14/12/16

Ενας Τούρκος αθρογράφος υμνεί υβρίζοντας τον Καλεντερίδη - Ο ΕΛΛΗΝΑΣ 007

Πώς ο Σάββας «στρατολογούσε» Τούρκους αξιωματικούς!
Yassu vre! 
Yılmaz Özdil – Sözcü Gazetesi
Είναι μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, απόγευμα στη Σμύρνη! Στο τιμόνι είναι μια όμορφη ξανθιά γυναίκα, περί τα τριάντα, που πηγαίνει στο Τσεσμέ από τον παλιό δρόμο. Κάποια στιγμή αισθάνεται ότι το αυτοκίνητο τραβά ελαφρά προς τα δεξιά. Σταματά στα δεξιά του δρόμου και βλέπει ότι έχει λάστιχο. Ενώ σκέφτεται τι θα κάνει στην ερημιά, ένα αυτοκίνητο που πέρασε δίπλα της σταματά λίγο πιο μπροστά. Κάνει όπισθεν και κατεβαίνει από το αυτοκίνητο ένας νεαρός, ο οποίος ρωτά την κοπέλα αν μπορεί να βοηθήσει. 
Η γυναίκα, με τα σπαστά τουρκικά της, λέει ότι ευχαρίστως θα δεχόταν τη βοήθειά του. Ο νεαρός βγάζει τον τροχό και τον αντικαθιστά με τον εφεδρικό. Οσο διαρκεί αυτή η διαδικασία, ο νεαρός συζητά με την κοπέλα.
Η ξανθιά είναι Ελληνίδα και εργάζεται στο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης. Ο δε νεαρός είναι υποσμηναγός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Οταν ολοκληρώνεται η αλλαγή του τροχού, οι δύο νέοι σφίγγουν τα χέρια, ενώ η γυναίκα δίνει στον νεαρό τον αριθμό του τηλεφώνου της. «Αν σας φέρει ο δρόμος, ελάτε να πιούμε έναν καφέ, να σας ευχαριστήσω για τη βοήθειά σας». Είναι σίγουρη ότι στον δρόμο, εντελώς συμπτωματικά, έπιασε ένα μεγάλο «ψάρι»...
***
Υστερα από λίγες ημέρες συναντήθηκαν στο Αλσαντζάκ. Πίνοντας τον καφέ τους περνά από δίπλα τους ένας νεαρός, λέει «ααα, γεια σας», κάνοντας ότι περνούσε συμπτωματικά από εκεί και πως εντελώς τυχαία συνάντησε την κοπέλα και τον νεαρό. Ομως, αυτή τη φορά δεν ήταν και τόσο σύμπτωση! Ηταν ο Σάββας Καλεντερίδης.
Συστήθηκε ως εμπορικός ακόλουθος του ελληνικού προξενείου μιλώντας τα τουρκικά σαν μητρική του γλώσσα. Ομως, το εμπόριο και τα υπόλοιπα ήταν παραμύθι: Ηταν ένας κατάσκοπος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, αξιωματικός με βαθμό αντισυνταγματάρχη.
Ο πιλότος μας (που του «γυάλισε» η ξανθιά) είχε τσιμπήσει το δόλωμα.
Ο «εγκλωβισμός»
Ο Καλεντερίδης άρχισε από τα χαμηλά, πήγε στα πιο σοβαρά, μέχρι που έδειξε τα χρήματα και εγκλώβισε τον πιλότο. Αν έδινε τα επίσημα έγγραφα που ήθελε ο Καλεντερίδης, ο πιλότος θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζωή.
Ο άτιμος το δέχτηκε. Ομως, υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες: Ηταν πράγματι πιλότος; Ηταν αξιωματικός; Μήπως ήταν κάποιος Τούρκος κατάσκοπος που ήθελε να διεισδύσει στην Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Επρεπε να ελεγχθούν όλα αυτά.
Με «τουριστικό» κάλυμμα, τον έβαλαν σε κότερο, έκαναν ότι περιέπλεαν τις ακτές και τον πήγαν σε ένα ελληνικό νησί -του οποίου το όνομα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε-, όπου υπήρχε αεροπορική βάση. Πρώτα τον ανέκριναν και μετά τον έβαλαν να πιλοτάρει. Είχαν βγάλει λαβράκι! Ναι, ήταν πιλότος, ήταν αξιωματικός, ήταν προδότης...
Αρχισε να εργάζεται υπό την καθοδήγηση του Καλεντερίδη και ήλθε σε επαφή με τον σμηναγό, διευθυντή του γραφείου πληροφοριών της πτέρυγας μάχης του Τσίγλι. Το στόμα του σμηναγού ήταν «χαλαρό». Ο υποσμηναγός έκανε ότι συζητούσε μαζί του, όμως στη διάρκεια της συζήτησης ρωτούσε και κάποια πράγματα. Χωρίς να υποψιάζεται ο σμηναγός, κελαηδά σαν αηδόνι! Δίνει τον αριθμό των αεροσκαφών τηςπτέρυγας μάχης, τις μετασταθμεύσεις αεροσκαφών, ακόμα και τα σχέδια επιχειρήσεων. Ο υποσμηναγός μεταφέρει τις πληροφορίες αυτές στον Καλεντερίδη, γεμίζοντας ταυτόχρονα την τσέπη του.
Σε κάποια φάση, ο υποσμηναγός, και πάλι υπό καθοδήγηση (του Καλεντερίδη), στρατολογεί και έναν μόνιμο υπαξιωματικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, εξασφαλίζοντας τους κωδικούς των συχνοτήτων -που είναι ζωτικής σημασίας-, τους οποίους τούς πούλησε κι αυτούς.
Ο υποσμηναγός σκεφτόταν ότι έκανε μια υπέροχη κατασκοπία. Θεωρούσε ότι όλα πάνε καλά και πως δεν τον είχε πάρει κανείς μυρωδιά. Στην πραγματικότητα, όμως, η ΜΙΤ τον παρακολουθούσε...
Οι υποψίες
