16/12/16

Τώρα είναι η ευκαιρία για την Κύπρο

Τώρα είναι η ευκαιρία τής Κύπρου να επιδιώξει λύση χωρίς τον τούρκο.
Δεν έχει λόγο η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει σε αλλαγή τού υφισταμένου καθεστώτος , με τούς όρους που ζητούν οι τουρκοκύπριοι και στην πραγματικότητα ο Σουλτάνος Recep Tayyip Erdoğan. Μόνον αυτός και οι Αμερικανοί έχουν λόγο και επείγονται για συμφωνία . Έχει απειλήσει ο σουλτάνος ότι αν δεν προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε συμφωνία με τον Μουσταφά, κατά τις επιταγές του, τότε θα προσαρτήσει την περιοχή των από το 1974 κατεχομένων από τούς τούρκους εδαφών στην Τουρκία.
Ας το κάνει !! Αν το κάνει ….
Αυτή είναι καλύτερη ευκαιρία για τον Αναστασιάδη.
Να μην προχωρήσει σε συμφωνία με τούς όρους τού Erdoğan που πλασάρει ο Μουσταφά και να αξιώσει ως απαράβατο όρο την αποχώρηση των τούρκικων στρατευμάτων από την Μεγαλόνησο πριν από την υπογραφή οποιουδήποτε ακόμη και προσυμφώνου.
Είναι η ευκαιρία τής Κύπρου. Τώρα !!!
Τώρα που οι εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά το πραξικόπημα τής 15 Ιουλίου 2016 έχουν καταστήσει στρατιωτικά ανάπηρη την Τουρκία.
Ας αφήσει τον σουλτάνο Recep Tayyip να κάνει την νέα επιθετική κίνηση. Αν την κάνει ! Διότι όσο και να φωνάζει και να απειλεί πιστεύω ότι ο σουλτάνος θα μείνει στα λόγια, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοιο εγχείρημα στρατιωτικά, ούτε και διπλωματικά. Αυτή την στιγμή η ουρά και τα δυό πισινά πόδια τού Recep Tayyip Erdoğan είναι μαγκωμένα στην περιοχή τού αναδυομένου Κουρδιστάν και ο στρατός αποδυναμωμένος αριθμητικά και εξουθενωμένος ηθικά με το ξεφτίλισμα των στρατιωτικών στους δρόμους από τον Ιούλιο τ.έ. και μετά. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε κατάσταση απείρως χειρότερη απ’ ότι το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό μετά τις εκκαθαρίσεις που έκανε ανοήτως το 1973 η χούντα λόγω τού “Κινήματος τού Ναυτικού”.
Η παρούσα συγκυρία είναι η καλύτερη που είχε ποτέ η Κύπρος από την δεκαετία τού 1960.
Ας σημειώσουμε το πασίγνωστο ότι, η Κύπρος είναι από το 1960 κυρίαρχο Ανεξάρτητο Κράτος ως ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, με πρωτεύουσα την Λευκωσία και Ανώτατο πολιτειακό ηγέτη της τον Πρόεδρο τής Κυπριακής Δημοκρατίας (τώρα τον Νικ. Αναστασιάδη) και από το 2004 Κράτος Μέλος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το γνωρίζουμε και δεν είναι στις προθέσεις μας να μπούμε στα χωράφια τους να τούς κάνουμε τούς έξυπνους.
Όμως δεδομένου ότι αν ό μη γένοιτο στραβώσει κάτι από κάποιες εξυπνάδες ή οτιδήποτε άλλο, οι συνέπειες θα είναι άμεσες και επί Ελλαδικού εδάφους , πολύ σωστά λέει ο “Κωνσταντινος νομικος” στο σχόλιό του τής 15 Δεκεμβρίου 2016 - 3:49 μ.μ. ότι «ως Ελλαδίτες δικαιούμεθα να ομιλούμε και να επικρίνουμε , έχουμε λόγο για τον Ελληνισμό της Κύπρου, ισότιμο με κάθε Έλληνα της Κύπρου».
Πολλώ μάλλον που από την εποχή που οι Εγγλέζοι με την γνωστή προβοκάτσια τής Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο τού 1955 προσθέσανε στο “Κυπριακό” , εκείνους που το 1878 τούς πώλησαν την Μεγαλόνησο (για 87.686 αγγλικές λίρες ετησίως), η συνεννόηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας περνάει από την Κύπρο.
Έχουμε κάθε λόγο να μην επιθυμούμε ούτε μείς ξεπούλημα ή στραγγάλισμα τής Κυπριακής Δημοκρατίας με τούς φραστικούς εκβιασμούς τού Recep Tayyip Erdoğan και τού ανδρείκελού του Μουσταφά. Ό,τι και να λέει ο σουλτάνος δεν είναι σε θέσει να πράξει τίποτε πέραν αερολογιών.
Τώρα είναι η ευκαιρία της !
Τώρα !
Τώρα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.