5/12/16

Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί η Τουρκία δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα - Γνωρίζει ότι αν το κάνει, απειλείται με διαμελισμό

25 σχόλια:

  1. Πολυ ενδιαφερουσα αναλυση Σαββα,μονο σ ενα θα διαφωνησω,περι μυστικων υπηρεσιων:
    Ο γνωστος Ρον Πολ στην Αμερικη,ο οποιος γνωριζει εκ των εσω την κατασταση,εχει πει πολλες φορες,για τον ρολο της CIA(και της σκιωδης κυβερνησης) και οτι εχει διαφορετικη ατζεντα απο τον εκαστοτε προεδρο,ο οποιος μπορει καν να μην γνωριζει τι κανει η υπηρεσια αυτη.Επισης,δες τι αποκαλυψαν τα wikileaks,για την BND και την NSA.....Σιγουρα σε καποιες υπηρεσιες θα ισχυει αυτο που λες,αλλα απ οτι φαινεται σε καποιες χωρες οχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σάββα,

    Εν πρώτοις, θερμές ευχές για την ονομαστική σου εορτή. Εύχομαι να είσαι πάντα καλά, να αγωνίζεσαι και να χαίρεσαι την οικογένειά σου και ό,τι αγαπάς.

    Συμφωνώ απολύτως με την γνώμη σου, διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί η Τουρκία αρκείται στο να προκαλεί, να απειλεί, αλλά δεν προβαίνει σε πολεμικές ενέργειες κατά τής Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος ειδικά όσον αφορά με την ανάλυση που δείχνει εκ προοιμίου ότι το κόστος μιας τουρκικής επίθεσης θα είναι τόσο δυσβάσταχτο. Το αντίθετο μάλιστα δεν βλέπω να προκύπτει από πουθενά ότι θα διαμελιστεί η Τουρκία αλλά ακόμα και αν χάσει εδάφη στα ανατολικά τι μας ενδιαφέρει εμάς εάν θα έχουν κερδίσει εις βάρος μας στα δυτικά και στην Κύπρο ακόμα και αν δεν υπάρχει Ερντογάν. Επιπλέον, εμείς μπορεί να χάσουμε εδάφη σε μια μέρα ενώ αντίθετα για να χάσουν οι Τούρκοι θα χρείάζεται πολυετής πόλεμος.

