21/12/16

Σοβαρές καταγγελίες από βουλευτή του ΜΗΡ - Οι στρατιώτες στην Αλ Μπαμπ πεινάνε, κρυώνουν και δεν έκαναν μπάνιο 3 μήνες

Σε σοβαρές καταγγελίες πορέβη σήμερα το ηγετικό στέλεχος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ουμίτ Οζντάγ, σχετικά με την κατάσταση του στρατού και ειδικά των μονάδων που συμμετέχουν στην Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Τζουμχουριέτ, ο Ümit Özdağ, σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε στη Βουλή, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:


  1. Ενώ στην περιοχή χιονίζει, δεν έχουν δοθεί στο προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση χειμερινός ιματισμός, υπνόσακοι και άλλα χρειώδη.
  2. Οι στρατιώτες από τότε που άρχισε η επιχείρηση δεν έχουν κάνει μπάνιο.
  3. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία και στη σίτιση του προσωπικού.
  4. Οι στρατιώτες που τραυματίζονται σε μάχες και διακομίζονται στο νοσοκομείο του Κίλις, πληρώνουν από τη τζέπη τους την τροφή τους.
  5. Οι Εδικές Δυνάμεις έχουν φθάσει στο σημείο να μαζεύουν προσωπικό στην κυριολεξία από το δρόμο, αντί να επιλέγουν το προσωπικό με αυστηρά κριτήρια.

5 σχόλια:

  1. Όσο δυνατό στρατό και να έχεις η ΔΜ είναι ένας κρίσιμος παράγοντας.
    Από αυτή την ΔΜ χάσαμε τη Μικρά Ασία. Όσο μακριά είναι οι γραμμές ανεφοδιασμού τόσο γίνεται της κακομοίρας.
    Μην νομίζεται πως ΔΜ είναι μονο το συσσίτιο.
    Είναι το νερο, τα τσιγάρα, η αντιμετώπιση του κρύου, της βρώμας, που θα χέσεις.
    ΔΜ δεν είναι μονο τα πυρομαχικα.
    Είναι και τα ξύλα.
    Το παράδοξο είναι ότι όπως φαίνεται στο χάρτη οι τούρκοι είναι σχετικα κοντα στις γραμμές τους. Άρα κάτι συμβαίνει. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει ανικανότητα στο να προβλεφθούν οι ανάγκες ή βιασύνη στο να εκτελεστεί η ενέργεια και μοιραία δεν πήραν τα απαραίτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη φορά που δοκιμάστηκε για τα καλά το σύστημα Διοικητικής Μέριμνας (Logistics) των ΗΠΑ, ήταν κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο. Ενδεικτική και πολύ καλή βιβλιογραφική αναφορά αποτελεί το βιβλίο του Στρατηγού Gus Pagonis (Κωστάκη Παγώνη) (*) με τίτλο: “Moving Mountains - Lessons in Leadership and Logistics from the Gulf War” / «Μετακίνηση Ορέων - Μαθήματα Ηγεσίας και Διοικητικής Μέριμνας από τον Πόλεμο του Κόλπου», εμπνευσμένο από τα... Logistics της Εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    (*) πρόκειται για τον διάσημο κοντούλη, αλλά δαιμόνιο Ελληνο-Αμερικανό Στρατηγό William "Gus" Pagonis, που ήταν υπεύθυνος για όλα τα logistics των ΗΠΑ (τροφή, στέγη, καύσιμα, πυρομαχικά, μεταφορικά, ανάθεση συμβάσεων κλπ. κλπ.) κατά την διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου (2 Αυγούστου 1990 - 28 Φεβρουαρίου 1991).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που λες ήταν και η αιτία να πείσει τις ΗΠΑ ότι συμφέρει τα Μ113, Μ901 κλπ αντι να επιστρέψουν να δοθούν σε συμμαχικές χώρες και κατέληξαν όλα στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  3. Δε μας είπε ο βουλευτής οτι βρίσκονται σε ξένο έδαφος σε μισθοφορική επιχείρηση.Το παρέλειψε.Λεπτομερεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.