16/11/16

Σόιμπλε: Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα


REUTERS/STEFANIE LOOS
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue».
«Όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα» δήλωσε, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Σε παλαιότερη παρέμβασή του, ο κ. Σόιμπλε είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και είχε επισημάνει ότι η ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις.
Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, ο ίδιος επιμένει να μετατεθεί μετά το τέλος του προγράμματος η όποια συζήτηση για το χρέος, καθώς θεωρεί ότι «εάν μιλήσουμε τώρα, θα εξασθενήσει η μεταρρυθμιστική διάθεση της κυβέρνησης».
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εντός του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, επισήμανε σήμερα, ότι «υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε άμεσα», ενώ πρόσθεσε ότι «τα επόμενα χρόνια μπορούμε να ορίσουμε έναν αριθμό μέτρων για το τέλος του προγράμματος».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

6 σχόλια:

  1. Ο Σόιμπλε κοροιδεύει τους Γερμανούς ψηφοφόρους και ο Τσίπρας τους Έλληνες.Το 75% του χρέους με το Γ Μνημονίο είναι στον ESM και δεν μπορεί να κουρευτεί ! Το άλλο 25% ας δεχθούμε ότι κουρευτεί κατά 50% δηλαδή 12.5% επί του ολικού.Τρίχες ! Αφήστε που στο Δ Μνημόνιο με Κυριακό μάλλον αν πάει σε εκλογές ο Τσίπρας θα πάει το 100% στον ESM.Τα μόνα σίγουρα για κούρεμα είναι μισθοί και συντάξεις για τα επόμενα 50 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aνεξαρτητα λοιπον,απο τους ψευδοδιαχωρισμους στην σημερινη εποχη,μεταξυ δεξιων κιαριστερων και την ακομη ψευδεστερη οξυνση των ανυπαρκτων αντιθεσεων μεταξυ αυτων των αυτοκαταργηθεντων πλεον πολιτικων σχηματισμων-ιδεολογιων,οπως κιανεξαρτητα απο το ποιος φερει την ευθυνη για το δημιουργηθεν χρεος απο ελληνικης πλευρας και παλι το ελληνικο πολιτικο συστημα οπως κιολοι εμεις οι κατακρινοντες,αποδειξαμε την μικρονοια μας,την αποτυχια να προδουμε τους κινδυνους και την επανειλημμενη βλαβερη εμπιστοσυνη που δειχνουμε μονιμως στους εκαστοτε βιαστες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Είδαμαν την γρηάν στρίγγλαν ("the Old Hag") μπροστά μας και αντί να της πούμε να πάει να τζιλίσει το καροτσούϊν της αλλού... την είπαμαν instead: Give us a (free?) Hug... (σ.σ. μέγα λάθος μας και -τώρα- το πληρώνουμε)!

      Μετά τον (μοιραίο, φευ) εναγκαλισμό, πέσαμε σε παραφυσική «υπνοπαράλυση» και έκτοτε βλέπουμε συνεχώς εφιάλτες στον ύπνο και στον ξύπνιο μας / thenceforth, the Old Hag s(h)its on our chest and sends nightmares to us... χαχαχα! Άντε τώρα να αναπνεύσεις ή/και να κινηθείς!

      Διαγραφή
  4. Zημια... εχουν παθει τα εγκεφαλικα σου κυτταρα Σοιμπλε !Οταν θα διαλυθει η Ευρωζωνη ισως συνελθεις,μα θα ειναι αργα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα αυτο ειναι γεννημενοι να κανουν. πρωτα εξουθενωνουν τους λαους και μετα μπαινουν στην σπηλια τους κλαιγοντας. Μακαρι να ειναι τελευταια φορα που να τους λυπηθει η Ανθρωποτητα

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.