι ΔΕΝ είναι αριθμοί,όπως εννοεί ο αρθρογράφος. Είναι φορείς κι ενός πολιτισμού.

    Έτσι για την ιστορία. Στην αρχαία Σπάρτη,όταν ο πληθυσμός είχε μειωθεί δραματικά κατά την διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου,θεσμοθετήθηκε η κοινοκτημοσύνη όλων των γυναικών της Σπάρτης,για 5 συνεχόμενα έτη. Όλες οι γυναίκες της Σπάρτης έπρεπε να φέρουν στον κόσμο τουλάχιστον από 5 παιδιά. Ασφαλώς και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σήμερα...Το αναφέρω μόνο και μόνο για να μας δείξει την θέληση ενός έθνους να επιβιώσει.

    Εμείς δεν κάναμε ούτε τα πιο απλά από το 1990. Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι η μείωση των Ελλήνων πιθανότατα να ήταν και μια σκοπούμενη ενέργεια. Πιθανότατα σκοπούμενη ενέργεια είναι και η αλλοίωση της κοινωνικής σύστασης της Ελλάδος,με την εισαγωγή αλλοφύλων.

    Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να γράφατε ένα άρθρο για τις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει η ελληνική πολιτεία από αύριο κιόλας,προκειμένου να αυξήσει τις γεννήσεις των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Κε Καλεντεριδη κατανοω το πνευμα της αναρτησεως.Αλλα θα ηθελα να τονιστουν οι πιο λογικες λυσεις του προβληματος.500.000 ελληνοπουλα εφυγαν για το εξωτερικο.Οι εκτρωσεις που καποιος ανεφερε.Βοηθεια και οχι ελεημοσυνη σε πολυτεκνους και ωθηση για γεννες στα ζευγαρια αντι για μιζερια και ανασφαλεια.Αυτα νομιζω πως θα γειρουν την ζυγαρια προς το καλο της Ελλαδος.Το τι κανει καποιο κρατος καπου αλλου,με ενδιαφερει μονο εγκυκλοπαιδικα και μονο για αντληση χρησιμων στατιστικων και μονο,οχι για αντιγραφη.Ομολογω παντως πως το αρθρο με στενοχωρησε καπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξενιτειά. Μεγάλη πληγή στον λαό μας. Πολύ σωστά το έθεσες

      Διαγραφή
  5. μας ταπαν αλλοι την δεκαετια του 90 με τους αλαβανους...
    θα δουμε τι θα λενε οι βικινγκς σε 30 χρονια οταν η μιση σκανδιναβια θα προσευχεται στον Αλλαχ...
    η βλακεια στο απωγειο...πως να την αντεξει ενας πανηλιθιος σα και εμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απανταω παλι σαν πανηλιθιος:1)Οι αλαβανοι δεν εχουν διαθεση ουτε να αλλαξουν την λατινικη γραφη του ονοματος τους...πιστευετε οτι εχουν διαθεση να ενσωματωθουν;
      2)Ερχονται σε μια κοινωνια με κατοχυρωμενο το ονομα προελευσης της απατεωνιας,τεμπελιας,μη παραγωγικοτητας κιοτι αλλο κακο και αδοξο υπαρχει...πιστευετε οτι θαθελαν να ενσωματωθουν σε μια τετοια κοινωνια;
      3)Δεν ξερω τι εγινε στην αρχαια σπαρτη,στον νεο κοσμο ομως οι εκτρωσεις ειναι 300000 κατετος.Οι δε,ονομαζομενοι ελληνες βαζουν 15 προφυλακτικα σε καθε συνευρεση μετα το δευτερο παιδι.Το τριτο απαγορευεται δια ροπαλου.Γιατι αραγε;
      4)Μα τι ειναι αυτα τα περι γονιδιακου ελληνα κιαλλες τετοιες τριχες;
      Εγω ο πανηλιθιος μπορω να καταλαβω οτι ειναι μια γερμανικη συλληψη πορευομενη απο τον Καλλεργη για σπασιμο του περιφημου θεσμου εθνους-κρατους στα πλαισια εμπεδωσης της ειρηνης στην ευρωπη εστω...οθδεμια σχεση εχει με την επιβιωση...
      5)Καθε αυτοκρατορια,προσπαθησε να ομογεννοποιησει τις μαζες των υπηκοων της με τον ενα ή αλλον τροπο.
      Ποτε ομως στο παρελθον δεν ειχε γινει τοσο συστηματικη δουλεια προς την υπογεννητικοτητα, ισως γιατι απλα υπηρχαν οι πολεμοι και οι θανατηφορες επιδημιες...
      6) "Είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του."Ποσο μονοι θα πρεπει να αισθανομαστε σε μια κοινωνια χωρις κοινη γεννια;
      7)Ζητηστε απο ολους αυτους που εχουν ελθει εδω να πανε σε πολεμο με την τουρκια π.χ. και θα δειτε ποιοι θα δεχτουν.Τουλαχιστον στο παρελθον καποιοι παπουδες γυρισαν απο την αμερικη για να πανε στην Μ.Ασια...
      8)Αδελφικες σφαγες απο αρχαιοτατων χρονων...ολοι ομως μιλουσαν ελληνικα και ειχαν ιδια θρησκεια...τι σημαινει αυτο;Ετσι,οντως μπορουν να θεωρηθουν αδελφικες...
      9)Καταληκτικα,το θεμα της υπογεννητικοτητσας ειναι ενα ψευδοθεμα.Ενα ψευδοδιλλημμα.Ενα ανυπαρκτο ζητημα.Κιοτι θεωρηθει σαν απαντηση ή θεραπεια αυτου του ψευδοπροβληματος,ειναι μετεωρη και ανυποστατη...
      Αερολογουμε Κυριοι...
      Στοχος ειναι η επιμειξια φυλων,η μυγαδοποιηση των πληθυσμων και κανεις αλλος.




