8/1/17

Δείτε πώς ένας Ποντιο-Μακεδόνας, οραματίζεται την ισχυρή και μεγάλη Ελλάδα! Εύγε Παντελή!

Προβληματίζομαι με τα σχόλια και τη διχόνοια ανάμεσά μας. Για πρώτη φορά λοιπόν θα αναρτήσω ένα σχόλιο και εύχομαι να έχει θετική επίδραση ως προς την ομόνοιά μας. Η καταγωγή μου είναι Ελληνική Μακεδόνα από πατέρα και Ελληνική Πόντιου από μητέρα.
Το ερώτημα είναι από πότε ξεκινάει η ιστορία; Για τους Αμερικανούς 500 χρόνια πριν; Για τους Έλληνες 16000 πριν; Και γιατί όχι από ακόμη παλαιότερα για όλους μας σε αυτόν τον πλανήτη;
Γιατί ψάχνουμε αυτά που μας χωρίζουν και μας κρατούν μικρούς ως χώρα και μίζερους ως πολίτες; Γιατί δεν βλέπουμε αυτά που μας ενώνουν, ακόμη και με "μη Έλληνες";
Είμαι σίγουρος ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έβλεπε αυτά που μας ενώνουν όταν δημιουργούσε μια Ελληνική αυτοκρατορία.Είμαι σε καθημερινή βάση με ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι από το Ιράκ, από το Ιράν, από την Γαλία και κυρίως με Έλληνες της Μασσαλίας, με Έλληνες του Λονδίνου που μετανάστευσαν προς της Άλωσης, με "Ιρλανδούς" και "Ισπανούς" των Ελληνικών αποικιών της Ανδαλουσίας, ιδιαίτερα πετυχημένους, με μάτια που βγάζουν σπίθες και όλοι αυτοί έχουν κάτι που τους ενώνει... μακρινούς Έλληνες προγόνους...
Οι Σκοπιανοί θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, οι Αλβανοί Ιλλύριοι, οι Τούρκοι στην δυτική πλευρά αυτοαποκαλούνται "Λευκοί Τούρκοι" και το γνωρίζουν ότι είναι κυρίως Ελληνικής και Σλάβικης καταγωγής.
Όλους αυτούς οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε στην Ελλάδα των 5 θαλασσών. Φυσικά ελπίδα δεν έχουμε με τον Αλέξη, τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη, τον Κούλη κοκ. Αλλά δεν έχουμε ελπίδα και ως οι Έλληνες της Μεσογειακής διατροφής με τα αμερικανικά λιπάσματα και των πρωτιών στην παχυσαρκία, ως οι Έλληνες των εκτρώσεων και των γυναικών που γεννάνε στα άντα, των αντρών που δεν γνωρίζουν ότι οι "Άνδρες Γεννούν και οι Γυναίκες Τίκτουν", ως οι Έλληνες της διχόνιας, της μιζέριας και των μικρών στόχων.
Ναι στα Σκόπια κατοικούν Έλληνες Μακεδόνες. Ναι στην Αλβανία είναι γεμάτο Ελληνικά φύλα. Ναι στην Τουρκία είναι εκατομύρια οι Ελλήνες και οι κρυπτοχριστιανοί και οφείλουμε να τους ελευθερώσουμε. Ναι στην Συρία οφείλουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες Χριστιανούς που δεινοπαθούν από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές΄ οφείλαμε να έχουμε έστω στα κρυφά ειδικές δυνάμεις μας να βοηθούν τους Χριστιανούς και να κερδίζουν μάχιμη εμπειρία.
Ναι οι Σλάβοι είναι αδέρφια μας, ναι οι Κούρδοι είναι αδέρφια μιας, ναι οι Αρμένιοι είναι αδέρφια μας και οφείλουμε να έχουμε την στενότερη δυνατή συμμαχία προς αποκατάσταση της ιστορίας και προς χρέος όλων των λαμπρών Ελλήνων που οφείλουμε να τους ξαναφέρουμε πίσω σε μια Ελλάδα που ξανά αναζητά τις πρωτιές, ενεργά και πατριωτικά.