    Η Τουρκία θεωρείται από τους μερικανούς ένας αναντικατάστατος χώρος από πλευράς γεωπολιτικής αξίας. Αν θεωρήσουμε οτι οι Αμερικάνοι δεν εμπιστεύονται απόλυτα την Τουρκία πλέον τότε για να μειώσουν τη γεωπολιτική της αξία θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα κουρδικό κράτος που θα είναι υπό τον έλεγχο τους και θα αποτελεί ασφαλή διάδρομο για τους αγωγούς των Αμερικανικών συμφερόντων. Αυτό το κουρδικό κράτος στα βόρεια της Συρίας αποτελεί λοιπόν διπλό κακό για την Τουρκία γιατί από την μία μειώνει την γεωπολιτική αξία της Τουρκίας και δημιουργεί και πρόβλημα στο νότιο τμήμα της Τουρκίας. Αν θεωρήσουμε πως το παιχνίδι είναι χαμένο στην Συρία για τον Ερντογάν γιατί αυτό που θέλει να κάνει είναι ενάντια τόσο στα Αμερικανικά όσο και στα ρωσικά συμφέροντα αυτή τη στιγμή διοτί αργότερα αυτό θα αλλάξει όταν θα έχει φύγει από την μέση το ισλαμικό κράτος ο μοναδικός τρόπος να αυξήσει την γεωπολιτική του αξία είναι να κερδίσει εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος.
    Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο Αιγαίο και την Κύπρο η Κυπριακη δημοκρατία και η Ελλάδα μπορούν να πείσουν το Ισραήλ να περάσει ο αγωγός διαμέσου Κύπρου και Ελλάδος και επιτέλους να ενώθούν οι χώροι Ελλάδος και Κύπρου. Επιπλέον αυτό αποτελεί και διαπραγματευτικό χαρτί για το Κυπριακό. Αν ο Ερντογάν έλυνε το Κυπριακό θα μπορούσε να υπάρξει άλλος αγωγός που να συνδέει Κύπρο, Τουρκία και Ελλάδα με σαφώς σε αυτή την περίπτωση κερδισμένη την Τουρκία. Επομένως λοιπόν θα έπρεπε να παρατηρούμε τον Ερντογάν να θέλει να λύσει το Κυπριακό και να είναι διατεθειμένος να λύσει την κατοχή! Επιπλέον, θα έπρεπε να βλέπουμε τον Ερντογάν να μην θέλει τριβές με την Ελλάδα αλλά συνεργασία! Αντίθετα, αυτό που παρατηρούμε είναι τον Αναστασιάδη να επιδιώκει μια όποια λύση, δώσε μας τη Μόρφου συμβολικά και πάρε την Κύπρο, ούτε βήμα πίσω για εγγυήσεις, κατοχικό στρατό, και δικαίωμα επέμβασης! Μάλιστα ακούμε το αποτρόπαιο να υπάρξει σχέδιο αποχώρησης λέει σε βάθος χρόνου! Αν έχει ήδη αλλωθεί η Κυπριακή δημοκρατία ποιος θα διώξει τα τουρκικά στρατεύματα αλήθεια; Ο ΟΗΕ η ο Τσίπρας με τον Αναστασιάδη; Επιπλέον, παρατηρούμε την Τουρκία να διεκδικεί το μισό Αιγαίο και να προτείνει και πάρε-δώσε, πάρε-δώσε όμως από εκείνα που δεν είναι δικά της! Τρομερά πράγματα δηλαδή και οι ελληνικές να τα αποδέχονται! Αυτό που γίνεται λοιπόν είναι ο Ερντογάν να βλέπει ότι η τακτική της εισβολής και της κατοχής δουλεύει. Είναι βέβαιο ότι θα το επιχειρήσει και στο Αιγαίο ώστε να αυξήσει ξανά την γεωπολιτική αξία της Τουρκίας, το ερώτημα είναι που και πότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιπλέον της γεωπολιτικής της αξίας Η Τουρκία είναι μεγάλος εταίρος της αμερικανικής βιομηχανίας και δεν θα αποκλειστεί από πουθενά και το αν θα τιμωρηθεί στα ανατολικά της εμένα μου είναι παντελώς αδιάφορο. Ήδη άλλωστε υπάρχει η εθνική σύμπνοια με την αντιπολίτευση για εισβολή στην Ελλάδα! Ίσως μάλιστα ήδη να θεωρούν οι Τούρκοι χαμένη υπόθεση τη Συρία οπότε να έχουν ήδη αποφασίσει την εισβολή σε ελληνικά νησιά για αυτό βλέπουμε και την ομοψυχία που διακατέχει την τουρκική πολιτική σκηνή εναντίον της Ελλάδος, όλοι μετράνε τον πατριωτισμό τους με δηλώσεις εναντίον της Ελλάδος.
    Αν εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να προετοιμαστούμε και να αποτρέψουμε πιθανή εισβολή και να στείλουμε στον πάτο του Αιγαίου τους Τούρκους θα θρηνήσουμε χαμένες πατρίδες. Ο διαμελισμός της Τουρκίας δεν είναι ορατός άμεσα ακόμα και αν οι Κούρδοι φτιάξουν κράτος στην Συρία που να βγαίνει στη θάλασσα άλλωστε ούτε οι Αμειρκάνοι επιθυμούν κάτι τέτοιο! Για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί έρχεται η καταιγίδα. Και ναι για να αμυνθούμε χρειάζονται στρατός και οπλικά συστήματα και συντήρηση των οπλικών συστημάτων και ανάπτυξη πολεμικής βιομηχανίας, αλλά αφού αυτή τη στιγμή δεν έχουμε θα πρέπει να πάρουμε! Δυστυχώς όμως ειδικά στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων γίνονται και έχουν γίνει διαχρονικά τρομακτικά λάθη με τις μίζες να είναι το πταίσμα άλλωστε αν δεν είχε πάρει τα υποβρύχια ο Άκης έστω και με μίζες τώρα θα θρηνούσαμε ήδη χαμένες πατρίδες και αυτή είναι η πικρή αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον διαμελισμό τον έχει δεδομένο η Τουρκία, και μπροστά στο δεδομένο αυτό την καλούν να σωπάσει. Το ζήτημα είναι αν πράγματι σωπάσει ή αν αυτοί που θα φάνε το Ερντογανικό καθεστώς θα πάνε για Οθωμανικά Βαλκάνια. Τα Βαλκάνια έχουν ρημάξει και δεν έχουν μέλλον άλλο από το να πολεμήσουν ή να αποδεκτούν το Ισλάμ.

