20/12/16

Σάββας Καλεντερίδης: Βλαδίμηρε, διάβασε να δεις γιατί ο Ερντογάν είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη

Το Χαλέπι ήταν και αυτό –όπως η Θεσσαλονίκη, το Κιρτζαλί, η Μοσούλη και το Κιρκούκ–, στα «σύνορα της καρδιάς» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με αυτά τα νεοοθωμανικά «νάματα» μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά νέων στην Τουρκία, ανάμεσα στους οποίους και ο αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, από τη Σόκια της Σμύρνης.
«Το Χαλέπι είναι τουρκικό. Εδώ και 900 χρόνια είναι μια τουρκομανική πόλη, μόλις πριν από 90 χρόνια ήταν μια δική μας πόλη. Ο δολοφόνος Άσαντ σκοτώνει και δολοφονεί τα αδέλφια μας στο Χαλέπι. Οι χριστιανοί Ρώσοι, ως νέοι σταυροφόροι, δολοφονούν μουσουλμάνους στη Συρία». Αυτά είναι τα συνθήματα που επικρατούν στη νεοοθωμανική τουρκική κοινωνία μέχρι σήμερα.
Αυτά τα συνθήματα εκφωνούσαν στους λόγους τους ο Ερντογάν και οι συν αυτώ, μέχρι τις 27 Ιουνίου οπότε έστειλε την επιστολή συγγνώμης στον Πούτιν και τη Ρωσία, για το αεροσκάφος που είχαν καταρρίψει τουρκικά F-16 στις 24 Νοεμβρίου 2015.
Ο Ερντογάν άλλαξε ρότα και στράφηκε προς τους δολοφόνους της Ρωσίας για να αποτρέψει τη δημιουργία του κουρδικού διαδρόμου στη βόρεια Συρία. Πώς; Παίρνοντας άδεια από τη Μόσχα για να εισβάλει στη Συρία, στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη.
Έκτοτε ο Ερντογάν μέρα με τη μέρα έρχεται πιο κοντά με τον Πούτιν και τη Μόσχα, και απομακρύνεται από την Ουάσιγκτον και από τη Δύση. Έκτοτε ο Ερντογάν εγκατέλειψε την παλιά του ρητορική, υιοθετώντας μια άλλη αντιδυτική αυτή τη φορά ρητορική.

Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου αφήνουν λουλούδια μπροστά από τη φωτογραφία του δολοφονημένου πρέσβη (φωτ.: EPA / Maxim Shemetov)
Αλλά, μπορεί ο Ερντογάν να εγκατέλειψε την παλιά ρητορική, δεν την εγκατέλειψε, όμως, ο λαός, η νεολαία, ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς. Κατά την άποψή μου, κανείς δεν βρίσκεται πίσω από τον δράστη, παρά μόνο ο ίδιος ο Ερντογάν.
Η πολιτική και η ρητορική του είναι αυτά που όπλισαν του χέρι του δράστη προκαλώντας ένα ακόμα πλήγμα στη διεθνή εικόνα και στο κύρος της Ρωσίας, αφού όταν σκοτώνεις έναν πρέσβη είναι σαν να σκοτώνεις την ίδια τη Ρωσία, τον ίδιο τον Πούτιν.
Όσο για το αν η δολοφονία αυτή επηρεάζει την ρωσοτουρκική προσέγγιση, μια πρώτη προσέγγιση λέει «όχι», καθώς και ο Ερντογάν και ο Πούτιν έχουν επενδύσει πολλά σε αυτήν. Ο μεν Ερντογάν τη διαφύλαξη της ενότητας της Τουρκίας, ο δε Πούτιν τον προσπορισμό σοβαρών γεωπολιτικών κερδών από την απομάκρυνση της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τη Δύση.
Το πρώτο κέρδος είναι το Χαλέπι το οποίο έπεσε αφότου η Τουρκία «πούλησε» εκείνους που μέχρι προχθές εξόπλιζε, για να κερδίσει την Αλ Μπαμπ και να αποτρέψει τη δημιουργία του Κουρδικού Διαδρόμου και την έξοδό τους στη Μεσόγειο, που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην ομοσπονδοποίηση της Τουρκίας.
Ένα είναι σίγουρο, ότι έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια, προσεχώς.
Δημοσιεύθηκε στο Pontos-news

