25/12/16

Τουρκία, ίσως το μοναδικό ρατσιστικό καθεστώς στον κόσμο - Δεν παρέδωσαν στο χωριό του, σωρό Αλεβίτη στρατιωτικού

Για άλλη μια φορά το τουρκικό κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

Ο μόνιμος λοχίας Oktay Durak υπηρετούσε στον τουρκικό στρατό και έχασε τη ζωή του στην πολύνεκρη μάχη της Αλ Μπαμπ, τις 22 Δεκεμβρίου, τότε που ο τουρκικός στρατός είχε βαριές απώλειες, ήτοι, 16 νεκρούς και περίπου 90 τραυματίες.
Ενώ όλοι οι σοροί των νεκρών στρατιωτών παραδόθηκαν στους οικείους τους και οι νεκροί θάφτηκαν με τιμές και παρουσία επισήμων και τιμητικού αγήματος, η σορός του Oktay Durak δεν παραδόθηκε στους οικείους του, στο χωριό του, και δεν έγινε επίσημη τελετή, γιατί είναι Αλεβίτης.
Ο λόγος είναι διττός.
Ο ένας γιατί είναι Αλεβίτης, και ως "άνθρωπος κατώτερης στάθμης, ρυπαρός και υπάνθρωπος", σύμφωνα με τη σουνιτική λογική, δεν δικαιούται τιμών.
Ο δεύτερος λόγος, ο φόβος των διαμαρτυριών του κόσμου εναντίον των επισήμων της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος των Πολιτιστικών Συλλόγων Αλεβί, Doğan Demir, δήλωσε ότι έγινε διάκριση εις βάρος των Αλεβιτών, από πλευράς του τουρκικού κράτους, αφού δεν έγινε επίσημη τελετή στο χωριό του, όπως συνηθίζεται στους σουνίτες, σε Αλεβίτη μόνιμο λοχία, που έχασε τη ζωή του σε μάχη, στην επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη", στο έδαφος της Συρίας.
Ο Çavuş Oktay, από το χωριό Çukurören, της επαρχίας Çayıralan του νομού Γιοζγάτης, υπηρετούσε στην 1η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών, που έχει ε΄δρα στην Καισάρεια και έχει αναλάβει αποστολές στον Αλ Μπαμπ.

1 σχόλιο:

  1. Δείχνει πρωτοβουλία τοπικού πολιτευτή , παρά κεντρική πολιτική.
    Πρακτικά και ο ερντογάν δεν έχει λόγους να κάνει διακρίσεις στον θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.