25/12/16

Πρόκληση ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ : ρωσικό Tu-154 με προορισμό τη Συρία συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα με 92 επιβάτες.

Το ρωσικό Tu-154 αρχικά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ  αφότου απωγειώθηκε από το Sotchi, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπ.Άμυνας και στη συνέχεια συνετρίβη στη Μάυρη Θάλασσα. 92 ήταν οι επιβαίνοντες εκ των οποίων  84 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα.

Ένα ρωσικό αεροπλάνο με δεκάδες άτομα στο εσωτερικό του που κατευθυνόταν στη στρατιωτική αεροπορική ρωσική βάση στη Λαττάκεια καταποντίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα. Η πλειοψηφία των επιβατών ήταν καλλιτέχνες του μουσικοχορευτικού συνόλου Alexandrov που θα έδιναν ένα κοντσέρτο για τη νέα χρονιά στους ρώσους στρατιωτικούς που σταθμεύουν στη Συρία. 

Απογειώθηκε 5.40 ώρα Μόσχας και μετά από 20΄ το σήμα του χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ και δεν υπήρχε καμιά επικοινωνία. Στο αεροπλάνο επέβαιναν στρατιώτες, καλλιτέχνες κι 9 δημοσιογράφοι. Το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην βάση Khmeimim στην περιοχή Λαττάκειας στη Συρία. Μαζί τους και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου αντισυνταγματάρχης Βαλερυ Καλίλοβ.
  • 08h44 CETΤα συντρίμια του αεροσκάφους διάσπαρτα στη θάλασσα σε απόσταση από την ακτή σε μια ζώνη  1,5 kilomètre και σε βάθος  50-100 m ανέφερε το RIA Novosti.

  • 15731180_1242265122488128_667799533_n








  • 08h37 CETΤο κανάλι  NTV επιβεβαίωσε ότι η δημοσιογραφική ομάδα του ήταν στο αεροπλάνο όπως το ίδιο ανακοίνωσαν νωρίτερα το ρωσικό κανάλι 1 και η  Zvezda που επίσης ανέφεραν ότιανταποκριτές τους ήταν στο μοιραίο αεροπλάνο..
    ‘Ενας ηχολήπτης του  NTV ο  Evgueni Tolstov ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία του αεροσκάφους πριν την αναχώρηση.
  • 08h33 CET Τα πρώτα σώματα των θυμάτων εντοπίστηκαν στην Μάυρη Θάλασσα στα 6 χλμ από την ακτή.
  • 08h16 CET Τραγουδιστής σολίστ της Χορωδίας του κόκκινου Στρατού  ο Vadim Ananiev που δεν ακολούθησε την αποστολή ανέφερε στην Komsomolskaya Pravda. «Το καλλιτεχνικό σύνολο που πήγαινε στη Συρία αποτελούνταν από 50 άτομα οργανοπάιχτες  bayan και  balalaïka .
    Vadim Ananiev© Vladimir
  • 08h05 CETΤο ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε δια του εκπροσώπου τύπου του Igor Konachenkov ότι ο αριθμός των επιβατών ήταν  «84 συν το 8μελές πλήρωμα»,  .
    Νωρίτερα τα μίντια έκαναν λόγο για 91 επιβάτες.
  • 07h58 CET9 δημοσιογράφοι ήταν στο αεροπλάνο. 3 του ρωσικού καναλιού 1 , 3 της τηελεόρασης  Zvezda.
    На борту пропавшего самолета были наши журналисты: корр-нт Дмитрий Рунков, оператор Вадим Денисов, звукооператор Александр Сойдов


