18/1/17

Συρία: Οι δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία, εκκαθάρισαν 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Ράκα.
Οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις, που βρίσκονται υπό κουρδική ηγεσία,  διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, όπου ανακοίνωσαν τις προσπάθειες των δυνάμεων τους και την πρόοδο που έχουν επιτύχει.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αξιωματικοί των δημοκρατικών δυνάμεων δήλωσαν ότι από την έναρξη της επιχείρησης της «Οργής του Ευφράτη» οι μαχητές τους έχουν απελευθερώσει 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 236 χωριά.

«Έχουμε χάσει 42 από τους μαχητές μας σε αυτόν τον αγώνα μέχρι στιγμής. Τρεις από αυτούς ήταν Δυτικοί μαχητές [ ένας Αμερικανός, ένας Καναδός και ένας Βρετανός] που προσφέρθηκαν εθελοντικά να ενταχθούν στις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις», αναφέρθηκε στη συγκέντρωση.

Οι αξιωματικοί κάλεσαν «το λαό της Ράκα να συμμετέχουν στη δημιουργία των τοπικών συμβουλίων  να πάνε στις περιοχές τους και να ενταχθούν στον δυνάμεις τους, προκειμένου να επιτύχουν την πλήρη απελευθέρωση του κυβερνείου της Ράκα.

«Η δεύτερη φάση της επιχείρησης «Οργή του Ευφράτη» που ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου θα συνεχισθεί στη Ράκα», είπαν οι αξιωματικοί.

‘Στη διάρκεια της δεύτερης φάσης, οι δυνάμεις μας κατάφεραν να απελευθερώσουν 2480 τετραγωνικά χιλιόμετρα, να εκκαθαρίσουν 196 χωριά και δεκάδες αγροκτήματα και στρατηγικούς λόφους. Έτσι από την αρχή της μάχης για τη Ράκα έχουν εκκαθαρισθεί από τους τρομοκράτες 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα μαζί με 236 χωριά’, αναφέρθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.