6/1/17

Περδίκης σε Φωκαϊδη: «Θα απολυθούν τα στελέχη της Ε.Φ σε περίπτωση λύσης;» - Η απάντηση του Υπουργού και γιατί ανησυχούν οι ΣΥΟΠ

Επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη απέστειλε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών ερωτώντας τον τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο με όλα τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού το προσεχές διάστημα.
Ο Υπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» ήταν κατηγορηματικός. Ξεκαθάρισε ότι κανένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς αξιωματικός, υπαξιωματικός, ή ΣΥΟΠ δεν θα μείνει στον δρόμο αλλά ως δημόσιοι υπάλληλοι θα απορροφηθούν στην κρατική μηχανή.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς θα αξιοποιηθεί κατάλληλα και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα απόλυσης ή απώλειας επαγγελματικών κεκτημένων οποιουδήποτε στελέχους της Εθνικής Φρουράς».
Παρόλα αυτά οι Συμβασιούχοι Οπλίτες οι οποίοι κατατάχθηκαν στην Εθνική Φρουρά τον Νοέμβριο του 2016 ανησυχούν για το μέλλον τους καθώς έχουν συμβόλαιο με το Κράτος μόνο για ένα χρόνο.
Εντούτοις, ο Υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι όλοι ανεξαιρέτως θα ενταχθούν μετά την λύση στις δυνάμεις ασφαλείας του ομόσπονδου κράτους ενώ κάποιοι θα μεταταχθούν και στην Αστυνομία.
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ακου εκει δηλαδη ολα εξαρτωνται αν θα βρουν δουλεια οι στρατιωτικοι; και μετα μας φταιει ο στρατος των τουρκων αν θα φυγουν
    ε τοτε ρε παιδια προκειμενου να μεινετε στην ΕΦ μην ασχοληθουμε αλλο με την λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.