17/12/16

Η παραγωγή ελαιολάδου στην Αργεντινή ταρακουνά το "ροζ συννεφάκι" μας

Μπορεί η τεχνολογία να έχει ρίξει τα σύνορα και το διαδίκτυο να μας επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο να έχουμε εικόνα για το τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο όμως μάλλον σε κάποια πράγματα εξακολουθούμε να είμαστε βαθιά νυχτωμένοι επιλέγοντας να ζούμε πάνω σ ένα "ροζ συννεφάκι".
Κι αυτό το συννεφάκι είναι τόσο ροζ στην περίπτωση των αγροτών μας που δεν τους αφήνει να δουν ξεκάθαρα ότι πλησιάζουν γύρω του απειλητικά τεράστια γκρίζα σύννεφα έτοιμα να ξεσπάσουν σε καταιγίδα.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι μιλάμε για τους ελαιοπαραγωγούς, που ενώ ο ανταγωνισμός γύρω τους έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, εκείνοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως βρίσκονται ακόμα μέσα στο "παιγνίδι" και έχουν τη δύναμη να το ορίζουν.
Τυχαία εντόπισα πρόσφατα στο blog hypothesis61.blogspot.gr το διάλογο με έναν Έλληνα, τον Παύλο, που ζει πλέον στην Αργεντινή και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα του ελαιολάδου. Τα όσα περιέγραφε με άφησαν άφωνη καθώς δεν μπορούσα καν να διανοηθώ πως αυτή τη στιγμή η Αργεντινή είναι μια χώρα με τόσο προχωρημένη καλλιέργεια ελιάς.
 Και δεν μιλάμε απλά για τις απέραντες εκτάσεις με ελαιόδεντρα που διαθέτει αλλά και για μια ποιότητα λαδιού αξεπέραστη. Γιατί μέχρι σήμερα μπορεί να ξέραμε πως οι Τυνήσιοι και  οι Τούρκοι διαθέτουν επίσης μεγάλη παραγωγή λαδιού αλλά πάντα βάζαμε μπροστά τη δική μας ξεχωριστή ποιότητα στο προϊόν και νιώθαμε πως τουλάχιστον εκεί υπερτερούμε και κανείς δεν μπορεί να μας ξεπεράσει.
Όμως μάλλον οι γνώσεις μας περί του τι συμβαίνει στον κόσμο αναφορικά με το ελαιόλαδο είναι πολύ στενές και η οπτική μας πολύ κοντόφθαλμη.
Γισ τη συνέχεια  e-storieskritis

20 σχόλια:

  1. Χρόνια πηγαινοέρχονταν οι Κινέζοι στην Κρήτη, ακούγαμε για επικείμενες τεράστιες εξαγωγές ελαιολάδου στην μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα τού κόσμου, αλλά δεν είδαμε απολύτως τίποτε.
    Είχα πριν χρόνια εκφράσει την άποψη, ότι οι Κινέζοι δεν προτίθενται να αγοράσουν λάδι από εμάς, αλλά μάλλον προσπαθούν να πληροφορηθούν για την καλλιέργεια τής ελιάς και την παραγωγή ελειολάδου, ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις των (ήδη παράγουν 6.000 τόννους ετησίως).
    Πολλοί το βρήκαν υπερβολικό, όμως, η πραγματικότητα με δικαίωσε. Μάλιστα, τούς στείλαμε και ... εμπειρογνώμονες, κατόπιν αιτήσεώς των, για να τούς διδάξουν.
    Αν σε μερικά χρόνια η Κίνα αρχίσει τις εξαγωγές, στα ράφια και των ελληνικών σούπερ μάρκετ κινέζικο λάδι θα βλέπομε και μάλιστα θα το προτιμούμε λόγω τιμής!
    Κατά τα άλλα, οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

    ΥΓ: Μήπως τώρα δεν κάνομε εισαγωγή και αμπελόφυλλα από την Κίνα. Αυτά είναι τα χάλια μας και μετά μάς φταίει το ευρώ και θέλομε εθνικό νόμισμα (τρομάρα μας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικό στο μάθημα για πρωτοετείς σοβαρών οικονομικών πανεπιστημίων: ''Οποιος έχει στα χέρια του την έκδοση του νομίσματος, έχει και την κυριαρχία''.
      Το ευρώ, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ξένο νόμισμα που δεν μας το δίδουν τσάμπα αλλά μας το δανείζουν κάποιοι τοκογλύφοι οι οποίοι μάλιστα καθορίζουν μεσω της ΚΑΠ τι θα παράγουμε και σε ποιές ποσότητες. Αυτά για τους αδαείς.