18 σχόλια:

  1. Μερικὲς παρατηρήσεις στὸ σχόλιο-ἄρθρο σου.

    1."Γιατί δεν βλέπουμε αυτά που μας ενώνουν, ακόμη και με "μη Έλληνες";"

    Μὲ μὴ Ἕλληνες δὲν μᾶς ἑνώνει σχεδὸν τίποτα.
    Τόσα χρόνια ποὺ ἔζησα στὴν Εὐρώπη δὲν βρῆκα ἝΝΑΝ νὰ μᾶς συμπαθῆ·νὰ πιστεύουν δὲ ὅλοι τὶς θεωρεῖες τοῦ Φαλμεράϊερ.

    2.Δὲν γνωρίζω τὶ κατα βάθος πίστευε ὁ Μεγαλέξανδρος καὶ μολονότι τὸν θαυμάζω,δὲν συμφωνῶ μὲ τὸ ὅτι θὰ βρισκόταν στὸν θρόνο τῆς Αὐτοκρατορίας ὁ γυιὸς μιᾶς Ἀφγανῆς(μὲ τὴν σημερινὴ γεωγραφία ἦταν ἡ Ρωξάνη Ἀφγανή).
    Ἴσως γι᾿αὐτὸ ἔφυγε νωρὶς.

    3."όλοι αυτοί έχουν κάτι που τους ενώνει... μακρινούς Έλληνες προγόνους..."

    Μὰ ὅλοι οἱ Εὐρωπαῖοι φίλε μου ἔχουν παπποῦδες τοὺ Ἕλληνες* ἀλλὰ δὲν μᾶς "πᾶνε" κατὰ τὸ
    "ποιὸς θὰ σοῦ βγάλη πιὸ βαθιὰ τὸ μάτι; Ὁ ἀδελφὸς".

    4."Όλους αυτούς οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε στην Ελλάδα των 5 θαλασσών."

    Ἄρα σοῦ ἀρέσει αὐτὸ ποὺ γίνεται στὴν ἕρημη Πατρίδα μας;
    Ὃλους τοὺς καλοδεχόμεθα,μέχρι τοῦ σημείου νὰ ἐφαρμόζη πλήρως ὁ Κωστάκης,ὁ Γιωργάκης,ο Ἀλέξης,ὁ Κυριάκος καὶ ὅλη ἡ Βο(υ)λὴ σύσσωμη τὸ σχέδιο τῆς μιγαδικῆς Εὐρώπης τοῦ Kallergi.

    5. "...και των γυναικών που γεννάνε στα άντα,..."

    Ἐδῶ μὲ στεναχώρησες.
    Ξέρεις τὶ σημαίνει νὰ θέλης τόσο νὰ κάνης παιδιὰ καὶ νὰ μὴν ἔχης τὰ πρὸς τὸ ζῆν καὶ ὅταν ἔρθη ὁ καιρὸς ποὺ μπορῆς νὰ τὰ βγάζης πέρα,λὸγῳ ἡλικίας νὰ μὴ μπορῆς νὰ κάνης ἤ νὰ κὰνης μόνο ἕνα ἐνῷ ἤθελες τέσσερα;
    Νὰ μὴ σοῦ τύχη ἄνθρωπέ μου!

    Συμφωνῶ μαζί σου ὥς πρὸς τὸ νὰ βοηθήσουμε ὅλους ὅσους θεωροῦμε ἀδέλφια μας(στὶς πατρίδες τους,ὄχι ἐδῶ),ἀλλὰ μὲ τέτοιες κυβερνήσεις δὲν ὑπάρχει ἐλπίδα.

    Ὅλα ὅσα γράφεις θὰ ἦταν σωστὰ ἄν ζούσαμε σὲ ἰδανικὲς κοινωνίες.