Κι αυτό γιατί ο ίδιος το έπαιζε πλέι μπόι... Νόμιζε ότι ήταν αστέρας του κινηματογράφου ο προδότης υποσμηναγός, ενώ ήταν παντρεμένος, παραμελούσε τη γυναίκα του, άρχισε να ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας. Στο σπίτι αργούσε να επιστρέψει, ενώ μερικές φορές δεν ερχόταν καθόλου, λέγοντας ότι έχει υπηρεσία. Η γυναίκα του άρχισε να υποψιάζεται. Αλλωστε, οι παντρεμένοι άνδρες γνωρίζουν ότι καμία υπηρεσία πληροφοριών στον κόσμο δεν μπορεί να ξεπεράσει το ένστικτο των γυναικών. Η σύζυγός του πήρε τον λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας του συζύγου της και είδε ότι εκείνος ξόδευε περισσότερα από τον μισθό του. Είδε ότι, ενώ η ίδια τα έβγαζε πέρα με το ζόρι, ο άνδρας της ξόδευε χρήματα και έκανε μεγάλη ζωή. Τον παρακολούθησε! Διαπίστωσε ότι όχι μόνο είχε ερωμένη, αλλά της είχε νοικιάσει σπίτι στο Καρσίγιακα (Κορδελιό)…
Η απατημένη σύζυγος, λοιπόν, αντί να κάνει φασαρία και να ζητήσει διαζύγιο, έκανε κάτι πολύ ωφέλιμο για την πατρίδα: Πήγε στον διοικητή του άνδρα της και τα είπε όλα με το «νι» και με το «σίγμα». Μάλιστα, ρώτησε τον διοικητή πού έβρισκε τόσα λεφτά ο άνδρας της. Τότε μπήκε στη μέση η ΜΙΤ για να βρει απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα. Και αποδείχτηκε ότι ο προδότης υποσμηναγός ήταν σε επαφή με τον Καλεντερίδη.
***
Η ΜΙΤ χτύπησε μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Κι αυτό γιατί ο π@@στης που λέγεται Καλεντερίδης -ευτυχώς που υπάρχει εκεί πάνω ο Θεός!- ήταν ένας κατάσκοπος ο οποίος έκανε πολύ καλά τη δουλειά του για το δικό του κράτος, όμως ήταν άπιαστος, αφού η ΜΙΤ, που τον είχε συνεχώς υπό παρακολούθηση, δεν είχε κατορθώσει να βρει κάτι εις βάρος του και να τον «στριμώξει».
Μιλούσε τα τουρκικά και τα κουρδικά σαν τη μητρική γλώσσα του. Υπήρχαν πολλοί μύθοι γύρω από το πρόσωπό του, όμως θεωρούσαν ότι είναι παιδί οικογένειας που είχε εγκατασταθεί στην Ελλάδα με την ανταλλαγή πληθυσμών.
Ο Εύξεινος Πόντος ήταν το πεδίο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός του. Επισκεπτόταν συνεχώς την Τραπεζούντα, το Ρίζαιο, το Αρτβιν, την Κερασούντα, τη Σινώπη, παρουσίαζε τον εαυτό του ως Τούρκο με το όνομα Σαβάς Καλεντέρ και έκανε φιλίες με νεαρούς που δεν είχαν κατασταλαγμένη συνείδηση. Πήγε είκοσι νέους από την περιοχή του Πόντου στην Ελλάδα για να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Γνωρίζουμε ότι εξασφάλισε μηνιαία χρηματοδότηση 500 ευρώ στον καθέναν.
Ακόμα και ορισμένοι από εκείνους που γράφουν σήμερα βιβλία για τον Πόντο στην Τουρκία είναι φίλοι του, άτομα που έχουν στρατολογηθεί από τον Καλεντερίδη!
Στην περιοχή του Αιγαίου είχε πολύ μεγάλη δραστηριότητα. Το σπίρτο στις πυρκαγιές που έκαιγαν τα δάση μας σίγουρα αυτός ήταν που φρόντιζε να το ανάβει. Αλλοτε στρατολογούσε ξεναγούς, άλλοτε αρτοποιούς και άλλοτε οικοδόμους. Η ταρίφα ήταν μεταξύ 500 και 700 ευρώ. Χρησιμοποιούσε άτομα που δεν έβαζε ο νους σου για παρακολουθήσεις και συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών. Το 1997 τινάχτηκε στον αέρα το εργοστάσιο πυρομαχικών στο Κιρίκαλε. Η περιοχή ήταν σαν να βομβαρδίστηκε σε πόλεμο και έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα. Ολοι ήταν απολύτως σίγουροι ότι πίσω από αυτή την ενέργεια κρυβόταν ο Σάββας Καλεντερίδης, όμως δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με την ενέργεια αυτήν - δεν πιάστηκε «στα πράσα». Το είπα και πιο πριν: Ηταν ένας ικανός π@@στης και δεν κατορθώσαμε να τον συλλάβουμε ποτέ!
Χαρτογράφησε πόντο πόντο τις εγκαταστάσεις στα θερινά θέρετρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και μας ανάγκασε να τις μεταφέρουμε σε άλλους χώρους. Είχε μια απομονωμένη βίλα με πισίνα στο Τσιφλίκιοϊ του Τσεσμέ.
Μάζευε σ’ εκείνη τη βίλα δημοσιογράφους που είναι έτοιμοι να δώσουν ακόμα και τον κ@λο τους για ένα ταξίδι, ανόητους ακαδημαϊκούς που θεωρούν ότι γίνονται διανοούμενοι ακούγοντας ελληνική μουσική, επιχειρηματίες που τα δίνουν όλα για τα επιχειρηματικά συμφέροντά τους, έφερνε και Ρωσίδες, διοργανώνοντας πάρτι μέχρι τα ξημερώματα. Και μετά τους «άρμεγε» όλους, σαν να ήταν χαζές αγελάδες.
Ιδρυσε εκδοτικό οίκο (στην Τουρκία) και χρηματοδότησε βιβλία που αύξησαν το ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Ιδρυσε επίσης εταιρία τουρισμού και έκανε μόδα τη μετάβαση των Τούρκων στα ελληνικά νησιά.
***
Ομως, η υπόθεση του προδότη υποσμηναγού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος έως τότε είχε δουλέψει χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος! Εγιναν βιντεοσκοπήσεις, ελήφθησαν καταθέσεις και μεμιάς συνελήφθησαν ο υποσμηναγός, ο σμηναγός και ο μόνιμος υπαξιωματικός (του Π.Ν.).
