25/12/16

Τρομαγμένος Ταγίπ στέλνει και δεύτερη ταξιαρχία στη Συρία

Μπορεί να απαγόρευσε τη μετάδοση των φρικιαστικών σκηνών με το κάψιμο των Τούρκων στρατιωτών από το ISIS, αλλά και τα κατεστραμμένα άρματα μάχης στη Συρία, αυτό όμως δε σημαίνει ούτε πως στην Τουρκία δεν το είδαν, ούτε ότι η τουρκική ηγεσία δεν έχει συναίσθηση της δυσκολίας της κατάστασης…

Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία στέλνει στην περιοχή της Αλ Μπαμπ και δεύτερη ταξιαρχία και αυτή τη φορά από την περιοχή της Καισάρειας (Καϊσερί… αλά Τούρκα), επειδή λέει η πρώτη που εστάλη εκεί, έκανε καλή δουλειά και ανακατέλαβε το βουνό Ακίλ από το ISIS… ναι, καλά.

Καλό θα ήταν να μας πουν οι Τούρκοι ποια θεωρούν λογική αναλογία στις δυνάμεις στην περιοχή για να το έχουμε κι εμείς υπόψη. 

Στις επιχειρήσεις, οι Τούρκοι υπενθυμίζουν συνεχώς ότι υποστηρίζονται από τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) για να μην τον ξεχάσουμε, καθώς στους στρατιωτικούς κύκλους είχε γίνει ανέκδοτο, υπονομεύοντας τον ρόλο που θα ήθελε να παίξει την επόμενη ημέρα στη Συρία…

defence-point

4 σχόλια:

  1. "What goes around comes around".

    Όταν κατέρρευσε το μέτωπο τον Αύγουστο του 1922, τραυματίες στρατιώτες μας εκλιπαρούσαν τους υποχωρούντες Έλληνες να μην τους αφήσουν ζωντανούς στα χέρια των Τούρκων.
    Διατί? Οι Τούρκοι περιέλουζαν με πετρέλαιο τους τραυματίες μας και τους έκαιγαν ζωντανούς.
    Από βιβλίο αιχμαλώτου εύζωνα που επιβίωσε εκ θαύματος την αιχμαλωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ έλουζαν με πετρέλαιο τους άμαχους που ήταν "συνωστισμένοι" στην παραλία και μετά τους έβαζαν φωτιά. Στους στρατιώτες θα σταματούσαν; Και το χειρότερο, τους έβλεπαν οι "σύμμαχοί" μας και δεν έκαναν το παραμικρό να τους σταματήσουν.

      Διαγραφή
    2. Γιατί να το κάνουν; Αυτούς έκαιγαν; Σ' αυτούς, όμως, τούς "συμμάχους", με αδικαιολόγητη αφέλεια για έναν ρεαλιστή και οξυδερκή πολιτικό, βασίστηκε ο Βενιζέλος.

      Διαγραφή
    3. Αν κρίνουμε απο την σημερινή πολιτική κατάσταση αλλά και απο ολόκληρη την πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδος το τί είναι πιά πολιτικά αφελές και τί ενδοτισμός δύσκολα μπορεί να διατυπωθεί μετα βεβαιότητος...Το ποιός κυβερνάει πραγματικά αυτήν την χώρα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί ξανά και ξανά ανεξαρτήτως του που ανήκει ο καθένας ιδεολογικά..μπάς και βρούμε ποτέ κάποια χρυσή τομή και συνεννοηθούμε σαν κοινωνία.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.