    *γράφω πὼς ἔχουν παποῦδες τοὺς Ἕλληνες διότι ΔΕΝ ὑπῆρξε "Κάθοδος"(πλήν τῆς καθόδου τῶν Ἡρακλειδῶν οἱ ὁποῖοι ἀπὸ Βόρεια Ἑλλάδα κατέβηκαν στὴν Πελοπόννησο),ἀλλὰ μὲ τὸ λιώσιμο τῶν πάγων ὑπῆρξε "Ἄνοδος" τῶν Ἑλλήνων.

    "Το ερώτημα είναι από πότε ξεκινάει η ιστορία;"

    Ἄν πᾶς στὸ Λιμναῖο οἰκισμὸ Καστοριᾶς(Δησπιλιὸ) θὰ δῆς πώς ἀρχίζει ἀπὸ περίπου τὸ 5260 π.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ναι οι Σλάβοι είναι αδέρφια μας, ναι οι Κούρδοι είναι αδέρφια μιας, ναι οι Αρμένιοι είναι αδέρφια μας"

    Και οι Παλαιστίνιοι; Διότι κάποιοι τούς λένε κι αυτούς αδέλφια μας. Από πού κι ως πού είναι όλοι αυτοί "αδέλφια" μας (τα εισαγωγικά δικά μου). Ονειροπαρμένο παραλήρημα, που μού θυμίζει τον East, καλή του ώρα.

    Συμφωνώ με το σχόλιο τής Ταϋγέτης (; - Unknown 8 Ιανουαρίου 2017 - 12:56 μ.μ).

    @ Αναρτήσαντα (Σ. Κ.)

    Ποιος ο λόγος που αναρτήσατε το παραπάνω κείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο ειναι το καλυτερο μυνημα για το 2017...νασαι καλα !!!
    Ειμαι σιγουρος οτι ο Ελληνας-Ηγετης που θα πραγματοποιησει την Μεγαλη Ιδεα θα ειναι Ελληνας της περιφεριας η της διασπορας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος εν έτει 2017 μιλά για "Μεγάλη Ιδέα", η οποία θάφτηκε οριστικά το 1922, ή την Ελλάδα δεν ξέρει, ή δεν ξέρει τι τού γίνεται.
      Μάλλον ζει εκτός πραγματικότητας (και Ελλάδος, φυσικά).

      Διαγραφή
  4. How many know Lisboa's previous name? Greece has no limits not only for its cultural achievements but also its historic presence in worlds far away from home.
    When a Spanish thanks Greece even for his cuisine, we are the ignorants who do not grasp who we are and who we could easily become. Even a global religion can only be achieved via Greek philosophy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι περισσότεροι από τους προλαλήσαντες, όπως και πολλοί αναγνώστες δεν μπορούν να συλλάβουν το οικουμενικό όραμα του άρθρου-σχολίου. Όπως οι περισσότεροι από τους Αρχαίους Έλληνες (και ειδικά οι νικήτές Μακεδόνες) δεν μπορούσαν να κατανοήσουν το οικουμενικό όραμα του Αλεξάνδρου που, σμίγοντας τον Ελληνισμό με την Ανατολή, κατάφερε να δώσει πνοή στον πρώτο εκπολιτίζοντας/εξελληνίζοντας τη δεύτερη. Έτσι, ο Ελληνισμός κατάφερε να φτάσει μέχρι την Ινδία και, εαν υπήρχαν περισσότεροι άξιοι συνεχιστές του (όπως ο Μέανδρος στην Ινδία) θα ήταν ακόμα εκεί.