Ο Καλεντερίδης -που, αντί για τέσσερα, λόγω των μεγάλων επιτυχιών του, είχε μείνει επτά χρόνια στη Σμύρνη- αντιλήφθηκε την κατάσταση και κατάλαβε ότι πλέον είχε αποκαλυφθεί. Ετσι, ξαφνικά, εξαφανίστηκε σαν πνεύμα και έφυγε για την Ελλάδα.
Οι φωτογραφίες
Πέρασαν οι μήνες και τα χρόνια... Ο «Απο», που εκδιώχτηκε από τη Συρία, αφού γύρισε σε διάφορες χώρες, κατέληξε στην Ελλάδα και κρύφτηκε στην πρεσβεία της στην Κένυα.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Μια ομάδα από εννέα άτομα, από τα οποία τα τρία ήταν πιλότοι και το ένα στρατιωτικός γιατρός, πακετάρισαν τον «Απο» και τον έφεραν στην Τουρκία.
Ο διοικητής της ΜΙΤ συνεχάρη, αγκάλιασε τους άνδρες της ομάδας και τους πήγε στο προεδρικό μέγαρο. Ο πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ τούς υποδέχτηκε στο ιστορικό γραφείο του, στο «Ροζ Περίπτερο» του Ατατούρκ. Τους δώρισε από ένα ρολόι, πίσω από το οποίο γράφει «TC Cumhurbaşkanı S. Demirel - 18/02/1999». Τότε, απευθυνόμενος στην ομάδα, είπε: «Δεν βγάζω αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί σας, γιατί εκτελέσατε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό τα πρόσωπά σας να αποκαλυφθούν».
***
Οταν έλεγε αυτά ο πρόεδρός μας, μια άλλη φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου: Ηταν αυτή του συνταγματάρχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που συνόδευε τον Οτζαλάν και είχε μείνει μόνος στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Αυτός ήταν ο Σάββας Καλεντερίδης!
***
Ηταν ο Καλεντερίδης, που, όσο υπηρετούσε στη Σμύρνη, πήγε αλλεπάλληλες φορές στη Συρία, συναντήθηκε με τον «Απο» στην κοιλάδα Μπεκάα, εξασφαλίζοντας την επαφή της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με το ΡΚΚ...
Ο «Απο» τον εμπιστευόταν πολύ. Υπήρχε ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ τους. Γι’ αυτό, όταν πετούσε προς Κένυα και όσο κρυβόταν στην ελληνική πρεσβεία, ήταν πάντα δίπλα του ο Καλεντερίδης. Οταν ο «Απο» πακεταρίστηκε, ο Καλεντερίδης υπέστη τη δεύτερη ήττα του από τη ΜΙΤ. Στη Σμύρνη τσακίστηκε, στην Κένυα τα έκανε μαντάρα.
***
Μόλις αποκαλύφθηκε η μυστική ιδιότητά του, αποστρατεύθηκε και άρχισε την πολιτική ζωή. Συνέχισε τις δραστηριότητές του εις βάρος της Τουρκίας. Ιδρυσε τον Σύλλογο Απελευθέρωσης του Πόντου. Τύπωσε χάρτη του Πόντου με την ελληνική σημαία να κυματίζει και πέτυχε να μοιράζεται δωρεάν ο χάρτης αυτός στα νησιά, κυρίως σε Τούρκους τουρίστες.
Εγραψε το βιβλίο «Ο αδελφός μου Απο» και διοργάνωσε παρουσιάσεις, υπογράφοντας το βιβλίο στα ελληνικά νησιά. Μετέφρασε το βιβλίο του Μουράτ Καραγιλάν στα ελληνικά και το παρουσίασε στο Πολεμικό Μουσείο, που ανήκει στο υπουργείο Αμυνας. Συνεχίζει να επισκέπτεται την Τουρκία, περνώντας από τα ελληνικά νησιά στις απέναντι ακτές χρησιμοποιώντας ψεύτικες ταυτότητες, και αναπολεί τα περασμένα…
***
Από τότε που αποστρατεύτηκε ο Καλεντερίδης, στην Τουρκία έγιναν πολλά πράγματα! Μετέτρεψαν το ΡΚΚ σε αξιόπιστο μάρτυρα και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε κατηγορούμενο. Τις μισές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με τη σκευωρία του αιώνα, τις έριξαν στη φυλακή, τις αποστράτευσαν, και τις άλλες μισές, με κατηγορίες για κατασκοπία και εκδιδόμενες γυναίκες, τις έβαλαν κι αυτές φυλακή και τις εξουδετέρωσαν. Κατέστρεψαν τον στόλο του πολεμικού ναυτικού μας, ενώ δεν έμεινε πιλότος για να χειριστεί τα F-16 της πολεμικής αεροπορίας μας.
Με το ψέμα ότι σχεδίαζαν δολοφονία, εισέβαλαν στα άδυτα των ΤΕΔ, εκεί όπου φυλάσσονται τα έγγραφα COSMIC, και απογύμνωσαν τα πάντα.
Εγκατέλειψαν στην Ελλάδα τα 18 νησιά, των οποίων τα συμβόλαια είναι στα χέρια της Τουρκίας. Πήγαν να πουλήσουν τουρκική τράπεζα σε ελληνική τράπεζα, στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο ήταν τοποθετημένος ο διοικητής της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας (ΕΥΠ)!
Οι σκέψεις
Και χθες μάθαμε ότι τους τρεις αξιωματικούς, από εκείνους που πήγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, η Ελλάδα δεν θα τους εκδώσει στην Τουρκία! Μάλιστα, λέγεται ότι αυτοί οι τρεις προδότες έδωσαν τα στρατιωτικά μυστικά της Τουρκίας και τα εθνικά μας σχέδια στη Ελλάδα. Και τώρα εγώ σκέφτομαι: Ο Καλεντερίδης σίγουρα θα βλέπει αυτά που γίνονται και θα γελά κάτω από τα μουστάκια του…
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία

