2/12/16

Επιτέλους ξύπνησε και η Ε.Ε. - Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί την Ελλάδα και να αποφεύγει απειλές και τριβές

Αντίδραση από ΕΕ στις τουρκικές προκλήσεις
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν»
Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξελλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις με δηλώσεις για τα Ιμια και την Κάσο.

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, η οποία πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».
«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους», τόνισε η κ. Κοτσιγιάντσις.
Πρώτο Θέμα

9 σχόλια:

  1. Εκεί πρέπει να πάει το παιχνίδι, οποιαδήποτε επίθεση στην Ελλάδα, είναι επίθεση στην Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πωω βρε παιδί μου, πώς δεν το σκέφτηκαν οι ηγεσίες μας τόσα χρόνια...

      Διαγραφή
  2. «θα πρέπει να αποφευχθούν», «Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί» και πάει λέγοντας. Ένα ανούσιο ευχολόγιο. Είναι διατεθειμένη Η ΕΕ να στείλει τελεσίγραφο στην Τουρκία, με το οποίο να τής καθιστά γνωστό ότι, τυχόν παραβιάσεις/παραβάσεις τού ελληνικού εθνικού ενεαρίου/θαλασσίου χώρου, θα σημάνουν casus belli για την ΕΕ, διότι τα ελληνικά σύνορα είναι και δικά της;
    Όλα τ' άλλα είναι άνευ σημασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα απο λογια χορτασαμε ας την βαλουν βετοτο απομακρυνση της αποτο νατο αν εχουν αρχιδια οχι μονο για την ρωσσια να τρεχουν να βαλουν κυρωσης

      Διαγραφή
    2. Από το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να απομακρυνθεί, διότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνον ευρωπαϊκή υπόθεση και το όλο σκεπτικό του είναι διαφορετικό.
      Αλλά η Ελλάδα και η Κύρπος μπορούν να θέσουν βέτο στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει ευθύς εξ αρχής το 2004, ώστε να μην τής δοθεί καν ημερομηνία ενάρξεως των εν λόγω διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς, είμαστε άξιοι τής μοίρας μας.

      Διαγραφή
  3. Οι Ευρωπεοι δεν θα πολεμησουνε για την Ελλαδα !! ειμαστε οικονομικα κατεστραμενοι απο τους Ευρωπεους και οι Τουρκοι θα εκπληρωσουνε το τεληκο πληγμα τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θετική έκπληξη για μένα που είμαι αντιευρωπαιστής ή μάλλον ευρωσκεπτικιστής.Νομίζω ότι οι τελευταίες εξελίξεις παγκοσμίως και ευρωπαικώς έπαιξαν ρόλο.Θα έλεγα ότι έπαιξαν ρόλο και τα ευρωπαικά κοιτάσματα κατά δήλωση Σαμαρά αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος για το δεύτερο.Μάλλον το πρώτο τους έτσουξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευριπίδης Μπίλλης
    Για την υπό εκτουρκισμό όμως Κύπρο, nichts, η ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, για να πιστεύουμε ότι μας "προστατεύουν" ώστε να συνεχίσουμε την καταστροφική πορεία εντός ευρώ. Αν η ΕΕ ήταν σοβαρή θα εγγυόταν εμπράκτως την ελληνική εδαφική ακεραιότητα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ και ούτε πρόκειται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.