4/12/16

Μπούμεραγκ οι απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό - Η Γερμανία απειλεί με κατάργηση της Τελωνειακής Ένωσης, που θα τινάξει στον αέρα την οικονομία της Τουρκίας!!!

«Η Γερμανία δεν εκβιάζεται»
 Αλτμάιερ: Η Τουρκία να τηρήσει τα συμφωνηθέντα αν θέλει κατάργηση βίζας
Μήνυμα στην Τουρκία να αλλάξει τον αντιτρομοκρατικό νόμο και να τηρήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, εάν θέλει οι πολίτες της να απολαμβάνουν του δικαιώματος να ταξιδεύουν χωρίς βίζα, στέλνει ο επικεφαλής της γερμανικής καγκελαρίας και υπουργός Ειδικών Καθηκόντων Πέτερ Αλτμάιερ.
Το θέμα «είναι συνδεδεμένο με από κοινού αποφασισθείσες προϋποθέσεις» δηλώνει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt.
O όροι αυτοί συναποφασίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία πριν τρία χρόνια και «εμμένουμε σε αυτή την συμφωνία. Γι΄ αυτό και η τουρκική επιθυμία για κατάργηση της βίζας θα εκπληρωθεί μόνο όταν εκπληρωθούν οι εκκρεμούντες όροι» τονίζει.
Προσθέτει, επίσης, πως η συμφωνία για το προσφυγικό δεν είχε ως αποτέλεσμα μονομερείς δεσμεύσεις. «Υπάρχουν και στις δυο πλευρές αμφίδρομα αλληλοεξαρτώμενα συμφέροντα» αναφέρει.
Τονίζει, δε, ότι η Γερμανία δεν μπορεί να εκβιαστεί λόγω του προσφυγικού, εν τούτοις όμως «έχουμε πολλούς σοβαρούς λόγους να εμμείνουμε στη συνεργασία μας με την Τουρκία, όσο αυτή τηρεί τις υποσχέσεις της».
Παρά τις πολιτικές εκκαθαρίσεις η Τουρκία παραμένει «ένας γεωστρατηγικός εταίρος σε ό,τι αφορά την εγγύηση της σταθερότητας στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, στο να τεθεί τέρμα στην περιφρονητική για τον άνθρωπο εγκληματική δραστηριότητα των διακινητών στο Αιγαίο και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολλών προσφύγων οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία» καταλήγει.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Εσσης, Βόλεκρ Μπουφιέρ, αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό, δήλωσε στο περιοδικό Focus ότι δεν θα επιτραπεί η γελοιοποίηση της Ε.Ε., με αφορμή τις απειλές για το προσφυγικό.  Ο Μπουφιέρ συνεχίζοντας τόνισε ότι η Τουρκία έχει να χάσει πάρα πολλά, αν συνεχίσει τις απειλές. Είπε μάλιστα ότι αν ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, μπορεί να ακολουθήσει η ακύρωση της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, εξέλιξη που θα προκαλέσει σοβαρές οικονομικές απώλειες στην Τουρκία!

BHMA, Ιντερνέτχαμπερ

7 σχόλια:

  1. Ίσως είναι η είδηση τού μήνα :
    Ο πρωθυπουργός τής Έσσης δεν είναι κάποιος αιρετός νομάρχης. Είναι ο επικεφαλής τής περιφερειακής Κυβέρνησης ενός κάθε άλλο παρά τυχαίου Ομόσπονδου Κρατιδίου. Η Έσση είναι (και γεωγραφικά) στην καρδιά τής Γερμανίας και τής Γερμανικής Οικονομίας. Αρκεί να λάβουμε υπ' όψη ότι εκεί είναι η Φραγκφούρτη(Frankfurt am Mein)όπου και οι Deutsche Bank, Commerzbank , και είναι 31η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Τού κόσμου.
    Αυτός λοιπόν ο Ευρωπαίος πολιτικός ειδικού εκτοπίσματος είπε ότι δεν θα επιτραπεί η γελοιοποίηση της Ε.Ε., με αφορμή τις απειλές για το προσφυγικό. Και τόνισε ότι αν η Τουρκία ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, μπορεί να ακολουθήσει η ακύρωση της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας!
    Δεν χρειάζεται πολλην ανάλυση το τι σημαίνει αυτό. Κοκκορεύεται ο σουλτανίσκος, αλλά αυτά που λέει για εσωτερική κατανάλωση, μπορεί τελικά να γίνουν αιτία να τού τραβήξει η Ευρωπαϊκή Ένωση το χαλί κάτω από τα πόδια. Και εκεί που ο Recep Tayyip μάς κάνει την δύσκολη νύφη και μάς λέει ότι δεν ξέρει αν θα καταδεχτεί η όχι να δεχθεί τούρκικη ένταξη στην Ε.Ε., πάρα πολύ απλά μπορεί ένα ωραίο πρωί (ή βράδυ) να βρεθεί και εκτός τελωνειακής ένωσης.
    Εκτός Τελωνειακής Ένωσης με την Ε.Ε.
    Και εκεί έρμε Recep Tayyip Erdoğan πραγματικά και χωρίς καμιάν υπερβολή "έσται ο κλαυθμός και ο οδυρμός και ο βρυγμός των οδόντων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποτε αγαπητε ας κοιμομαστε ησυχοι εμεις αφου μας φυλαει η ΕΕ κ το ΝΑΤΟ, κ ενα πρωι θα ξυπνησουμε οπως στην Κυπρο το 74, η στα Ιμια το 96. Επετρεψε μου να σου πω κατι. Αν παραδιδεις τα κλειδια του σπιτιου σου σε καποιους τριτους, ποσο διαστημα νομιζεις οτι αυτο θα συνεχισει να παραμενει σπιτι σου ;