      Διαγραφή
    2. Να συμπληρωσω επισης:Ξερω πολλους ελληνες (οχι απαραιτητα βλαχοφωνους,ουτε αλβανοφωνους,ουτε εβραιοφωνους ή τουρκοφωνους)που μισουν ή καλυτερα αδιαφορουν για ο,τιδηποτε ελληνικο,γλωσσα,αρχαια και νεα θρησκεια,μουσικη,ιστορια και πατριδα.Και βεβαια αυτοι ενδημουν κυριως στον χωρο της αριστερας,ισως γιατι ποτισθηκαν με το μισος του εμφυλιου απο τους γονεις τους ή και στο χωρο της δεξιας,ισως γιατι απλα μισουσαν ανεκαθεν οτιδηποτε ελληνικο...
      Ειναι το ειδος των χριστοφορακηδων,ή των διαφόρων της Κ.Ε. του ταχαμου Κ.Κ.Ε., των μπονανηδων,αλλα και παρα πολλων καθημερινων ανθρωπων,πανω στο οποιο επενδυουν ευκολα,οσοι επιβουλευονται αυτην την χωρα...αυτο ηταν και ειναι το προβλημα αυτου του τοπου και κανενα αλλο.

      Διαγραφή
  6. Γιατί προπαγάνδα; Εκτός και αν νομίζεις ότι είσαι Έλληνας 80 γεννιές πίσω βάση.... DNA. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι βγάζουν φλύκταινες ακούγοντας ότι ενώ οι μετανάστες παντού στην Δύση είναι ενεργοί και πιστοί πολίτες στις χώρες που κατοικούν( κατά ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, μην μου αναφέρεις μετρημένες εξαιρέσεις), ενώ εδώ μόνο οι Έλληνες έχουμε ασυμβατότητα αίματος με τους υπόλοιπους ανθρώπους... Δηλαδή οι Τουρκοι που έσφαξαν τον παππού σου και έχουν την ίδια Βυζαντινή καταγωγή με σένα, είναι λιγότερο Τούρκοι;

    Όσο για την αρχαία Σπάρτη άμα μελετήσετε την ιστορία της θα δείτε ότι απέτυχε να προσαρμοστεί στις εξελίξεις. Ενώ ο θεσμός των συσσιτίων ήταν σωτήριος τον 8ο αι. πΧ οδήγησε στην υπογεννετικότητα. Και ενώ οι άλλες πόλεις δεχόντουσαν υπό όρους "ξένους" πληθυσμούς αυτοί έμειναν κολλημένοι στους ομοίους, και εν τέλει οδηγήθηκαν να ανατραπεί η ηγεμονία τους από τους Αθηναίους και να τους κερδίσουν στον Πελοπονησιακό πόλεμο μόνο χάρη στα λάθη της Αθήνας. Ακόμα και τότε η αυτοκρατορία τους δεν κράτησε καθόλου...