      Το ελαιόλαδο που παράγεται στην Ελλάδα, ως άριστης ποιότητος προιόν, ΠΡΕΠΕΙ πρωτίστως να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των Ελλήνων και των κοντά 30 εκ. ξένων κατ΄έτος επισκεπτών και ό,τι περισσεύει, να τυποποιείται και να εξάγεται.
      Αλλά όταν το πολιτικό προσωπικό, απο τα πιό διεφθαρμένα παγκοσμίως, έχει με τα μνημόνια παραδώσει ανευ όρων την εθνική κυριαρχία στους ξένους τοκογλύφους, τι χαίρι θα κάνουμε;;;

      Διαγραφή
    2. οταν λες '' τοκογλυφους'' εννοεις αυτους που μας δανειζουν με επιτοκιο 1,5%? δηλαδη εαν αυτοι ειναι τοκογλυφοι τοτε οι τραπεζες που μας δανειζουν με 10 και 11% πως τις ονομαζεις? και αφου το 1.5% σου φαινεται τοκογλυφικο με ποσο θα ησουν ευχαριστημενος? Κλασσικη ''ξυλινη'' λαικιστικη γλωσα

      Διαγραφή
  2. Επί τέλους, θίγετε κε Ἀντπῆκ, ἕνα θέμα τό ὁποῖο θά ἔπρεπε νά ἔχῃ ἐνεργοποιήσῃ πρός πολλοῦ τά ἀνακλαστικά μας, καί τό ὁποῖο κατά τόν Ἀριστοτέλη (εὐεξήγητα μισητόν στούς νορμανδο-αγγλο-σάξωνες - βλ Χόμπς, Λεβιάθαν, βλ, φιλοσόφους τους όπως ὁ Χιοῦμ, βλ. κυρίως τούς οἰκονομολόγους τους πού ἔχουν κάνει τόν κόσμο μπάχαλο μέ τίς θεωρίες τους γιά ἀπολυτοποίηση τῆς "ἐλευθερίας τοῦ ἐμπορίου"), θά πρέπῃ νά προκαλέσῃ ἄμεσα παρέμβαση τῆς Πολιτείας (Κράτος λέγεται σήμερα), γιά τήν διαφύλαξη καί προώθηση τῆς ἐθνικῆς παραγωγῆς ἐλαιολάδου. Τοῦτο, ὅπως λέγει ὁ Ἀριστοτέλης μας, μέ κατάλληλους είσαγωγικούς δασμούς (π.χ. σέ είσαγόμενα σπορέλαια, καλαμποκέλαια, καί σέ εἰσαγόμενο ἐλαιαόλαδο), πράγμα πού θα αὐξήσῃ τήν ἐγχώρια ζήτηση ελαιολάδου - ὁπότε ἐνδέχεται καί νά μήν χρειασθοῦν ἐξαγωγικές ἐνισχύσεις (τίς ὁποῖες ἐπίσης συνιστᾶ ὁ Ἀριστοτέλης, ἄν καί νομίζω ἐμμέσως). Διότι, ἡ καλλίτερη διεθνῶς ποιότητά τοῦ ἐλειολάδου μας, θά στηριχθῆ ὄχι σέ χημικά (ὅπως τῶν λαδιῶν στά ὁποῖα ἀναφέρεται τό ἄρθρο - καί στά δικά μας λάδια ὅμως πολλές φορές, λόγῳ τῆς λεγομένης παγκοσμιοποιήσεως, γίνεται πλέον ἀναγκαστικά χρήση καί χημικῶν πού εἶναι ἐπιβλαβῆ, παρά τήν πολύ καλλίτερη φυσική ποιότητά τους ἄν μείνουν οἰκολογιοκά), ἀλλά : Θά στηριχθῆ ἡ καλλίτερη ποιότητα καί ποσότητα τῆς παραγωγῆς Ἑλληνικοῦ ἐλαιολάδου, στό ὅτι θά άναμένονται μετά βεβαιότητος ὑψηλότερα κέρδη ἀπό τήν πώλησή του, καί ὄχι στά ἀναμενόμενα μέ κάθε ἀβεβαιότητα ἔσοδα μέσα στόν διεθνῆ ἀντάγωνισμό. Καθ'ὅσον, τά