      Διαγραφή
    2. Και μένα επίτρεψέ μου να σού πώ ότι αυτή η σκέψη για παράδοση των κλειδιών σε τρίτους και ύπνον νήδυμο ούτε με εκφράζει, ούτε καν μπορεί να κατασκευαστεί από όσα έχω ποτέ πεί.
      Έγραψα συγκεκριμένο σχόλιο για συγκεκριμένη πληροφορία.
      Και δεν έχω κανέναν λόγο να αναλύσω τις απόψεις μου επί παντός συναφούς θέματος πέραν εκείνου για το οποίο εξέφρασα σχολιασμό. Το τι θέλει να μού αποδώσει ο οποιοσδήποτε δικό του πρόβλημα.
      Το σχόλιο είναι σαφές και συγκεκριμένο και φυσικά δεν έχω λόγο να μπώ στο τρόλεϊ. Καλήν νύχτα.

      Διαγραφή
  2. Οι σύμμαχοί μας Γερμανοί το Μάρτιο του 2010 έδειξαν καθαρά στον Ελληνικό λαό ότι τα σχέδιά τους για την Ελλάδα είναι η πολυδιάσπασή της σε οικονομικές ζώνες, βασισμένες στο ίδιο μοντέλο διάσπασης της χώρας μας που δώθηκε στα χέρια του Τσολάκογλου το Νοέμβριο του 1942, και το οποίο αρνήθηκε να το υπογράψει και παραιτήθηκε. Η χώρα μας μπήκε στα μνηνόμια και παρέμεινε στο ευρω για να ρημαχτεί και να πάει προς τεμμαχισμό. Τα τεμμάχια προγραμματίστηκαν να περάσουν στην ιδοκτησία εταιρειών φιλικών προς τον Σόιμπλε. Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα για να δεχτε'ι αυτά τα σχέδια. Το χειρότερο σενάριο για Ελλάδα και Τουρκία είναι η πολυδιάσπασή τους και η δημιουργία μικρότερων κρατών που θα έχουν εταιρείες ιδιοκτήτες, και στα οποία οι γηγενείς θα είναι σερβιτόροι και καθαρίστιες, το πολύ μέχρι νυχτοφύλακες.
    Η κυβέρνηση Παπανδρέου δέχθηκε το πρώτο μνημόνιο που ανέρεσε την εθνική μας κυριαρχία και υπέγραψε τη διάσπαση της χώρας μας σε ζώνες. Το ότι μέχρι στιγμής δεν έγιναν αυτές οι ζώνες δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν ποτέ.
    Οι Γερμανοί είναι οι καλύτεροι κατασκευστές Φρανκενστάιν στον πλανήτη. Έφτιαξαν τον Κομμουνισμό, τον Ναζισμό, τον αντισημιτισμό, τον Κεμαλισμό, έριξαν λάδι στη φωτιά του Ισλαμισμού, και μέχρι τώρα την έχουν γλυτώσει. Στα λόγια είναι άλλοι και στις πράξεις είναι διαφορετικοί. Στην ιστορία έχουν δείξει ότι θέλουν το Ισλάμ να είναι πάντα ισχυρό διότι δίχως αυτό δεν θα υπήρχαν σήμερα. Πήραν τους Τούρκους αγκαλιά μέχρι την Πολωνία και τους θέλουν να υπάρχουν και να πολεμούν Ορθόδοξους και Καθολικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TELIKA I GERMANI APOFASIZOUN KE OLI PREPI NA YPAKOUOUN. TIN ELLADA TIN YPODOULOSAN KE TOAR O ERDOGAN EXXOME NA FAI TO KEFALI TOU. APOLOGOUME GIA TA ELLINIKA ME AGGLIKOUS XARAKTIRES!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.