    Oι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι θα αναβαθμίσουν και οι δύο την παγκόσμια θέση τους αν μετρατρέψουν την Τουρκία στο πρώτο Amerus κράτος, το οποίο θα γίνει η βάση για τη δημιουργία μιας Amerus ενώσεως κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκείνο που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να τονίσει στους Αμερικανούς ότι η Τουρκία κρατάει την Αμερική όμηρο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και δεν πρέπει να επιτρέψει στην Τουρκία να αντικαταστήσει την γεωπολιτκή της αξία στα ανατολικά αυξάνοντας την στα Δυτικά και να παίξει και το χαρτί της στρατηγικής συνεργασίας Τουρκίας Ρωσίας η οποία θα φανεί και στη Συρία μόλις φύγει από τη μέση το Ισλαμικό κράτος! Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πράξει το αυτονόητο να κλέισει τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία στο Αιγαίο και να επαναπατρίσει όλους τους λαθρομετανάστες και τις ΜΚΟ και να ξεκαθαρίσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το πρώτο κύμα επίθεσης που θα είναι από μέσα και να ελέγξει άμεσα κάθε σπιθαμή γης στα ελληνικά νησιά για τυχών θαμένες αποθήκες όπλων ή υποθαλάσσιες αποθήκες όπλων που θα μπορούσαν να εξοπλίσουν Ισλαμιστές που ήδη βρίσκονται στα νησιά! Τρίτον θα πρέπει Ελλάδα και Κύπρος να συνεννοηθούν τι θέλουν ακριβώς να πετύχουν και να μην ξεπουλήσουν Κύπρο και Αιγαίο γιατί πραγματικά είναι ακατανόητη η στάση Αναστασιάδη και Τέταρτον θα πρέπει να εξασφαλίσει οπλικά συστήματα από την Αμερική και από όπου μπορεί να βρει μεταχειρισμένα και να αντικαταστήσει πολύ παλαιότερους τύπους, να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τα υπάρχοντα γιατί αυτές οι επενδύσεις σύντομα θα πάνε χαμένες και να αποκτήσει όπλα υψηλής αποτρεπτικής ικανότητας και να πετύχει εναέρια υπεροχή, τα οποία όλα είναι εφικτά χωρίς πολλά χρήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικη και ακριβη αναλυσης των γεγονοντων !!!

      Διαγραφή
    2. Προφανώς αυτός ο Αλέξανδρος δεν είμαι εγω :) Χρόνια πολλά Κύριε Καλεντερίδη και από εμένα το πρωί δεν αντιλήφθηκα ότι ήταν η γιορτή σας!