Σχόλιο
Το άρθρο εκτιμάται ότι δημοσιεύθηκε τώρα, με σχετικά διαφοροποιημένη θεματολογία σε σχέση με το προηγούμενο, που είχε δημοσιευθεί στη Χουρριέτ με τίτλο MİT yasası, λόγω της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 5 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.
Η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στο θέμα, γιατί φοβάται ότι αν παραμείνουν στην Ελλάδα, ανοίγει μια "τρύπα" ασφαλείας στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Συγκρίνοντας τα καινούργια με τα παλιά, είπε να πει ένα "Γειά σου βρε" και στην αφεντιά μας ο κ. Οζντίλ.
>

45 σχόλια:

  1. ωραία η φωτογραφία με τη στολή (περιλαμβάνει και γραβάτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοκαίρι μετά τα ΙΜΙΑ στην Αλεξανδρούπολη βγαίναμε έξοδο όλοι οι ΧΤ/ΚΠ από τις γύρω μονάδες. Στη σειρά μας γνωριζόμασταν όλοι μεταξύ μας γιατί ζήσαμε αρκετά σκληρή εκπαίδευση μαζί, ίσως λόγω την Ιμίων. Πηγαίναμε λοιπόν σε διάφορα καφέ και ταβέρνες παρέα όλοι μαζί. Πολλές φορές στα διπλανά τραπέζια υπήρχαν άτομα της ΕΥΠ που τους γνωρίζαμε από την διαχείριση των crypto. Είχε πολύ πλάκα, αυτοί μας παρακολουθούσαν και εμείς τους κερνούσαμε ρετσίνες και μπύρες όταν τους εντοπίζαμε. :) Ακόμα και τις γκόμενες μας μάλλον παρακολουθούσανε, τι να πω. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικα μετα απο σχεδον 28 χρονια εμαθα πιο ηταν το μεγαλο κακο που εκανε ο κος. καλεντεριδης στους τουρκους ως κατασκοπος που η ζημια αυτη θα κρατουσε τουλαχιστον 20 χρονια. (λογια του δημοσιογραφου κωστα χαρδαβελλα). πρωτη ερωτηση, δεν υπαρχει περιλτωση οι τουρκοι να εκαναν τα ιδια απο τη δικια μας μερια; και αν οχι, γιατι; δευτερη ερωτηση, την εποχη που εκανε ο κος. καλεντεριδης αυτα που εκανε (και πολυ καλως τα εκανε) η πολιτικη βουληση στη χωρα ηταν πιο ισχυρη και πατριωτικη; το ρωταω αυτο επιδη δεν μπορω να φανταστω τη σημερων κυβερνηση να επετρεπε ολα αυτα, εκτος και αν η ΚΥΠ λειτουργει ανεξαρτητα και αν ναι πολυ καλα κανει αν ειναι για το εθνικο συμφερον. τριτο ερωτημα, φανταζομαι πως για να κανει αυτα που εκανε ο κος. καλεντεριδης θα επρεπε να ειχε τις ευλογιες και την υποστηριξη καποιον επισημων αρχων στην Ελλάδα. ειτε λεγονταν κυβερνηση ειτε στρατος κ.ο.κ.....για το φουκαρα το σταυρο τον λαλα, γιατι δεν νοιαστηκε κανεις; γιατι προδοθηκε τοσο χυδαια και με τον πιο ελεϊνο τροπο που μεχρι και σημερα φτωχο ζει ο ανθρωπος και οι οικογεννεια του; καλα οσο εκανε ο κος. καλεντεριδης και τον ευχαριστουμε εκ βαθους καρδιας, αλλα να ανγνωριζονται ολοι οσο εχουν προσφερει στη πατριδα, με τον ιδιο τροπο. αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυρα φιλε μου...
      Μπραβο στον Σαββα και κακως, κακιστα που τον Λαλα τον εχουν εγκαταλειψει....

