25/11/16

Εικόνα γενικής παρακμής

Η δειλία της πολιτικής μας ηγεσίας, λόγω πολιτικού κόστους, δεν με σόκαρε, όσο η αντίδραση της Κοινωνίας.

Ο Θουκυδίδης στον διάλογο "Αθηναίων-Μηλίων" σε μία απλή και κυνική φράση, αποκαλύπτει ποιά είναι η πραγματικότητα στις Διακρατικές Σχέσεις ανά τους αιώνες: "Κατά την συζήτηση των ανθρωπίνων πραγμάτων, το επιχείρημα του Δικαίου έχει αξία, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολή αυτού, ειδάλλως αμφότεροι γνωρίζουμε ότι ο Ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η ισχύς του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του"...
Είναι προφανές ότι όχι μόνον τα επτά χρόνια του Μνημονίου, αλλά οι τελευταίες δεκαετίες της μεγάλης μας παρακμής, έχουν αρχίσει να μας παρουσιάζουν στα μάτια των γειτόνων μας, ως τον αδύναμο κρίκο της περιοχής. Μόνον έτσι μπορούν πλέον να εξηγηθούν οι απανωτές θρασύτατες δηλώσεις Τούρκων και Αλβανών, που στην σημερινή πραγματικότητα του Αναθεωρητισμού που επικρατεί στην περιοχή μας, μπορούν να εξελιχθούν πολύ άσχημα στο μέλλον.
Όμως εμένα ειλικρινά το περιστατικό που με απογοήτευσε και με φόβισε περισσότερο, είναι κάτι που ίσως διέλαθε της προσοχής σας.
Είμαστε στην επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Πεντάγωνο, για την ενημέρωση του για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μεταξύ άλλων και ενώπιον του συνόλου του Επιτελείου, ήτοι άνω των 40 Αρχηγών, Σ/γων, Ναυάρχων, Πτεράρχων κλπ ο ΥΠΕΘΑ ενημερώνει για την λόγω Δημογραφικού και συνεχών αναβολών μεγάλη υποεπάνδρωση των Μονάδων και ζητά την πολιτική μας στήριξη για να νομοθετήσει την υποχρεωτική στράτευση στα 18 ως ελάχιστο μέτρο. Σημειώστε ότι αυτή ισχύει σε Χώρες όπως το Ισραήλ ή η Κύπρος και μάλιστα με θητεία άνω των δύο ετών, αλλά και σε Χώρες όπως η Ελβετία ή η Φιλανδία.

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. κυριε Γεωργιαδη , αν και ποτε δεν ημουν ΝΔ είμαι μαζι σου σε πολλα θεματα !! Στο πιο σοβσρο .... να ξεκουμπιστουν αυτοι οι προδοτες .... τωρα όχι αυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ξεκουμπιστουν αν δεν κανεις και ..εγω..ολοι..κατι γιαυτο..τα λογια δεν διωχνουν μυγα..δεν βλεπουμε σινεμα εδω..καπου αλλου μακρια να γινονται ολα..κι εμεις να βλεπουμε εκ του ασφαλους..λεγε τι θα κανεις ..ασε τις ευχες..

      Διαγραφή
  2. Το σύστημα της στράτευσης στα 18 πιο πολυ συμφέρει τους νέους απο το σημερινό.Απορω πως υπάρχουν αντιδράσεις...Το ίδιο ειναι να στρατεύεται στα 18 το ίδιο στα 30 φεύγα ; Καθαρά ατομικά δε υπεισέρχομαι στο εθνικό /αμυντικό.Αν το βάλει κάποια κυβερνηση για δημοψήφισμα δε ξερω για τις γυναίκες αλλά ολοι οι άνδρες θα ψηφίσουν στράτευση στα 18.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά θα σας ζητούσα να φρεσκάρετε λίγο την μνήμη σας αναγιγνώσκοντας το ακόλουθο http://www.ptisidiastima.com/strateysi-filotimo-lathi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.