    Δυστυχώς όμως, οι Αρχαίοι Έλληνες, και ειδικά οι Αθηναίοι, δεν δημιούργησαν θεσμούς ενσωμάτωσης αλλά παρέμεναν προσκολημένοι στα στεγανά της φυλής, και του ομόαιμου. Στο απόγειο της δύναμής της, η Αθήνα του Περικλή ψηφίζει νόμο που αυξάνει τις προυποιέσεις για την απόδοση της ιδιοτητας του Αθηναίου πολίτη! Σε αντίθεση με τη Ρώμη που παρείχε το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτη γενναιόδωρα. Έτσι, στα πρώιμα χρόνια της δημοκρατίας, υπήρχαν ήδη 130.000 ενήλικες άρρενες Ρωμαίοι πολίτες, σε αντίθεση με την Αθήνα όπου το μέγιστο ήταν 30.000, με 15.000 μάχιμους οπλίτες. Αντίστοιχα και στις άλλες πόλεις-κράτη όπου η στεγανή θεώρηση της ελληνικότητας και η εξατομίκευση είχε οδηγήσει, από την εποχή του Φιλίππου ήδη, στην παρακμή της κυρίως Ελλάδας. Μόνο η στρατιωτική και πολιτική μεγαλοφυία του Φιλίππου και, ιδίως, του Αλέξανδρου μπόρεσε να ανακόψει, ακόμα και να αναστρέψει, έστω και την πολιτική παρακμή της Ελληνικής εξατομίκευσης.

    Όμως, τα, υπο στρατιωτικο-πολιτική παρακμή ελληνιστικά κράτη ήταν εύκολη λεία για τον, συνεχώς ογκούμενο, ρωμαικό γίγαντα. Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά της σημαντικές αποτυχίες και στρατιωτικές καταστροφές (όπως η μάχη των Καννών με χιλιάδες νεκρούς Ρωμαίους), η Ρώμη κατάφερνε να επανέρχεται εξίσου ισχυρή, λόγω ακριβώς αυτής της πολιτικής της (καθώς και του χαρακτήρα των Ρωμαίων φυσικά). Ευτυχώς για τον Ελληνισμό, αυτή ακριβώς η ικανότητα και δυνατότητα της Ρωμαικής μηχανής ήταν το στοιχείο που επέκτεινε και εδραίωσε την οικουμενική διάσταση του Ελληνικού πολιτισμού (καθότι οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου, αργά αλλά σταθερά, χάνονταν όχι μόνο από τους Ρωμαίους αλλά και στην Ανατολή από τους Πάρθους και άλλους επανεκάμψαντες Ασιάτες). Από αυτήν τη ρωμαική εξάπλωση βγήκε και το ελληνικό οικουμενικό κράτος, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ένα κράτος με πολλά έθνη/φυλές ενωμένα μέσω των ρωμαικών θεσμών, της χριστιανικής θρησκείας και, πάνω από όλα, τον ελληνικό πολιτισμό. Σε αυτήν, απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων αλλά και αρχαίων λαών με μη-ελληνικό αίμα (Λύδες, Κάρες, Λύκιοι, Ιλλιριοί, Θράκες κ.α.) μιλούσαν περήφανα την ελληνική γλώσσα, διάβαζαν τα κείμενα των Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, μάθαιναν την ιστορία τους και δήλωναν περήφανοι που ήταν συνεχιστές των Ρωμαίων και ΕΛΛΗΝΕΣ. Κι ενώ οι πόλεις-κράτη του ελλαδικού χώρου είχαν εξαντληθεί ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., η Ελληνική Αυτοκρατορία συνέχισε για πάνω από 1000 χρόνια (330 μ.Χ.-1453 μ.Χ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (συνέχεια)