      Διαγραφή
    2. Και τον Σάββα πρόδωσαν στην υπόθεση Οτσαλάν ! Με τον Λάλλα βέβαια ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση ,γιατί παρακολουθούσε και έδινε απόρρητες πληροφορίες από τις ΗΠΑ ! Και όχι από την τουρκία .

      Διαγραφή
  4. Σαββα η πατριδα μας εχει αναγκη απο τετοιους λεβεντες και παλληκαρια σαν εσενα...
    Εχεις πολλους χαιρετισμους απο εναν κοινο μας γνωστο και συναδελφο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ, Καλεντερίδη επιτρέψτε μου να εκφράσω το θαυμασμό μου για τον πατριωτισμό σας και το έργο σας, είναι άνθρωποι σαν κι εσάς που ακουμπά η πατρίδα πάνω τους με ελπίδα όταν οι πολιτικοί και κάθε λογής λαδέμποροι τη σέρνουν στο κλαρί και στα σκλαβοπάζαρα.

    Ευελπιστώ πως η ΕΥΠ συνεχίζει επάξια το έργο της και πως δεν έχει αλωθεί και αφελληνιστεί από τα εφήμερα τρωκτικά. Πείτε μου πως έτσι είναι, δια να ενσταλλαχτεί θάρρος.

    Είναι κρίμα γιατί έχουμε το πνεύμα,την ευφυϊα, τη θέληση και τα μέσα να γίνουμε πολύ καλύτεροι κι από το Ισραήλ ακόμα, αρκεί η εθνική ζημιά που γίνεται σήμερα να μην περάσει το PNR (Point of No Return, που λέμε και στην αεροπορία, όταν τα εναπομείναντα καύσιμα δεν αρκούν να προσεγγίσεις οποιοδήποτε αεροδρόμιο πλέον... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιος ο λογος να δημοσιοποιειται ολη η δραση ενος (πρωην) ελληνα πρακτορα; ακομα κι αν ειναι γνωστη στους τουρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να παρηγοριούμαστε ότι δεν είναι όλοι κοιμήσηδες και χαλβάδες, αλλά ότι υπάρχουν και Έλληνες που κάνουν το καθήκον τους , κάποτε ακόμη και πάνω από τις δυνάμεις τους , για να υπερασπιστούν τούτην την Πατρίδα.
      Και δεν είναι απλά "δράση γνωστή" στους τούρκους. Εδώ έχουμε πλήρες δημοσίευμα τούρκικης εφημερίδας http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/yilmaz-ozdil/yassu-vre-2-1552640/.
      Δεν δημοσιοποιεί ούτε επιβεβαιώνει την πληροφορία ο Καλεντερίδης. Μόνο το δημοσίευμα αναπαράγει . Και μείς μπορούμε να συμπεράνουμε τι έγινε, με βάση και τα άλλα σχετικά ακούσματα.

      Διαγραφή
  7. ΓΕΙΑ ΣΟΥ Σάββα !!!
    Και βέβαια γειά σου και ξανά γειά σου.
    Κάτι είχα ακούσει (από' δώ και από 'κει) για το πέρασμά σου από την Σμύρνη και τα κατορθώματά σου. Χαίρομαι που τα μαρτυράνε και οι μεμέτηδες.
    Ναι το είχα ακούσει ότι τούς έχεις μείνει αξέχαστος.
    Τώρα επιβεβαιώνεται. Εμ πώς να σε ξεχάσουν;
    "Ξεχνιέται ο Δόγκανος;"
    Γειά σου και πάλι και μπράβο σου.
    Ο Θεός να σ' έχει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΓΕ ΣΑΒΒΑ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ , ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ ,ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ , ΣΑΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα ,χρόνια πολλά !!! Χίλια εύγε !!! Είμαστε ενεργώς, δίπλα σου ,έτοιμοι για κάθε εθνική προσφορά , σαλπίζοντες άμα πανεθνικό εγερτήριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστα ,είμαι ο Χαρης ο Μαρκοπουλος από την Κομοτηνή αν με θυμασαι ακομη.Εγω μολις ειδα το like σου στον Σαββα αμεσω σε θυμηθηκα.Λυπαμαι που χαθηκαμε τοσα χρονια.Εγω συνταξιοδοτηθηκα από το ΣΔΟΕ ΤΟ 2005.Εσυ που βρίσκεσαι?

