20/12/16

Δυσάρεστη εξέλιξη για Τουρκία - Ομολογία ότι οι Κούρδοι συνεργάζονται με τον Άσαντ στη βόρεια Συρία

Ο Κούρδος βουλευτής του Κοινοβουλίου της Συρίας, Ομάρ Οσέ
Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Η πλημμυρίδα των γεγονότων που κατακλύζουν τη Μέση Ανατολή καθιστά δυσχερή τον εντοπισμό και την ανάδειξη των σοβαρών εξελίξεων. Και αυτές, κάθε ημέρα που περνάει, φέρνουν ήττες για την Τουρκία και ματαίωση των τυφλών προσδοκιών του Προέδρου της. 
Ο Omar Ose είναι βουλευτής του Μπασάρ Αλ Άσσαντ. Είναι Σύρος κουρδικής καταγωγής. Ο συγκεκριμένος έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Δήλωσε στα ΜΜΕ του Συριακού καθεστώτος, ότι η Συρία στηρίζει και ενισχύει το YPG, το οποίο ενεργεί υπό την έγκριση του Συριακού καθεστώτος.
Δήλωσε, επίσης, ότι έχει συγκροτηθεί μια Συρο-Κουρδική Δύναμη Εθνικής Άμυνας στο συριακό Κουρδιστάν. Αυτή η νέα μονάδα επιχειρεί υπό την επίσημη συριακή σημαία και η στρατολόγηση μαχητών γίνεται από το Κομπάνι, το Αφρίν και το Κάμισλο, τα οποία υπενθυμίζουμε ότι είναι τα τρία κουρδικά καντόνια της Ροζάβα. Η μονάδα αυτή διοικείται και κατευθύνεται από ένα κοινό -αποτελούμενο από δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και κουρδικές δυνάμεις- κέντρο συντονισμού.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ευσύνοπτα τα εξής:
1. Ο Μπασάρ Αλ Άσσαντ και δι’ αυτού του τρόπου νομιμοποιεί τις εδαφικές κατακτήσεις των Κούρδων της βόρειας Συρίας.
2. Αναγνωρίζει το αξιόμαχο των Κούρδων μαχητών.
3. Προχωρά σε συνεργασία των κυβερνητικών δυνάμεων με τους Κούρδους της Συρίας αποδεχόμενος αυτούς πλέον, ως δρώντες εντός της επικράτειας της χώρας του.
4. Αναγνωρίζει το ρόλο τους στην επόμενη ημέρα της Συρίας.
5. Συνομολογεί την διαφαινόμενη προοπτική της αυτονομίας τους σε πρώτο χρόνο και της ανεξαρτησίας τους σε δεύτερο.
6. Εκ του προηγούμενου συμπεράσματος συνεπάγεται, ότι είναι ορατή γι' αυτόν η ομοσπονδοποίηση της Συρίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους Κούρδους.
7. Εφόσον ο Μπασάρ Αλ Άσσαντ συνομιλεί και συνεργάζεται με τη Ρωσία, φανερά και μυστικά, και με την Τουρκία μυστικά, η συγκρότηση της ανωτέρω δύναμης σημαίνει, ότι de facto θα είναι στο ίδιο τραπέζι των συνομιλιών το YPG με την Τουρκία.
8. Επομένως, αυτούς που ο Τούρκος Πρόεδρος αποκαλεί πρωί-μεσημέρι-βράδυ τρομοκράτες, δηλαδή το PYD και τις YPG, θα τους αποδεχθεί εμμέσως αρχικά και εν συνεχεία, ανοιχτά.
Κατά συνέπεια, η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τους σχεδιασμούς και τις στοχεύσεις της Άγκυρας. Άλλη μία, ίσως η μεγαλύτερη στρατηγική ήττα της Τουρκίας, είναι προ των πυλών. Και αυτή είναι η αναγνώριση των Κούρδων της Συρίας.
Σχετικό άρθρο http://www.basnews.com/index.php/en/news/middle-east/319035


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.