      Διαγραφή
    3. Δεν επρόκειτο ποτέ μα ποτέ οι άμοιρη Τουρκιά να ιζβαλη στην Ελλάς οίνε ένα παραμύθι μυθως.παρα και μόνον απειλές λόγια σαν το σκύλο που γαβγίζει 2 μπροστά και πέντε πυσω..Μην τρώτε Έλλην παραμύθια...Σωστός αγαπητέ Σαβα καλεντερηδη και Χρόνια σου πολλά ...Πολύδωρος Δράμα

      Διαγραφή
  7. Σάββα χρόνια σου πολλά,πάντα υγιής!

    Εγώ πιστεύω πάντως ότι αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Τουρκία σε ότι αφορά την Ελλάδα σε περίπτωση σύρραξης είναι η δυνατότητα της χώρας μας να της επιβάλει αεροναυτικό αποκλεισμό,και αυτό είναι ο μεγάλος τους φόβος εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι αν εμείς το έχουμε αντιληφθεί επαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι στρατιωτικός, αλλά δεν νομίζω ότι η Ελλάδα είναι πλέον σε θέση να επιβάλει αεροναυτικό αποκλεισμό στην Τουρκία. Πέρασαν τα χρυσά εκείνα χρόνια, Χρήστο, που η Ε.Β.Α. και το Β.Ν. αλώνιζαν στον αέρα και την θάλασσα τού Αιγαίου αντιστοίχως.
      Οι Τούρκοι όχι μόνο διαθέτουν σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία είχαν πάρει από το Ισραήλ, αλλά παράγουν και δικά των τώρα.
      Χρήστο, φοβούμαι ότι έχομε μείνει πίσω, πολύ πίσω.

      Διαγραφή
    2. παρα παρα πολυ πισω. το κακο ειναι οτι σε ενα θερμο επεισοδιο ειμαστε χαμενοι διοτι αυτο που θελουν ειναι να καταλαβουν ενα τμημα εδαφικο και να μας συρουν σε διαπραγματευσεις. μισο Αιγαιο η / και νησια και διχοτομηση Κυπρου.

      Διαγραφή
    3. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος Nativist,όπως και οι περισσότεροι γύρω απο ένα τέτοιο ζήτημα. Το ναυτικό αποκλεισμό απο και προς την Τουρκία μπορείς να τον επιβάλεις ακόμη και με ένα απλό περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος μεταξύ Χανίων-Πελοποννήσου,Κρήτης-Ρόδου κλπ. Δεν χρειάζεται να μπλοκάρεις τα λιμάνια αλλά απο πολύ πιο μακριά και πολύ πιο απλά. Το ίδιο ισχύει και στον εναέριο χώρο μας,Θα κλείσει για οποιοδήποτε αεροπλάνο απο και προς την Τουρκία.

      Δεν χρειάζεται μεγάλη ναυτική δύναμη για να εφαρμοστεί,το αντίθετο.

      Και επαναλαμβάνω ότι οι Τούρκοι όχι απλά γνωρίζουν ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο αλλά τους ανησυχεί και πολύ.

      Είναι απο τους ελάχιστους τρόπους που μπορούν να κάνουν αισθητή την κρίση στο σύνολο σχεδόν του Τουρκικού πληθυσμού μέσα σε πολύ πολύ σύντομο χρονικό διάστημα,θα τους αγγίξει όλους,κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

      Να σημειώσω ότι δεν μιλάω για πλήρη αποκλεισμό της Τουρκίας απο παντού μιας και κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο,αλλά απόλυτος στις περιοχές που ελέγχει η Ελλάδα,με κυριότερες τις θαλάσσιες οδούς. Μια ματιά στο χάρτη αρκεί για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε τις δυνατότητες μιας τέτοιας ενέργειας.