14 σχόλια:

  1. Η απίστευτα εύκολη δολοφονία τού Ρώσου πρέσβυ πράγματι αποτελεί σοβαρό "πλήγμα στη διεθνή εικόνα και στο κύρος της Ρωσίας, αφού όταν σκοτώνεις έναν πρέσβη είναι σαν να σκοτώνεις την ίδια τη Ρωσία",όπως πάρα πολύ σωστά παρατηρεί ο αρθρογράφος.
    Ήδη από τα αρχαία χρόνια είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε προβολή στο πρόσωπο πρέσβη, αντανακλούσε καθ' ολοκληρίαν στο κράτος το οποίο εκπροσωπούσε. Και αν μέχρι τώρα σε πολλές περιπτώσεις χωρούσαν ποικίλες ερμηνείες για τις επιλογές τού Τσάρου, σ' αυτήν εδώ την εν ψυχρώ (πανεύκολη, ανεξήγητα πανεύκολη) δολοφονία τού πρεσβευτή του από τον Σουλτάνο, τα περιθώρια θετικών ερμηνειών για τυχόν μετριοπαθείς/ήπιες αντιδράσεις τού Τσάρου, θα είναι πολύ περιορισμένα.
    Θα μπορούσε να είναι προβοκατόρικη η δολοφονία; Τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς σε μιάν ανάλυση γεγονότων. Βέβαια σε μια τέτοια σκέψη αυτόματα ανακύπτει το ερώτημα: προβοκάτσια από ποιόν; Και ανοίγει ένα ατέλειωτο κουβεντολόϊ για πιθανούς και απίθανους.
    Το γεγονός το οποίο προς το παρόν παραμένει απόλυτα σαφές είναι ότι:
    ο δολοφόνος πυροβόλησε πισώπλατα, ανενόχλητος, ανήκε στην Ερντογανική αστυνομία (η αστυνομία υποτίθεται ότι ελέγχεται από τον σουλτάνο, αφού ως γνωστόν σ' αυτήν κυρίως στηρίχθηκε για να αντιμετωπίσει το στρατιωτικό πραξικόπημα τού φετεινού Ιουλίου), η φρούρηση τού χώρου παρά την παρουσία μιάς τόσο σημαντικής προσωπικότητας φάνηκε ως υποτυπώδης και κατ' αποτέλεσμα ανεπαρκής, ενώ δεν φάνηκε καμιά προσπάθεια να συλληφθεί ζωντανός ο φονιάς, αλλά σκοτώθηκε σαφώς χωρίς άλλη σκέψη.
    Είναι νομίζω κρίσιμες "λεπτομέρειες" και η ευκολία που πέρασε ο άσχετος αστυνομικός στην αίθουσα και το γεγονός ότι δεν έδειξε αυτοκτονικές τάσεις, αλλά ο θάνατός του προκλήθηκε από πυρά πάλι τής Ερντογανικής αστυνομίας.
    Όποιους άλλους και αν εντοπίσουν ή θελήσουν να εντοπίσουν πίσως από το φονιά έγκυροι (περισσότερο ή ολιγότερο) αναλυτές, ουσιώδες γεγονός παραμένει αυτό που προβάλλει και ο Σάββας Καλεντερίδης: Η φρασεολογία και το εθνικιστικό παραλήρημα τού φονιά είναι αντίλαλος των όσων κατά καιρούς προβάλλει ωρυόμενος ο Ερντογά. Δύσκολα θα μπορούσε κανείς παραβλέψει αυτήν την ουσιωδέστατη "πνευματική συγγένεια" δολοφόνου και σουλτάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.Στημένη ήταν η δολοφονία από Μ.Υ. .
      Συμφωνώ σε ότι γράψατε.Τα έχω αναφέρει και εγώ.