τε΄λευταῖα ἐξαρτῶνται ὡς γνωστόν ἀπό ἀβέβαιους καί ἀστάθμητους παράγοντες, ὅπως εἶναι καί οἱ διεθνεῖς μαφίες, ἐγκληματικές ἤ οἰκονομικές ἤ καί γεωπολιτικές. _ Τώρα, ἄν δέν γίνουν αὐτά, ὅπως πρέπει, δέν θά φταίει κυρίως ὁ Ἕλληνας ἀγρότης πού δέν ἀνταποκρίθηκε στόν διεθνῆ ἀνταγωνισμό (πῶς ἄλλωστε μέ τόσο χαμηλές τιμές πωλήσεως ἑλαιολάδου;), ὅπως ὑπαινίσσεται τό ἀνωτέρω ἄρθρο, ἀλλά πολύ περισσότερο οἱ ἁρμόδιοι τοῦ κράτους, καί ἰδίως οἱ πολιτικοί πού δεσμεύουν τήν Ἑλλάδα σέ καταστροφικές συμφωνίες καί παρακτικές ἀσύδοτου διεθνοῦς ἐμπορίου. Σέ αὐτῶν τά μυαλά βρίσκεται τό "ρόζ συννεφάκι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αναδεικνύει τη καταστροφή πού έγινε συντονισμένα από τους σύγχρονους δοσίλογους που είχαν στα χέρια τους την τύχη της χώρας από την είσοδο στην ΕΕ μέχρι σήμερα.
    Ποια ήταν η εξασφάλιση των κυρίαρχων Εθνικών Αγροτικών και κτηνοτροφικών -Προϊόντων; Έτσι ενήργησαν τα Ναζιστικά αποβρασματα με την διασφάλιση των δικών τους βιομηχανικών προϊόντων; Είναι γνωστές πλέον οι Πουστ..ς τους πχVW λόγω Αμερικανών που είχαν γνώση και έγινε λόγω αντιποίνων για Αμερικανική εταιρεία Η/Υ.
    Που είναι τα Ελληνικά καπνά και οι καπνοβιομηχανιες; Ποια θέση κατείχαν ;
    Πού είναι οι Κλωστοϋφαντουργία; Η βιομηχανία ζάχαρης, Κομποστοποιησης κλπ;
    Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές (προφανώς κάποιοι τα αρπάζουν χοντρά) συμβάλλουν στην στήριξη της Ελληνικής παραγωγής; Τα Ελληνικά κρασιά πού ανεβάζουν ζάχαρα 15-17 βαθμούς στο κλίμα συγκρίνονται με άλλα βορείων κρατών που προσθέτουν ζάχαρι και φάρμακα για να πραγματοποιήσουν ζύμωση έχουν καμία σχέση; Πολύ περισσότερο άλλα που βρίσκουμε σε πολυκαταστήματα με 1'5€ και είναι νερό με χημικά.Που είναι ο έλεγχος; Ποιος νοήμων θα πάρει όταν γνωρίζει τέτοια καρκινογόνα σκευάσματα;
    Τα ρόζ λοιπών συνεφακια πού αναφέρει η συντάκτης του πονήματος σε ποιους απευθύνεται; Στους αγρότες,στα κοπρόσκυλα που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση ή στην κυρία πού ενώ γνωρίζει την πραγματικότητα δοκιμάζει τα νεύρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αναδεικνύει τη καταστροφή πού έγινε συντονισμένα από τους σύγχρονους δοσίλογους που είχαν στα χέρια τους την τύχη της χώρας από την είσοδο στην ΕΕ μέχρι σήμερα."

