20/12/16

Βενιζέλος: Αυτό ήταν το σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit - αναλήψεις 8 ευρώ έως το εθνικό νόμισμα

Το αποκάλυψε στη Βουλή
Xρήστος Μπόκας
Μια εφιαλτική ανθρωπιστική κρίση με «δελτίο» αναλήψεων έως 8 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες και οριακή λειτουργία των νοσοκομείων ήταν το σχέδιο του γερμανού ΥΠΟΙΚ
Συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», τους πολίτες να σηκώνουν από τις τράπεζες το πολύ μέχρι 8 ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν οριακά έως ότου έρθει η πλήρης κατάρρευση με το τύπωμα εθνικού νομίσματος: Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ως υπουργός Οικονομικών το 2011 – 2012 άκουσε δύο φορές τον Γερμανό (τότε) ομόλογό του να του το προτείνει.
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για «Grexit» που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011.
«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
«Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση» συνέχισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σήμερα.
Πρώτο Θέμα

12 σχόλια:

  1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Πόσοι είναι άνεργοι, πόσοι εργάζονται και πόσοι παίρνουν σύνταξη.
    9 Νοεμβρίου, 2015

    Χώρα συνταξιούχων, ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα με ανάλογες συνέπειες στην οικονομία και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

    Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους «Τα Νέα» συνολικά ο πληθυσμός της Ελλάδας που δεν εργάζεται υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια.

    «Μια χώρα όπως η Ελλάδα, με 4.740.000 άτομα εργατικό δυναμικό, 3.500.000 άτομα στην απασχόληση, 1.240.000 άτομα στην ανεργία και 2.650.000 άτομα στη σύνταξη δεν μπορεί να προσδοκά ούτε αποκατάσταση των σοβαρών ανισορροπιών στη βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ούτε ανάταξη του κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού. Σε μία τέτοια προοπτική εγκυμονείται ο κίνδυνος μονιμοποίησης της φτωχοποίησης σημαντικού τμήματος του πληθυσμού και σοβαρής καθίζησης του τεχνολογικού και παραγωγικού υπόβαθρου», λέει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.

    Ο αριθμός των συνταξιούχων (στοιχεία 2015) της χώρας ανέρχεται σε 2.656.007 άτομα. Έως 50% είναι οι μειώσεις στις συντάξεις λόγω μνημονίων ενώ έρχεται και νέο ψαλίδι λόγω των μέτρων που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.

    Οι 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας έχουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% παίρνει σύνταξη κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ.

    Ο αριθμός των ανέργων κινείται στα 1.196.736 άτομα. Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ανεργία στη χώρα μας προβλέπουν ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 25,7% και το 2016 στο 25,8%.

    Σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος. Η μακροχρόνια ανεργία κινείται στο 73,1% όταν κάθε άνεργος είναι περισσότερο από δυόμισι έτη άνεργος. Σήμερα καταγράφεται ένα παρατεταμένο υψηλό επίπεδο ανεργίας (25% φέτος -9,5% το 2009) από το οποίο το 48,5% πλήττει τους νέους και τις νέες (18-24 ετών).

    Οι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ ούτε ως επίδομα ανεργίας ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.

    Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (όσοι δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.296.280 άτομα.

    Το σύνολο των απασχολούμενων αριθμεί 3.591.407 άτομα. Ο μέσος καθαρός μισθός σήμερα είναι κάτω από τα 815 ευρώ ενώ με μηνιαίο μισθό 346 ευρώ απασχολείται μισό εκατομμύριο μερικώς απασχολούμενων. Παράλληλα ένα εκατομμύριο είναι οι απλήρωτοι (από 1 έως 5 μήνες) εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι 7 στις 10 θέσεις εργασίας που ανοίγουν είναι προσωρινής απασχόλησης, οι λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας.