      Διαγραφή
    2. Υποκινούμενη ή όχι, προβοκάτσια ή όχι, είναι πολύ σοβαρό γεγονός για να το περνά ο Πούτιν έτσι απλά όπως την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους. Ομολογώ ότι μου κάνει εντύπωση η στάση αυτή για την ώρα τουλάχιστον. Κάποτε από μια δολοφονία αξιωματούχου προκλήθηκε παγκόσμιος πόλεμος. Δεν επιθυμώ βέβαια κάτι τέτοιο ούτε το προτείνω ως αντίδραση σε καμία περίπτωση. Και τυχαίο περιστατικό να είναι όμως πώς μπορείς να εξακολουθήσεις να συνεργάζεσαι με μία χώρα που δεν είναι σε θέση να προστατεύσει διπλωμάτες σου, που δολοφονίες υψηλόβαθμων συμβαίνουν σαν να πρόκειται για συνηθισμένο γεγονός και που αποδεδειγμένα ο απλός λαός της διακατέχεται από έντονα εχθρικά αισθήματα εναντίον σου; Αφήνω έξω τις αντιδημοκρατικές πρακτικές γιατί και η Ρωσία εδώ που τα λέμε έχει μία τέτοια παράδοση.
      Υ.Γ Καλές είναι οι συνεργασίες σε διπλωματικό επίπεδο για τη διατήρηση της ειρήνης (που όλοι θέλουμε) και τα συμφέροντα αλλά νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή και οι Ρώσοι και οι 'αφελείς' Έλληνες να λαμβάνουμε υπόψη μας την ιστορία και να μην την περιφρονούμε. Καλώς ή κακώς η Τουρκία αποτελεί ιστορικό εχθρό και των δύο για αιώνες τώρα. Τα ζωτικά συμφέροντα των τριών μας βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση ανέκαθεν και ουσιαστικά ζούμε σε έναν αέναο αγώνα επικράτησης ή επιβίωσης σε αυτήν τη δύσμοιρη περιοχή.Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει και φορτίζει αρκετά τις σχέσεις των χωρών αυτών ειδικά όταν υπάρχουν και πολιτισμικές διαφορές διόλου ευκαταφρόνητες.
      Χώρος για πολλές αβρότητες με τους Τούρκους δεν υπάρχει γιατί είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι κάποια στιγμή θα σου τη φέρουνε.

      Διαγραφή
    3. Μια ερωτηση για την δολοφονια. Εχω δει το βιντεο 4-5 φορες. Ο ατυνομικος-ισλαμιστης του αδειαζει 9 σφαιρες. Εννεα σφαιρες. Εγω δεν βλεπω πουθενα αιματα. Εδώ κοβεσαι λιγακι και τρεχει πλημμυρα το αιμα. Μιλαμε για 9 σφαιρες και ουτε μια σταγονα αιμα. Επισης ενώ εχει πεσει νεκρος κατω σε μια στιγμη κουναει το δεξι του χερι. Κοιταξτε λιγο προσεχτικοτερα το βιντεο. Κατι δεν παει καλα σ´ αυτην την υποθεση.

