1/11/16

Ανεβάζει τους τόνους η Αλβανία για τη Χειμάρρα – Λάδι στη φωτιά από τον Έντι Ράμα

  • Κάτοικοι της Χειμάρρας στην παραλία της πόλης με πανό ενάντια στις κατεδαφίσεις των ελληνικών σπιτιών (φωτ.: panorama.com.al)
Την ώρα που η ελληνική κοινότητα στη Χειμάρρα δηλώνει έτοιμη να σταματήσει με κάθε τρόπο τις μπουλντόζες που θα σταλούν για να κατεδαφίσουν τα 19 ελληνικά σπίτια στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας απαντά στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. «Η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με τις αρχές του κράτους Δικαίου», επισημαίνει, και τονίζει ότι οι επικείμενες κατεδαφίσεις είναι στο πλαίσιο της μεταμόρφωσης της πόλης σε ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό.

Ο Δήμος Χειμάρρας προτίθεται να κατεδαφίσει 19 σπίτια που ανήκουν σε Έλληνες. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να τα αδειάσουν μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.
«Στην ουσία πρόκειται για εθνικό διωγμό», δηλώνει στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Συντονιστικής Φοιτητικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης. Οι νομικές διαδικασίες είναι διαφανείς, και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαντά το αλβανικό ΥΠΕΞ.
Βέβαια, τα Τίρανα έχουν φροντίσει να σηκώσουν τους τόνους με αφορμή την ανακοίνωση της Αθήνας που επισήμαινε ότι αν η Αλβανία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τότε πρέπει να προστατεύσει τα περιουσιακά δικαιώματα όλων, και δη των μειονοτικών ομάδων. «Ο απειλητικός τόνος της ανακοίνωσης προορίζεται για εγχώρια κατανάλωση», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Αλβανίας Γκλέβις Ντερβίσι, και κατηγόρησε την Ελλάδα για αναχρονιστική θέση.

Βίντεο από τη χθεσινή διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της Χειμάρρας
Μάλιστα, η αλβανική πλευρά στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα έχει κληθεί για εξηγήσεις, με αφορμή την αναφορά του ελληνικού ΥΠΕΞ ότι η πρεσβεία της Ελλάδας παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση.
Λάδι στη φωτιά ρίχνει και ο Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σύμφωνα με το himara.gr, που μετέφρασε το κείμενο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κάτω από τη γκραβούρα της Αθήνας του 1670 γράφει πως η Ακρόπολη στέκεται ακόμα όρθια χάρη στον Αλβανό αρχιεπίσκοπο Γεώργιο Δούσμανη που διαπραγματεύτηκε με τον Φραγκίσκο Μοροζίνι ώστε η πόλη να μην βομβαρδιστεί από τον βενετσιάνικο στόλο.
«Μια τέτοια ιστορία μιας πόλης που κάποτε ήταν, σύμφωνα με τα αυθεντικά στοιχεία και τους ιστορικούς, κυρίως αλβανόφωνοι, δεν την κάνει απολύτως μια αλβανική πόλη, αν και η Αθήνα οφείλει κάτι στους Αλβανούς στην εξαιρετική της ιστορία. Και ακριβώς έτσι, αν η Χειμάρρα βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και με την ελληνική γλώσσα ως “κοινή διάλεκτο” της Ανατολής, μέσω των θαλάσσιων ανταλλαγών σε στενή και γόνιμη συνύπαρξη, δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία. Μάλιστα ο πληθυσμός της σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, για να μην μιλήσουμε για την Ιστορία, χαρακτηρίζεται απλά ως αλβανικός», καταλήγει ο Έντι Ράμα.

10 σχόλια:

  1. Αν πιστεουμε οτι ο εντι ραμα ειναι ελληνας αντιορθοδοξος ας το ξανασκεφτουμε...
    αν ομως ειναι αλβανος μουσουλμανος κπλ κλπ βαλτε του ενα φυτιλι στον γκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο εντι ραμα ειναι απλως μαφιοζος και η ελληνικη κυβερνηση διαχρωνικα ανικανη αφου δεν εχει εθνικες αρχες

      Διαγραφή
  2. Ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Ένας ΑΖλβανός μαφιόζος. Τα περί "Έλληνος", "χριστιανού" κλπ. είναι ανοησίες.
    Θλιβομαι με το κατάντημα τής Ελλάδας, να τολμά ένας άθλιος Αλβανός κατσπλιάς να τής βγάζει γλώσσα, όταν πριν 4 ημέρες τιμούσε την ημερομηνία, που είχε πάρει κι αυτόν και τούς Ιταλούς φίλους του φαλάγκι. Εμ τότε είχε ηγεσία, πώς να το κάνουμε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o.k. αφου λοιπον οι ελληνικες κυβερνησεις ειναι χωρις εθνικες αρχες,τοτε τι ειναι;
    -Ιδιες με τον αλβανο μαφιοζο.
    κιολοι εμεις;
    -Γερμανοαλαβανοτουρκολαοφιλοι ανθυπομαφιοζοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μαφιόζος μπορεί να εκδηλώνει κάποια δυναμική, κάποια πυγμή. Οι ελληνικές κυβερνήσεις μοιάζουν με τούς μαφιόζους μόνον επειδή κλέβουν τον ελληνικό λαό, που, βεβαίως-βεβαίως, τις εκλέγει.