    Λάθη που δεν επανέλαβε ούτε η Ρώμη αλλά ούτε και σήμερα οι ΗΠΑ.

    Κύριε Καλεντερίδη με βάση αυτό που είπε ο Δ. Σολωμός, ότι θα πρέπει ο λαός να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθινό, μην κάνετε ποτέ εκπτώσεις στον ρεαλισμό σας. Εξάλλου πατριωτικό είναι ότι κάνει καλό στην πατρίδα και στον λαό.

    Ευχαριστούμε λοιπόν για το άρθρο.

    Όσο για την πολιτική καταπολέμησης της υπογεννετικότητας, μηπως θα συνέφερε μείωση των συντάξεων κατά 40% για να τετραπλασσιαστούν τα επιδόματα τέκνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Guest
      Αφού ο άνθρωπος στο είπε. Προτιμάει να εξαφανιστεί απο λειψανδρία σαν τους αρχαίους Λακεδαιμόνιους παρά να λερώσει τα μοναδικά αμόλυντα γονίδιά του.

      Δυστυχώς μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Τράβηξε πολύ ο Ελληνισμός. απ'ότι φαίνεται ήρθε ο καιρός του να εξαφανιστεί..

      Διαγραφή
    2. Ουτε ξερεις τι λες.Ωστε ..η διαιωνηση του ειδους εξαρταται ..απο επιδοτησεις ?Αν παρεις ..κανεις παιδια..αν οχι..πεισμωνεις και δεν κανεις.! Εχεις τρελαθει ?Εξεγηρεται ο νους μου..τι λες βρε ανοητε ?

      Διαγραφή
    3. Αρχηγέ για να γίνει αυτό που λες πρέπει να έχεις πρώτον ελληνική παιδεία, ελληνική ηγεσία κατά δεύτερον, τρίτον να ελέγχεις αυστηρά τον αριθμό των ανθρώπων που μπαίνουν στη χώρα και τέταρτον παροχές τις οποίες να χρησιμοποιεί ο ξένος και τα παιδιά του ώστε να επιθυμεί να ενταχθεί στη χώρα αρχικά και στον Ελληνισμό στη συνέχεια.

      Τι από όλα αυτά έχουμε ρε παλληκάρια? Είμαστε σοβαροι; Και ό,τι είχαμε ώστε να βγει ένα παλληκάρι σαν τον Αντετοκούμπο που σέβεται τη σημαία χάθηκε! και να σας πω και ένα μυστικό ξέρετε που έμαθε ο Αντετοκούμπο να σέβεται τη σημαία και που διαπαιδαγωγήθηκε; Στον Φιλαθλητικό από τους προπονητές του και όχι στο σχολείο! Οπότε λοιπόν ό,τι γράφετε είναι λόγια του αέρα που ΔΕΝ έχουν εφαρμογή στη χώρα!

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα Αλέξανδρε ότι δεν έχουμε δημιουργήσει τις υποδομές αφομίωσης των ξένων. Αλλά η λύση σε αυτό είναι να τις δημιουργήσουμε, όχι να γκαρίζουμε όπως κάνουν οι αμόλυντοι γονιδιακά Ελληναράδες. Αν πονάει το κεφάλι βρίσκεις το πρόβλημα και το θεραπεύεις. Δεν το κόβεις.

      Δηλήτρη... Πόσα παιδιά έχεις αν έχεις? ΕΑΝ ναι, πώς τα βγάζεις πέρα?
      Ο... νους σου εξεγείρεται με τα στοιχειώδη... Το είδος (ανθρώπινο ή ελληνικό??) για να διαιωνιστεί θέλει συνθήκες ευδόκιμες. Με ζητιανιές δεν κάνεις 12 παιδιά. Εκτός και αν νομίζεις ότι αν όλοι κάνουμε 12 παιδιά δεν θα πεθαίνουν τα 9 από την πείνα ( ή θα χάνονται στην ξενιτειά όπως και συνέβη σε όλες τις προηγούμενες "γόνιμες" γεννιές) μιας και θα εξαντληθούν οι κοινωνικοί πόροι (εκκλησία, πολυτεκνικές ενώσεις, φιλάνθρωποι ιδιώτες, όποιο κράτος απομένει)....

