25/12/16

Ο Ερντογάν μετρά διαλυμμένα τανκς κι απειλεί να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας

Ο Ερντογάν μετρά διαλυμμένα τανκς κι απειλεί να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας
Ενώ τα τανκς του Ερντογάν ανατινάζονται ως κονσερβοκούτια στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία [δείτε φωτογραφίες παρακάτω], ο ημιπαράφρων της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιτεθεί και στη γειτονική πόλη Μανμπίτζ, της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που είναι σύμμαχοι του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ότι αποτελούν παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αποκρύπτουν τις βαριές απώλειες σε τουρκικά τανκς έξω από την Αλ Μπαμπ όπως και ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί τις τελευταίες ημέρες σκότωσαν τουλάχιστον 100 αμάχους, οι μισοί παιδιά, στην πόλη Αλ Μπαμπ. Λένε ψέμματα ότι σκοτώνουν τζιχαντιστές.
Η αλήθεια είναι ότι μάλλον οι τζιχαντιστές σκοτώνουν Τούρκους και οι Τούρκοι σκοτώνουν αμάχους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) θεωρούνται η μόνη αξιόπιστη κοσμική και μη-ισλαμική επαναστατική δύναμη στη Συρία. Αποτελούνται από Κούρδους σοσιαλιστές, Ασσύριους χριστιανούς και Άραβες δημοκρατικούς.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατάφεραν σπουδαίες νίκες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φοβάται ότι εάν δημιουργηθεί μια αυτόνομη κουρδική επικράτεια στη βόρεια Συρία θα σημάνει την αρχή για τον διαμελισμό της Τουρκίας.

tribune 

Μεγάλη ήττα του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία (φωτο)


Βαριά ήττα υπέστη ο τουρκικός στρατός στη βορειοδυτική Συρία σε επίθεση που εξαπέλυσε προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλη Αλ Μπαμπ.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, η αποτυχημένη επίθεση στην Αλ Μπάμπ της Συρίας κόστισε βαριά και σε υλικό στον τουρκικό στρατό.
Στις απώλειες περιλαμβάνονται 10 άρματα μάχης Λέοπαρντ 2Α, ένα Μ60 δύο ΤΟΜΠ προηγμένης τεχνολογίας και δύο ακόμη θωρακισμένα οχήματα.
Η αξία τους πλησιάζει τα 20 εκατ. δολάρια.
Μεγάλο μέρος των απωλειών προήλθε από αντιαρματικούς πυραύλους με τους οποίους η ίδια η Τουρκία και η CIA είχαν προμηθεύσει το ISIS ….
Τούρκος αξιωματικός σε ανάρτησή του αναφέρει ότι το 90% των φιλότουρκων μισθοφόρων το έβαλε στα πόδια αμέσως μόλις άρχισε η μάχη, μόνο το 10 % πολέμησε μαζί με τους Τούρκους.
Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες 95 άμαχοι κάτοικοι της Αλ Μπαμπ σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς, εκ των οποίων οι 40 παιδιά. Άμαχοι, όχι τζιχαντιστές.

Δείτε φωτογραφίες που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

 







2 σχόλια:

  1. Ούτε σκοποβολή σε λούνα παρκ να έκαναν τα τζιχάντια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα ή Τουρκιά θα πρέπει να το σκεφτεί 1000 φορές να κάνει ντου στον εβρο οπου θα συναντήσει αντίσταση οργανωμένου στρατού..και οι έλληνες πολιτικάντηδες θα πρέπει να μπουν σε σκεψεις οτι μπορεί και να μην χάσουμε βρε αδερφέ σε ενδεχόμενη σύρραξη και να μην υπογραφουνε ότι τους πλασάρουν,να μην κουμπαριαζονται και να μην ρίχνουν ζειμπεκιες με την πρώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.