    Δυστυχώς όμως, οι σύγχρονοι Έλληνες, όπως και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, παραμένουν προσκολημένοι στα φυλετικά στεγανά του έθνους, παρ'όλο που βλέπουν τον Ελληνισμό να χάνεται. Έτσι, όσοι Έλληνες δεν μιλάνε πλέον τούρκικα μέσω των εξισλαμισμών και του παιδομαζώματος, είτε μεταναστεύουν (και) λόγω της κρίσης είτε βλέπουν (βλεπουμε) τη χώρα τους να χάνεται στη δίνη της κρίσης. Ξεχνάνε, βλέπετε, την οικουμενική αποστολή του Ελληνισμού και ότι το έθνος είναι μια πολιτισμική, πάνω από όλα, κατασκευή. Ως πολιτισμική κατασκευή, για να εκληρώσει την οικουμενική του αποστολή, ο Ελληνισμός μπορεί να έχει (λαμπρό) μέλλον μόνο εαν συμπεριλάβει στις τάξεις του και σύγχρόνους ¨βαρβάρους", τους κοντινούς του (πολιτισμικά) λαούς. Αλβανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι, Δυτικοί Τούρκοι, Γεωργιανοί, Αρμένιοι, Ελληνορθοξοι Σύροι, Κόπτες Αιγύπτιοι και άλλοι, αυτοί είναι οι σύγχρονοι μας "Λύδες, Κάρες, Λύκιοι, Θράκες, Ιλλυριοί κτλ.". Αυτοί μπορούν να αποτελέσουν το "προζύμι" της νέας Βυζαντινής Κοινοπολιτείας (όπως την είχε ονομάσει ο Obolensky), με τον Ελληνισμό να αποτελεί τη "μαγιά" της ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης των λαών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Σε μια νέα Ελληνική οικουμένη συμβίωσης, συγκρητισμού, δημοκρατίας και ευημερίας.
    Αυτό (πρέπει να) είναι το (νέο) όραμα του Ελληνισμού και πρέπει να παλέψουμε για να το εκπληρώσουμε!

    Υ.Γ. Σας ευχαριστώ γι'άυτό το άρθρο που μας δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που μπορούν να οραματίζονται!


    http://antifono.gr/portal/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82/4817-%E1%BC%80%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%AF-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%E1%BC%B0%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.html

    http://www.antibaro.gr/article/8264

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τὸ Ἔθνος δὲν εἶναι πολιτισμικὴ κατασκευή.

      Ἔθνος σημαίνει τὸ φῦλον βάσει τοῦ αὐτοῦ ἔθους πορευόμενον.
      Ἕκαστο ἔθνος ἔχει τὰ δικὰ του ἔθη.

      Ὅλοι μαζί θά φτιάξουμε χώρα ἀχταρμᾶ.

      Ἄν κάτι μᾶς λείπει εἶναι,παιδιὰ,πολλὰ παιδιά.

      Ταϋγέτη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κύριε Νίκο Σάντη,

      Όσο περισσότερο διαβάζω την ανάλυσή σας τόσο εντυπωσιάζομαι με την διαύγεια της σκέψης σας.

      Ναι, είναι ηλίου φαεινότερο ποιός μπορεί να αποτελέσει το προζύμι με τον Ελληνισμό να αποτελεί την μαγιά.

      Το πλεονέκτημα που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες είναι η δημιουργικότητα, το πάθος, η ικανότητα να ανακαλύπτουμε μεγαλεία μέσα στις λεπτομέριες. Δυστυχώς, ταυτόχρονα χανόμαστε μέσα στο πάθος για τις λεπτομέρειες, την συνεχή αναζήτηση και το "εγώ".

      Μας λείπει η ικανότητα του να αξιολογούμε τί έχει προτεραιότητα. Και όσον αφορά το θέμα μας "τα δημογραφικά" αποτελούν προτεραιότητα.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Κύριε Παντελή Ήτο (;),

      σας ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια και κυρίως για το άρθρο σας. Όχι μόνο μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσω τις σκέψεις μου αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αξίζει να φωτίσουμε ένα μονοπάτι στο όραμα του Ελληνισμού, όχι ως Δον Κιχώτες αλλά ως μια απλή πρωτοπορία ενός ολόκληρου ρεύματος.
      Δυστυχώς δεν έχω αρκετό χρόνο αυτές τις μέρες για να απαντήσω σε σχόλια ή να προσθέσω κάτι (θα το κάνω) αλλά πιστεύω ότι θα βρω χρόνο κατά το Σαββατοκύριακο.
      Να είσαστε καλά.

      Με εκτίμηση,
      Νίκος Σαντής

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή Ταυγέτη,

      εαν το έθνος σημαίνει το φύλο βάσει του αυτού έθους, τότε προφανώς αρνήσθε την ελληνικότητα ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων οι οποίοι κατάγονται από εξελληνισμένους Λύδες, Κάρες, Λύκιους, Σλάβους κτλ.