      Διαγραφή
  10. Σε ευχαριστώ Σάββα Καλεντερίδη, μου έδωσες ένα ακόμη λόγο να είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πιστευω κουβεντα απο το δυσφημιστικο αυτο κειμενο εις βαρος του τεμετερου σαββα!!!!!
    Ειμαι σιγουρος οτι προκειται για εωλο μυθιστηρομα της ΜΙΤ...... Χρονια Πολλα να μας ζησεις και ελπιζω να αφησες στην θεση σου και αλλους πολλους να εμπνεουν ΠΑΡΟΜΟΙΑ παραμυθια της
    ΜΙΤ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάλι καλά που έγραψε μόνον αυτά ο Τούρκος δημοσιογράφος. Η ΜΙΤ σίγουρα ξέρει και άλλα , ο Σάββας όμως ξέρει πολυ περισσότερα..!! Açma sırrını dostuna, o da söyler dostuna....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τσιπουρο , ο Σαββας το πινει ανακατεμενο , οχι χτυπημενο.
    Να σαι καλα κ. Σαββα να κανεις κι αλλα χουνερια στα μεμετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το άρθρο προκαλεί τη ζήλεια και το θαυμασμό μου για αυτόν τον κατ εμέ τεράστιο Έλληνα.Τι μεγαλύτερη επιβράβευση από τις ύβρεις του εχθρού σου...
    Πέρα από τη δράση διαβλέπω και εδώ και μέσα των βιβλίων του και των αναλύσεων και τη γνώση της περιοχής του μαλακού υπογαστρίου της Τουρκίας αλλά και άλλων θεμάτων κατ εμέ όσο πολλοί λίγοι.Δεν ξέρω κατά πόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις την εκμεταλλεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαββα, χιλια μπραβο. Μακαρι να υπηρχαν και αλλοι Ελληνες σαν εσενα. Δυστυχως, φανηκε απο την υποθεση Οτσαλαν, οτι οι πολιτικοι μας ειναι τουλαχιστον ανεπαρκεις. Αλλιως, αν ειχες υποστηριξη απο ενα σοβαρο κρατος, μαλλον τα καλοκαιρια σου θα τα περναγες στην Αγκυρα στο προεδρικο μεγαρο, με το σουλτανο στα ποδια σου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σάββα εάν κατάλαβες μόλις οι Τούρκοι σου απένειμαν το παράσημο "Γειά σου Βρε" ... ίσω το καλύτερο στην συλλογή σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι κλαίγεται έτσι σαν..(άντε μην πω τίποτα σέβομαι το ιστολόγιο) ο μεμέτης για τις στρατολογήσεις,το καλό μπλα μπλα, τις ξανθές, τις μελαχρινές, τα πάρτι με τις γυναίκες, τις υποτροφίες για σπουδές, τα βιβλία κτλ?

    Ο καθένας υπηρετεί αυτό στο οποίο έχει αποφασίσει ότι ανήκει το μυαλό και το σώμα του. Ο καθένας για την πατρίδα του.

    Οι συνταγές είναι συγκεκριμένες για όλες τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου.
    Εκμεταλλεύονται τις βασικές ανθρώπινες αδυναμίες που έχουν όλοι οι άνθρωποι και στατιστικά την κρίσιμη στιγμή, οι περισσότεροι δεν τις ελέγχουν διότι η δουλειά γίνεται βήμα βήμα και είναι εύκολο ο άλλος να "γλιστρήσει".

    Προσέγγιση, ανάλυση χαρακτήρα, αδυναμιων και ικανοτήτων - καλό μπλα μπλα και ψήσιμο σταδιακό "βήμα βήμα" - δοκιμή στο χρήμα - δοκιμή στις γυναίκες(εκτός αν έχει άλλες προτιμήσεις) - κανένα συναισθηματικό δέσιμο - όχι ίχνη σε κάθε περίπτωση.

    Δεν είναι μόνο να διαβάσεις τις συνταγές και να βγάλεις τη σχολή μαγειρικής αλλά να είσαι πραγματικά καλός την ώρα που μαγειρεύεις.

    Απ' ότι φαίνεται ο μάγειρας ήταν πολύ καλός.

    Να βγάζουν κι αυτοί καλούς μάγειρες.

    Συγχαρητήρια στον "μάγειρα" μας. Τους έφτιαξε ποντιακή πίτα, το φυσάνε και δεν κρυώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Σάββα Καλεντερίδη εύγε για την πατριωτική σας δράση!
    Ανατρίχιασα με τις ενέργειες σας σχετικά με τον Πόντο
    και θέλω να πιστεύω ότι δεν είστε ο τελευταίος των Μοικανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπάρχει πουθενα μεταφρασμένο το έτερο άρθρο MİT yasası; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενα ΕΥΓΕ στον κυριο Σαββα Καλεντεριδη για τις υπηρεσιες του στην πατριδα, ενα ευγε που βγαινει απο τις καρδιες των απλων Ελληνων που ξερουν να επιβραβεύουν και να συντηρουν παντα ζωντανη την μνημη των σεμνων αυτων πατριωτων που προσφεραν τα μέγιστα στην πατριδα ετστω και αν οι κυβερνητικοι λειτουργοι της συνηθως ξεχνανε....οπως ξεχασαν και τον αλλο ΗΡΩΑ κυριο Σταυρο (Στηβ) Λαλα , αυτη ειναι η καθαγιασμενη μοιρα των μεγαλων και ταπεινων ..