    http://www.crashonline.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι το όνειρο του Σόιμπλε για την Ελλάδα.Όσο συνεργαζόμαστε με το Σόιμπλε τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να πραγματοποιήσει το σχέδιο του.Κατ εμέ αν κάνουν οι κυβερνήσεις όσα λέει ο Σόιμπλε και ακόμα παραπάνω που λέγει ο κύριος Γεωργιάδης οδηγούμαστε στο σχέδιο του από άλλους δρόμους.Είναι καθαρά μαθηματικά.
    Οι κυβερνήτες μας αυτοί και οι επόμενοι πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ σφαιρικά και με όρους ζημίας κέρδους για να πάρουν αποφάσεις.Το κακό είναι ότι σκέφτονται με όρους τριμήνου και δόσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλος ενας εφιαλτης που προσπαθει να ξεπλυνει τη προδοσια του. Πρωτα να μας πει βασει ποιας διαδικασιας θα μας πεταγε απο την ΕΕ ο Σοιμπλε? Δεν υπαρχει, ουτε υπηρχε τροπος. Βροντερο παραδειγμα η Αγγλια. Μπορει να τη διωξουν? οχι, περιμενουν ολοι για το ποτε θα κινηθει εκεινη.
    Παμε παρακατω. Σε εκβιαζουν? Κανε το ιδιο. Στειλ'τους στα διεθνη δικαστηρια για αποζημιωσεις και κατοχικο δανειο.
    Θες και κατι ακομα? Εχεις τυπογραφειο που τυπωνει γνησια Ευρω. Απλα, τυπωνεις και γεμιζεις τα ΑΤΜ. Η ΤτΕ απλα ενημερωνει την ΕΚΤ για εκτακτη ενισχυση στις τραπεζες και τελος. Αν εχει προβλημα η ΕΚΤ και διαμαρτυρηθει, θα εχει προβλημα το νομισμα Ευρω, που θα εχει γινει σκουπιδι. Ο τελευταιος που θα εχει προβλημα, θα ειναι η Ελλαδα.
    Οταν κινδυνευει η χωρα σου, θα απειλησεις τους παντες και αν δε βαλουν μυαλο θα καταστρεψεις τους παντες, μεσω της απαξιωσης του νομισματος.
    Αλλα, θα πρεπει να εισαι Ελληνες και οχι Ελληνοφων.Κατι βεβαια που δεν το αντιλαμβανεται ο Βενιζελος. Ειναι εκτος ιδιοσυγκρασιας του. Ειναι κατι πρωτογνωρο για εκεινον.
    Οι υπολοιπες κλαψες και δικαιολογιες ειναι για ανοητους και διανοητικα καθυστερημενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Aγγλία εχει δικό της νόμισμα...η ελλάδα εάν πέρναγε στη δραχμή,σε ε΄να μηνα θα είχε καταρρεύσει..Παράδειγμα η Βεζενουέλα,που και πετρέλαιο πουλάει και ούτε εχει γειτονες σαν τους δικούς μας,και πάλι εχει γίνει failed state

      Διαγραφή
    2. Του έβαλες δύσκολα τώρα...
      "Οταν κινδυνευει η χωρα σου, θα απειλησεις τους παντες και αν δε βαλουν μυαλο θα καταστρεψεις τους παντες..."
      Φοβερή στρατηγική!!!
      Μην το αποκαλύπτεις γιατί θα χαλάσει ο αιφνιδιασμός.

      Διαγραφή
    3. Αν ήξερε ότι το ...τυπογραφείο μας ,δεν φτάνει να τυπώσει χαρτονομίσματα ούτε για το ...χωριό μου !!!

      Διαγραφή
  4. Ευτυχώς που είχαμε υπουργό τον "πεφωτισμένο" που κατάλαβε αμέσως ότι ο Ψυχάρης είναι αδύνατον να ζήσει με 8 ευρώ την ημέρα, έβαλε μπροστά τις κοιλιές του, και έσωσε την χώρα.

