7/1/17

Τον... αμανέ τους οι Τούρκοι - “Καίνε” τη Γενεύη με την πιο απίστευτη πρόκληση


Μόνο πολιτικός με το όνομα ΕΦΙΑΛΤΗΣ θα μπορούσε να υποχωρήσει μπροστά στην τελευταία αξίωση τη τουρκικής πλευράς τρεις μέρες μόλις πριν την έναρξη των συνομιλιών στη Γενεύη για τη λύση του Κυπριακού, καθώς προκαλώντας όχι την Κύπρο και την Ελλάδα αλλά την πιο στοιχειώδη διεθνή νομιμότητα, οι Τούρκοι αμφισβητούν την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκαλύπτοντας παράλληλα την πραγματική τους στόχευση για όσους σπρώχνουν για «λύση» από ελληνοκυπριακής πλευράς...
Την πρόκληση για λογαριασμό της Τουρκίας ανέλαβε ο Τουρκοκύπριους ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο περίφημος «μετριοπαθής», ο οποίος με επιστολή στον νέο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ απέρριψε τη συμμετοχή του Νίκου Αναστασιάδη με την ιδιότητα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας!
Δηλαδή, πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία, η Τουρκία και τα ενεργούμενά της επιχειρούν να ακυρώσουν στην πράξη την κρατική υπόσταση της Κύπρου και φυσικά τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής!
Την είδηση μετέδωσε το παράνομο ειδησεογραφικό πρακτορείο στα κατεχόμενα «Bayrak», προσθέτοντας ότι ο Ακιντζί αποκαλεί απαράδεκτη την επιστολή Αναστασιάδη στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ όπου αναφέρει ότι θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Επίσης, θέλει οι συνομιλίες το διάστημα 9-11 Ιανουαρίου να είναι ανάμεσα στις δυο άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές και από τις 12 Ιανουαρίου να συνεχιστούν με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.