8/11/16

Σάββας Καλεντερίδης: Η Ελλάδα Χώρα υπό Εθνική Κατάρρευση

Προφανώς η αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους ξένους και ειδικά από τους γείτονες, χθες από τους Αλβανούς, σήμερα από την Τουρκία, αύριο ποιος ξέρει από ποιον, είναι ανάλογη με την ακτινοβολία που εκπέμπει η χώρα και κυρίως η πολιτική συμπεριφορά των ηγετών της.
Προφανώς, η ακτινοβολία αυτή τα τελευταία χρόνια δεν είναι τέτοια που να δημιουργεί ένα αίσθημα σεβασμού στους ξένους απέναντι σε πρόσωπα και θεσμούς, ακόμα και όταν ξένοι αξιωματούχοι κάνουν δηλώσεις μέσα στην Ελλάδα.
Παράδειγμα οι δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος, την ώρα που η Τουρκία τοποθέτησε ιμάμη στην Αγία Σοφία προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα εκατοντάδων εκατομμυρίων χριστιανών, με χαρακτηριστική αναίδεια και θράσος ευρισκόμενος στην Ελλάδα, μας έκανε μαθήματα δημοκρατίας τονίζοντας την ανάγκη ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα και στην ανάγκη προστασίας της ενότητας της μειονότητας στη Θράκη, που κινδυνεύει από τον Γκιουλέν.
Αυτός ο αναιδέστατος και θρασύτατος Τούρκος πολιτικός μάλλον πήρε θάρρος από το γεγονός ότι δέχτηκε να τον δει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αντί να τον δει ο ομόλογός του και κανείς άλλος. Αυτός ο αναιδέστατος και θρασύτατος πολιτικός δεν παρέλειψε να κάνει μαθήματα δημοκρατίας στη χώρα μας και για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, συνεχίζοντας τον στυγνό εκβιασμό στη πατρίδα μας και την ΕΕ, απαιτώντας την άνευ όρων άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, αν δεν θέλουμε να μας πνίξει η Τουρκία με πρόσφυγες και μετανάστες!
Η Ελλάδα είναι υπό εθνική κατάρρευση, με το φαινόμενο αυτό να έχει πάρει απελπιστικές διαστάσεις στο χώρο της πολιτικής και ειδικά σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
Ανυπόληπτοι οι ίδιοι, ανίκανοι να διαχειριστούν τις τύχες αυτής της δύσμοιρης χώρας, εκπέμπουν την ανυποληψία τους στους ξένους επισήμους που επισκέπτονται την πατρίδα μας, άλλοι από τους οποίους δείχνουν τον οίκτο τους και άλλοι την αναίδειά τους, όπως ο προαναφερθείς Τούρκος υπουργός.
Και όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή η τουρκική κυβέρνηση, συνεχίζει να διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο, έχει εισβάλει στη Συρία όπου έχει καταλάβει περιοχή έκτασης 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, διατηρεί στρατό στο ιρακινό έδαφος και απειλεί να εισβάλει στο Ιράκ, και ο σουλτάνος Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λοζάνης διεκδικώντας τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και ολόκληρη την Κύπρο.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η τουρκική κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει στη φυλακή 15 Κούρδους βουλευτές, παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρασκευή μεσημέρι, που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα ελληνικό κόμμα, κανένας πολιτικός, πλην του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, δεν έκανε έστω μια δήλωση, για να χρησιμεύσει ως φύλλο συκής στην εθνική μας γύμνια και αιδώ, για το γεγονός αυτό, το οποίο μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει την έντονη την αντίδραση των ΗΠΑ της ΕΕ, της Γερμανίας, της Ιταλίας και μιας σειράς άλλων χωρών.
Η κατάπτωση και η κατάρρευση ασφαλώς δεν περιορίζεται στο χώρο της πολιτικής και των πολιτικών, κυρίως της ηγεσίας. Είναι γεγονός ότι και η κοινωνία έχει αποπροσανατολιστεί, έχει ενστερνιστεί αρχές και ιδεοληψίες που οδήγησαν στην ηθική και πολιτική της κατάπτωση. Όμως, όπως και να ‘χει το πράγμα, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η περιοχή ανατολικά μας έχει μπει σε μια διαδικασία ρευστοποίησης και ο κίνδυνος η κατάσταση αυτή να επεκταθεί και προς εμάς, ειδικά λόγω της ανευθυνότητας του Ερντογάν και της ανικανότητας των πολιτικών μας ηγετών, είναι και υπαρκτός και ορατός.
Η Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία, διαλυμένη από την εξάχρονη κρίση, αποχαυνωμένη και αποπροσανατολισμένη, πρέπει να βρει τη δύναμη να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να ξανασηκώσουμε την πατρίδα μας όρθια.
Η ευθύνη δεν ανήκει στην ομάδα των ανίδρωτων εξουσιομανών του Μαξίμου, ούτε στους γκόλντεν μπόις της Πειραιώς και τους άλλους τυχάρπαστους που παίζουν… πολιτική. Η ευθύνη είναι στις πλάτες των πολιτών, γιατί όπως λέει και ο Σταύρος Καλεντερίδης, το ανώτατο αξίωμα σε μια δημοκρατία, είναι αυτό του πολίτη.
Μένει να διεκδικήσουμε αυτό το αξίωμα που μας ανήκει και να δημιουργήσουμε την πραγματική δημοκρατία.

