22/12/16

Τι θέλει να πει ο ποιητής - Πούτιν: Τα πυρηνικά και οι πύραυλοί μας πρέπει να διαπερνούν κάθε ασπίδα

Διέταξε την ενίσχυσή τους
Οφείλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των στρατηγικών πυρηνικών μας δυνάμεων, τόνισε
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε σήμερα την ενίσχυση το 2017 της ρωσικής πυρηνικής δύναμης, ώστε να έχει την ικανότητα να διαπεράσει οποιαδήποτε αντιπυραυλική ασπίδα, όπως το σύστημα που η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αναπτύξει στην ανατολική Ευρώπη.
«Οφείλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των στρατηγικών πυρηνικών μας δυνάμεων, πριν από όλα με τη βοήθεια πυραυλικών συστημάτων ικανών να εγγυηθούν την διαπερατότητα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, αυτών που υπάρχουν και αυτών που θα υπάρξουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία όλων των όπλων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στις αμερικανορωσικές σχέσεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο διάλογος με την Ουάσινγκτον είναι «παγωμένος» στα περισσότερα επίπεδα, αλλά ο εν αναμονή πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να έχει μία «περισσότερο εποικοδομητική προσέγγιση» απέναντι στη Ρωσία.

«Δεν φορούμε ροζ γυαλιά, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για θεαματικές προόδους, αλλά ελπίδα για πιο εποικοδομητική προσέγγιση», είπε ο Πεσκόφ.

1 σχόλιο:

  1. Χωρίς ικανές στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων η Ρωσία δεν μπορεί να έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και δεν μπορεί να αποτρέψει μελλοντική επίθεση στα εδάφη της αν δεχθεί χερσαία επίθεση από τρεις πλευρές όσο δυνατή κι αν είναι σε μέγεθος στρατού. Θα έχει να επιλέξει "Ρωσοποίηση" ή στρατιωτική ήττα. Και τα δύο δεν είναι επιλογές για μια μεγάλη δύναμη και ειδικά για μια "αρκούδα", τη δεύτερη ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα του πλανήτη.

    Ο Πούτιν ξέρει ότι τα πυρηνικά είναι το πιο δυνατό του χαρτί μαζί με τους ενεργειακούς πόρους.

    Αν η Δύση απεξαρτηθεί ενεργειακά (με οποιοδήποτε τρόπο) από τη Ρωσία, τότε πρακτικά δεν την έχει ανάγκη πουθενά και ταυτόχρονα η Ρωσία θα δεχθεί οικονομικό πλήγμα εκεί που θα πονέσει πραγματικά. Επόμενος στόχος της Δύσης σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι να απομακρυνθεί η Κίνα από τη Ρωσία. Διαίρει και βασίλευε. Μια Ρωσία με μειωμένη οικονομική και στρατιωτική αποτρεπτική ισχύ και ένα καλό "παζάρι" της Δύσης με την Κίνα μπορούν να πείσουν την τελευταία να αλλάξει κάποιες απόψεις της. Τώρα αν "τυχαία" είχαμε και αναταραχές στο εσωτερικό της Κίνας μεταξύ συγκεκριμένων περιοχών δεν θα έλεγε όχι η Δύση.

    Σε στρατιωτικό επίπεδο για την Ρωσία οι καλές αμυντικές και οικονομικές σχέσεις με την Κίνα, η διατήρηση ικανών πυραυλικών συστημάτων χωρίς αλλά και με πυρηνικά, η ενίσχυση του ναυτικού της με τουλάχιστον 4 αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά νέας γενιάς και φρεγάτες πολλαπλού ρόλου είναι μονόδρομος. Πρέπει να διατηρήσει την αμυντική της περίμετρο χωρίς βήμα πίσω. Δεν έχει περιθώρια.

    Το θέμα είναι η δομή της οικονομίας της. Μπορεί "ξαφνικά" εκ των πραγμάτων να την μετατρέψει στην απόλυτη "κακιά" της υπόθεσης ενώ στο πόκερ των μεγάλων δυνάμεων "καλοί" και "κακοί" δεν υπάρχουν. Είναι θέμα ισχύος και συμφερόντων όλων των παικτών.

    Το τσίρκο Ελλάδα τι θα κάνει είναι το θέμα.
    Λαός που κυνηγάει...πόκεμον και ηγεσίες που τις ψηφίζουν(όποια κι αν είναι η δομή του πολιτικού συστήματος) αυτοί που κυνηγάνε πόκεμον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.