    Voir l'image sur Twitter

    На борту пропавшего Ту-154 находилась съемочная группа телеканала «Звезда»http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201612250910-raxc.htm  
  • 07h56 CET
    Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άμυνα  Viktor Ozerov απέκλεισε την εκδοχή της επίθεσης. «Αποκλείω κατηγορηματικά την εκδοχή της επίθεσης. Το αεροπλάνο ανήκε συτο ρωσικόΥπ.Άμυνας και συνετρίβη ενώ ήταν στο ρωσικό εναέριο χώρο.Μια τέτοια εκδοχή είναι απίθανη ».
  • 07h31 CETΣύσταση επιτροπής έρευνας.
  • 07h29 CET
    Ανακοίνωση Υπ.΄Αμυνας για τον εντοπισμό του «στα 5,5 χλμ από την ακτή βρέθηκε κηλίδα με λάδι. Στα 1,5 χλμ από την ακτή τα συντρίμια του. Εντοπίστηκαν και προωσπικά είδη επιβατών».
  • 07h01 CETΣύμφωνα με το  ITAR TASS, το αεροπλάνο καταποντίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα. 15730736_1242265129154794_1883444974_n
  • 06h53 CET7 πολεμικά πλοία και 1 ελικόπτερα μετείχαν στην επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης.
  • 06h46 CETΗ πλειοψηφία των επιβατών του TU-154 ήταν καλλιτέχνες της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού.Μουσικοί και χορευτές.
    © Viktor Tolotchko Source: Sputnik
  • 06h31 CETΟ Sergueï Choïgou παραβρέθηκε σε  τηλεδιάσκεψη με τις αεροπορικές δυνάμεις για την επιχείρηση διάσωσης .
sputnik rt

9 σχόλια:

  1. καλα ρε για ποια προκληση μιλατε??????? γιατι τετοις γελοιοτητες σε μια τραγικη στιγμη για αυτους τους ανθρωπους??!!! ποια επιθεση και αηδιες!!!!!!!! λιγο ντροπη ρε!! ολαω πια στο πλαισιο της κονομας και της διαφημισης!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πορεία της μοιραίας πτήσης από τους... ειδικούς (JACDEC, Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre):

    http://www.jacdec.de/2016/12/25/2016-12-25-russian-military-tupolev-tu-154-crashed-into-black-sea/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτος τίτλος. Μειώνει την αξιοπιστία του ιστολογίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο προορισμός,οι επιβάτες και η ημέρα κανει επιτακτικότερη την πλήρη διερεύνηση πλην αποκλειστεί το τρομοκρατικό χτύπημα η η δολιοφθορά.Αν συμπεριλάβουμε στην σκέψη μας επίσης και την πρόσφατη εβδομάδα η μήνα και το τρομοκρατικό χτύπημα που είχαμε στην Τουρκία...Ο τίτλος εμένα με βρίσκει σύμφωνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην βιάζεστε να κατηγορήσετε τον Σάββα πριν από λίγο μίλαγα με ένα φίλο Ποντιακής καταγωγής από την Ρωσία και μου είπε πολλά ενδιαφέροντα, το αεροπλάνο Σταμάτησε για ανεφοδιασμό ερχόμενο από Σιβηρία στο Σόσι-Αντλερ, πληροφοριακά υπάρχουν και τα κινητά τηλέφωνα για τηλεχειρισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα ρε τι δουλεια ειχε η στρατιωτικη μπαντα να παει σε ενα μερος που γινεται πολεμος; Α ναι ξεχασα εκει πλακωνονται οι ρωσοι. Αν συνεβαινε σε Αμερικανους ολοι θα ελεγαν καλα να παθουν στρατιωτες ηταν. Α ρε υποκρισια πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάντως μου κάνει εντύπωση που δεν δόθηκε καμιά απάντηση στα σχολεία όπως και η παραμονή του άρθρου στο ιστολογιο παρόλο που δεν υπάρχουν ενδείξεις για εχθρική ενέργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιό σχόλιο να απαντήσουμε, στο ακριβώς παραπάνω του κ Καθηγητή;

      Λες ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εχθρική ενέργεια. Ωστόσο οι ίδιοι οι ερευνητές δεν το αποκλείουν.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.