      Για να μην γράψω πάλι ένα κατεβατό, θα σας δώσω ένα δικό μου ορισμό και έπειτα θα σχολιάσω τις όποιες ενστάσεις σας:

      "Έλληνας είναι εκείνος που ταυτιζεται με κάποιο, κάποια ή όλα (αλλά όχι απαραίτητα όλα) τα στοιχεία που διαμορφωσαν την ιδιαίτερη Ελληνική Πολιτισμική Ταυτότητα στη διάρκεια των ιστορικών της φάσεων (αρχαία κλασσική, ελληνιστική, βυζαντινή, σύγχρονη), δηλαδή την (ελληνική) γλώσσα, (χριστιανική) θρησκεία, και (ελληνική) καταγωγή/ομόαιμο κ. α.). Ταυτόχρονα, έχει απαραίτητα συνείδηση της ελληνικής ταυτότητας του ως ατόμου αλλά και του ιστορικού ρόλου του Ελληνισμού, προσδιοριζεται ως Έλληνας και εργάζεται για την εξύψωσή του ίδιου, του τόπου και του Ελληνισμού".

      Διαγραφή
    5. >αλλά και του ιστορικού ρόλου του Ελληνισμού<

      Ποιος ακριβώς είναι αυτός; Μπορείς να τον προσδιορίσεις;

      Διαγραφή
  7. Πραγματικά εκπλήσσομαι που ο Κύριος Καλεντερίδης δημοσίευσε το σχόλιο μου. Με τιμάτε Κύριε Καλεντερίδη και το αισθάνομαι εκ βάθος καρδίας.

    Επίσης, ευχαριστώ όλους τους σχολιαστές για το χρόνο τους αλλά ιδιαίτερα τον Κύριο Νίκο Σάντη διότι κατανοεί σε βάθος το νόημα της ανάρτησής μου και το προχωράει ακόμη παραπέρα με ιδιαίτερα αξιοσέβαστο και αξιοπρεπή τρόπο.

    Σε όσους έχουν αρνητικά σχόλια να παραθέσουν τους παρακαλώ να μελετήσουν 3 θέματα, από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές:

    - Την βιογραφία του Καποδίστρια
    - Την βιογραφία του Μεταξά
    - Τον Τίμαιο και Κριτία του Πλάτωνα, κατά προτίμηση με το πρωτότυπο δίπλα.

    Επίσης, να απαντήσω συνοπτικά στα εξής σχόλια:

    @Uknown - "Μὲ μὴ Ἕλληνες δὲν μᾶς ἑνώνει σχεδὸν τίποτα.
    Τόσα χρόνια ποὺ ἔζησα στὴν Εὐρώπη δὲν βρῆκα ἝΝΑΝ νὰ μᾶς συμπαθῆ"

    Μας ενώνουν κατ’ ελάχιστο 2 μάτια, μια μύτη, ένα στόμα, κτλ. Και αν μπορούμε να επενδύουμε σε αυτά που μας ενώνουν συνήθως εξυπηρετούμε τους σκοπούς μας ευκολότερα. Εγώ αυτό που παρατηρώ είναι ότι σε όλη την υφήλιο μας συμπαθούν... διότι στο χέρι μας είναι (και στα δικά σου) να εμπνεύσουμε συμπάθεια.

    @Uknown "...και των γυναικών που γεννάνε στα άντα,... Ἐδῶ μὲ στεναχώρησες.
    Ξέρεις τὶ σημαίνει νὰ θέλης τόσο νὰ κάνης παιδιὰ καὶ νὰ μὴν ἔχης τὰ πρὸς τὸ ζῆν…”

    Είναι ύβρις προς τους πρόγονους μας, προς τους παππούδες μας και γιαγιάδες μας που ήρθαν από τον Πόντο σε απείρως δυσκολότερες συνθήκες, να υποστηρίζεις ότι σήμερα δεν κάνουμε παιδιά γιατί δεν έχουμε προς το ζην και αυτοί οι άνθρωποι έκαναν 5 και 6 παιδιά, τίμησαν την Ελλάδα και έτρωγαν σκαντζόχοιρους και χελώνες για να επιβιώσουν. Πίστεψε με γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει.