Σημείωση: Μετά τη συγγραφή του άρθρου ακολούθησαν ανακοινώσεις σχεδόν από όλα τα κόμματα, πλην Ν.Δ. Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου έγινε και διαδήλωση από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόματα της Αριστεράς.
Η ΝΔ στις 10:59 της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που ξεκινούσε με την εξής πρόταση:
«Έχουμε κατ´ επανάληψη εκφράσει την ειλικρινή μας συμπαράσταση τόσο στην τουρκική Κυβέρνηση όσο και στον τουρκικό Λαό, μετά από τα απεχθή και βάρβαρα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γείτονα χώρα...
Αναρωτιέται κανείς, οι διπλωμάτες που τριγυρίζουν και περιφέρουν το σαρκίον τους στους διαδρόμους της ΝΔ, τι ακριβώς κάνουν; Πώς επιτρέπουν να εκδίδονται τέτοιες επαίσχυντες και άθλιες ανακοινώσεις, που δεν ντροπιάζουν μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ολόκληρη τη χώρα!!!
Αιδώς...
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

28 σχόλια:

  1. φιλοι αγαπημενοι ,ελληνες του μητροπολιτικου χωρου ,ελληνες της διασπορας ,τι θα κανετε εαν σας εμειναν υλικα αγαθα οταν η πατριδα συρρικνωνεται παντιοτροπως , η κυπρος ως ενα βαθμο εχαθη ,επαγρυπνηται και μονον επαγρυπνηται ο κινδυνος ειναι πλεον ορατος , μην εφησυχαζεται μας θελουν μικροτερους ,μας θελουν υποτακτικωτερους μας θελουν μοντερνα αποικια υπο αλλον μανδυα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθνική κατάρρευση δεν έχουμε. Τουλάχιστον σήμερα.

    Όμως έχουμε μία απίστευτα ζορισμένη Ελληνική κοινωνία, κυρίως στον τομέα της οικονομίας, και αυτό χάριν του οικονομικού πολέμου που έχει κηρύξει εναντίον μας η μαφία της ΕΕ που στεγάζεται στο Βερολίνο. Οι κραυγές του Τούρκου και οι ψιλομαγκιές του Αμερικάνικου προτεκτοράτου της Αλβανίας ενοχλούν αλλά δεν μας καταρρέουν.