    Εκεινο που θα ηθελα επισης να σταθω ειναι στην ΣΙΓΟΥΡΗ πιθανοτητα οτι κατι τετοιο (ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ για οσους ξερουν..) κανουν και οι τουρκαλαδες στην χωρα μας...και εδω υπαρχουν οι παντα προθυμοι κοπριτες με ρευστη εθνικη συνειδηση (ειτε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ειτε 'ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ' ειτε 'ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ' ειτε 'ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ' ειτε ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που μπορουν να ειναι 'χρησιμα' στους τουρκογυφτους..) που αλλοτε για το ΧΡΗΜΑ αλλοτε για την ΓΛΟΙΩΔΗ ΑΝΕΛΙΞΗ τους ΚΑΤΑΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ.
    Ολοι μας (οι πιο ψαγμενοι) εχουμε καποια τετοια προσωπα υποψιν μας και οργιζομαστε που η ελληνικη αντικατασκοπεια υστερει τοσο σε αυτο τον τομεα...
    ΥΓ
    Χωρις να γινομαι 'συνωμοσιολογος' ειμαι ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟΣ οτι και σε τετοιου ειδους πατριωτικες σελιδες -κυριως- οπως η παρουσα'σχολιαζουν' συχνα και αποπροσανατολιζουν και παραπληροφορουν τους αναγνωστες διαφοροι τετοιοι εν 'υπηρεσια' κοπριτες..

    ΥΓ2
    Να εχετε ανοικτα τα ματια σας σε ΜΜΕ που προβάλλονται ως 'ΕΓΚΥΡΑ' και 'ΣΟΒΑΡΑ' η που εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ και ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ (η ακροαματικοτητα) στον ελληνικο λαο....ΕΚΕΙ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΧΙΕΣ και μαλιστα καποιες ειναι 'υπερανω' καθε υποψιας....νομιζουν...

    ΥΓ3
    Ισως ο κος Καλεντεριδης να ηταν χρησιμοτατος (ιδιως σημερα) σε μια τετοια υπηρεσια δεδομενου οτι γνωριζει καλυτερα απο τον καθενα 'πως παιζεται' αυτο το παιχνιδι....ελπιζω να υπαρχουν ακομη καποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ στα αντιστοιχα ποστα της εξουσιας να εκμεταλλευτουν τις δυνατοτητες ολων των 'Καλεντεριδηδων' (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ..) υπερ της εθνικης ασφαλειας που κοντευει να καταστει ανεκδοτο απο τους σημερινους ΑΘΛΙΟΥΣ κυβερνητικους ξυλοσχιστες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όπως φαίνεται, τους έχει μείνει αξέχαστος ο Σάββας! Ωραίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πρόβλημα για την Τουρκία είναι ότι με αυτά που έκανε στους λαούς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν υπήρχε περίπτωση να τη βγάλει καθαρή. Το 1922 ο περισσότερος στρατός του Κεμάλ δεν ήταν Τούρκοι.
    Τα έκαναν σαλάτα με όλες τις εθνότητες και έβαλαν όλα τα παιδάκια στα σχολεία να τσιρίτζουν ότι είναι Τούρκοι, ενώ δεν ήταν. Τα ψυχολογικά αυτά τραύματα που προξένησε η Τουρκική πολιτική στους πολίτες της, τα πληρώνουν τώρα οι λαοί της και η ίδια. Λυπάμαι για το αίμα των αθώων που βλέπουμε και που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε.

    Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Σάββας και πολλοί άλλοι Αρμένιοι, Κούρδοι, Αλεβίτες, Πόντιοι, Μικρασιάτες πράκτορες είχαν επιτυχία ήταν το ότι το δίκιο ήταν μαζί τους, και ο λεγόμενος Ένας Θεός των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων τους στήριξε.

