16/12/16

Trump: We will build safe zones in Syria ..and the Gulf States will pay the costs

Eldorar Alshamia: US President-elect "Donald Trump" on Friday announced that his country will build safe zones in Syria and the Gulf states will pay the costs.
Trump said during a speech in Hershey, Pennsylvania, that "what is happening in Syria is very sad; so we will build safe zones so people can have a chance, but it require the Gulf states to pay for it"

Donald Trump had called  during his election campaign to build "safe zones" inside Syria with the money of the Gulf states, in order to stop the flow of refugees to Europe.

It is noteworthy that Turkey has called dozens of times to set up safe zones for refugees on the Syrian-Turkish border to help stop the flow of immigrants.

12 σχόλια:

  1. Δηλαδή, δεν θα τα βρεί με τον Βλαδίμηρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο το τι θα πληρωσουν τα κρατη του Κολπου,μου θυμιζει το τειχος,που υποτιθεται θα πληρωσει το Μεξικο.Οπως ειπε ο Νορμπερτ Χοφερ,σε συνεντευξη του,μην ακουτε τι λενε οι πολιτικοι αλλα το τι κανουν.

    Γιωργο,δεν βλεπω τι σχεση εχει αυτο που ειπε ο Τραμπ,με το αν θα εχει καλες σχεσεις με Ρωσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα είχε αν ο Πούτιν υποστήριζε την ακεραιότητα της Συρίας.Αλλά δεν την υποστηρίζει,άρα συμφωνεί με τον Πούτιν και ίσως με τον Άσσαντ που αφήνει τους τρομοκράτες να αποχωρούν με τα...πράσινα λεωφορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο που βγαινει το συμπερασμα οτι ο Πουτιν και ο Ασσαντ δεν στηριζουν την ακεραιοτητα της Συριας.καποιος να μου εξηγησει τι κακο ΕΙΠΕ ο Τραμπ....Η Ρωσια και ο Ασαντ κατηγορειται για εγκληματα πολεμου,αν σκοτωνε τους τζιχανστιτες,φαντασου τι θα γινοταν,περα απο τις απωλειες που θα ειχε η κυβερνηση της Συριας.Δεν ειναι τοσο απλο,ειναι τρομοκρατες σκοτωσε τους.Στο παιχνιδι ειναι και οι ΗΠΑ,οι οποιες στηριζουν τους τρομοκρατες(ισως υπαρχουν και Αμερικανοι αναμεσα τους) και προφανως ηρθαν σε συνενοηση με τους Πουτιν και Ασσαντ,ωστε να τους αφησουν να φυγουν.Ετσι λοιπονα απελευθεωρθηκε το Χαλεπι χωρις να χρειαστει οι Ρωσοι η Συροι να καταστρεψουν αλλο την πολη η ν σκοτωσουν αμαχους(η να χασουν δικους τους).Mην ξεχνας οτι δεν ειναι μονο τρομοκρατες αυτοι που φευγουν,αλλα και οι οικογενειες τους,θεωρεις οτι αν γινοταν συμπλοκη,θα σκοτωνοντουσαν μονο τρομοκρατες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν ο Άσσαντ δε θα σκότωνε τους Σύριους, έχει δώσει ασυλία σε όσους πολέμησαν το καθεστώς του ! Αρκεί να είναι Σύριοι πολίτες ! Ακόμα και να έχουν πολεμήσει με την Αλ Κάιντα παίρνουν ασυλία και επιστρέφουν στην πολιτική τους ζωή.Μόνο τους ξένους συλλαμβάνει.
      Οι Σαουδάραβες και οι Καταριανοί μισθοφόροι που ήσαν μέσα στο Χαλέπι έπρεπε να κάτσουν στο σκαμνί για εγκλήματα πολέμου.Δεν είπα να εκτελεστούν.Έπρεπε να δούμε ποιοι είναι και από που τα παίρνουν.Φυσικά οι ΗΠΑ τους στηρίζουν.

      Διαγραφή
  5. Δεν ειπα οτι ο Ασαντ θα σκοτωνε τους δικους του πολιτες και γνωριζω τα περι αμνηστιας.ΑΛΛΑ,κανεις δεν ξερει ποιοι ειναι μεσα στους τρομοκρατες,οποτε αν γινοταν επεμβαση,λογικο να σκοτωνοντουσαν και Συροι.Αν δεις στα λεοφωρια,υπαρχουν γυναικες και παιδια.Δεν εχουν παραδοθει ΟΛΟΙ οι Συροι.Αν οι ΗΠΑ,ηταν εκτος παιχνιδιου,ισως γινοτα αυτο που λες,αλλα επειδη ΔΕΝ ειναι,οι Ρωσοι και ο Ασσαντ,προτιμησαν να γινει με αυτο τον τροπο.Μην ξεχνας οτι ο στρατος της Συριας,ειναι αποδυναμωμενος,οποτε οπου μπορει,αποφευγει τον πολεμο,αν ειναι κερδισμενος.Καλος ο πολεμος(σε τετοιες περιπτωσεις) καλυτερη η διπλωματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές οι ζώνες ασφαλείας με προβληματίζουν. Μήπως μέσα σε αυτές χωράει και η no fly zone του Ερντο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι σχεση εχουν οι ζωνες ασφαλειας του Τραμπ,οπου θα μεινουν ΣΥΡΟΙ πολιτες με το no fly zone του Ερντογαν(και του Ομπαμα);Συροι πολιτες θα μεινουν σε περιοχες στην Συρια,που ειναι το κακο;Ασε που λεει οτι θα πληρωσουν τα κρατη του κολπου,αυτα τα ρωτησε κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η no fly zone είναι στην Β. Συρία και εκεί λέει ο Ερντογάν θα εγκατασταθούν Σύριοι πρόσφυγες. Είναι γνωστό, απορώ πώς σου διαφεύγει κάτι τέτοιο

