5/12/16

Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία semper eadem

του Άντη Λοΐζου
H φράση «semper eadem σημαίνει «πάντα η ίδια» και κοσμούσε τον βασιλικό θυρεό της βασιλίσσης Ελισάβετ Α'. Αυτή η φράση θα μπορούσε μετά βεβαιότητος να λεχθεί και για την Τουρκία, και να την έχουν πάντα υπ' όψιν τους οι Έλληνες πολιτικοί.
Αναγνωρίζω ότι πολλές φορές τα πολιτικά παιχνίδια και οι πολιτικοί ελιγμοί αναγκάζουν τους πολιτικούς να λέγουν και να διακηρύττουν θέσεις (πλειστάκις ανοησίες) που δεν τις πιστεύουν και φυσικά δεν τους αναγκάζει κανένας να τις (ανοησίες) υλοποιούν.
Εκείνο το οποίο ο γράφων αδυνατεί να αντιληφθεί, ή να κατανοήσει, είναι το ότι γνωστού όντως ότι οι τουρκικές κυβερνήσεις διαχρονικά και πολύ περισσότερο την τελευταία δεκαετία διακρίνονται για τα δημοκρατικά τους ελλείμματα, για να μην πω τη φασιστική τους νοοτροπία και παντελή περιφρόνηση των αρχών δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ελληνικές κυβερνήσεις -της Κύπρου και της Ελλάδας- παραβλέπουν τα προαναφερθέντα και αργά-αργά αλλά σταθερά συγκατανεύουν σιωπηρά και υποκύπτουν στις τουρκικές θέσεις, με πολλά αρνητικά επί της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών συμφερόντων.
Αναφέρω μερικά γεγονότα που έχουν επισυμβεί στην Τουρκία και αρκετά έχουν ενοχλήσει τη διεθνή κοινότητα, ιδιαζόντως τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

   1. Εισβολή και κατοχή σε γειτονικά κράτη, με πραγματοποίηση γενοκτονιών, βιασμούς, βασανιστήρια, εν ψυχρώ δολοφονίες κ.ά. (Κύπρο, Ιράκ και Συρία).
   2. Ρατσιστική διακυβέρνηση της τουρκικής κυβέρνησης, με καταπάτηση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων που διαβιούν στη χώρα.
   3. Εδαφικές διεκδικήσεις κατά γειτονικών κρατών, κατά παράβασιν των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου.
   4. Ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων χωρών.
   5. Υπονόμευση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, λόγω της υπόθαλψης τρομοκρατικών οργανώσεων και του Ισλαμικού Κράτους.
   6. Παύσεις εκ της εργασίας και των αξιωμάτων των πολιτών (ακαδημαϊκών, δικαστικών, στρατιωτικών, εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων και άλλων αξιωματούχων), αυθαίρετα και άνευ οιασδήποτε διαδικασίας ή δίκης.
   7. Φυλάκιση άνευ δίκης μεγάλου αριθμού εκ των αναφερομένων στην παράγραφο 6.
   8. Μη ουσιαστική αναγνώριση της ισότητας ανδρών-γυναικών, με μόνο παράδειγμα την προσπάθεια προώθησης νόμου για αθώωση των βιαστών που θα νυμφεύονται το θύμα τους!
   9. Αμφισβητεί την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και διεκδικεί τους εντός αυτής υδρογονάνθρακες, κατά παράβασιν του διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών.
10. Η Τουρκία ουδέποτε παραδέχθηκε, αλλά ούτε και απολογήθηκε για τις γενοκτονίες που διέπραξε κατά των Αρμενίων, Ασσυρίων, Κούρδων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Κύπρου (δυστυχώς οι κατώτερες των
περιστάσεων κυβερνήσεις στην Κύπρο ουδέποτε παρουσίασαν την εν λόγω γενοκτονία).
11. Απαγόρευση κυκλοφορίας εφημερίδων και φυλακίσεις αρχισυντακτών.

Για 43 χρόνια, όλες οι κυπριακές κυβερνήσεις στρουθοκαμηλίζουν συνομιλώντας με το κατοχικό «κράτος», πίσω από το οποίο κρύβεται και κινεί τα νήματα η Τουρκία, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο εγκάθετός της στο ψευδοκράτος.

Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας παρακαλώ εκ βάθους καρδίας να εξηγήσετε στον κυπριακό λαό το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίζεστε και θέλετε να λύσετε το Κυπριακό, που σύμφωνα με τις συγκλίσεις Ταλάτ-Χριστόφια και των όσων άλλων σχετικών έχουν διαρρεύσει, η Τουρκία καθίσταται επίσημα απόλυτος ρυθμιστής του νέου κυπριακού κράτους.
Τέλος, αποτελείτε, ιστορικά, τον μοναδικό Αρχηγό κράτους που συζητά με θέρμη και ενθουσιασμό την υπαγωγή και τον έλεγχο της χώρας που κυβερνά, σε μια χώρα την οποία όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι σας θεωρούν προβληματική με τεράστια δημοκρατικά ελλείμματα, και τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση πιέζεται σε όλα τα θέματα από παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.