8/12/16

Η Ελλάδα Επιστρέφει στη Συνθήκη του Δουβλίνου

Η Κομισιόν θα άρει σήμερα την εξαίρεση της Ελλάδας από το σύστημα της συνθήκης του Δουβλίνου για το άσυλο, με στόχο να την αποθαρρύνει από το να επιτρέπει την διαφυγή μη καταγεγραμμένων μεταναστών από το έδαφός της προς την υπόλοιπη ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Κομισιόν σκοπεύει να περιλάβει την συγκεκριμένη εισήγηση, σε σημερινή της έκθεση για το σύστημα του Δουβλίνο και τις ελληνικές υποχρεώσεις, αφού προβεί σε ανασκόποηση της προόδου που έχουν επιτύχει οι ελληνικές αρχές προς το σκοπό αυτό.
Η Κομισιόν και τα κράτη μέλη είχαν ήδη προαναγγείλει ότι η Ελλάδα κάποια στιγμή θα επέστρεφε στο σύστημα του Δουβλίνου, πέρσι τον Μάρτιο, στον απόχηο τη συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
Την ανακοίνωση θα πραγματοποιήσει, εκτός απροόπτου, ο Επίτροπος Αβραμόπουλος στις 12:00 τοπική ώρα.
Η εισήγηση της Κομισιόν θα πρέπει να συζητηθεί στη συνέχεια από τους υπουργούς εσωτερικών και τα κράτη μέλη στη Σύνοδο της επόμενης εβδομάδας (15/12).
Σϋμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η έκθεση που θα παρουσιάσει η Κομισιόν σήμερα θα αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σηματνική πρόοδο σε σχέση με τους κανόνες του Δουβλίνου.
Η Ελλάδα είναι εκτός Δουβλίνου, με πολύ κακό σύστημα Ασύλου, από το 2011 με 2 καταδικαστικές αποφάσεις Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων. Μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες σημείωσε εξαιρετική πρόοδο και αυτό αναγνωρίζεται από την Κομισιόν.
Όπως επίσης αναγνωρίζεται, ότι όσο παραμένει υπό πίεση, δε μπορεί να επιστρέψει πλήρως στο Δουβλίνο.
Για τη συνέχεια Analytis

2 σχόλια:

  1. Καταλαβαινει κανεις οτι η γερμανια εκβιαζει την ελλαδα διαμεσου της τουρκιας,ειτε υπο ερδογαν,ειτε μη.
    Επισης καταλαβαινει κανεις,οτι οι περισσοτεροι απο τους αποκαλουμενους ως ελληνες δεκαρα δεν δινουν για την πατριδα τους...
    Αλλα εμπαση περιπτωση οσοι κρατουν τα ηνια της χωρας δεν δικαιολογουνται για καμμια μορφη προδοσιας εστω κιαν επικαλουνται την αδυναμια της χωρας...
    Το να πιστευεις λοιπον στην ευρωπη περισσοτερο απο την πατριδα σου,αποτελει προδοσια μεγιστου βαθμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.