      Διαγραφή
    2. elias cavadas

      Παράκληση προς εσένα και προς άλλους που κάνουν το ίδιο: Μην παραπέμπετε σε συνδέσμους, χωρίς να γράφετε περί τίνος πρόκειται. Βάζετε τον συζητητήσας να "τρέχει" σε κάτι, που ίσως δεν τον ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    3. Κανεις δεν σε εμποδιζει (αν το αισθανεσαι) να λες οτι εσυ προσωπικως εισαι 'Γερμανοαλαβανοτουρκολαοφιλος ανθυπομαφιοζος' , ομως επετρεψε μου να σου πω οτι εμεις ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ δεν αισθανομαστε ουτε ειμαστε καθολου ετσι..
      Οσο για τις 'Ελληνικες' Κυβερνησεις τουλαχιστον των τελευταιων 40 ετων δεν χρειαζεται καποιος με ιδιαιτερη οξύνοια για να καταλαβει οτι στερουνται ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ και οτι λειτουργουν σχεδον ανοικτα ΩΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ξενων συμφεροντων.
      Αλλωστε και μονο οτι δεν βρεθηκε κανενας Πρωθυπουργος η Υπουργος εξωτερικων να βαλει ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ στη θεση του τον ημιπαραφρονα τουρκόγυφτο Ερντογαν σχετικως του παραληρηματος του για την 'ιστορικη κληρονομια' που εχει η τουρκία (!!!!) στην Μακεδονια, την Θρακη και στα Αιγαιοπελαγιτικα νησια μας (!!) ειναι αρκετο για να καταλαβει καποιος ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ..
      Αυτο δεν σημαινει οτι οι Ελληνες επιδοκιμαζουν αυτη την ΑΙΣΧΡΗ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ (γραφε ΠΡΟΔΟΣΙΑ να εισαι ακριβής..) και νομιζω συντομως θα εχουμε εξελιξεις και τεραστιες αλλαγες στο πολιτικο πεδιο της πλακας και του εξευτελισμού που διαθετουμε σημερα.
      Συνηθως αυτου του ειδους οι βρωμερες πολιτικες 'ιστοριες' προδοσιας τελειωνουν με ασχημο τροπο..μα πολυ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ για τους πρωταγωνιστες τους...

      Διαγραφή
    4. >Αυτο δεν σημαινει οτι οι Ελληνες επιδοκιμαζουν αυτη την ΑΙΣΧΡΗ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ<

      Αν δεν την επιδοκιμάζουν, τότε γιατί 8 μήνες μετά την νείλα των Ιμίων ψήφισαν πρωθυπουργό τον Σημίτη, ο οποίος τον επόμενο χρόνο (1997) πήγε στην Μαδρίτη και τα έδωσε όλα στους Τούρκους; Και μετά την Μαδρίτη και Ελσίνκι, εισέπραξε σαν αμοιβή από τον ελληνικό λαό την επανβεκλογή του στις 9/4/2000.

      Η πολιτική Σημίτη ακολουθήθηκε και από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις, διότι έπεισε ότι είναι ο σόφρων δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων μας. Έτσι, οδηγηθήκαμε στο να γίνομε ένα ανυπόλυπτο κράτος, στο οποίο ακόμη και οι Σκοπιανοί βγάζουν έξω την γλώσσα. Είδαμε την επίθεση "ελληνοτυρκιής φιλίας", τώρα βλέπομε και την επίθεση "ελληνοαλβανικής φιλίας", που γίνεται με π΄λήρη αδιαφορία προς τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα τις πατρίδος μας. Και όλα αυτά με την ψήφο του ελληνικού λαού. Πώς, λοιπόν, δεν επιδοκιμάζουν οι Έλληνες την ενδοτικότητα;

      Διαγραφή
  4. Απάντηση των Χιμαραίων στις προκλήσεις του Ράμα

    Το πρωτότυπο τού άρθρου είναι εδώ, όμως, σήμερα το πρωί, που προσπάθησα να μπω στην ιστοσελίδα, μού έβγαλε την επισήμανση "this site has been suspended". Τώρα λειτουγεί κανονικά. Εν πάση περιπτώσει, εγώ δίνω την ιστοσελίδα, στην οποία το είδα, διότι δεν ξέρω το μπορεί να γίνει με την άλλη.

    Ο ιστορικός Σαραντος Καργάκος απαντάει στις αιτιάσεις του Ράμα (Βίντεο)

    Τελευταία, ίσως με προτροπή τής πάτρονός της Τουρκίας, η Αλβανία έχει οξύνει πολύ την ανθελληνική της στάση.

    Δεν ξέρω, επειδή δεν δουλεύει η μηχανή αναζήτησης, αν στο ιστολόγιο έχει αναρτηθεί και το παρακάτω άρθρο:

    Εμπρηστικές δηλώσεις Ιντρίζι: Θα καταστείλουμε με βία κάθε προσπάθεια ταφής των Ελλήνων Πεσόντων του 1940

    Δηλαδή, ούτε τούς νεκρούς πλέον δεν σέβονται, αν τούς σεβάστηκαν και ποτέ. Δείγμα κι αυτό τής καφρίλας των Αλβανών κατσαπλιάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.