      Διαγραφή
  2. Κάποτε η αστυνομία και ο στρατός στην Τουρκία είχαν κοσμικό χαρακτήρα. Με τον Ερντογάν έχουν αλλωθεί από ισλαμοφασίστες. Ο σουλτάνος ότι έσπειρε θα θερίσει. Στις γεωπολιτικές σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες παρά ,όνο συμφέροντα. Ο Πούτιν και ο κάθε Πούτιν ξέρει πολύ καλά αυτά που εμείς οι απλοί πολίτες καταλαβαίνουμε πλην όμως προηγούνται τα συμφέροντά του στην περιοχή. Απορώ με την διακριτική θα έλεγα παρουσία των Αμερικάνων στην περιοχή. Τόσο εύκολα θα αφήσουν Ρωσία-Τουρκία-Ιράν να "λύσουν" το συριακό? Και με του συμμάχους των Αμερικάνων, τους Κούρδους, τι θα γίνει??Κανονίζουν οι Ρώσοι με τους Τούρκους για Χαλέπι και Αλμπάμπ και οι Αμερικάνοι απλά παρακολουθούν? Κάτι δεν μου ταιριάζει στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προβληματίζει και εμένα το γεγονός της υποτονικής αντίδρασης των Αμερικανών. Μάλλον οφείλεται στην επικείμενη αλλαγή ηγεσίας και συνακόλουθα και πολιτικής.
      Εκτιμώ πάντως ότι ο νέος πρόεδρος, όσο και να φαίνεται οπαδός μίας πολιτκής "απομονωτισμού" της Αμερικής, θα αντιδράσει στην διαφαινόμενη γεωπολιτική στροφή της Τουρκίας.
      Το ζήτημα για εμάς είναι πως θα τα εκμεταλλευτούμς όλα αυτά για να προωθήσουμε το Εθνικό συμφέρον.
      Αυτό σίγουρα, δεν μπορεί να γίνει με εθνομηδενιστική πολιτική ηγεσία, που εξαρτάται από τον Ερντογάν τόσο για τους ψήφους στην Θράκη, όσο και για τους μειονοτικούς βουλευτές που της δίνουν ψήφο επμπιστοσύνης.

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κάτι. Τα πράγματα επαληθεύουν δυστυχώς τη φράση του Κων. Καραμανλή:στην πολιτική γίνονται πολλά που δεν λέγονται και λέγονται πολλά που δεν γίνονται, μια φράση, που ορίζει την πολιτική ως το πεδίο εφαρμογής του απόλυτου αμοραλισμού. Οι επισημάνσεις του κ. Καλεντερίδη εύστοχες, οπότε εμείς οι Έλληνες μένει να αποφσίσουμε τί θα απαντήσουμε στον Ερντογάν, όταν σαν άλλος Μουσολίνι, μας στείλει τον "Γκράτσι" κάποιοι πρωϊνό να μας ζητήσει τη χώρα. Αλήθεια θα αφήσουμε τις τύχες της πατρίδας στον Αλέξη και στο Ζουράρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι αφήσαμε την τύχη τη χώρα στη Μέρκελ μια χαρά ήδη.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Σάββα βρήκα κάποια σχόλια ενός αναγνώστη σε μία σελίδα γεωπολιτικής αλλά αστείας προσέγγισης των πραγμάτων και σας τα παραθέτω..εσείς και ο τσακ νόρις....ελπίζω να το απολαύσετε .. http://www.pronews.gr/portal/20161219/defencenet/diethnis-asfaleia/66/dolofoniki-apopeira-kata-toy-rosoy-presveyti-stin-toyrkia Θεωρίες συνωμοσίας
    1. Τον έφαγαν οι Αμερικάνοι για να χαλάσουν τις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας.
    2. Τον έφαγαν οι Κούρδοι για να χαλάσουν τις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας.
    3. Τον έφαγαν οι Τούρκοι για να το ρίξουν στους Αμερικάνους και να βελτιώσουν τις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας
    4. Τον έφαγε ο Πούτιν για να τα ρίξει στους Αμερικάνους και να βελτιώσει τις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας.
    5. Τον έφαγε ο Ερντογάν για να τα ρίξει στους Κούρδους και να τους γ@μήσει.
    6. Τον έφαγε ο Σάββας Καλεντερίδης για να χαλάσει τις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας.
    7. Τον έφαγε ο Σάββας Καλεντερίδης χωρίς λόγο, επειδή απλά μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι ρ ωσσοι πρόδωσαν τον κουρδικό λαό και βοηθάνε τους Τούρκους μουτζαχεντίν τα φίδια που θα τους δαγκώνουν συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προδωσαν τον Κουρδικο λαο οι Ρωσοι;εδω τα λεει λιγο διαφορετικα.ισως βεβαια,τα ξερεις καλυτερα απο τον Κουρδο.Εκτος αν θεωρεις οτι οι Ρωσοι προδωσαν και τον Ασαντ