    @Nativist – “Ονειροπαρμένο παραλήρημα”

    Απαραίτητες γεωπολιτικές συμμαχίες με Κούρδους, Σέρβους, Αρμένιους και όποιους άλλους μας εξυπηρετεί.

    @Nativist – “Όποιος εν έτει 2017 μιλά για "Μεγάλη Ιδέα…Μάλλον ζει εκτός πραγματικότητας”

    Τα ίδια λέγαν και για τον Κολοκοτρώνη, τα ίδια λέγαν και τους Πολιορκημένους του Μεσολογγίου, τα ίδια λέγαν και για το ΟΧΙ του Μεταξά, τα ίδια λέγαν και για τον Λεωνίδα, τα ίδια λέγαν για τον Μέγα Αλέξανδρο, τα ίδια λέγαν για το Ευρωπαϊκό ποδοσφαίρου ότι θα το κέρδιζε η Ελλάδα!

    Ζήσε εσύ στην πραγματικότητα σου και άσε κάποιους ονειροπαρμένους να σχεδιάζουν και πρωτίστως να πράττουν.

    @andreas demetriu - “Αυτο ειναι το καλυτερο μυνημα για το 2017...νασαι καλα !!!

    Ειμαι σιγουρος οτι ο Ελληνας-Ηγετης που θα πραγματοποιησει την Μεγαλη Ιδεα θα ειναι Ελληνας της περιφεριας η της διασπορας ! “

    3-4 Έλληνες αρκούν, δεν αποδείχτηκε ξανά και ξανά στην ιστορία μας;

    @καθηγητης επιστημων – “…ευγονική… φασιστικοί συλλογισμοί“

    Απλά πάρε την ετυμολογία της λέξης ΕΥΓΟΝΙΚΗ. Είναι μια πανέμορφη λέξη και όλοι οι υγιείς γονείς εφαρμόζουμε ευγονική, συνειδητά ή ασυνείδητα.

    Στην δικιά μου περίπτωση βεβαία τα παιδιά μου έχουν 2 πατρίδες… την βιολογική τους μαμά… και την μαμά πατρίδα… οπότε ως σωστός πατέρας οφείλω να τα μεγαλώσω με τρόπο που θα τιμούν και την μαμά πατρίδα… και αν είναι τυχερά θα ακούσουν και εύγε από Κύριους Καλεντερίδηδες“.

    @Uknown - "Όλους αυτούς οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε στην Ελλάδα των 5 θαλασσών." Ἄρα σοῦ ἀρέσει αὐτὸ ποὺ γίνεται στὴν ἕρημη Πατρίδα μας; Ὃλους τοὺς καλοδεχόμεθα"

    Σε παρακαλώ, γιατί βάζεις στο στόμα μου πράγματα που ποτέ δεν είπα; Μα πώς είναι δυνατόν να καλοδεχτώ οποιονδήποτε που εισέρχεται στην χώρα μας παράνομα; Εξ ορισμού δεν μας σέβεται.

    Και όπου ανά την υφήλιο πας βλέπει Έλληνες πετυχημένους και Έλληνες που σέβονται την χώρα φιλοξενίας πιο πολύ από το ίδιο το κράτος της Ελλάδας, την λεγόμενη «Δημοκρατία της Ελλάδος».

    Καλώς ορίζω την Ελλάδα εντός του ζωτικού χώρου της σημερινής Τουρκίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας και σε διαβεβαιώνω ότι εφόσον τακτοποιήσουμε κάποια θεματάκια εντός του οίκου μας οι Έλληνες και Φιλέλληνες εντός της Τουρκίας, εντός των Σκοπίων, εντός της Αλβανίας είναι πολύ περισσότεροι από όσο ουδέποτε φαντάστηκες… και υπάρχουν πολιτικές εξεφιλελληνισμού για τους αντιδρούντες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ pantelis itos

      Εσύ παραποιείς αυτά που σού γράφουν και μετά κατηγορείς την Ταϋγέτη.
      Στο σχόλιό μου 8 Ιανουαρίου 2017 - 3:38 μ.μ., χαρακτήρισα ονειροπαρμένο παραλήρημα ολόκληρο το άρθρο και ειδικά την φράση ""Ναι οι Σλάβοι είναι αδέρφια μας, ναι οι Κούρδοι είναι αδέρφια μιας, ναι οι Αρμένιοι είναι αδέρφια μας". Ρώτησα από πού κι ως πού αδέλφια μας, αλλά απάντηση δεν πήρα.

