15/12/16

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ στο RT : η εκεχειρία που προτείνουν οι δυτικοί σκοπεύει να σώσει τους τρομοκράτες. Βίντεο

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στα ρωσικά μέσα  RT,Russia 24” και “NTV”*, ο Σύρος πρόεδρος απέρριψε κάθε ενδεχόμενο εκεχειρίας που «θα σταματούσε την προέλαση του συριακού στρατού». Καταγγέλει τα δυτικά μίντια ότι εθελοτυφλούν όταν οι  «τρομοκράτες σκοτώνουν πολίτες στην Παλμύρα».

15578454_1790301027900643_3036063823353974910_n

« Πρέπει πάντα να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές στην πολιτική »
Αυτή την απάντηση έδωσε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη δημοσιογράφο του RT, Maria Finochina, κατά τη συνένετευξη της 13ης Δεκέμβρη αναφορικά με το αίτημα κατάπασυης του πυρός που έθεσαν 6 χώρες εκ των οποίων Γαλλία και ΗΠΑ στις 7 Δεκέμβρη.

15542242_1790276004569812_8481150583332294015_n

« Αν ερμηνεύσουμε αυτή τη δήλωση πρόκειται για μια κλήση να σταματήσει η προέλαση του στρατού έναντι των τρομοκρατών », εκτίμησε κρίνοντας ότι προτεραιότητα των δυτικών κρατών είναι να «σώσουν τους τρομοκράτες».



Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε : « Αν απελευθερώσουμε το Χαλέπι οι δυτικοί πολιτικοί και τα mainstream medias  θ΄ανησυχούν για την τύχη των πολιτών ενώ δεν προβληματίζονται όταν παράγεται η αντιθετη κατάσταση όταν οι τρομοκράτες σκοτώνουν τους πολίτες και κατακτούν την Παλμύρα ».

Σχετικά με την τύχη της τελευταίας ο σύριος πρόεδρος δήλωσε προβληματισμένος για την «καταστροφή της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και όχι μόνο συριακής ».

O Μπασάρ αλ-Άσαντ αναφέρθηκε στη σημασία της απελευθέρωσης του Χαλεπίου: η απελευθέρωση του Χαλεπίου δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη και πρέπει να ενισχυθεί από το εξωτερικό πριν την απελευθέρωση άλλων ζωνών.

Πρόσθεσε : “Δεν θα σταματήσουμε μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου. Η διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων αφορά μοναδικά μέσα στη ζώνη όπου οι τρομοκράτες λένε ότι αυτοί είναι άμεσα διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα τους ή να βγουν”.

Στο ερώτημα πως οι τρομοκράτες μπόρεσαν να έρθουν από τη Μοσούλη και το Ντέιρ εζ-Ζορ για να επιτεθούν στην Παλμύρα και ποιοί τους υποστηρίζουν ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε ότι δεν πρέπει να συσχετίζεται αποκλειστικά το θέμα της Παλμύρας με τη Μοσούλη.
"Η Daech βρίσκεται στη Ράκκα στη Βόρεια Συρία όπου η συμμαχία των ΗΠΑ οφείλει να βομβαρδίζει το Νταές/Daech εδώ και 2 χρόνια. Το Νταές/Daesh βρίσκεται επίσης στο το Ντέιρ εζ-Ζορ όπου η αμερικανική αεροπορία βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις αντί του Νταές/Daech”, τόνισε.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ πρόσθεσε ότι το Νταές/Daech υποστηρίχθηκε άμεσα από κάποιες χώρες λέγοντας : ” Στην πραγματικότητα , η πλειοψηφία των τρομοκρατών του Νταές/Daesh ήρθαν από τη Ράκκα και το Ντέιρ εζ-Ζορ δια της άμεσης υποστήριξης των ΗΠΑ οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση άφησαν αυτή την αποστολή όπως γνωστή είναι και η χρηματοδότηση και υποστήριξη της που παρέχεται από Τουρκία, Κατάρ και Σ Αραβία. Αυτή είναι η αλήθεια για ότι συμβαίνει στην Παλμύρα αυτή τη στιγμή. Το θέμα δεν σχετίζεται μοναδικά με τη Μοσούλη”.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται ως τώρα στην Παλμύρα.“Η ημερομηνία της επίθεσης που έγινε από το Νταές κατά της Παλμύρας εξαρτάται άμεσα από τη μάχη του Χαλεπίου με σκοπό να μειώσουν τη σημασία της απελευθέρωσης της πόλης του Χαλεπίου και να διασκοσρπίσουν το συριακό στρατό προς άλλες κατευθύνσεις. Θ΄απελευθερώσουμε την Παλμύρα όπως το κάναμε και στο παρελθόν αλλά προετεραιότητα απόδίδουμε τώρα στην πόλη του Χαλεπίου ”, είπε.

Ο  Μπασάρ αλ-Άσαντ ανέφερε ότι ο Τραμπ μπορεί ν΄αποδειχθεί ένας νορμάλ σύμμαχος για τη Συρία αν συγκρουστεί με όλα τα lobbys που βρίσκονται σε Κογκρέσο, Σύγκλητο και στις υπηρεσίες πληροφοριών και με τα βιομαηχανικά lobbys που κερδοσκοπούν από τους πολέμους και αν εργαστεί αποτελεσματικά κατά της τρομοκρατίας.

Στο ερώτημα αν γνωρίζει ποιοί αποτελούν τις αυτοαπαοκαλούμενες “Συριακές δυνάμεις ελίτ” που οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν για να προχωρήσουν προς τη Ράκκα, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ απάντησε : “Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών οι ΗΠΑ αποπειράθηκαν να πουν ότι υπάρχει μια “μετριοπαθή αντιπολίτευση” ή “μετριοπαθείς μαχητές”. Στην παργαματικότητα είπε αυτό είναι ένα ψέμα γιατί τα γεγονότα στο πεδίο της μάχης απέδειξαν το αντίθετο. Όλοι αυτοί που εκείνοι υποστηρίζουν είναι εξτρεμιστές της αλ-Νόσρα, του Νταές ή άλλων δικτύων που φέρουν την ίδια εξτρεμιστική και τρομοκρατική ιδεολογία”. “Η προτεραιότητα στη φάση της αναδόμησης θ΄αποδοθεί σε φιλικές χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και άλλες, όσο και σε αυτές που υιοθέτησαν μια θέση αμερόληπτη και ηθική”, διευκρίνισε.
  • 2 διαφορετικές συνεντεύξεις του στο RT και σε Russia 24”,“NTV”
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.