5/12/16

Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης των τριών από τους 8 Τούρκους

Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των τριών από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Για τους τρεις που εκδικάστηκε σήμερα Δευτέρα το αίτημα των τουρκικών αρχών το δικαστήριο απεφάσισε τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία, δεχόμενο τα επιχειρήματα που προέβαλαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης οι τρεις εκζητούμενοι.
Και οι τρεις εκζητούμενοι υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή τους, καθώς ανέφεραν ότι στη γειτονική χώρα δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, ενώ πρόσθεσαν ότι είναι βέβαιον ότι θα υποστούν βασανιστήρια και αντιμετώπιση που δεν συνάδει με τη νομιμότητα.
Υπέρ της μη έκδοσή τους τάχθηκε και η αρμόδια εισαγγελέας.
Αύριο πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για τρεις ακόμα Τούρκους στρατιωτικούς.

2 σχόλια:

  1. Μα;; Δεν ξέρουν ότι ο Αλέξης τού 15μελούς συμφώνησε με τον σουλτάνο που "θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση τού χαλίφη" , να τού στείλει μέσα σε 10 ημέρες πακέτο τούς φυγάδες;
    Τώρα θα φωναζει και αυτός ο καλός κυριούλης Fikri Işık ότι διαψεύδουμε τις καλές προσδοκίες τους να τούς χαρίζουμε ό,τι μάς ζητάνε.
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/3.html#more
    Μην σού πώ ότι μπορεί να θέλει να στείλει και καμιάν αρμάδα από αυτές που ετοιμάζει εδώ και χρόνια ο Recep Tayyip και να προσπαθήσει να τούς απαγάγει.
    Θα είναι μια ικανοποίηση να δούμε τα Δικαστήρια να ανταποκρίνονται στον προορισμό τους και να κρίνουν μέχρι τέλους την υπόθεση χωρίς σκοπιμότητες και πολιτικές "συνεννοήσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.