      Απίστευες ανοησίες. Και γιατί δεν έγινε η ίδια καταστροφή στην Ισπανία ή την Ιταλία; Για ποιαν ακριβώς καταστροφή και ποιους ακριβώς δωσίλογους μιλάς; Για ποια "ναζιστικά αποβράσματα";

      Ποιος φταίει αν εμείς, αντί να εκσυγχρονίσομε την γεωργική, κτηνοτροφική, βιοτεχνική και βιομηχανική μας παραγωγή, με τις επιδοτήσεις που δόθηκαν από την ΕΟΚ (ΕΕ), όπως έκαναν άλλοι, τις μετατρέψαμε σε γιοτ, ταξείδια, αυτοκίνητα, μ' έναν λόγο τις φάγαμε και τώρα, αντί να τρώμε τα προϊόντα μας και να εξάγομε, κάνομε εισαγωγές;
      Και ο άλλος από κάτω επικροτεί, χωρίς προφανώς να ξέρει τι τού γίνεται και σε προτρέπει να τα "πεις χρυστόστομε"!

      Διαγραφή
    2. Παράδειγμα για την γεωργία: “Ζήλεψα αυτά που είδα στο Ισραήλ” Γιατί, πλην ελαχίστων, δεν μιμήθηκαν, δεν αντέγραψαν τεχνολογία; Γιατί δεν παράγομε εμείς τεχνολογία, όπως η Εσθονία, που πριν 25 χρόνια ήταν ένα υπανάπτυκτο κράτος υπο σοβιετικό ζυγό;

      Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι λόγοι, που σύγχρονες βιομηχανίες μας έκλεισαν. Θυμάται κανείς π.χ. την ΒΙΑΜΑΞ;

      Σταματώ εδώ, διότι ξεφεύγω από το θέμα τής αναρτήσεως, που είναι το ελαιόλαδο.

      Διαγραφή
    3. Ποιός σας είπε ότι με τις πολιτικές της ΕΕ δεν καταστράφηκαν και άλλες οικονομίες; Απλά στην Ελλάδα συνέβει με τον χειρότερο τρόπο διότι το πολιτικό προσωπικό είναι και το πιό ξεφτυλισμένο συγκριτικά με αυτές.
      Σε ποιά άλλη ευρωπαική χώρα τόλμησαν πολιτικοί να παραδώσουν με υπογραφές τους την εθνική τους κυριαρχία σε δανειστές/τοκογλύφους;

