Πλήρη ανατροπή στην υπόθεση της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης φέρνει έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά, που χαρακτηρίζει την περιοχή του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, έκτασης 440 στρεμμάτων, «δημόσιο δάσος». Στο έγγραφο-φωτιά της Διεύθυνσης Δασών, το οποίο εκδόθηκε στις 24 Ιουνίου 2015 προς το Εθνικό Κτηματολόγιο, επισημαίνεται πως η περιοχή όχι μόνο είναι δασική, αλλά ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο και όχι σε κάποιον κρατικό φορέα ή τράπεζα. Ο χαρακτηρισμός της περιοχής αυτής ως «δημόσιου δάσους» σημαίνει ότι μπορούν να διατηρηθούν τα εκεί υπάρχοντα κτίσματα και οι εγκαταστάσεις, δηλαδή τα ξενοδοχεία, η πισίνα και οι διαμορφώσεις στις παραλίες, αλλά δεν μπορεί να κατασκευαστεί τίποτα νέο.
Το δεδομένο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα επενδυτικά σχέδια του τουρκοαραβικού ομίλου Dogus, ο οποίος σκοπεύει να χτίσει και άλλα κτίρια στην έκταση, ενώ ήδη υλοποιεί τον επενδυτικό προγραμματισμό του ξεκινώντας από το προσωπικό του «Αστέρα», προσφέροντάς του εθελουσία έξοδο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως για την κυβέρνηση, που, όπως φαίνεται, γνώριζε την κατάσταση, είναι η προσπάθεια που πρέπει να κάνει για να αποχαρακτηρίσει την περιοχή, για την οποία δεν θα μπορούν να εκδοθούν νέες οικοδομικές άδειες. Και αυτό πρέπει να σημειωθεί καθώς οι δασικές εκτάσεις που είναι πραγματικά δάση, όπως για παράδειγμα αυτές του κατάφυτου Αστέρα, προστατεύονται και από το Σύνταγμα. Επιπλέον, αφού η περιοχή είναι δασική, είναι και εκτός σχεδίου πόλεως!

Για τη συνέχεια Ependisinews