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/blog-post_831.html

      Διαγραφή
  6. Το χτύπημα αυτό είχε σαφέστατο στόχο το κύρος του Πούτιν στο εσωτερικό του φανερού και μυστικού ρωσικού κράτους.Άλλωστε υπάρχουν δυνάμεις που επιχείρησαν και θα επιχειρήσουν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία καθότι στρατιωτικά και ευθέως δύσκολα ελέγχεται ο Πούτιν.Υπάρχουν πλήθος επιχείρησεων εναντίον του κύρους του από το Μάρτιο του 2014.Δεν ξέρω αν η Τουρκία ή το βαθύ κράτος της συνεργάζεται σε αυτές τις επιχειρήσεις.Δύσκολο να μη συνεργάζεται.Άλλωστε η τεχνογνωσία της Κόκκινης Προβιάς και τα κράτη εν κράτει που είχαν στήσει κάποιοι επί ψυχρού πολέμου σήμερα είναι ευκολότερο να στηθούν.
    Ακριβώς όπως ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν μία μάχη μυστική που στόχευσε και πέτυχε την αλλαγή καθεστώτος στο κλειδί της Ευρασίας τη Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/12/turkey-russian-ambassador-murder-usual-suspects.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Αγκυρα απο κάποιον αστυνομικό.Ολα τα ΜΜΑ έτρεξαν να καλύψουν το γεγονός …αν και ήταν μέσα στην Εκθεση τα περισσότερα. Ολα τα κράτη συγκλονισμένα ,οι αρχηγοί κρατών ακόμα συζητούν πως μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο , ο Ερντογάν θα κάνει ενδελεχή έρευνα για ν ανακαλύψει τους δράστες…

    Το παράξενο ειναι πως όλοι μιλούν για το αποτέλεσμα αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν ανέφερε μερικές λεπτομέριες …

    Που ήταν η φρουρά του Ρώσου πρέσβη . Εκτός αν θέλει ο κόσμος να πιστέψουμε ότι οι διπλωμάτες στην Τουρκία κυκλοφορούν μόνοι ανέμελοι και ωραίοι;
    Οι μυστικές υπηρεσίες ;
    Η αστυνομία του κτιρίου που ήταν όταν άρχισε να απειλεί
    Πως πέρασε το κατώφλι του κτιρίου αστυνομικός με ταυτότητα και πολιτικά εκτός αν δεν ήταν αστυνομικός απλά
    Γιατί καθυστέρησε να παει στο νοσοκομείο
    Απο όσο δείχνουν τα βίντεο απο την ώρα που τον χτύπησε πέρασαν πάνω απο 2 λεπτά μίλαγε και από κανέναν δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
    Απο το βίντεο φαίνεται ότι όχι μόνο ήταν προετοιμασμένος αλλά ήξερε επ ακριβώς τι έπρεπε να κάνει πως να σταθεί . Αρα δεν έγινε απο κάποιον ‘’αντιδραστικό’’ αλλά απο κάποιον που το σχεδίαζε .
    Πως γνώριζε ποια στιγμή θα μιλήσει και πόση ώρα
    Πως ήξερε το πρόγραμμα του
    Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπά απο πίσω και ειναι πραγματικά ν αναρρωτιέται κανείς που ήταν οι σωματοφύλακες του πρέσβυ , πως επετράπηκε σε κάποιον άγνωστο την ώρα που μίλησε να πάει πίσω του , που ήταν η αντίδραση της αστυνομιας αλλα και του ιδίου του προσωπικού ασφαλείας του κτιρίου ;
    Ο δολοφόνος αναφέρεται απο τις τουρκικές αρχές ήταν με την ομάδα του Γκιουλέν. Ο οποίος απο τον Ερντογάν κατηγορήθηκε ότι ήταν το άτομο το οποίο οργάνωσε το ‘’αποτυχημένο’’ πραξικόπημα καθώς επισης κατηγόρησε και την Αμερική ότι ήταν ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος…Τυχαίο ;
    Μετά ακριβώς την δολοφονία όλα τα χρηματιστήρια έπεσαν και ανέβηκε η αξία του χρυσού. Ποιος κερδίζει απο κάτι τέτοιο την ώρα που η Τουρκική λίρα πέφτει , το δολλάριο πέφτει το Ευρώ παραπέει ;
    Ας μη ξεχνάμε βέβαια τα false flag που πάντοτε δημιουργούνται με προτροπή του Ισραηλινού λόμπυ. Θα πεις κάποιος δεν μπορεί να ειναι όλα σχεδιασμένα ..Κι όμως

