16/12/16

Για πρώτη φορά η Γαλλία δια του ΥΠΕΞ της αποδέχεται διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση.

%ce%ba%ce%b1aanhc
H νίκη στη μητέρα των μαχών του συριακού στρατού στο Χαλέπι και η πανηγυρική απελευθέρωσή του  »έσπασε » τη Γαλλία.

Ο  καθ’ ύλην αρμόδιος γάλλος ΥΠΕΞ  Jean-Marc Ayrault, προσκεκλημένος σήμερα το πρωί στο ραδιοτηλεοπτικό δίαυλο RTL δήλωσε για πρώτη φορά από την αρχή του πενατετούς πολέμου ότι η χώρα του οφείλει να διαπραγματευθεί και θα διαπραγματευθεί και με την συριακή κυβέρνηση, ουσιαστικά κάνοντας το πρώτο βήμα για την αναγνώρισή της, επαναφέροντας τη χώρα του  στην εξομάλυνση και στην  διεθνή νομιμότητα αφού η Γαλλία πρωτοστάτησε στην διπλωματική εκτροπή. στο συριακό με δηλώσεις Ολάντ του τύπου  »εξουδετερώστε τον » αναφορικά με τον Σύρο πρόεδρο.

« Οφείλουμε ομοίως να διαπραγματευθούμε με τους εκπροσώπους του καθεστώτος για να να εγκαθιδρυθούν θεσμοί που θα επιτρέψουν να συνυφανθεί η ολότητα του συριακού πληθυσμού « , εξήγησε ο Jean-Marc Ayrault. « Να αποφύγουμε περισσότερους θανάτους και περισσότερο μίσος που θα ενδυναμώσουν την επιθυμία αντεκδίκησης ». Διευκρινίζει ότι « χρειάζεται μια επανασυμφιλίωση αλλά επίσης και όλες οι κοινότητες να είναι προστατευμένες « .Σύμφωνα με αυτόν η απόφαση επίσης μιλάει για μια « Συρία μη ομολογιακή « .

Ο « αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών είναι έτοιμος » να λανσάρει μια συγκέντρωση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων « από αύριο το πρωί από την ερχόμενη εβδομάδα. »

Αν και οι δηλώσεις του δεν κρύβουν τον διπλωματικό παρεμβατισμό και προστατευτισμό που θέλει να εξακολουθήσει να ασκεί η χώρα του σε συγκεκριμένη μερίδα του συριακού πληθυσμού αποτελούν μια σαφέστατη υποχώρηση από την άτεγκτη στάση τους.

O γάλλος ΥΠΕΞ απάντησε σήμερα 16.12.16 σε ερωτήματα της δημοσιογράφου του RTL Élisabeth Martichoux.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1dhhdsjh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.