    Όμως αν η Γερμανική Ευρωμαφία πετύχει τους στόχους της, τότε η χώρα θα βρεθεί οικονομικά και κοινωνικά κατεστραμμένη, θα βρεθεί ως εκ τούτου και σε στρατιωτική αδυναμία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Πώς όμως να πορευτεί αυτή η χώρα όταν το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας συνεπικουρούμενο από τα κομματικά τους σχήματα, αρνείται να κάνει την στοιχειώδη διάγνωση ότι το Ευρώ κατέστρεψε την χώρα και συνεχίζει να την καταστρέφει ;

    Πρέπει να περιμένουμε να ξεσπάσει η επόμενη οικονομική κρίση, να διαλυθεί το Ευρώ από την Ιταλία ή την Γαλλία για να δούμε και εμείς κάποια προοπτική ;

    Μάλλον ναι, πιθανώς και δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι ρε Σαββα? Περιμενες κατι αλλο απο τους αθλιους πολιτικαντιδες που εχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει σαπίσει συθέμελα. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας και με τον κυριο Καραμπελια που τονίζει διαρκώς οτι πλεόν απειλούμαστε με εθνικό αφάνισμό. Τα αίτια προφανώς και δεν είναι οικονομικά.
    Όσον αφορά τις ανακοινώσεις και τις διαδηλώσεις του Συριζα και των κομματων της Αριστεράς για τις συλλήψεις στην Τουρκία προσωπικά με αφήνουν πλήρως αδιάφορο.
    Αν δεν υπήρχε ιδεολογικη συγγένεια με το συγκεκριμένο κουρδικό κόμμα δεν θα έβγαζαν καμία ανακοινωση. Η ηθική τους είναι μόνο η ηθική της νεκρής ιδεολογίας τους και τίποτα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης απαντά για τους ανάξιους άρχοντες.

    Την απάντηση που έδωσε ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης για τους ανάξιους άρχοντες συναντάμε στο «Απόκρισις περί αναξίων αρχόντων»[1]

    Ερώτησις: Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες του κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό[2]. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας ή βασιλεύς ή επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;

    Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας»[3].

    Είναι λοιπόν φανερό ότι οι μεν άρχοντες και οι βασιλείς πού είναι άξιοι αυτής της τιμής προχειρίζονται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό. Οι άλλοι πάλι πού είναι ανάξιοι προχειρίζονται κατά παραχώρησιν ή και βούλησιν του Θεού σε ανάξιο λαό εξ αιτίας αυτής ακριβώς της αναξιότητός των. Και άκουσε σχετικά μερικές διηγήσεις.

    Όταν είχε γίνει βασιλεύς ό Φωκάς ο τύραννος[4] και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο[5] τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολη άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, σαν να δικαζόταν με τον Θεό και έλεγε με απλότητα: «Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;» Καί τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, του ήλθε φωνή εκ Θεού πού έλεγε: «Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο».

    http://www.dogma.gr/dialogos/o-agios-anastasios-o-sina%CE%90tis-mila-gia-tous-anaxious-archontes/26485/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Παύλος ήταν Εβραίος και η απάντησή του συνάδει με την Π.Δ., η οποία είναι κοντύτερα στο Κοράνι, απ' ό,τι στην Κ.Δ. Ο Θεός τής τελευταίας δεν ανακατεύεται στα πολιτικά και δεν δίνει άρχοντες, ούτε εξουσίες, όπως έκανε ο τής Π.Δ. και κάνει ο Αλλάχ.

      Στο καθεστώς τής απολύτου μοναρχίας, οι μονάρχες εκμεταλλευόμενοι την αμάθεια τού κόσμου, κόλλησαν εκείνο το "ελέω Θεού".