      Διαγραφή
  7. Ἐπιτρέψτε μου νά θυμίσω καί γώ, ὅτι κάθε χρόνο δολοφονοῦμε περίπου 300.000 Ἑλληνίδες καί Ἕλληνες, στό ὄνομα τοῦ φεμινισμοῦ καί τῆς ποιότητας μιᾶς ἄνετης ζωῆς.
    300.000 ἐκτρώσεις ἐπί σαρἀντα ἔτη ἀπό τό 1977 μἔχρι σήμερα : 300.000Χ40= 12.000.000 ἄνθρωποι. Ἑλληνίδες καί Ἕλληνες. Νεκρές καίΝεκρποί. Προτοῦ κάν γεννηθοῦν.
    Καί τώρα, ἀφοῦ "ξεσαλώσαμε", ἄς ποῦμε οἱ περισσότεροι, μᾶς μάρανε τό δημογραφικό; Καί θά τό λύσουμε μέ ἐπιδόματα ἰσότητας τῶν φύλων, ἐν μέσῳ νόμων οἰκονομικῆς κρίσεως, καί ἐν μέσῳ προπαγανδῶν τῶν ΜΜΕ γιά κοινωνική ἀποδοχή τῶν "γάμων" ὁμοφυλοφίλων, τῶν ὅποιων ἀτομικῶν ἐπιλογῶν ζωῆς, καί γιά φυγή τῶν νέων μας στό ἐξωτερικό; Καί θά βοηθήσουν ἀπό πάνω (μας) καί οἱ ....μετανάστες;
    Ἡ ὀρθοδοξία βάλλεται, διότι δι' αὐτῆς ἀντέχουμε στόν χῶρο καί στόν χρόνο. Βάλλεται, ἀπό τούς ἐχθρούς μας ἀλλά καί ἀπό τούς δικούς μας καλοπερασάκηδες.
    Ἡ κουλτούρα τοῦ κανενός καί τοῦ ἑνός παιδιοῦ, εἶναι δική τους, τῶν καλοπερασάκηδων. Εἶναι ἡ κουλτούρα α) τῆς πορνικῆς ἀντιλήσεως γιά τίς σχέσεις τῶν δύο φύλων καί β) τῆς προσαρμογῆς στήν οἰκονομική κρίση ὄχι μέ τήν παραδοσιακή νηστεία καί ἐγκράτεια, ἀλλά καί τόν ἀπό κοινοῦ ἀγῶνα ὅλων μας ἀνεξαιρέτως, ἀλλά μέ τό "ὁ σώζων ἑαυτόν σωθείτω" καί μέ τά πρόσθετα δάνεια ὑποδουλώσεως ἀπό το ἐξωτερικό. Περί αὐτοῦ πρόκειται.
    Καί μόνο ἡ λέξη «μ...»στά χείλη τῶν περισσοτέων ἀγοριῶν ἀπό τήν δεκαετία τοῦ 1970, ἔπρεπε νά μᾶς εἶχε ὑποψιάσει ὅτι κάτι δέν θά πήγαινε καλά, οὔτε στό δημογραφικό ἐν τέλει. Ἀλλά ἡ εὐμάριεα καί φιληδονία μέχρι πορνείας (ἕπονται ἐξώγαμα καί πολλές ἐκτρώσεις) μᾶς εἶχε γοητεύσει, διά τῆς καλοφαγίας, τοῦ κινηματογράφου κ.ο.κ., ... ἄνδρες καί γυναῖκες, ἀνύπαντρους καί παντρεμένους....
    Ἡ Γαλλία πρό τοῦ 1789 (πρό τῆς Γαλλικῆς Ἐπαμναστάσεως) εἶχε τετραπλάσιο πληθυσμό ἀπό αὐτόν τῆς Γερμανίας. Μετά ἕναν αἰῶνα εἶχε σχεδόν τόν ἴδιον! Ἀντί 4 καί ἄνω τέκνων ,μέ τόν εἰσαχθέντα ἀτομοκεντρισμό καί ἀστικό μοντερνισμό τοῦ 19ου αἰῶνος, μειώθηκαν οἱ γεννήσεις στήν Γαλλία τῆς τότε σχετικῆς εὐμάρειας, στά 1 με 2 παιδιά. Παρόμοια συνέβη καί σέ μᾶς, μετά τό 1960.
    Πλοῦτος ἐάν ρέει, λέγει ὁ Ψαλμωδός, μή προστίθεσθε καρδίαν. Ἐμεῖς, προσθέσαμε καρδίαν, καί χάσαμε τόν μπούσουλα τῆς παραδόσεως. Ἀφοῦ πρῶτα τόν κατασυκοφαντήσαμε ἀνεύθυνα, καί τόν διαβάλαμε ὡς ὀπισθοδρομικό!
    Ἡ ἀνύπαντρη μητέρα ἔχρηζε προστασίας καί κοινωνικῆς καί οίκονομικῆς, καθώς ἀπό τό 80% τοῦ ἀγροτοκτηνοτροφικοῦ πληθυσμοῦ μας, ἀπό τό 1945 ἕως τό 1980, τό ἥμισυ, καί δή οἱ νέοι μας, σταδιακῶς ἐρχόταν στίς μεγάλες πόλεις.
    Στίς τελευταῖες, εὑρίσκονταν ὅλοι μέσα σέ περιστάσεις σχεδόν βιαίως μεταβεβλημένων κοινωνικῶν συνθηκῶν, πού εὐνοοῦσαν τίς ἀνώνυμες καί ἀνεύθυνες περιπέτειες. Ἡ διδασκαλία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, μαζί μέ τίς ἀξίες τῆς οἰκογένειας καί τῆς φιλοπονίας, τέθηκαν στό περιθώριο. Στήν θέση τους μπῆκαν, ἡ πρόοδος...(ἤ ἀριστερή ἤ τεχνοκρατική, ἤ καί τά δύο), ἡ ἀνοικοδόμηση...(θέλω μηχανικούς ὄχι παπάδες, έλεγε ὁ Καραμανλής ὁ Α), ἡ ποιότητα ζωῆς (σλόγκαν-ἐφεύρεση τοῦ Ζισκάρ Ντ'Ἐσταίν..., φίλτατου τοῦ Κίσσινγκερ) καί τελικά ἡ "ἀλλαγή" (1981...) καί τό... "μέλλον" (1996...).
    Ὁ Γκαῖμπλες δέν θά τά εἶχε καταφέρει καλλίτερα στήν μεταβολή τῶν ἠθῶν. Οὔτε, ὅσον ἀφορᾶ τίς ἐκτρώσεις, ὁ Τζάκ ὁ ἀντεροβγάλτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το <<300.000Χ40= 12.000.000 ἄνθρωποι>> ειναι ηληθιο.. το συνολο των εκτρωσεων ειναι απο ελλιπη ενημερωση και αντισηλυπτικη προστασια και σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι αν απαγορευονταν η εκτρωσεις θα ειχαμε διπλασιο πλυθησμο..ισως ειχαμε μερικες χιλιαδες ανυπαντρες γυναικες και τιποτα παραπανω (μαζι με το κοινωνικο στιγματισμο αυτων των γυναικων)...