      Διαγραφή
    4. Είναι ανοησίες κύριε το κλείσιμο και η υποβάθμιση όλων των βιομηχανιών στούς παραγωγικούς τομείς της οικονομίας; Ποιος το έκανε και πότε; Δεν είναι δωσιλογοι και προδότες αυτοί που το έκαναν;
      Δεν γνωρίζεις ποιοί είναι και που βρίσκονται κρυμμένοι; Πόσο ήταν το Ελληνικό χρέος το 1980; Και πόσο είναι σήμερα;
      Δεν άκουσες τίποτε για λίστες και offshores; Οι Αυστριακοί πρόσφατα εκτίμησαν σε 300 δις€ λιστευμενα και κάποιοι άλλοι ξένοι φορείς ανέφεραν ότι οι Ελληναρες ειναι 3οι Παγκοσμίως σε καταθέσεις στην Ελβετία.Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν; Έχεις ακόμα απορία γιατί δεν έγινε στην Ισπανία ή Ιταλία;
      Εάν ρωτήσεις το Σάββα θα σου πει ποιό πράγμα μαθαίνει κάποιος πριν αναλάβει διοίκηση Μονάδος." Ο Δκτης είναι υπεύθυνος για ότι πράξει η παραληψει να πράξει η Μονάδα".Τώρα όπου Μονάδα βάλε Κράτος και όπου Δκτης βάλε Πρωθυπουργός. Πρόσεξε όμως άλλο Δκτης και Μάνατζερ και άλλο ΗΓΕΤΗΣ.
      Φίλε μου κάνεις τον ανηξερο για το ποιοί είναι τα "Κοπρόσκυλα"; Πώς ονομάζεις εσύ αυτούς που ενθυλακωνουν δημόσιο χρήμα; Πώς εξηγείς υπάλληλοι και δημόσιοι λειτουργοί να βρίσκονται με καταθέσεις εκατομμυρίων;
      Μήπως ήρθες πρόσφατα από το εξωτερικό; Και δεν γνωρίζεις τι γινόταν σε όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στην Ελλάδα;
      Είναι καινούργιο φίλε μου ότι τοποθετούσαν κόμματοσκυλά και τους βούλιαξαν φορτώνοντας με τους ψηφοφόρους τους; Εάν σε μία επιχείρηση που το οργανόγραμμα της προβλέπει 50 άτομα και βάλεις 500 δεν θα βουλιάξει;
      Βεβαίως θα μου πεις ότι κάποιοι αγρότες ή κτηνοτρόφοι επερναν επιδοτήσεις περισσότερες απο αυτες που δικαιούνται αλλά φταίνε αυτοί που δεν υπάρχει το έτος 2016 κτηματολογιο και μητρώο Αγροτών; Ποιος τους έδινε εντολή και επιδοτήσεις να ξεριζώνουν αμπελώνες και να βάζουν ακακίες;
      Υπάρχουν περιφέρειες; Γεωπόνοι τοποθετημένοι σ'αυτες; Καθοριστικε κατά περιφέρεια η καλλιέργεια που πρέπει να γίνει και οι μεταποιητικές μονάδες ; Υπάρχει σχέδιο και ανάλογη νομοθεσία και επίβλεψη όπως γίνεται σε άλλα κράτη;
      Τι μου αναφέρεις το Ισραήλ;Για την τεχνολογία του στον αγροτικό τομέα; Γνωρίζεις πόσα χρήματα διατίθενται για την έρευνα;Στην Ελλάδα υπάρχει έρευνα;
      Πόσες μονάδες λιπασμάτων υπήρχαν και πόσες υπάρχουν σήμερα; Γνωρίζεις γιατί δεν υπάρχει στην αγορά Ελληνικός ζεόλιθος; Γνωρίζεις τι είναι;
      Σε πληροφορω λοιπόν ότι κυκλοφορούν Βουλγαρικος και Τουρκικός.Η αγορά λοιπόν απαντά ότι στο βουλγαρικό κοίτασμα είναι μέτοχοι οι Ξαδέρφες ενός πρωην υπουργού που σβήστηκαν από τις λίστες και ένας πρώην πρόεδρος των βιομηχάνων. Για τον Ελληνικό ζεόλιθο χρόνια φωνάζει ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
      Επειδή δεν υπάρχει χρόνος για μεγάλη ανάλυση δύο μόνο θέματα θα τονίσω που αποτυπώνουν την ξεφτίλα μας.Στην χώρα που είναι 1οι Παγκοσμίως στο Εμπορικό Στόλο και η Κύπρος 5οι έχουν αφήσει κανένα Ναυπηγείο ανοικτό; Γνωρίζουμε ότι η οικονομία της Ιαπωνίας εκτοξεύθηκε μετά το β'Παγκκσμιο λόγω της Ναυπήγησης Ελληνικών πλοίων και τιμήθηκαν οι Εφοπλιστές από τον Αυτοκράτορα; Σήμερα γνωρίζουμε πόσα πλοία χτίζουν οι Εφοπλιστές μας; Πριν 5 ετιας πάντως Ναυπηγουσαν περίπου 700.
      Όσον αφορά φίλε μου για τούς Ναζιστές εγκληματίες που δεν τους γνωρίζεις πρέπει να σου θυμίσω ένα Κράτος που αιματοκυλισε 2 φορές την Ευρώπη και όλο τον Κόσμο και τώρα εγκληματει για 3η φορά καταπιέζοντας και απομυζώντας οικονομικά τους λαούς της που έκαναν το λάθος να χαρίσουν στους κατ'αλλους λευκούς Ουνους τα χρέη τους για πολλοστή φορά.
      Αυτοί οι κύριοι οι πλέον διεφθαρμένοι της Ευρώπης δεν καταληστευαν σε συνεργασία με τους εγχώριους Χριστοφοράκους τον Ελληνικό πλούτο; Πόσες εταιρείες τους έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα; Είναι μόνο η Ζήμενς,τα Υποβρύχια που έγερναν,τα Άρματα τα πυροβόλα η VW με τα παραποιημένα στοιχεία κλπ.Μηπως έχουν ειδικούς νόμους για να καλύπτουν αυτούς τους λωποδύτες που δουλεύουν για αυτούς και λαδωναν;


      Διαγραφή
    5. Ανούσιο παραλήρημα, χωρίς να έχει σχέση ή/και να απαντά σε τίποτε απ' αυτά που γράφω. Γνωστό και τόπος κοινός ότι από το 1974 και μετά κυβερνούν κλέφτες και πουλημένα τομάρια και ανίκανοι την χώρα. Δεν χρειάζονται ... αφρισμένα σεντόνια να μού το αποδείξεις.

