18/1/17

Άνω - Κάτω στα κατεχόμενα από την ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία

Ως προοπτική αλλαγών στην αγορά ενέργειας αξιολογεί το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο το «νομοσχέδιο» που ενέκρινε χθες η «βουλή», που τονίζουν ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και το υψηλό κόστος αφήνει τους παραγωγούς ομήρους σε έναν άδικο ανταγωνισμό.
Με ανακοίνωσή του, το βιομηχανικό επιμελητήριο υποστηρίζει ότι η διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους με ηλεκτρικό ρεύμα θα βοηθήσει την αγορά ενέργειας να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και με την επιθυμητή ασφάλεια.
Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι, με το έργο διασύνδεσης, θα μπορέσει το κόστος της ενέργειας να φτάσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, θα δώσει πιθανότητες σε επενδύσεις για ΑΠΕ στα κατεχόμενα και θα παρέχει «ενεργειακή ασφάλεια» στο ψευδοκράτος, γι' αυτό και στηρίζουν την πραγματοποίηση του έργου «χωρίς χάσιμο χρόνου».

Πιστεύει ακόμη ότι στο έργο θα μπορέσουν να εργαστούν από κοινού Τουρκία-ψευδοκράτος σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, και δεν θα δημιουργήσει μονοπώλιο. Ο τομέας του ηλεκτρισμού πρέπει να ανοιχθεί και στους ιδιώτες, σημειώνεται στην ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Αναφέρεται, επίσης, ότι εξαιτίας του εν λόγω «νομοσχεδίου», χθες παραιτήθηκε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το ΠΓ του ΡΤΚ το μέλος του Χασάν Ουλάς Αλτιόκ. Ακολούθησε το απόγευμα αργά η γραπτή παραίτηση 76 μελών του ΡΤΚ, κάποιοι εκ των οποίων ακήκουν σε οικογένειες παλιών μελών του κόμματος.

Την απόφαση για έγκριση του «νομοσχεδίου» είχε λάβει πλειοψηφικά το ΠΓ του ΡΤΚ νωρίτερα. Η «βουλευτής» Ντοούς Ντερία δεν υπάκουσε και καταψήφισε το «νομοσχέδιο». Η κριτική που ασκείται από μέλη του ΡΤΚ αλλά και το ΚΚΔ που καταψήφισε το «νομοσχέδιο» είναι ότι αυτή η συμφωνία για συνεργασία δεν αναφέρεται επακριβώς στο τι θα γίνει, δεν γίνεται αναφορά στην ΚΙΒ ΤΕΚ, την αντίστοιχη «αρχή ηλεκτρισμού», ούτε στην τιμή του τελικού προϊόντος, αφορά τη διασύνδεση για το ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς όμως λεπτομέρειες.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ, μιλώντας στο «Μπαϊράκ» είπε ότι μόνο η Ντερία καταψήφισε το «νομοσχέδιο», ενώ κάποιοι άλλοι «βουλευτές» του ΡΤΚ απουσίαζαν την ώρα της ψηφοφορίας γιατί ήταν σε μια κηδεία. Ο ίδιος, είπε, ο Ερχιουρμάν λόγω αρτηριακής πίεσης δεν μπόρεσε να παραστεί και να «ψηφίσει» στην «ολομέλεια». Υποστήριξε όμως ότι δεν υπάρχει διάσπαση στο ΡΤΚ.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.