      Διαγραφή
  8. Β Μέρος
    Κι ὅταν σκέφτεται κανείς, ὅτι ἡ νομιμοποίηση τῶν ἐκτρώσεων, δέν ἔχει ὑποστηριχθῆ ἀπό καμία ἰατρική κοινότητα, ἀλλά προωθήθηκε ἄνωθεν, α) μέ προπαγάνδες "σεξουαλικῆς ἀπελευθέρωσης"- ἐννοεῖται τοῦ «ἀτόμου» - καί β) μέ ἐμφυτευμένες ....νομοθετικές ρυθμίσεις!
    Καί γιατί ὅλα αὐτά; Μά φυσικά μέχρι νά φθάσουμε ὅλοι, καί στήν δύσκολη Εὐρώπη, καί στήν ἀκόμη δυσκολώτερη Ἑλλάδα, ἐν μέσῳ ἀτομοκεντρισμοῦ καί πρώην εὐμάρειας, στή κοινωνική ὑποδούλωση σέ μηχανισμούς ἐξουσίας, τραπεζιτῶν, πολυεθνικῶν, πολιτικῶν ἡγεσιῶν ὅπως τῆς Γερμανίας ἤ τῆς Τουρκίας, καί οἰκονομικῶν ἡγεσιῶν ὅπως τῶν ΗΠΑ καί τῆς Ἀγγλίας.
    Στήν Ἑλλάδα μας, χρειάζεται, μεταξύ ἄλλων:
    Α) μία γενναία οἰκονομική ἐνίσχυση τοῦ γάμου (μέ σταθερό 40% τοῦ μισθοῦ ἀνειδίκευτου ἐργάτου), τῶν γονέων (ἄλλο 20% τοῦ μισθοῦ ἀνειδίκευτου ἐργάτου γιά κάθε τέκνο) τῶν τριτέκνων καί τῶν λοιπῶν πολυτέκνων οἰκογενειῶν (+30% τοῦ μισθοῦ ἀνειδίκευτου ἐργάτου γιά τό 3ο καί ἄνω τέκνα).
    Β) Κατάργηση πλήρης, ναί πλήρης, τῶν προσλήψεων ἀτέκνων ἤ καί ἀγάμων στόν δημόσιο τομέα, ....
    Γ) βαρυτέρα φορολόγηση κατά 20% διά βίου τῶν ἀτέκνων, μετά τό 25 ἔτη και γιά ὅσο εἶναι ἄτεκνοι, κ.ο.κ.
    Στοιχειώδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεφαρμοστο σχεδιο για την Ελλαδα.
    Μου θυμιζει τον σοσιαλισμο του Αντρεα που μας παραμυθιαζε ότι θα ηταν αντιγραφο του Σκανδιναυικου.Ηταν ;.
    Κάθε χωρα εχει το δικο της DNA και δεν μπορεις να της δωσης το ιδιο φαρμακο με την Σουηδια,το Ιρακ,την Κινα.
    Στην Ελλαδα εχει κυρηχτει εδώ και χρονια η γεννοκτονια μας και όλα τα αλλα είναι για να λεμε.
    Όταν η αποκτηση παιδιων είναι φορολογικο αδίκημα και τιμωρείται,ας αφήσουμε τα κροκοδειλια δακρυα.
    Απλως,το προδοταριο του Σωρρος και της Ν.Τ.Π. προσπαθει να βαλει τυρακι στην νεα φακα που μας ετοιμαζει.
    Υ.Γ. Όταν επισκευτει κανεις την Σουηδια θα καταλαβει τις τεράστιες διαφορες που εχουμε όχι μονον σαν κρατος,σαν νοοτροπια,σαν γεωγραφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο επιστημονικά και υπεύθυνα ιατρικά ατομα που μελετούν τις συνέπειες των μνημονίων στον ελληνικο πληθυσμό ολα αυτα τα χρονια εχει ειπωθεί οτι θα επέλθει μείωση κατα 15% του ελληνικού πληθυσμού ( σαν σύνολο) τα επόμενα15- 20 χρονια. Μπορουμε να υποθέσουμε πόσοι Εξ αυτων θα ειναι οι συνταξιούχοι και πόσοι οι εργαζόμενοι....
    Ακομη δεν υπαρχουν μελέτες για τους πληθυσμούς εκ των μεταναστών - προσφύγων που εν δυνάμει θα εγκατασταθούν μονίμως στη χωρα και την εξελιξη τους στην ελληνική κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΙΣΧΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ...
    Αντί να δούμε πως θα κάνουμε την καμπή στην πληθυσμιακή γήρανση... χρησιμοποιούμε προτάσεις λύσεων που αποδομούν τα Εθνικά Κράτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι γνωστές παπαριές του θεσμικού βόθρου.

