10/1/17

Να και μια ελληνική "εισβολή" στη Γερμανία - Ο εισβολέας λέγεται "Γρηγόρης"

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 
Απόβαση στη Γερμανία κάνουν τα «Γρηγόρης»
Το πρώτο Gregory's Coffee που άνοιξε στο Βερολίνο
Νέα καταστήματα «Γρηγόρης Μικρογεύματα» στη Γερμανία ετοιμάζονται να ανοίξουν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, ο επιχειρηματίας Νίκος Δραματινός, ο οποίος έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης του σήματος στην Κρήτη (γενικός franchise) σχεδιάζει να λειτουργήσει τέσσερα με πέντε σημεία της αλυσίδας γρήγορης εστίασης στην γερμανική αγορά μέχρι το καλοκαίρι, μετά την θετική πορεία που είχε το πρώτο Gregory's Coffee που άνοιξε στο Βερολίνο.
Πριν κάνει το βήμα να ανοίξει το κατάστημα στο Βερολίνο έκανε μια πρώτη έρευνα αγοράς στην... Κρήτη: «Στην Κρήτη πολλοί πελάτες μας το καλοκαίρι είναι Γερμανοί», λέει ο Ν. Δραμιτινός. «Άρα, είχαμε τη δυνατότητα να δούμε αν μας προτιμούν οι Γερμανοί ή όχι. Έτσι πήραμε λοιπόν την απόφαση να έρθουμε και στη Γερμανία». Βέβαια, στην Αλεξάντερ Πλατς τα νοίκια είναι πανάκριβα. Δεν είναι υπέρογκο να πληρώνει κανείς για 80 τ.μ. 15.000 ευρώ το μήνα; Όχι, λέει ο Νίκος Δραμιτινός: «Το πρόβλημα δεν είναι το νοίκι αλλά να είσαι τυχερός και να βρεις το κατάλληλο σημείο». Αυτό όμως δεν αρκεί, προσθέτει ο υπεύθυνος του καταστήματος στο Βερολίνο Στέλιος Στιβακτάκης: «Εμείς δεν έχουμε την αναγνωρισιμότητα που έχουμε στην Ελλάδα. Όμως το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η ποιότητά μας». Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα έρχονται από την Ελλάδα - ακόμη και τα πορτοκάλια για τους χυμούς που είναι από τα Χανιά. Μια άλλη ιδιαιτερότητα του καταστήματος είναι ότι τα κλασικά ελληνικά φαγώσιμα διατηρούν την αρχική τους ονομασία ? για παράδειγμα η τυρόπιτα, η κασερόπιτα ή η σπανακόπιτα.
Οι εμπειρίες στο Βερολίνο έδωσαν στο Νίκο Δραμιτινό το θάρρος για το επόμενο βήμα: «Λειτουργήσαμε ένα χρόνο για να δούμε πώς συμπεριφέρεται η αγορά. Διαπιστώσαμε ότι τα νούμερά μας είναι πάρα πολύ καλά. Στόχος μας είναι να έχουμε ως το καλοκαίρι τέσσερα με πέντε μαγαζιά.» Το επόμενο ανοίγει αρχές Φεβρουαρίου στο Έρλανγκεν, μια πόλη δίπλα στη Νυρεμβέργη. Η εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και του δικαιοδόχου του καταστήματος θα γίνει αυτό το μήνα στο Βερολίνο. Εδώ θα λειτουργήσει από το Μάρτιο και ένα δεύτερο μαγαζί στην περιοχή Νοϊκέλν, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις και για άλλους δύο χώρους σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Ημερησία

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.