      Ιησούς προς Πιλάτο (κατά Ιωάννην, 18:36):

      ἡ βασιλεία ἡ ἐμὴ οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ κόσμου τούτου· εἰ ἐκ τοῦ κόσμου τούτου ἦν ἡ βασιλεία ἡ ἐμή, οἱ ὑπηρέται ἂν οἱ ἐμοὶ ἠγωνίζοντο, ἵνα μὴ παραδοθῶ τοῖς ᾿Ιουδαίοις· νῦν δὲ ἡ βασιλεία ἡ ἐμὴ οὐκ ἔστιν ἐντεῦθεν

      Διαγραφή
    2. 1) Ο Τριαδικός Θεός, Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα, είναι ο ίδιος Θεός, και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Οι αρνούμενοι τον Υιό και Λόγο του Θεού, Ιησού Χριστό, αρνούνται και τον Πατέρα.
      Ο "Αλλάχ" των Μωαμεθανών, δεν έχει καμμία σχέση με τον αληθινό Θεό.
      2) Επεμβάσεις και η παρουσία του Θεού στην ανθρώπινη ιστορία είναι συνεχείς. Έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Κατακλυσμό επί Νώε, την καταστροφή των Σοδόμων και Γομμόρων επί Λώτ. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου μας περιγράφει το μέλλον, όπου ο Θεός θα επιτρέψει την επί 3.5 έτη βασιλεία του Αντιχρίστου ως παγκόσμιο ηγέτη. Μετά θα τον καταστρέψει ολοκληρωτικά, αυτόν και τούς οπαδούς του.
      3) Το ενδιαφέρον του Θεού για εμάς και όλη την κτίση είναι τόσο μεγάλο που ενδιαφέρεται και για τις μικρότερες λεπτομέρειες. Στὸ κατὰ Ματθαῖον Εὐαγγέλιον Κεφ. 10, μας λέει o ίδιος ο Χριστός:
      29 οὐχὶ δύο στρουθία ἀσσαρίου πωλεῖται; καὶ ἓν ἐξ αὐτῶν οὐ πεσεῖται ἐπὶ τὴν γῆν ἄνευ τοῦ πατρὸς ὑμῶν. 30 ὑμῶν δὲ καὶ αἱ τρίχες τῆς κεφαλῆς πᾶσαι ἠριθμημέναι εἰσί.
      4) Επομένως η άποψη "ότι ο Θεός δεν ανακατεύεται στα πολιτικά" είναι λανθασμένη.

      Διαγραφή
    3. 1) To Ισλάμ είναι βασισμένο περισσότερο πάνω στον Ιουδαϊσμό, όθεν και θρησκευτικόπολιτικό σύστημα.

      2) Κι εσύ στην ΠΔ αναφέρεσαι, διότι, όπως έγραψα, ο Χριστός δεν ασχολούνταν με τα τού κόσμου τούτου. Καμμία ανάμειξη σε πολιτικά, διοικητικά κλπ. Τα τής Αποκαλύψεως δεν είναι λόγια δικά Του και ούτε μ' ενδιαφέρουν, ή αναιρούν αυτά που γράφω.
      3) Και τι σχέση έχει αυτό μ' αυτά που γράφω εγώ, περί μη αναμείξεως τού Θεού στην πολιτική, όπως γίνεται στην ΠΔ και το Ισλάμ.
      4) Δηλαδή, εσύ αναιρείς τα ίδια Του τα λόγια. Χριστιανικότερος τού Χριστού!

      Διαγραφή
    4. Πού θέλεις να καταλήξεις?
      Στό ότι οι Χριστιανοί και η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύονται στα θέματα που αφορούν την χώρα?
      Μήπως θέλης χωρισμό εκκλησίας-κράτους, να γεμίσουμε Μωαμεθανούς, να κατεβάσουμε τις εικόνες και τους σταυρούς από τα δημόσια κτίρια?
      Το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη Κεφάλαιο 18, που παραθέτεις, το παρερμηνεύεις. Διάβασε ολόκληρο το κεφάλαιο δια να το καταλάβεις.
      Έκτός και εάν το παρερμηνεύεις ηθελημένα.

