15/12/16

Ψηφίστηκε με 196 «ναι» η 13η σύνταξη

ΕΠΙΔΟΜΑ-ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
Ψηφίστηκε με 196 «ναι» η 13η σύνταξη 
Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη λεγόμενη «13η σύνταξη» σε χαμηλοσυνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά.

Ψηφίστηκε από 196 βουλευτές η διάταξη για τη 13η σύνταξη και την αναστολή αύξησης ΦΠΑ σε νησιωτικές περιοχές.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χρυσής Αυγής και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές οι κ.κ. Παναγούλης Καρράς και Νικολόπουλος.

«Παρών» ψήφισαν οι 61 βουλευτές της ΝΔ, ενώ απείχαν της ψηφοφορίας, οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων και του Ποταμιού.

Απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (λόγω ασθένειας), η Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ανάμεσα στους απόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η συζήτηση στη Βουλή διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

ημερησία

3 σχόλια:

  1. Τρισάθλιοι απατεώνες Συριζαίοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ' αυτήν την 13η σύνταξη πιάστηκε ο Σόιμπλε για να αναστείλει την ελάφρυνση τού χρέους τής Ελλάδας. Κι εδώ φαίνεται η κακοπιστία του. Ενώ η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις, που ανέλαβε το 2015 κι έπρεπε να συζητηθεί η ελάφρυνση τού χρέους και η χαλάρωση των σκληρών μέτρων λιτότητας, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ βρήκε πρόφαση την 13η σύνταξη, για να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

    Και η απόφαση πάρθηκε, παρά το ότι όλοι οι άλλοι και κυρίως η Γαλλία τόνιζαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή οι υπόλοιποι συνταξιούχοι δεν υποφέρουν απο την κρίση. Ακούω απο τον πρωθυπουργό-ύπατο αρμοστή των Γερμανών και του πλούτου τον γιό της Εταιρείας Σκαπανεύς στην Ελλάδα οτι απο το υστέρημα τους προσέφεραν στην κρίση και ενας άνθρωπος δεν τον διορθώσει να πει, οτι του άρπαξαν το υστέρημα του. και στο τελος έπρεπε να δοθούν σε ολους τους συνταξιούχους, γιατί αυτοι που έπαιρναν χαμηλή σύνταξη, ειχαν και χαμηλες εισφορες δώσει στο ασφαλιστικό ταμειο, ετσι διχάζουν τον λαό και μπορώ να πω οτι αυρτο ηταν αδικία και κακώς πήραν μόνο αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.