    Δεν έχω ακριβή στοιχεία για την ενσωμάτωση των "μεταναστών" της Σουηδίας, μολονότι έχω ψάξει πολύ, αλλά γνωρίζω ότι στην Γερμανία από το 1.500.000 εκατομμύριο "μετανάστες" που κουβάλησε ο Σόρρος στο μαγαζί, δουλειά έχουν πιάσει μόνον οι 34.000. Οι υπόλοιποι λιάζονται.

    Κάτι που ταιριάζει και με άλλες στατιστικές ότι επί 5.000.000 Τούρκων μεταναστών, επίσημη δουλειά έχουν περίπου 500.000 άτομα.

    Δεν ξέρω πόσα πλήρωσε ο Σόρρος για το άρθρο, αλλά με τις αναδουλειές που έχει ο Ψυχάρης μάλλον την έβγαλε στην ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπούρδες γράφεις. 5.000.000 Τούρκοι εκ των οποίων δουλεύει το 1/10? Παππούδες, γιαγιάδες, γυναίκες(που δεν εργάζονται), 4-5 παιδιά η κάθε οικογένεια..... 5.000.000 πληθυσμού είναι. Όχι 5 μύρια σκλάβοι στις φυτίες..... Και στην Ελλάδα από τα 11εκ δουλεύουν τα 3.

