28/12/16

Aραλίκι στη χώρα των θαυμάτων!


Την είδα φευγαλέα και νόμισα στην αρχή ότι ήταν κάρτα παιδικού σταθμού. Προσέχοντας περισσότερο διαπίστωσα ότι ήταν η επίσημη, ευχετήρια κάρτα του Υπουργείου Οικονομικών για τις γιορτές. Φυσικά, δεν μου προκάλεσε καμμία έκπληξη: η μέχρι τώρα πορεία του ΥΠΟΙΚ έχει αποδείξει ότι θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια και από την ηγεσία του κι από την “ομάδα του Γραφείου Τύπου” που υπογράφει την κάρτα, για να φτάσουν τη νοημοσύνη τετράχρονων νηπίων.
Δεν υπερβάλλω καθόλου: δεν υπάρχει τετράχρονο που να μην ξέρει ότι όταν έχεις στην τσέπη μόνο μία σοκολάτα και θες να φας δύο, την άλλη θα πρέπει να σου τη δώσουν. Αλλιώς θα φας μία. Επειδή όμως κανένα νήπιο δεν πάει στο γιούρογκρουπ να διαπραγματευθεί τα οικονομικά της χώρας, αισθάνομαι την υποχρέωση να είμαι αναλυτικότερος ως προς το περιεχόμενο και την σημειολογία μιας κάρτας που διεκδικεί βραβείο γραφικότητας, ιδεοληψίας και βλακείας.
Κατ' αρχήν καμμία ομάδα κανενός Γραφείου Τύπου δεν γράφει και στέλνει ό,τι της κατέβει. Εκφράζει τη γραμμή του υπουργού, ο οποίος εκφράζει τη γραμμή της κυβέρνησης. Άρα, την κάρτα την υπογράφει ο Τσακαλώτος, τουλάχιστον. Ο τύπος, λοιπόν, με τα τσαλακωμένα ρούχα, το κόκκινο σακίδιο και το λούτρινο μαϊμουδάκι που επιμένει να υποδύεται τον ΥΠΟΙΚ, επαναλαμβάνει, σε μια πιο λογοτεχνική εκδοχή το γνωστό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ με τους κακούς ξένους που δεν μας δίνουν τα λεφτά των φορολογουμένων τους για να τα φάμε, διασταυρώνοντάς το με το παραμύθι του Ντίκενς. Για όσους δεν το ξέρουν, ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ένας μονόχνωτος τσιγκούνης γέρος, που δεν δίνει νερό ούτε του αγγέλου του, δέχεται την επίσκεψη των πνευμάτων, που του λένε σε διάφορες παραλλαγές: «μαζί σου θα τα πάρεις;». Και αφού διαπιστώσει κι αυτός ότι τα παστωμένα χρήματα δεν φέρνουν ευτυχία, και κυρίως ότι δεν μπορούν να απομακρύνουν τον Χάρο, μεταμορφώνεται σε χουβαρντά και ευεργέτη.

Για τη συνέχεια :Liberal

1 σχόλιο:

  1. Αφου οι νεοφιλελεδες κανουν κριτική για την αισθητική του τσακαλώτου μάλλον τα πάει καλά.
    Χρόνια πολλά σ ολα τα φασιον βικτιμς του φουτσεστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.