7/1/17

Αυξάνονται τα αντιαμερικανικά δημοσιεύματα στην Τουρκία - Ισχυρισμοί για εκπαίδευση Κούρδων του ΡΚΚ από Αμερικανούς στρατιωτικούς



 Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα αντιαμερικανικά δημοσιεύματα, ενδεικτικό της έντασης που υπάρχει μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας, με αφορμή την συνεργασία και την υποστήριξη που παρέχουν τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε στρατιωτικά τμήματα και τμήματα της αστυνομίας των Κούρδων της Συρίας.
Σήμερα τη σκυτάλη πήρε ο δημοσιογράφος Saygı Öztürk, της εφημερίδας Sözcü, ο οποίος σε άρθρο του αναφέρει ότι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ εκπαιδεύουν τμήματα Ειδικών Δυνάμεων της υπό ίδρυση Αστυνομίας του Καντονιού του Αφρίν, που βρίσκεται στα σύνορα με το νομό Χατάυ και πολύ κοντά στη θάλασσα της Μεσογείου.

Μάλιστα ο Οζτούρκ, που ο ίδιο διατείνεται ότι διατηρεί καλές "επαφές" στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και στις υπηρεσίες πληροφοριών, δημοσιεύει και σειρά φωτογραφιών που, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του, αποδεικνύουν την αμερικανο-κουρδική συνεργασία.


1 σχόλιο:

  1. Αναμενόμενη αντίδραση του τουρκικού κοινού στις παγκόσμιες ισορροπίες και εξελίξεις.Ειδικώς του πλέον εθνικιστικότερου και μορφωμένου που παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις.Καθώς είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι η σταθερότητα της περιοχής όπως την ήξερε έχει πλέον δώσει τη θέση της σε αλλαγές σχεδιασμένες κεντρικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.