      Τί Σόρρος και πράσινα άλογα λες? Υπάρχουν χιλιάδες παράμετροι. Μάθατε όλοι να τα απλουστεύετε όλα μπας και καταλάβετε τίποτα, αλλά πάλι λάθος τα καταλαβαίνετε.....

      Διαγραφή
  13. Το άρθρο του Βήματος είναι μούφα. Διότι από τον τίτλο, περιμένει κάποιος να δει στην συνέχεια ποιά είναι τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέτρα που έλαβε η σουηδική κυβέρνηση. Τα οποία δεν αναφέρονται σκοπίμως.
    Απουσιάζουν παντελώς και οι προτάσεις των σχολιαστών για το πώς μπορούμε στην Ελλάδα να βελτιώσουμε ΑΜΕΣΑ το δημογραφικό έλλειμμα. Ασχολούνται πάλι με διαπιστώσεις (άλλες βάσιμες, άλλες όχι) και γκρίνια. Από φύλλο πολύ, από τυρί τίποτα...
    Νάχουμε πληκτρολόγιο και ό,τι νάναι!

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ: Να δοθούν σε όλες τις ελληνικές οικογένειες 300 ευρώ για κάθε παιδί (από το πρώτο) μέχρι τα 18 του χρόνια (ή τα 24 εφόσον σπουδάζει σε ελληνικό ΑΕΙ) υπό την αυστηρή προυπόθεση ότι το παιδί πάει σχολείο κανονικά.
    Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να φύγουμε από την θηλειά του ευρώ και τις συνακόλουθες πολιτικές του και να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Τέτοιο έχει η Σουηδία.
    Και για να γίνει αυτό, πρέπει να αναδείξουμε πατριωτική/δημοκρατική κυβέρνηση. Η οποία θα ελέγξει και το πώς, ποιοί και πότε μας έφθασαν σε αυτή την εθνική γενοκτονία και τον εξανδραποδισμό.
    Διότι δεν είναι μόνο αυτοί οι νέοι μας που έφυγαν στο εξωτερικό και όσοι πέθαναν λόγω των αισχρών πολιτικών Υγείας που εφάρμοσαν διάφοροι πολάκηδες, γεωργιάδηδες, βορήδηδες, αβραμόπουλοι κλπ που θέλουν να μας ...ξανασώσουν, αλλά και όσοι δεν γεννήθηκαν αφού τα ζευγάρια στην Ελλάδα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε τέτοιο καθήκον.
    Γι' αυτό ο αρθρογράφος δεν αναφέρει ποσά που δαπανήθηκαν ανα οικογένεια στην Σουηδία, για να μην προκύψει το ερώτημα πού θα βρεθούν τα λεφτά!
    Ως γνωστόν, ούτε με πορδές βάφεις αβγά, ούτε με ξένο νόμισμα κάνεις μνημόσυνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχει τροϊκα η σουηδια ?.? Την ρωτησαν ?..εδω ρωταμε πρωτα..και μετα χεζουμε..το προβλημμα πουχουμε εχει αιτια μια..οι ελληνες εχουν βγαλει την σχολη τυφλων...δεν μπορουν να βρουν την..τρυπα..αν την βρουν λυθηκε ολο..αλλα οχι και επιδοτηση ..για να πηδαμε...αυτο ειναι αγραφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιοι βεροι Ιλλυριοι;Αυτο ειναι καποιος σαρκασμος;Κι αν ειναι δεν αναφερεται εξισου σαρκαστικα και στους Βορειοηπειρωτες μας; Ντροπη σε καθε περιπτωση.Κατα τα λοιπα σε ολους οσους δεν ειναι Ελληνες με βαση το δικαιο του αιματος πρεπει να τους αφαιρεθουν και οι ιθαγενειες και τα πολιτικα δικαιωματα και να υποχρεωθουν να πληρωνουν φορο μετοικου.Τους φρεσκους εποικους συλληψη και μεχρι την απελαση καταναγκαστικα εργα απ οπου θα χρηματοδοτηθουν τα κινητρα για την τεκνοποιηση των Ελληνων και ο επαναπατρισμος των ομοεθνων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκαιο του αίματος? Εσένα που οι προπαππούδες σου είναι ένα μίγμα σλάβου, φρύγα, αρβνίτη, Θράκα, Βλάχου, Έλληνα, Γότθου, εξελληνισμένου στην Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τί φόρο θα σου βάλουμε?

