19/1/17

11 μύθοι για το Κυπριακό - Τι πραγματικά συμβαίνει στις συνομιλίες

Κάποτε ο Φρανσουά Μιτεράν αποφάσισε, λίγο πριν τις εκλογές του 1981, και ανακοίνωσε δημόσια την απόφασή του να καταργήσει τη θανατική ποινή στη Γαλλία. Οι σύμβουλοί του προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Σε τηλεοπτική συνέντευξη, λοιπόν, ο δημοσιογράφος ερωτά τον μέλλοντα πρόεδρο της χώρας τι σκέπτεται να πράξει δεδομένου ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης τάσσεται κατά της κατάργησης της εσχάτης των ποινών. Ο Μιτεράν απαντά: «Δεν με ενδιαφέρει. Είναι ζήτημα αρχής».
Οι ηγέτες, όταν είναι μεγάλοι και αυτόφωτοι, διαμορφώνουν την Ιστορία. Δεν την παρακολουθούν φοβούμενοι τις συνέπειες των επιλογών τους, ούτε τρομοκρατούνται από τις επιπτώσεις αυτών. Κυρίως δεν διαχειρίζονται κρίσιμα για τη χώρα τους και τους λαούς τους ζητήματα διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα των οπισθίων τους. Τότε είναι ηγέτες.
Στη Γενεύη προ ημερών και στο Κυπριακό γενικότερα, η στάση βασικών παραγόντων στο εν εξελίξει διπλωματικό παίγνιο, περισσότερο προσομοιάζει σε θέατρο σκιών, όσον αφορά την Αθήνα και την Άγκυρα, παρά σε εγχείρημα επίλυσης ενός στρατηγικού, πολιτικού και γεωοικονομικού γρίφου με τελικό αντίκρισμα την ασφάλεια, την ευημερία και την ιστορική προοπτική των λαών που εμπλέκονται, των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.
Για τη συνέχεια Athens Voice

4 σχόλια:

  1. Παρολες τις καποιες αληθεις επισημανσεις(παλιο κολπο των γκεμπελικων να συμπεριλαμβανεται αναμεσα στις αληθειες το ψεμμα που θελουμε να προωθησουμε) το αρθρο ειναι κατευθυνομενο απο τους νενεκους ημετερους και Κυπριους...Δηλαδη η Τουρκια θελει να φυγει στρατιωτικα απο την Κυπρο και δεν την αφηνει ο Κοτζιας αυτο λεει το αρθρακι.....γελασαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παρόν ιστολόγιο πάντως δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής σαφή θέση υπέρ ή κατά των χειρισμών Κοτζιά...απλώς αναδημοσιεύει απόψεις τις μιας και της άλλης πλευράς...Θα ήθελα όμως να ακούσω και τη δική του άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τουλαχιστον ειμαι φχαριστημενος που ο κοτζιας θα παρασυρει τον αναστασιαδη σε λιγο περισσοτερο μπουρεκοφαγεια απο την βδελυρη βοντκοποσια...
    πρεπει ναχει εξαιρετικους μπουφεδες η γενευη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συντάσσομαι με την θέση του Παναγιώτη, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι υιοθετώ τις υποχωρήσεις Κοτζιά, κυρίως για "σταδιακή υποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων" και την αποδοχή της δόλιας τρόικας εγγυητών, αντί του Συμβουλίου Ασφαλείας, που πρέπει να αποκλεισθούν κατηγορηματικά.
    Είμαι εξ άλλου τελείως αντίθετος προς την διαπραγμάτευση και υπογραφή "λύσης" (παράδοσης) από το σημερινό ελεγχόμενο, ξενοκίνητο ή και ξεκάθαρα προδοτικό κυπριακό και ελλαδικό πολιτικό προσωπικό.
    Ο Κωνσταντακόπουλος με εκφράζει απόλυτα. Και οι καταλυτικές διεθνείς εξελίξεις
    δικαιώνουν απόλυτα την θέση ότι ο συμβιβασμός του Αναστασιάδη, του Ιωακειμίδη και του Νον Πέϊπερ του Μαξίμου θ' αποτελούσε εθνικό έγκλημα -χωρίς προηγούμενο και πριν το 22.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.