      >Ζήσε εσύ στην πραγματικότητα σου και άσε κάποιους ονειροπαρμένους να σχεδιάζουν και πρωτίστως να πράττουν.<

      Μα αυτό αναγκαστικά κάνω. Ζω στην πραγματικότητα τής σημερινής, οικτρής και χρεοκοπημένης Ελλάδα και αφήνω τούς έχοντας την πολυτέλεια να ονειρεύονται "Μεγάλες Ιδέες". Τι τι ακριβώς πράττουν, πολύ θα με ενδιέφερε να το μάθω.

      Διαγραφή
    2. >Τι τι ακριβώς πράττουν, πολύ θα με ενδιέφερε να το μάθω<

      Τελικά, δεν το έμαθα.

      Διαγραφή
  8. Με εκπλήσσει το άρθρο.
    Εδώ και καιρό έχω σχηματίσει την εντύπωση πως ένας απο τους λόγους της σύγχρονης κακομοιριάς μας είναι πως στερηθήκαμε (με τα 400 χρόνια σκλαβιάς αλλά και με το έντεχνο χεράκι των δυτικών) την αντίληψη του Ρωμαϊκού κομματιού μας και μείναμε μόνο με το αρχαιοελληνικό. Και μάλιστα το αρχαιοελληνικό το βλέπουμε κι αυτό στρεβλά, μέσα απο μάτια των ξένων. Γι αυτό και αντιδρούμε λίγο παρανοϊκά όταν ακούμε κάποιους εκτός ελλαδικού κράτους να λένε πως είναι Μακεδόνες. Εντάξει, προφανώς είναι λιγότερο Μακεδόνες απο τους δικούς μας αλλά αν ήμουν εγώ θα τους έλεγα "φυσικά και είστε Μακεδόνες, όπως κι εμείς. Και Μακεδόνες και Ρωμιοί" Αλλά και να μην τους το έλεγα μετά απο 40-50 χρόνια θα το καταλάβαιναν μόνοι τους :)

    Τέλος πάντων, προσωπικά δεν θέλω αναβίωση της ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας των προ-προπάππων μας, θα προτιμούσα κάτι καινούριο, δικό μας. Οπότε ζητείται όραμα πέρα της καλοπέρασης που να μας εμπνέει όλους. Ποτέ δεν ξέρει κανείς. Μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προκειμένου να συμμετέχει οικειοθελώς ένα άτομο σε ένα κράτος, μια υπερκρατική οντότητα, μια αυτοκρατορία κτλ πρέπει να υπάρχει η συγκολιτική ουσία. Ποια είναι αυτή η ουσία; Στα έθνη κράτη είναι η εθνική συνείδηση, στα πολυεθνικά κράτη όπως οι ΗΠΑ είναι προϋπόθεση η δημιουργία εθνικής συνείδησης. Σε υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ, όπου υπάρχουν έθνη κράτη με ισχυρές εθνικές συνειδήσεις είναι αδύνατον να δημιουργηθεί ενιαίο κράτος. Ας σκεφτούμε λοιπόν,αν υπάρχουν πληθυσμοί που έχουν ίδια εθνική συνείδηση με εμάς, τότε ναι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κράτος (με την ύπαρξη του κατάλληλου ηγέτη βέβαια και αφού επανακτήσουμε την εθνικη μας κυριαρχία). Αν οι πληθυσμοί που συζητάμε δεν έχουν εθνική συνείδηση τότε δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.