      Διαγραφή
    5. Από πού προκύπτει αυτό; Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, αυτό δεν είναι δική μου δουλειά.
      Τι ακριβώς παρερμήνευσα και μάλιστα ίσως ηθελημένα (sic); Διότι, μέχρι στιγμής, δεν απαντάς επί τής ουσίας των σχολίων μου.

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη , άλλη μια φορά συμφωνώ (πάντοτε συμφώνησα) με τα γραφόμενα σας. Επειδή όμως εσείς λόγω του ήθους σας δεν μπορείτε να τα πείτε διαφορετικά , αφήστε με εμένα να το κάνω και σας ζητώ συγνώμη που από την στήλη σας χρησιμοποιώ αυτό το λεξιλόγιο .

    ποιος ξέρει τι παιχνίδια παίζονται ;
    ***************************************************************
    Τι αριστερά , τι δεξιά ; Ας βρεθεί κάποιος πολιτικός ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ που να δούμε ότι αγαπάει την Ελλάδα. Όλοι (σχεδόν) όσοι μας κυβέρνησαν υπήρξαν ή απατεώνες, ή αλήτες, ή κωλομπαράδες (τους κάναμε και εθνάρχες), ή πούστηδες, ή ανώμαλοι, ή κλέφτες, ή (και φτάνουμε στον τελευταίο) ή ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σύριζα , Ν.Δ είναι πολύ μακριά από τον Ελληνικό λαό !!! ο Ελληνικός λαός αποφασίζει όμως !!! Ένας λαός γεμάτος περηφάνια, γεμάτος ελπίδα !!! Με τέτοιο λαό και τέτοιους πολιτικούς εγώ δεν χαλαλίζω ούτε μια σταγόνα αίμα μου !! Ελληνικέ λαέ, αυτοί θα πάρουν το ελικόπτερο και άντε γεια !!! εσύ θα φας σκατα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο διαμελισμος της τουρκιας και της γκομενα της αλβανιας ειναι κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Εγώ ειλικρινά δεν το βλέπω.

      Η Τουρκία «έντυσε» την Αλβανική Αστυνομία

      Σωστά παρατηρεί εκεί ο Χάρης:

      "ερωτηση του ενός εκκατομυρίου.
      Πως γίνετε μια χώρα που κάνει πόλεμο,τόσο εκτός οσο και εντός των εδαφών της,μια χώρα που εχει καταστρεψει η ίδια,ολοκληρες πόλεις και τους παραγωγικούς ιστούς της,μια χώρα που υπηρξε την τελευταια τριετια πεδίον τρομοκρατίας,μια χωρα με 85% πτωση στο τουριστικό της προιον,μια χωρα τετοια δλδ,οχι μονο να μην χρεοκωπεί ,να μην κάνει περικόπες,αλλά αντιθετως να κάνει και δώρα σε τρίτες χωρες;"
      Εύλογη απορία. Τα υπόλοιπα που γράφει δεν μ' ενδιαφέρουν, όμως αυτό αξίζει να το αναλογισθεί κανείς.

      Ίσως ο κ. Καλεντερίδης, ως άριστος γνώστης των τουρκικών πραγμάτων, να μπορεί να μάς δώσει μία εξήγηση/απάντηση.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως την απάντηση την έχει δώσει ο Ερντογάν ή μικραίνει ή μεγαλώνει δεν έχει αφήσει μέση λύση ηταν πάντοτε θαυμαστής του Χιτλερ και ακολουθεί την ίδια στρατηγική

      Διαγραφή
    3. Από την Πόλη έρχομαι και άρες μάρες. Ξαναδιάβασε το ερώτημα και απάντησε, αν μπορείς, χωρίς ανοησίες.