      Διαγραφή
    2. Μειρακιο ακου.Η εννοια δικαιο του αιματος ειναι νομικη.Ανοιξε κανενα βιβλιο πριν ανοιξεις το στομα σου.Εσυ Συριζαιος η απλως εποικος;

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή


  16. Η χώρα μας βιώνει τα τελευταία 7 χρόνια μια πρωτόγνωρη και πολύπλευρη κρίση. Μια κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική, κρίση αξιών, αλλά προπάντων μια δημογραφική κρίση. Και άλλες φορές στη μακραίωνη ιστορία μας περάσαμε σαν έθνος πολλές κρίσεις αλλά τις ξεπεράσαμε αλώβητοι. Γιατί; Διότι μια οικονομική κρίση θα έρθει και θα περάσει. Θα περάσουμε δύσκολα, θα πεινάσουμε αλλά θα επιβιώσουμε. Όταν όμως ο συνδυασμός είναι μια κρίση αξιών παράλληλα με μια δημογραφική κρίση τότε το αποτέλεσμα είναι θανατηφόρο. Γιατί; Διότι εκλείπουν οι συγκολλητικοί και ομογενοποιητικοί παράγοντες οι οποίοι αφενός συγκροτούν την έννοια, την ενότητα και συνοχή του έθνους μας, όπως είναι η γλώσσα μας, η θρησκεία μας, η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας και αφετέρου δημιουργούν την εθνική συνείδηση και την εθνική ταυτότητα. Η έλλειψη αυτή συνδυαζόμενη με την δημογραφική κρίση, καθιστά την εξάλειψη του έθνους αναπόφευκτη.

    Όσοι λοιπόν συμφωνούμε ότι η δημογραφική κρίση είναι πρωτίστως ζήτημα εθνικής επιβίωσης θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις και να πιέσουμε το κράτος να τις εφαρμόσει. Τα οικονομικά κίνητρα και η επαγγελματική αποκατάσταση των γονέων και των τέκνων των πολύτεκνων οικογενειών έχει αποδειχθεί ότι είναι οι αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις. Επίσης πρέπει να αναζητηθούν τρόποι μείωσης των εκτρώσεων.
    Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουμε ως έθνος ας δούμε μερικά στοιχεία:
    - ΕΛΣΤΑΤ: Στην Ελλάδα υπάρχει μια δημογραφική βόμβα, οι νέοι 18-24 είναι μόλις 250 χιλιάδες.
    - Eurostat: Στα 7,7 εκατ. ο πληθυσμός της Ελλάδας έως το 2080.
    - Στοιχεία Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων:
    Το 2013, οι γεννήσεις στην Ελλάδα έπεσαν πρώτη φορά κάτω από 100.000, από το 1921! ΄Ηταν 94.134 και οι θάνατοι 111.794 (17.660 περισσότεροι). Το 2014, θάνατοι 114231 και γεννήσεις 93.452 με μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών (διαφορά 20.779). Το 2015 μέχρι 26 Οκτωβρίου η κατάσταση είναι εφιαλτική! Θάνατοι 99.300, γεννήσεις 75.377 (υπεροχή θανάτων 23.923!)



    - (Α.Π.Ε – Μ.Π.Ε) Την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων καταλαμβάνει πλέον η Ελλάδα καθώς το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι εφηβικής ηλικίας.

    - Wikipedia: Κατά τη δεκαετία 2000 - 2010, η Ελλάδα έγινε πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών όχι μόνο από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες αλλά από ολόκληρο τον κόσμο με αποτέλεσμα περίπου το 7% του πληθυσμού της χώρας να αποτελείται από μετανάστες από χώρες εκτός Ε.Ε.
    - ΕΛΣΤΑΤ:


    - Guardian: "Generation G": 200.000 νέοι Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω κρίσης.

    Τα ανωτέρω στοιχεία αποδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η δημογραφία έχει αργές αλλά μη αναστρέψιμες μεταβολές. Εμείς οι πολύτεκνοι ας είμαστε πρωτεργάτες στην προσπάθεια αφύπνισης των συμπατριωτών μας και στον αγώνα παρέμβασης προς το κράτος ώστε να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να θεσπίσει μέτρα πριν να είναι πλέον πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς οι πολύτεκνοι τραβάτε γολγοθά με την έμμεση υποστήριξη της κοινωνίας με απουσία του κράτους. Γι'αυτό είσαστε λίγοι

      Διαγραφή
  17. από τα γραφεία τού σύριζα σάς έστειλαν το άρθρο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.