14/1/17

Τα συνεχόμενα... αυτογκόλ της Αθήνας και της Λευκωσίας στη Γενεύη - Δεν θα πληρώσει κανείς για το φιάσκο;

Περί Γενεύης
του Σάββα Καλεντερίδη
Στη Γενεύη, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι σε εξέλιξη η λεγόμενη «Πενταμερής», μια διαδικασία που υποτίθεται ότι γίνεται για την επίλυση του Κυπριακού. Επειδή η διαδικασία αυτή έχει καταρχάς τη στήριξη μεγάλου μέρους των πολιτικών δυνάμεων –όχι των πολιτών– σε Κύπρο και Ελλάδα, άρα έχει τα στοιχεία μιας εθνικής προσπάθειας, είναι δύσκολο και ρηξικέλευθο να ασκήσει κανείς κριτική, γιατί κινδυνεύει να θεωρηθείς ως ένας από εκείνους που τορπιλίζουν μια εθνική προσπάθεια.
Όμως πώς να μην κάνεις κριτική, όταν στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξει ότι η διάσκεψη, που λαμβάνει χώρα σε αίθουσα στο Παλάτι των Εθνών, γίνεται «με τη συμμετοχή της Αυτού Εξοχότητας Νίκου Αναστασιάδη, της Αυτού Εξοχότητας Μουσταφά Ακιντζί, του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και των εκπροσώπων των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Η ΕΕ θα συμμετέχει επίσης ως παρατηρητής/ενδιαφερόμενο μέρος».
Τις «εγγυήτριες δυνάμεις» εκπροσωπούν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς, Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου, την ΕΕ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μονγκερίνι, ενώ δηλώνει παρών στη διαδικασία και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.
Δηλαδή στην επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ο πρόεδρός της αυτοκαταργήθηκε, δεχόμενος την απόλυτη εξομοίωσή του με τον πρόεδρο ενός παράνομου κράτους, αποτέλεσμα παράνομης εισβολής και κατοχής.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

5 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Άκουσα τη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη και έβγαλα το συμπέρασμα ότι:

    1. Αν τα βρει στο εδαφικό.
    2. Αν τα βρει στη διακυβέρνηση και
    3. Αν η Τουρκία έξυπνα ποιούσα υποχωρήσει στο θέμα των εγγυήσεων.

    Τότε, η τουρκική ρατσιστική λύση, με την Κύπρο μη κράτος, τουρκικό προτεκτοράτο και υπό πλήρη εκτουρκισμό δια Αλεξανδρεττοποίησης (τουρκική ακτογραμμή κτλ) είναι «άριστη»!

    Εδώ κατά τη γνώμη βρίσκεται η στηθείσα παγίδα στον Ελληνισμό της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα εξαρτωνται απο τις διαθεσεις της CIA και το μεγεθος της πειθους που θα ασκησει τοσο στην Ευρωπη,οσο και στους ρακοσυλλεκτες της Αθηνας και Λευκωσιας...
    Γιατι τον ερδο,αδυνατει παντελως( να τον πιεσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και βεβαια για το τελικο αποτελεσμα θα ενοχοποιησει τον πουτιν(γκ).

      Διαγραφή
  3. Τώρα υπάρχει ήδη το προηγούμενο της εξισωμένης αναφοράς σε συνάντηση με συμμετοχή διαφόρων χωρών και της ΕΕ. Συνεπώς έχει ήδη επέλθει βλάβη. Εάν αύριο οι διάφορες εταιρείες αρχίσουν να απαιτούν υπογραφή από την "νόμιμη κάτοχο των κοιτασμάτων" ποιος θα υπογράψει; Ο αυτο-αναιρεθείς πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και νυν "Εξοχότατος";
    Από εκτέλεση εντολών είναι golden retriever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για αυτόν τον ανεκδιηγητο "υπουργό" που έκανε το τρελλό μετα την ανακοίνωση της Τουρκίας για τα νησιά (που θα δημιουργούσε και καλά υποδομές για να κατοικηθούν) και είπε ότι δεν υπάρχει θέμα κατοίκησης ,δεν λέτε κάτι για τις απερίγραπτες ευθύνες του
    Κατα τη γνώμη σας κ. Καλεντερίδη δεν δημιουργείται θέμα γκρίζων ζωνών με την υποχώρηση μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.