    Έστω και με το PSI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εθνικό νόμισμα είναι μονόδρομος!
    http://seisaxthia-epam.blogspot.jp/2016/12/blog-post_21.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι μπορούμε και πρέπει να αποχωρήσουμε από ευρώ και ΕΕ (με βάση το άρθρο 50 της Συμφωνίας της Λισαβώνας) είναι πέραν πάσης αμφιβολίας.
    Δεν βρισκόμαστε στο 2010, αλλά μπαίνουμε στο 2017 και μπορούμε πιά να κρίνουμε τα πράγματα εκ του αποτελέσματος.
    Πρέπει δε, να το πράξουμε το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ και με τους ΔΙΚΟΥΣ μας όρους και όχι με βάση το πως ονειρεύεται να μας την κάνει ο μακελάρης εκ Βερολίνου. Και οι υπόλοιποι μαφιόζοι τοκογλύφοι.
    Η μετάβαση σε νέο εθνικό/κρατικό νόμισμα μπορεί να γίνει με όρους μεταπολίτευσης χωρίς να ανοίξει μύτη.
    Μπορούμε από την πρώτη μέρα να λειτουργήσουμε την οικονομία μας με το μετρητό που υπάρχει στα χέρια των πολιτών (γύρω στα 20 δισ. ευρώ) και με ηλεκτρονικό χρήμα μέσω καρτών σε όγκο που χρειάζεται η αγορά.
    Και έτσι να μην ...κουράσουμε τον κύριο Σόιμπλε να κουβαλάει με τα αεροπλάνα ''τα σφραγισμένα μη εμπορεύσιμα'' που μας είπε χθες ο κυρ-Βαγγέλας.
    Και να καλέσουμε τον Ντράγκι να έλθει στην Ελλάδα να παραλάβει τις μήτρες των ευρώ που τυπώνουμε στον Χολαργό. Και όταν φεύγει, να του έχουμε το κόκκινο χαλί...
    Μετά εντελώς ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, οργανωμένα και με σχέδιο, να τυπώσουμε και να θέσουμε σε κυκλοφορία το δικό μας νόμισμα, κάτι που μπορεί να γίνει το πολύ εντός εξαμήνου.
    Με αυτό, απαλλαγμένοι από το εξωτερικό χρέος που θα έχουμε διαγράψει μονομερώς με βάση το διεθνές δίκαιο, με διαγραμμένα τα χρέη των νοικοκυριών προς δημόσιο, ταμεία και τράπεζες, θα μπορέσουμε μέσω του κρατικοποιημένου τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσουμε ΓΕΝΝΑΙΑ την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Μετά εντελώς ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, οργανωμένα και με σχέδιο, να τυπώσουμε και να θέσουμε σε κυκλοφορία το δικό μας νόμισμα, κάτι που μπορεί να γίνει το πολύ εντός εξαμήνου<

    Το νόμισμα είναι σαν την επιταγή. Πρέπει να έχει αντίκρυσμα, κάλυμμα.
    Το δικό μας νόμισμα τι αντίκρυσμα/κάλυμμα θα έχει, αφού η Ελλάδα εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις εισαγωγές, διότι δεν παράγει τίποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πιο σημαντικό από το αντίκρυσμα είναι το όνομα και η φήμη της κάθε χώρας. εμείς θα είμαστε και χρεωμένοι και μαύρο πρόβατο. όταν θα παμε να αγοράσουμε δολλάρια για πληρωμή της χ προμήθειας θα στέλνουμε ένα φορτηγό και θα παίρνουμε ένα κέρμα. Άσε που το χρέος θα πάει στο θεό, ειδικά αν πούμε "το διαγράφω" οπότε και οι υπόλοιποι θα πουν "στο τοκίζω". Και εκεί θα αρχίσει η πλάκα που δεν θα φθάνει το τυπωθέν νόμισμα να αγοράσουμε χαρτί για τις επόμενες εκδόσεις.

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια έχει η φήμη είναι σημαντική. Πού βασίστηκαν οι ΗΠΑ και δημιούργησαν το τερατώδες χρέος πού έχουν; Γιατί τις εμπιστεύτηκαν; Εγώ απλώς ρώτησα πώς θα αγοράσομε την επομένη καύσιμα, φάρμακα κλπ., όταν κάνομε εισαγωγή ακόμη και τις πατάτες από την Αίγυπτο, το σέλινο από την Κίνα κλπ.;

      Αν κηρύξεις στάση πληρωμών, οι πιστωτές θα κινηθούν νομικά, θα σε κηρύξουν σε πτώχευση και θα πάρουν ό,τι έχεις βάλει υποθήκη. Και όπως φαίνεται, με τρία μνημόνια, έχομε υποθηκεύσει και τα σώβρακά μας.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.