21/12/16

Το μέτωπο Αλ Νούσρα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα - Ο Ερντογάν είχε πει ότι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Ήταν ένα από τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει
Δείτε την επιστολή που ανήρτησαν στο διαδίκτυο - Η εκδοχή αυτή είχε παρουσιαστεί τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του Καρλόφ το απόγευμα της Δευτέρας
Την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, ανέλαβε το μέτωπο Αλ Νούσρα με τη νέα του ονομασία, Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ.
Η ανάληψη ευθύνης έγινε με επιστολή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην οποία απεικονίζεται και ο νεαρός Τούρκος αστυνομικός που πυροβόλησε πισώπλατα 11 φορές τον Καρλόφ.
Το ενδεχόμενο ο 22χρονος Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς να συνδεόταν με την Αλ Νούσρα είχε επικρατήσει κατά τις πρώτες ώρες μετά την δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη.
Τότε ομάδες που ορκίζονται πίστη στην τρομοκρατική οργάνωση επικροτούσαν την πράξη του και χαρακτήριζαν τον 22χρονο «ήρωα» που «δεν έμεινε άπραγος την ώρα που μουσουλμάνοι στο Χαλέπι και τη Συρία σφαγιάζονται», απειλώντας με νέες επιθέσεις κατά ρωσικών πρεσβειών.
Μάλιστα, σύμφωνα με ειδικούς οι υποστηρικτές της Αλ Νούσρα, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους διαμορφώνουν λίστες με τις διευθύνσεις των ρωσικών πρεσβειών σε ολόκληρο τον κόσμο καλώντας τους μαχητές τους να δράσουν εναντίον διπλωματών.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.