      Διαγραφή
    4. Το κλείσιμο της θαλασσίας οδού, ή τον εναερίου χώρου τής Ελλάδος, δεν είναι αποκλεισμός, διότι και τα δύο παρακάμπτονται. Αντί ένα αεροπλάνο να πετάξει πάνω από την Ελλάδα, για να πάει στην Τουρκία, πετά πάνω από την Βουλγαρία.
      Όταν οι Αίγυπτος απαγόρευσε στα ισραηλινά πλοία την διέλευση από την Διώρυγα τού Σουέζ, οι Ισραηλινοί πήγαιναν στην Ιαπωνία μέσω Παναμά.

      Διαγραφή
  8. Εξαιρετική ανάλυση, πολλών στοιχείων τής οποίας έχουμε κατά καιρούς γίνει κοινωνοί, όσοι παρακολουθούμε τον infognomonpolitics.blogspot.
    Και στην συνέχεια ας μού επιτραπεί να προσθέσω μια σχετική παρατήρηση που έχω συχνά ακούσει από χείλη και πέννες επαϊόντων και ίσως έχει καταγραφεί και σε αυτό εδώ το site: οι τούρκοι είναι θρασύδειλοι και δεν επιτίθενται ποτέ, εάν δεν έχουν εξασφαλίσει κάλυψη ισχυρών, που θα τούς προστατέψει στην περίπτωση που στραβώσουν τα πράγματα. Εδω και έναν αιώνα δεν έχουν πολεμήσει ως τακτικός στρατός, ενώ η εισβολή στην Κύπρο έγινε με τρόπο και συνθήκες που δεν επέτρεψε την αντιπαράθεση των Ελληνικών όπλων.
    Ένα γιουρούσι έγινε με κάλυψη των Αγγλοαμερικάνων και με την Ελλάδα κυριολεκτικά βραχυκυκλωμένη. Μπορεί δε κάλλιστα να υποστηριχθεί ότι στην παρούσα συγκυρία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, λόγω των εκκαθαρίσεων εξ αιτίας τού αποτυχόντος πρόσφατου πραξικοπήματος, βρίσκονται σε κατάσταση παρόμοια με εκείνη των ιδικών μας το 1974, όταν οι επιεικώς αδέξιοι στρατοκράτες τής χούντας είχαν αποδυναμώσει τραγικά το Πολεμικό Ναυτικό μας, λόγω τής απόπειρας τού Βασιλικού λεγόμενου πραξικοπήματος τού Ιουλίου 1973. Αντίστοιχη αποδυνάμωση φαίνεται να έχει επέλθει στην τουρκική αεροπορία (κυρίως) αλλά και σε άλλα Όπλα τους.
    Η "παρατήρηση" αυτή για την θρασύδειλη τουρκική "μέθοδο" κατά κάποιον τρόπο συμπληρώνει την ολόσωστη άποψη που είπε ο Σάββας Καλεντερίδης στην αναρτώμενη εδώ συνέντευξή του: Πρώτιστη, απόλυτη προτεραιότητα είναι η Πανελλήνια, Πανεθνική Ενότητα και προβολή σοβαρής αποφασιστικότητας που θα πληροφορεί τούς πάντες ότι εάν κάποιος ανόητος τολμήσει να επιτεθεί στην Ελλάδα, ακόμη και εάν τυχόν συμβεί (αναφερόμενο ως υπόθεση εργασίας και μόνον) να μην τον νικήσει η αμυνόμενη Ελλάδα, θα πουλήσουμε τόσο ακριβά το τομάρι μας, που όποιος και αν είναι ο νικήτής, τελικά, σε κάθε περίπτωση , ο επιτιθέμενος θα το σκυλομετανοιώσει πικρά.
    Απέναντι σε μιά τέτοια δεδομένη στάση κανείς δεν διανοείται να ρισκάρει, όσο και αν βγάζει κορώνες λιονταριού ο μουσολινιμιτασιόν σουλτανίσκος. Είναι άλλωστε γνωστό τι έπαθε και ο γνήσιος Μουσολίνι όταν πέρασε από τα μεγάλα αυτοκρατορικά λόγια, στις επιθετικές πράξεις.
    Πιστεύω ότι αυτό ισχύει πάντα στην Ελλάδα.

