3/12/16

Πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο - Η Τουρκία «δέσμευσε» την περιοχή του Καστελόριζου για άσκηση

Η Τουρκία «δέσμευσε» την περιοχή του Καστελόριζου για άσκηση 
Αθήνα 
Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο, προβαίνοντας σε άλλη μία προκλητική ενέργεια. Αυτή τη φορά η γειτονική χώρα προχωρά σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στην περιοχή του Καστελόριζου.
Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 που εκδόθηκε την Παρασκευή, η Τουρκία δεσμεύει για δύο ώρες αύριο, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, περιοχή που περιλαμβάνει το Καστελόριζο για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή.
Η Τουρκία συμβουλεύει διάπλου σε απόσταση 1 ναυτικού μιλίου από το πλοίο που θα ποντίσει τη συσκευή.

Με άλλη NAVTEX (784/16) η Τουρκία δεσμεύει περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης για άσκηση το χρονικό διάστημα 08-10 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (Α5446/16) με την οποία υποστηρίζει ότι η περιοχή της Κάσου (την οποία αποκαλεί με το τουρκικό όνομα «Τσομπάν») αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Προσοχή στο Καστελόριζο δεν θα διστάσει η Τουρκία βα εισβάλει και μα καταλάβει το νησί! Πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για πόλεμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελευταία φορά που κάναν κάτι αντίστοιχο νομίζω έξω απ'το Καστελόριζο "ψαρέψαμε" το θόλο του σόναρ και γελούσαν και τα κατσίκια στις βραχονησίδες.
    Αυτή τη φορά τί θα μας αφήσουν πεσκέσι με την εκπληκτική ναυτοσύνη τους;
    Να κοπιάσουν μόνο κι ας είναι έτοιμοι να λιπάνουν το Αιγαίο.

    Εμείς οι υπόλοιποι όμως πρέπει να ετοιμαζόμαστε. Ο πρ. ΑΓΕΣ Στργος Χρ. Μανωλάς μίλησε για πόλεμο μέσα στη δεκαετία. Δεν είναι τυχαίος Αξ/κός κι έκαναν μεγάλο λάθος που τον άλλαξαν τα τσιπράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.