      Δεν μάς φταίνε, όμως, οι "Ούννοι" και οι Εβραιομασόνοι, για την διασπάθιση των κονδυλίων που πήραμε από την ΕΟΚ(ΕΕ) για να εκσυγχρονίσομε τις παραγωγικές μας μονάδες κι εμείς τα σπαταλήσαμε, ενώ π.χ. οι Ισπανοί έχουν κάνει πρότυπες καλλιέργειες ελιάς, για να μένομε και στο θέμα.


      Στο Ισραήλ σαφώς διατίθενται πολλά χρήματα για την έρευνα, αντί να πηγαίνουν σε συντάξεις "αντιστασιακών" και όχι μόνο, αλλά δεν κατάλαβες γιατί ανέφερα το παράδειγμα. Πώς να καταλάβεις, αφού αντί να σκεφτείς ήρεμα αφρίζεις σαν αφιονισμένος; Σού είπα ότι, γιατί δεν πήραν παρά ελάχιστοι παραγωγοί τεχνογνωσία απ' εκεί και όχι μόνο, αλλά συνεχίζουν τις καλλιέργειες με μεθόδους του '70 και πιο παλιές, με αποτέλεσμα μετά να μην είμαστε ανταγωνιστικοί;

      Επιδοτήσεις έπαιρναν να ξεριζώσουν αμπελώνες, που δεν ήσαν παραγωγικοί και πολλοί εξ αυτών ήδη κατεστραμμένοι από την φυλλοξήρα, αλλά όχι για να βάλουν ... ακακίες, αλλά να αντικαταστήσουν τις καλλιέργειές των με άλλες αποδοτικότερες. Αντ' αυτού οι επιδοτήσεις παίχτηκαν στην πρέφα. Οι "Ούννοι" μάς φταίνε;

      "Υπάρχουν περιφέρειες; Γεωπόνοι τοποθετημένοι σ'αυτες; Καθοριστικε κατά περιφέρεια η καλλιέργεια που πρέπει να γίνει και οι μεταποιητικές μονάδες ; Υπάρχει σχέδιο και ανάλογη νομοθεσία και επίβλεψη όπως γίνεται σε άλλα κράτη;"

      Τώρα μάλιστα! Μιλάς σωστά και χτύπησες στην καρδιά τού προβλήματος. Δεν υπήρξε ποτέ σχεδιασμός για τίποτε, όπως δεν ηλέγχθησαν ποτέ πού πήγαν οι επιδοτήσεις κι αν χρησιμοποιήθηκαν σωστά, διότι το μόνο που ενδιέφερε τού κυβερνώντες ήταν και είναι να μοιράζουν λέφτα και να αγοράζουν ψήφους. Αυτό έχει άμεση σχέση με την προηγουμένη παράγραφο.