      Διαγραφή
    2. No fly zone, ζητανε εδω και χρονια οι Αμερικανοι οι οποιοι εβαλαν και τον Ερντογαν στο παιχνιδι(πριν ειχε καλες σχεσεις με Συρια),δεν εγινε λογω Ρωσιας.Ο Τραμπ,λεει οτι θελει ασφαλεις ζωνες,για να μεινουν Συροι πολιτες,προφανως για να μην πανε προς Ευρωπη και Αμερικη.Ο Τραμπ,εχει μιλησει(οπως εχει παραδεχθει ο ιδιος και οι Ρωσοι) με ανθρωπους του Κρεμλινου και γνωριζει τις αποψεις των Ρωσων(και των Ιρανων και φυσικα της Συριας).Οι nofly zones των ΗΠΑ και των ΤΟυρκων,ειναι για να στηριχθουν οι τζιχαντιστες και οι υπολοιποι τρομοκρατες(αφου δεν θα πετανε αεροπλανα της Συριας και των Ρωσων),τους οποιους ο Τραμπ εχει πει οτι ΔΕΝ θα στηριξει,αλλα θελει να εξαφανισει.λεγοντας ασφαλης ζωνη(χωρις να εξηγει πως ειναι ασφαλης,λογικα στρατιωτικα,εχεις αλλο τροπο στ μυαλο σου) και οχι no fly zone(που αναφερεται στ αεροπλανα),εχει καποια διαφορα.Δεν εξηγει τι λενε οι Ρωσοι και οι Συροι γι αυτο,εκτος αν πιστευεις οτι ο Ασαντ,θελει ο λαος του να φευγει απο την Συρια και να μεταναστευει αλλου.Επισης ο Τραμπ,δεν ειπε που θα γινουν οι ζωνες(ειδικα τωρα που ενα μεγαλο μερος της Συριας,εχει απελευθερωθει απο τον Ασαντ).Προφανως εσενα σου διαφευγουν καποια πραγματα,αναλυοντας μια κουβεντα του Τραμπ,την οποια δεν αναλυει ο ιδιος.Ουτε φυσικα παιρνεις στα υποψη τι λενε οι συμβουλοι του,τι αποψεις εχουν για το θεμα και τι αποψες εχει εκφρασει ο εκλεγμενος προεδρος των ΗΠΑ κατα καιρους.Αλλο no fly zone,αλλο safe zone λοιπον.O Tραμπ,ειναι ενας ανθρωπος με μεγαλο εγω,που κανεις δεν ξερει τι σκοπευει να κανει.ΔΕν τον απασχολει τι θελει το Αμερικανικο συστημα,ουτε τι θελει ο Ερντογαν,αλλα τι θελει εκεινος.Για το θεμα της Συριας ειναι ξεκαθαρος,καταστροφη τζιχαντιστων και λοιπων τρομοκρατων,σε συνεργασια με ΡΩσια(και προφανως Ασαντ).Επισης εχει πει οτι δεν θελει αλλαγες σε ηγεσιες σε αλλα κρατη.Κοιτας ενα κομματι του παζλ και οχι ολη την εικονα.

      ΥΓ1 στην θεση του σημαντικοτερου διπλωματη στον κοσμο,του Αμερικανου ΥΠΕΞ,θελει να βαλει εναν πετρελαια,που οπως και ο ιδιος,εχει μαθει να κλεινει συμφωνιες.Δες ποιοι εχουν πετρελαια και αεριο παγκοσμιως και θα καταλαβεις πολλα.ΔΕν θελει πολεμο,οχι γιατι ειναι ειρηνικος τυπος,αλλα γιατι πολυ απλα,καταλαβαινει οτι δεν θα κερδισει τιποτα με αυτους....

      Διαγραφή
  8. Eπισης,ξεχασα να πω,οτι για να γινει κατι τετοιο,πρεπει να ρωτηθει και η Συρια.Απλα ειπε κατι ο Τραμπ,απ τα πολλα που λεει κατα καιρους,για το μεταναστευτικο,δεν νομιζω οτι πρεπει να το παρουμε στα σοβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://ronpaulinstitute.org/archives/neocon-watch/2016/december/17/neocon-triumph-trump-calls-for-safe-zones-in-syria/

    Ενα αρθρο ενος Αμερικανου γι αυτο που ειπε ο Τραμπ.Δεν κανει καμια αναφορα στον Ερντογαν,αλλα στην πολιτικη της ιδιας της Αμερικης.Ο αρθογραφος αναρωτιεται τι ακριβως εννοει ο Τραμπ,μιλαει για αυτο που λενε οι νεοσυντηριτικοι(Χιλαρυ κλπ) η αυτο που λεω εγω;ας κανουμε λοιπον υπομονη,να δουμε τι ακριβως θα κανει ο απροβλεπτος Τραμπ.Ακομα και στην Αμερικη,δεν εχουν κατασταλαξει καπου.Ο εκλεγμενος προεδρος εχει πει κατα καιρους διαφορα αντικρουομενα μεταξυ τους,ας κρινουμε τις μεχρι τωρα πραξεις του και οχι τα λεγομενα του.Μπορει να γινει χειροτερος του Μπους,αλλας ας κρινουμε τα γεγονοτα και να μην γινομαστε μελλοντολογοι,τουλαχιστον οσοι δεν εχουμε το χαρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.