    Μακάρι να μην δούμε και άλλες σφαγές και πολέμους, δεν είμαι υπέρ της καταστροφής καμίας χώρας και κανενός λαού. Να τα βγάλουμε όλοι όλα στη φόρα ποιός αδίκησε ποιόν, πότε, να μάθουμε όλοι τι έγινε ανάμεσά μας και να δούμε τι είναι δίκαιο για το αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Σάββας Καλεντεριδης μας λέει ένα πράγμα, ότι οι Έλληνες έχουν ικανότητες. Το πρόβλημα είναι στην ηγεσία.
    Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δυστυχώς, κατά την γνώμη μου, είναι τρίτης διαλογης.
    Μια χώρα με τόσα προσόντα, δε γίνεται να βρίσκεται σε τέτοιο χαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kύριε Σάββα όλα αυτά λόγω του επαγγέλματός μου αλλά και λόγω της πληροφόρησης που είχα τα γνώριζα από το 2005.Λίγο αλλαγμένα βέβαια.Στο Κιρίκαλε επί παραδείγματι αλλά και στην ιστορία με τον υποσμηναγό κύριε Σάββα λειτούργησες όπως ο κάθε πραγματικός έλληνας με ελληνική ψυχή και πατριωτισμό..Δεν έχει σημασία τι είναι αλήθεια και τι όχι.Κύριε Σάββα σας θαύμαζα απο την εποχή της παράδοσης Οτσαλάν και μέχρι σήμερα για το έργο σας το πατριωτικό την αρθρογραφία και κυρίως που επιτελείτε εθνικό έργο.Κύριε Σάββα δώστε το έναυσμα να ξυπνήσουμε τους κοιμώμενους συμπατριώτες μας.ΟΧΙ κύριοι η Τουρκία δεν είναι μεγάλη δύναμη-ΟΧΙ κύριοι ο τουρκικός στρατός δεν είναι αυτό που μας παρουσιάζουν τα βρωμοκάναλα-ΟΧΙ κύριοι το τουρκικό έθνος δεν είναι 80 εκατομμύρια-οι μισοί είναι άλλα έθνη-υπάρχουν 20 εκατομμύρια αλεβίτες/15 εκατομμύρια κούρδοι και απόγονοι ελλήνων ποντιοι,αρμένιοι,λαζοί,εβραίοι,άραβες περίπου 40 εκατομμύρια όλοι αυτοί με εκατομμύρια απο αυτούς να είναι κρυπτοχριστιανοί περιμένοντας το ποθούμενο το οποίο έρχεται σύντομα και ορμητικά...ΡS=Κύριε Σάββα αυτό με τις ρωσίδες ισχύει?χαχαχαχα μόνο αυτό να μας επιβεβαιώσετε...Να είστε πάντα καλά και όχι μόνο να μας ενημερώνετε αλλά και να μας οργανώνετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σαββατοκύριακο, Συγχαρητήρια για ότι έκανες. Διαβάζω το site σου, σαν Κορυφαια πηγή Γεωπολιτικών Αναλύσεων για την περιοχή, βλέπω τις συνεργασίες σου με Διεθνείς Γεωπολιτικους Αναλυτές, και σε θεωρώ τον πιο Κατηρτησμενο σε ότι συμβαίνει και για εμάς ειναι Black box. Έχω κάνει και ποστ στο φεις ότι στην Ιδεατή Κυβέρνηση της Ελλαδας θα σε ήθελα στο ΥΠΑΜ ...από Διοικητή της ΕΥΠ μέχρι Υπουργό γιατί στις μέρες που έρχονται ένας σαν εσενα ως ΥΠΑΜ θα μας έκανε να ξέρουμε ότι έχουμε την Ιδεατη επιλογή. Τόσο Respect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Σάββα, δεν είχα ποτέ αμφιβολία για τις ικανότητές σου και τις αξίες σου και πάντα όταν σε συναντούσα το εξέφραζα με τον δικό μου τρόπο, έναν τρόπο αυθόρμητο και ειλικρινή, που όμως, λόγω της πρότερης ιδιότητάς σου, το αντιμετώπιζες με επιφύλαξη.
    Το σημερινό άρθρο απλά επιβεβαιώνει αυτό που πάντα πίστευα, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκα το τόσο βάθος και εύρος των δραστηριοτήτων σου. Αισθάνθηκα υπερήφανος για σένα και λυπάμαι για την προδοσία στον Οτσαλάν, που αναγκάστηκες να παραιτηθείς, ενώ είχες τόσα πολλά να προσφέρεις ακόμη στην πατρίδα.
    Το πρόβλημα των Ελλήνων «ηγετών», είναι που δεν ξέρουν να επιλέξουν τους συνεργάτες τους και καταλήγουν στους κόλακες και ξεσκονίστρες και έτσι έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα. Είμαι πάντα υπερήφανος που σε έχω γνωρίσει από κοντά και όπου βρεθώ και σταλώ σε εξυμνώ. Να είσαι πάντα καλά, έχεις πολλά να προσφέρεις έστω και από αυτή τη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Yparhoun kai alloi den hriazete omos na tous xerete, auto pou hriazete na xerete einai oti yparhoun ki alloi-e's kai oti tipota den ehi teleiosei, isa-isa tora arhizi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πάντως, Σάββα, ὅταν ὑπηρέτησα στὸ στρατὸ τὴν περίοδο 1999-2000, θυμᾶμαι τὸ ὄνομὰ σου ἦταν θρύλος μεταξὺ πολλῶν ἀξιωματικῶν. Ἕνας δέ μοῦ εἶχε πεῖ ὅτι ὁ Σάββας γύριζε μέσα στὴν Τουρκία, ὑποδυόμενος τὸν ντόπιο τσοπάνη, καὶ ἔχοντας ἀποκτήσει καλὲς σχέσεις μὲ φαντάρους καὶ ἀξιωματικοὺς ἀποσποῦσε πληροφορίες ἢ κατασκόπευε ἐγκαταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για το επιπεδο σχεδιασμου και δρασης που υποπτευομαι και υπονοουνται στο κειμενο,δεν εχω λογια.
    Απλα,ανησυχω...εγω ο τιποτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα σέβη μου από τις Σέρρες κ. Καλεντερίδη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπράβο κ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ, αν και κινδύνευε καθημερινά στην Τουρκία, αψήφισε τον κίνδυνο για την πατρίδα. Πατριώτης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ μου Σάββα.
    Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια!
    Είμαι πολύ υπερήφανος για Σένα, ένα Άξιο καθ' όλα
    και εύορκο Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού.
    Η Πατρίδα χρειάζεται άξια Τέκνα της σαν Εσένα!
    Συνέχισε την Εθνική προσφορά σου!
    Είμαστε μαζί Σου!
    Άξιος!
    με αγάπη και τιμή
    Κόντης Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.