      Διαγραφή
    6. Αφού το περνάς στα ψιλά και κανεις τον "Αλέκο" για την ευθύνη της όλης κατάστασης που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι αυτοι που άσκησαν και ασκούν εξουσία (ξέρεις υπήρχαν ανέκαθεν αρμόδια υπουργεία Αγροτικής πολιτικής) ,σου λέω λοιπόν πιό απλά "από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι".
      Είναι επίσης ανήθικο να προσπαθεί κάποιος να διασπείρει την ευθύνη (όπως του χοντρού με το "μαζί τα φάγαμε") όταν γνωρίζουμε όλοι την πραγματικότητα και να βάζουμε στην ίδια μοίρα τους αγρότες που έκαναν τις επιδοτήσεις διπλόκαμπίνα η Τσερόκι.
      Αφριζω φίλε μου γιατί εγώ δεν είμαι ούτε χαρτογιακας ούτε επιδοτούμενος δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος. Αυτοί παίρνουν τις πιο πολλές Αγροτο-κτηνοτροφικες επιδοτήσεις στο ονομα του 80χρονου πατέρα ή μάνας και θα το δούμε σύντομα με το μητρώο αγροτών που ήδη υλοποιείται.Αυτους δεν τους ενδιέφερε ουσιαστικά ούτε ο εκσυγχονισμος της παραγωγής ούτε και η αναπροσαρμογή αλλά τα προηγούμενα που αναφέραμε.
      Όταν κάποιος είναι στη παραγωγή και αντιμετωπίζει όλη τη βρωμιά και την ύπουλη γραφειοκρατία εξοργίζεται και αφριζει ειδικά όταν καλείται να επιβιώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.Οι "παράγοντες" που είναι επισκέπτες της υπαίθρου είναι ψύχραιμοι και κονομιμενοι.
      Τώρα πλέον όταν θα βλέπουμε ή ακουμε κάθε βαθυστόχαστο παράγοντα θα πρέπει να ψάχνουμε Τί, Πως, Πού, Γιατί.Εχω αναφέρει και παλαιότερα ότι έναν τέτοιο παράγοντα που τον έψαξα διεπίστωσα πρώτον: ήταν βολεμενος ο ίδιος και η σύζυγός του στην δημόσια διαδρομή με κομματική συνδρομή.Δευτερον:το ένα τέκνο εβολευθη στη βουλή ως υπάλληλος των 14 μισθών και το άλλο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε θέση όχι ευκαταφρόνητη.Τα σκυλιά λοιπόν γαβγίζουν εκεί που τα ταιζουν.
      Δεν με ενδιαφέρει να πείσω προκατειλημμένους για τίποτε αλλά πρέπει και έχουμε ευθύνη τα λέμε για τους λίγους ανθρώπους που μοχθούν σε κάθε μορφής παραγωγή που εκξοντωνεται βάσει σχεδίου.
      Υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει τίποτε πλην εξαιρέσεων όταν διοικείται και απαρτίζεται από κλέφτες; Το ερώτημα ρητορικό.
      Σ'αυτο τη χώρα έχουν φαγωθεί πολλά Δις από πολύ παλιά (σχ.ΜΑΡΣΑΛ,ΠΑΚΕΤΑ ΕΕ,ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ).25% του ΑΕΠ εξαυλωθηκε τα τελευταία χρόνια, ούτε σε πόλεμο αυτό δεν γίνεται.Η ατιμωρησία το συντηρεί.
      Το πρόβλημα ήταν και είναι Αξιοκρατίας αποκλειστικά.

      Διαγραφή
    7. >Αφού το περνάς στα ψιλά και κανεις τον "Αλέκο" για την ευθύνη της όλης κατάστασης που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι αυτοι που άσκησαν και ασκούν εξουσία<

      Απορώ αν διαβάζεις, ή απλώς κοιτάς τα σχόλιά μου. Διάβασε την τελευταία παράγραφο τού σχολίου μου 11:34 π.μ. Βεβαίως από το "από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι", διότι κυρίως από τον αλήστου μνήμης Παπανδρέου και μετά διδάχτηκε ως τρόπος ζωής ο αμοραλισμός, η κομπίνα, η αρπαχτή και ήσσων προσπάθεια. Αλλά είχαμε δημοκρατία και ελεύθερες εκλογές. Αυτοί που κυβέρνησαν δεν κατέλαβαν την εξουσία με τα τανκς, άσε τούς άλλους που λένε "έβαλαν" να μάς κυβερνούν και λοιπές ηλιθιότητες. Έχουν ευθύνη, αλλά έχουν κι αυτοί που τρώγανε τις επιδοτήσεις, αντί να τις χρησιμοποιήσουν σωστά.

      >Υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει τίποτε πλην εξαιρέσεων όταν διοικείται και απαρτίζεται από κλέφτες;<

      Το θέμα είναι ποιος ψηφίζει τούς κλέφτες και γιατί και το ερώτημα δεν είναι καθόλου ρητορικό.