    Ευχαριστίες και ευχές στον Σάββα Καλεντερίδη και επί πλέον και για την ονομαστική του εορτή. Να είναι πάντα γερός,ακμαίος και δημιουργικός μέχρι τα βαθύτατα γεράματα.
    Χρόνια πολλά και καλά Σάββα Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xρονια πολλα και καλα Σαββα και απο μενα

      Διαγραφή
    2. Κρίτων,

      Οι Τούρκοι, χρόνια τώρα, κινούν τον στρατό. Μια για τούς Κούρδους, την άλλη για την Συρία κλπ. Εμείς δεν τον έχομε καθόλου κινήσει από το 1949 και μετά!
      Κάποτε είχαμε το πλεονέκτημα των εμπειροπολέμων αξιωματικών και μπαρουτοκαπνισμένων στρατιωτών έναντι τής Τουρκίας, που είχε να πολεμήσει από το 1922. Κάποτε, όπως γράφω παραπάνω στον Χρήστο Χατζησαββίδη, υπερείχαμε κατά θάλασσα και αέρα. Τώρα;

      >οι τούρκοι είναι θρασύδειλοι και δεν επιτίθενται ποτέ, εάν δεν έχουν εξασφαλίσει κάλυψη ισχυρών<

      Δεν είναι θέμα θρασυδειλίας, αλλά ασφάλειας, κατά το δυνατόν. Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι κι ευκαιρία επιδείξεως λεβεντιάς.

      Διαγραφή
  9. ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ πανω απο ολα
    Το αν θα το κανει τελικά η οχι το σάλτο μορταλε ειναι ενα θεμα που εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες.Επιγραμματικα.
    Διεθνείς συγκαιριες και συμμαχίες.Εδω με ολους υπαρχει κλίμα δυσπιστίας και καχυποψίας απέναντι του
    Εσωτερικοί λόγοι.Εδω οι λόγοι των ωθούν σε κια όξυνση και ένταση ΑΕΙ μας
    Οικονομικοί λόγοι.Εδω τοσο η τουρκική οικονομία που παει κατα διαβολου όσο και οι ενεργειακοί λόγοι που πάσης θυσία πρεπει να βαλει πόδι στη Μεσόγειο τον Ωθούν για το σάλτο μορταλε
    Εν κατακλείδι Σαββα πιστεύω οτι ειναι περισσοτεροι οι λόγοι που τον πιέζουν να κανει μια σύντομη επιθετική κινηςη σε βάρος μας μια και γνωριζει οτι οι σύμμαχοι μα σ θα προστρέξουν άμεσα για ειρήνευση ( αλλα με όρους τυπου ίμιων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Σάββα χρόνια σας πολλά με υγεία για την ονομαστική σας εορτή.Συμφωνώ 101% με την ανάλυσή σας.Είμαι σε θέση να γνωρίζω,ότι αν οι Τούρκοι ήταν τόσο ισχυροί,άτρωτοι και ο ελληνικός στρατός αδύναμος θα είχαν ήδη μπει σε αιγαίο-θράκη.Δεν το κάνουν-μας φοβούνται ακόμη και τώρα-την ελλάδα των μνημονίων.Οι τούρκοι μόνο εκ του ασφαλούς έκαναν πόλεμο με το παιχνίδι εξ αρχής στημένο όπως η Κύπρος.Έλα λοιόν μεγάλε υπερφύαλε σουλτανίσκε-κάνε το λάθος να μας ενώσεις ως έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά και καλές συνεργασίες με κινήματα και πολίτες για ένα μεγαλύτερο Δέλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.zerohedge.com/news/2016-12-05/forget-italy-turkey-main-course

    περι Τουρκικης οικονομιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια σας πολλά κύριε Καλεντερίδη με υγεία και υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.