22/12/16

Κομισιόν: Έξτρα κονδύλια 970 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα

Για ανεργία, προσφυγικό, επενδύσεις

Αυξημένα κατά 970 εκατ. ευρώ θα είναι τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ) προς την Ελλάδα, μετά την τεχνική προσαρμογή για την περίοδο 2017 - 2020.
Τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης «της προσφυγικής κρίσης και της ανεργίας των νέων καθώς και τη στήριξη των επενδύσεων με χρηματοδοτικά μέσα και σε συνδυασμό με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» απαντά η Κομισιόν σε ερώτηση του αντιπροέδρου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Η Κομισιόν υπογραμμίζει επίσης ότι οι 1.000.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην περίοδο 2007-2013 από το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι καλής ποιότητας, αν και νωρίς για να υπολογιστεί η μακροπρόθεσμή διάρκειά τους.
BHMA

1 σχόλιο:

  1. Άλλες χώρες βγήκαν από τα μνημόνια, ανέκαμψαν, ενώ η δική μας κατεστράφη ολοσχερώς και ζει στην επαιτεία. ΚΙ αυτά τα € 970 εκατ. χαμένα θα πάνε, διότι απλούστατα στην Ελλάδα δεν γίνονται αλλαγές, ώστε να ενθαρρύνουν τούς επενδυτές και να έλθει η ανάκαμψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.