5/12/16

Γι' αυτά δεν του φταίει κανένας Σόιμπλε


Ούτε το ΔΝΤ, ούτε ο Σόιμπλε, ούτε ο καπιταλισμός φταίνε του Έλληνα που έχει χάσει 67.500 ευρώ το κάθε νοικοκυριό, κατά μέσο όρο, από το 2010 μέσα στην κρίση. Στο κάτω κάτω, με τον καπιταλισμό τα απόχτησε τα εισοδήματά του
. Του φταίει που έχει βάλει για διαχειριστές των χρημάτων του μια συμμορία τυχάρπαστων , που του κλέβει το βιός στους μισθούς, τις συντάξεις, τους φόρους, τις παροχές για να ταϊζει την ύπαρξή της, ενώ ο ίδιος αδιαφορεί! 
Κι αυτό το κάνει διαρκώς και το δείχνουν οι αριθμοί...
Η Credit Suisse υποστηρίζει στην πρόσφατη έκθεσή της ότι στην Ελλάδα χάθηκαν περιουσίες 587 δις. ευρώ από το 2010, που τις επιμερίζει σε 67.703 ευρώ ανά νοικοκυριό, ενώ η γερμανική Allianz υπολογίζει ότι η μεσαία τάξη της χώρας συρρικνώθηκε σήμερα στο 20% του πληθυσμού από 50% που ήταν το 2002.
Πραγματικά. Ο υπερδανεισμός και τα ελλείμματαμε την απουσία σοβαρής παραγωγής γέννησαν το ελληνικό τέρας φτώχειας. Αλλά, δεν θα ήταν τέρας και δεν θα έσπερνε φτώχεια αν μαζί με τις προ του 2009 κυβερνήσεις δεν συνέχιζαν και οι μετέπειτα, μέχρι σήμερα την πιο καταστροφική πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση: Την κατασπατάληση μέχρι διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Την αδιαφορία για την περιουσία των πολιτών και την εξαέρωσή της.
Γιατί η αδιαφορία με την οποία οι κρατικές δομές και οι υπηρέτες τους ροκανίζουν τα εισοδήματα και τους φόρους των πολιτών είναι διαρκής. Αλλά, οφείλεται κυρίως στην αδιαφορία που δείχνουν οι ίδιοι οι πολίτες για τα εισοδήματα και τις παροχές τους. Γιατί, αν δεν αδιαφορούσαν, μ αυτά που βλέπουν κάθε μέρα τα φώτα της δημοσιότητας, θα ‘πρεπε να έχουν εισβάλει σε υπουργεία και κοινοβούλια και να πετάνε έξω με τις κλωτσιές τους καταχραστές της περιουσίας τους.

Για τη συνέχεια Liberal

5 σχόλια:

  1. Eιναι ενα ενδιαφερον ντοκυμανταιρ,ΙΣΠΑΝΙΚΟ,ξερω που ειναι τα λεφτα μαμα.Οποιος το δει θα καταλαβει τι γινεται.Ισως πρεπει να το δει και ο αρθογραφος αυτου του αρθρου.

    Οσο για τον Σοιμπλε:
    http://www.zerohedge.com/news/2016-12-04/great-timing-award-wolfgang-sch%C3%A4uble-says-greece-must-reform-or-leave-eurozone

    και το ΔΝΤ:
    https://mishtalk.com/2016/05/24/germany-calls-imfs-bluff-and-wins-greece-screwed-again/

    Φυσικα να μην ξεχναμε και το τι γινεται στο εξωτερικο,αλλα εκει ξεχασα,αυτοι πανε μπροστα....

    Υγ παγκοσμιως η μεσαια ταξη μειωνεται και οι πλουσιοι γινονται πιο πλουσιοι.Καποιοι θελουν να μας πεισουν,οτι μονο εδω γινεται αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε αυτο γινοταν στην ερμη την πατριδα μας , το ιδιο καναν και οι ισπανοι? οι ιταλοι? οι πορτογαλλοι και οι γαλλοι? Οχι δα!
    Ειναι ο νεοφιλελευθερισμος φιλε μου .
    Ο Αργυρος πρωην προεδρος του ΣΕΒ πηρε 6 εκατομ. € και μετα φαληρισε την εταιρια του.
    Ο Λαναρας ξαδερφος του βαρβιτσιωτη πηρε 240 εκατ. € και μπατακωσε.
    Ο ψωμιαδης της Ασπις Προνοιας και Ασπις bank με 640 εκατομ. € βαρεσε κανονι.
    Και ολα αυτα προ κρισης....
    Ποσοι ΔΥ και ποσες υπερωριες ειναι αυτα.
    Ποιος ΔΥ ειχε προσβαση σε εξωπραγματικες υπερωριες? Μα τα κομματοσκυλα πασοκ και νδ , που τωρα ορκιζονται συμφωνιες αληθειας .ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βασικα,φταιει το οτι ειμαστε ευκολοπιστοι ξιεκτεθειμενοι στις ερυνιες...κιο νοων νοειτω:
    https://youtu.be/2zDH3YVUqkA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.iefimerida.gr/news/305391/tageszeitung-oi-ypoyrgoi-oikonomikon-metatrepoyn-tin-ellada-se-apoikia-toy-eyro

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.