9/12/16

Πραγματικό σοκ στην Τουρκία - Οι ΗΠΑ δίνουν STINGER στους Κούρδους του PYD

Το τοπίο στη Βόρεια Συρία αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Μετά τη "σύσφιξη" των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία, στο θέμα της Αλ Μπαμπ και του Χαλεπίου, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προμηθεύσουν με τα γνωστά αντιαεροπορικά όπλα STINGER, που αποτέλεσαν την αρχή του τέλους της παρουσίας των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν.
Το θέμα, που παρουσιάζεται σήμερα για πρώτη φορά στην τουρκική κοινή γνώμη, από την εφημερίδα STAR, έχει προκαλέσει πραγματικό σοκ στην Τουρκία, δεδομένου ότι η παραχώρηση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος στους Κούρδους του PYD, που θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση τρομοκρατική οργάνωση, με οργανικούς δεσμούς με το ΡΚΚ, περιέχει ένα συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα.
Ότι οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει τους Κούρδους ως συμμάχους τους στην περιοχή του "Κουρδικού Διαδρόμου", τον οποίο η Τουρκία σχεδιάζει να καταστρέψει με στρατιωτική επιχείρηση, μετά την κατάληψη της Αλ Μπαμπ.
Συγκεριμένα, η Τουρκίας έχεις ως επόμενο στόχο την Ιεράπολη/Μένπετζ, ενώ στη συνέχεια σχεδιάζει να αποκόψει τη συνέχεια μεταξύ των καντονιών του Κομπάνι και της Τζεζίρε.
Όσον αφορά τους πυραύλους STINGER, που έχουν βεληνεκές 5χλμ και αποτελούν ένα αποτελεσματικό αντιαεροπορικό όπλο εναντίον αεροσακφών και ελικποτέρων, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα STAR, η πρόταση για παραχώρηση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος στους Κούρδους της Συρίας, την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με ψήφους 375 υπέρ και 34 κατά και προχθές από τη Γερουσία, με ψήφους 92 υπέρ και 7 κατά.
Η Τουρκία από την πλευρά της, θεωρεί ότι η παραχώρηση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος έχει ως στόχο την Τουρκία, αφού το Ι.Κ. δεν διαθέτει αεροσκάφη και ελικόπτερα και ο μοναδικός αντίπαλος του PYD/PKK είναι η Τουρκία, η οποία διεξάγει αεροπορικές και αεροκίνητες επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του ΡΚΚ στην Τουρκία, το Ιράκ και τη Συρία.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα της εφημερίδας, που είναι φερέφωνο του Ερντογάν και του ΑΚΡ, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ με την κίνησή τους αυτή, δείχνουν ότι θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία, αφού το τουρκικό κράτος ασκεί έλεγχο στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, κυρίως με εναέρια μέσα.
Τούρκοι ειδικοί που μίλησαν στην εφημερίδα STAR, θεωρούν ότι η κίνηση αυτή των Αμερικανών, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη της επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" μετά την κατάληψη της Αλ Μπαμπ, όταν αυτή στραφεί προς κατάληψη της Ιεράπολης/Μένπετζ, που τώρα κατέχουν οι Δημορκατικές Δυνάμεις της Συρίας, που ελέγχονται από τους Κούρδους του PYD.
Το δημοσίευμα της STAR ΕΔΩ

10 σχόλια:

  1. Εάν δοθούν Stiger στους Κούρδους αλλάζουν τα πάντα στο πεδίο μάχης. Χωρίς αεροπορική υποστήριξη οι Τούρκοι πιστεύω ότι δεν θα επιχειρήσουν καν να κάνουν επιχειρήσεις. Εάν επιτρέψουν οι Αμερικάνοι το υλικό αυτό να χρησιμοποιηθεί και εντός της Τουρκίας θα πέσει πολλή κλάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οντως συμβει αυτο...καληνυχτα μπουγιουκ τουρκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο οι πραγματικά σοφοί Αμερικάνοι και όχι οι καουμπόϊδες, αποφάσισαν να χαλάσουν το ΝΑΤΟ είναι μάλλον για να φτιάξουν κάτι καλύτερο όπως το GSO (Global Security Organisation) και να τεμμαχίσουν όρισμένα κράτη του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία, Γερμανία και ΗΒ, τα οποία τους έχουν ζαλίσει τα λεγόμενα μέζεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι Αμερικανοι,δεν θα δωσουν οπλα μονο στους Κουρδους:

    https://www.youtube.com/watch?v=EYp1I1OMeHk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Ρώσοι + Σύριοι + Τούρκοι (!!;)

    2. Αμερικάνοι + Κουρδοι + Έλληνες + Κύπριοι + Αιγύπτιοι + Ισραηλίτες (!!;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Κυπριοι ειναι Ελληνες.Ισως ηθελες να πεις Ελλαδιτες.

    στο 1 προσθεσε Ιραν στο 2 Σαουδικη Αραβια,Καταρ και DEASH.Επισης περιμενε να δουμε τι θα κανει ο Τραμπ.


    δες και εδω τι λεει ο Μουσλεμ,εμπλεκει και τους Αμερικανους:
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/blog-post_346.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τον εξοπλισμό των Κούρδων ένα βασικό ενδεχόμενο είναι η Ελλάδα να έχει παράπλευρα οφέλη τόσο πολιτικά όσο και γεωστρατηγικά. Γενάτε όμως το ερώτημα, αυτό πόσο θα διαρκέσει, διότι οι Η.Π.Α. ως μεγάλη δύναμη δεν έχει ούτε μόνιμους φίλους ούτε μόνιμους εχθρούς, αλλά έχει μόνον μόνιμα συμφέροντα. Η Ελλάδα σήμερα περπατά πάνω σε τεντωμένο σχοινί και τα βήματά της θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατά πάσαν πιθανότητα τα περισσότερα αλεξίπτωτα με τους πυραύλους θα πέσουν στα χέρια της ISIS, λόγω .... ανέμου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.