    Είναι τυχαίο το γεγονός ότι η δολοφονία αυτή έγινε μια μέρα πριν την συνάντηση των υπουργών άμυνας Τουρκίας Ρωσίας και Ιράν ;

    Και μια και τίποτα δεν ειναι τυχαίο όμως ο κόσμος πείθεται στα λόγια και σε μερικές εικόνες καλό θα ήταν να δούμε ποιος μιλάει για false flag και μερικές απο τις χιλιάδες περιπτώσεις χρονολογικά

    Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένα χρόνο πιο πριν οι ίδιοι μέσα απο το Ισραηλινό λόμπυ ανέφεραν ότι θα πρέπει μέχρι και falso flag ναδημιουργηθούν αν και εφόσον πιθανολογείται πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Ιράν.

    Αμερικής , και συζητιέται στο Ισραηλινό Λόμπυ… Πόσο τυχαίο μπορεί να ειναι

    Ποιος ειναι εκείνος που απο ένα false flag τέτοιου βεληνεκούς θα βγει κερδισμένος αν ξεκινήσει η τελική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής με κεντρικό άξονα ένα κράτος σαν το Ιράν

    Ολως τυχαίως και το τελευταίο που η τράπεζά του δεν ελέγχεται απο τους Ροθτσιλντ.

    False Flag

    AL QAEDA: Israeli Mossad False Flag

    Israeli Lobbyist Openly Suggests False Flag To Start WW3

    Brussels Belgium False Flag – Israeli Mossad, ICTS, SITE, Shin Bet Involvement

    911 was An ISRAELI ZIONIST FALSE FLAG ATTACK, Ken O’keefehttps

    Israeli False Flag Attack On America – The Lavon Affair

    ISRAEL BOMBED their OWN Embassy in London [another Mossad False Flag] ex MI5 agent

    Τα βίντεο και οι αποδείξεις χιλιάδες . Το πρώτο ερώτημα ειναι τι συμπεράσματα ο καθένας μπορεί να βγάλει , αλλά το βασικότερο τι μπορεί να κάνει ;

    Είναι θέμα πατριωτισμού και συνείδησης. Το σίγουρο είναι πως η Ελλάδα και ειδικότερα ο λαός ειναι εν μέσω τυφώνος και όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο κόσμος τόσο πιο γρήγορα θα προετοιμαστεί. Μπορεί στην Ελλάδα οι σειρήνες να ήχησαν 28/10/1940 αλλά ο 2ος Π.Π δεν ξεκίνησε τότε.

    http://www.hawkshellas.com/2016/12/retaliation-countries-around-israel-kai-dolofonia-tou-rosou-presvy-stin-agkyra/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.