      Διαγραφή
  4. Η Μέρκελ διαπραγματεύθηκε με την Βραζιλία την κατάργηση κάποιων δασμών και φόρων, γιά να πουλάει η Γερμανία περισσότερα αυτοκίνητα. Σε αντάλλαγμα η Μέρκελ κατάργησε την προστατευτική πολιτική που είχε η ΕΕ γιά την ζάχαρη με αποτέλεσμα η ελληνική ζάχαρη να μην είναι ανταγωνιστική με την βραζιλιάνικη. Πως θα μπορούσε άλλωστε το ζαχαρότευτλο να ανταγωνιστεί το ζαχαροκάλαμο. Σχετικά με τις ελιές, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολιτική της ΕΕ και του Σημίτη για ξερίζωμα δένδρων που στη συνέχεια επεκτάθηκε και στα αμπέλια(και τα καϊκια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Σε αντάλλαγμα η Μέρκελ κατάργησε την προστατευτική πολιτική που είχε η ΕΕ γιά την ζάχαρη<
      Η Μέρκελ δεν μπορεί να καταργήσει απολύτως τίποτε μονομερώς, για λογαριασμό τής ΕΕ. Εκτός αυτού, άλλα διαβάζω εγώ. Εσύ μπορείς να παραθέσεις κάποια πηγή γι αυτά που γράφεις, όπως και τα παρακάτω, φυσικά;


      Διαγραφή
    2. "Η Μέρκελ δεν μπορεί να καταργήσει απολύτως τίποτε μονομερώς, για λογαριασμό τής ΕΕ"
      Δηλ δεν έχεις καταλάβει ότι οι Γερμανοί κάνουν ότι θέλουν!
      Δεν κατάλαβες ότι ενώ το Eurogroup ενώ αποφάσισε αυτο που ο Τσίπρας μας είπε ελάφρυνση του χρεους (που τελικά δεν υπάρχει καμία ελάφρυνση) ο Ντάισεμπλουμ μονομερώς την πάγωσε χωρίς να συνεδριάσει κανένα όργανο.
      Ώρες ώρες με αυτά που γράφεις πιστεύω ότι είσαι ο Σόιμπλε.

      Διαγραφή
    3. Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι είμαι ο Σόιμπλε, εγώ όμως βλέπω το καφενειακό σου επίπεδο και ξέρω με τι επιπέδου υποκείμενο έχω να κάνω. Το δε ψευδώνυμό σου επιβεβαιώνει την άποψή μου.
      Από κουβέντες τού αέρα καλά πας, από συγκεκριμένες αποδείξεις... , ε εκεί χωλαίνεις.
      Οκτώ χρόνια εδώ μέσα, ξέρουν ποιος είμαι, πώς κουβεντιάζω και ότι απεχθάνομαι τύπους σαν κι εσένα.

      Διαγραφή
    4. Εγώ σε αντικρούω με ένα παράδειγμα κι εσύ όπως οι φιλοι σου οι γερμανοί βρίζεις.
      Να σου θυμίσω λοιπόν ότι είσαι χαζός. Σου το έχω ξαναγράψει αλλά απ ότι φαίνεται πρέπει να σου το θυμίζω.
      ΥΓ Χαιρετισμούς στην φραου Μέρκελ.

      Διαγραφή
    5. Το "παράδειγμα που έφερες, δείχνει πόσο άσχετος είσαι:

      α) Η μονομερής και άδικη, όπως έγραψα, παρέμβαση έγινε από τον Σόιμπλε και όχι την Μέρκελ. Τύπο δεν διαβάζεις, εκτός από τ' αθλητικά; Δεν ξέρεις ότι στο Βερολίνο υπάρχουν δύο κέντρα εξουσίας και ότι ο Ντάισεμπλουμ είναι εγκάθετος τού Σόιμπλε και όχι τής Μέρκελ;

      β) Η αλλαγή τελωνειακού καθεστώτος απαιτεί θέσπιση νόμου από την Ευρωβουλή και δεν μπορεί να γίνει με μία απλή παρέμβαση τής Μέρκελ.

      γ) Δεν έβρισα. Απλώς, είπα αυτό που βλέπω. Όσο για το χαζός, το αφήνω στην κρίση αυτών που μάς διαβάζουν.

      Διαγραφή
  5. It is our fault for lacking export long term planning. Our embassies and consulates in the SA are aware of local efforts to produce Greek products. Including feta, Greek yogurt, olive oil and ouzo (I know a case where a consule gave the permission to a Lebanese citizen of a SA country to make and sell Ouzo).
    Instead of being promoters our Greek products, Greece's representatives choose to push papers to justify their salaries. 3 yrs ago I had the green light from a SA president to lower taxes on 5 Greek products including olive oil, which would have put us ahead of the competition and in return Greece had to choose 5 products for direct importation (we currently buy these products via Holland, Italy and....Turkey). Zero interest

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.