27/12/16

Οι τζιχαντιστές που βγήκαν από το Χαλέπι θα τεθούν υπό τον Ερντογάν κατά των Κούρδων

Οι τζιχαντιστές που βγήκαν από το Χαλέπι θα τεθούν υπό τον Ερντογάν κατά των Κούρδων
Οι υποτιθέμενοι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές που εκκενώθηκαν από το Χαλέπι, μέλη της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), για τη «διάσωση» των οποίων έδωσε αγώνα το φιλοϊσλαμιστικό λόμπι της Δύσης στον ΟΗΕ με πρώτη και καλύτερη τη Γαλλία, είναι πιθανό να τεθούν στην πλειονότητά τους υπό τουρκικές διαταγές και να μεταφερθούν -μέσω Τουρκίας- στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στα εδάφη που έχει καταλάβει η Τουρκία, για να πολεμήσουν ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Την αποκάλυψη έκανε ο Ρώσος διπλωμάτης Αντρέι Μπακλάνοφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου των Ρώσων Διπλωματών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, από το νοτιοανατολικό Χαλέπι βγήκαν συνολικά 40.000 άνθρωποι, άμαχοι φιλοϊσλαμιστές, συγγενείς και οικογένειες τζιχαντιστών όπως και οι ίδιοι οι τζιχαντιστές.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2016 η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε επίσημα ότι το Χαλέπι ήταν πλήρως ελεύθερο από τους τρομοκράτες, πράγμα που σήμαινε την ολοκλήρωση της αποχώρησης των ισλαμιστών και των υποστηρικτών τους.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι μια σημαντική συνεισφορά και ένα πρώτο βήμα προς την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας στη Συρία θα ήταν για την Τουρκία να σταματήσει να υποστηρίζει τους λεγόμενους «μετριοπαθείς ενόπλους» στα βόρεια της Συρίας, κλείνοντας τα σύνορά της και σταματώντας τις ροές νεοσύλλεκτων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε τώρα [οι Τούρκοι] επιδιώκουν να μεταφέρουν περίπου το 60-70% των ενόπλων στο πεδίο μάχης σε αυτές τις περιοχές όπου οι συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών παραστρατιωτικών μονάδων και των Τούρκων ενδέχεται να ενταθούν και να επεκταθούν» δήλωσε ο Αντρέι Μπακλάνοφ.

Εάν οι τζιχαντιστές που βγήκαν από το Χαλέπι τεθούν υπό τουρκικές διαταγές και χρησιμοποιηθούν ενάντια στους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, αντιλαμβάνεστε ότι όχι μόνο δεν οδηγούμαστε σε «εκτόνωση» στον πόλεμο της Συρίας, αντιθέτως, εισερχόμαστε σε αυτό που έχει «προβλεφθεί» ως το ξέσπασμα ενός ευρύτερου περιφερειακού πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της Τουρκίας.
tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.