      Διαγραφή
  9. Νομίζω πως όσα καταγγέλλονται στο παραπάνω άρθρο είναι πέρα για πέρα ακριβή και θεωρώ κατ’ αρχήν σωστά τα συμπεράσματα τού αρθρογράφου.
    Είδα βέβαια σ' ένα σχόλιο και ένσταση για την διαπίστωση τού Σάββα Καλεντερίδη ˙ απόλυτα καθησυχαστική: «Εθνική κατάρρευση δεν έχουμε». Την ξαναδιαβάζω και τελικά συμφωνώ κατ' αρχήν με την ένσταση.
    Ναι δεν είμαστε υπό κατάρρευση ˙ διότι είμαστε ήδη ερειπωμένη χώρα.
    Όσα περιγράφονται στο άρθρο είναι η κορυφή ενός θανατηφόρου παγόβουνου προς το οποίο πλέει ακάθεκτος ο Ελληνικός Τιτανικός που έλεγε εκείνο το αλήστου μνήμης κνώδαλο . Τώρα όντως είμαστε σ' έναν βυθιζόμενο Τιτανικό και μερικοί παίζουν βιολιά για τα προβλήματα τής Ευρωζώνης.
    Κατά μίαν έννοια ζηλεύω αυτούς που μπορούν ήσυχοι και άνετοι να ψαλιδίζουν την εικόνα τής πραγματικότητας στα μέτρα τους και να χαίρουν που για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι ˙ οι Ντράγκι και οι Σόϊμπλε. Ως εάν αυτοί να έχουν ευθύνη για την κατάντια μας (που δεν συνιστά κατάρρευση) όπως για παράδειγμα, “κάποιοι άλλοι” έκαναν προέδρους ανωτάτων Δικαστηρίων άτομα που για πρώτη φορά στην ιστορία τού Ελληνικού Κράτους επέδειξαν τέτοια ελαφρότητα και κουφότητα (για να μην μιλήσω για τις βιβλιοθήκες τού ήδη μακαρίτη Βγενόπουλου ...). Με δηλώσεις σε δημοσιογράφους σχετικά με υπό εκδίκαση υπόθεση, αναφορές σε ματαίωση δικαστικών διαδικασιών που είναι ακόμα σε εξέλιξη, υποβολή αιτήματος στον πρωθυπουργό για προσωπικό ρουσφέτι με αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση. Ταυτόχρονα είδαμε ενορχηστρωμένα ροζ παραμύθια από ζούγκλες και τραγικά φαιδρούς πολιτικάντηδες σε βάρος ενός από τούς (πανευρωπαϊκά) καλύτερους Δικαστές (που απλά αρνείται να κάνει το Δικαστήριο στο οποίο λειτουργεί θεραπαινίδα τής παπατζίδικης απολυταρχικής κυβέρνησης). Είδαμε χουντική καθαίρεση από θεσμική κομβική θέση, με τσαρλατάνικα τερτίπια , στα οποία μάλιστα πρωταγωνιστούσε όχι μόνο υπουργός αλλά και άτομο με Κορυφαία θεσμική Δικαστική ιδιότητα , εξαιρετικού και (δις) εκλεγμένου αιρετού Εισαγγελικού Λειτουργούο οποίος κατά σύμπτωση ενοχλεί τούς χρυσαυγίτες φασίστες τού υποκόσμου, κάποιες κυρίες και κάποιους ποδοσφαιρικούς μεγαλοπαράγοντες. Η Τρόϊκα φταίει και το ευρώ που μεθοδεύτηκε με κάποια εφιαλτικά τσιτάτα δήθεν φιλανθρωπίας ως δήθεν αναπότρεπτη η εισαγωγή στην χώρα ατόμων πάσης φυλής και εθνότητας (κάθε καρυδιάς καρύδι), με άγνωστες διαθέσεις; και που συνεχίζεται η προώθηση τού Soros' project για εγκατάσταση φθηνών εργατών στην Ευρώπη μέσω μιάς βιαίως "αλληλέγγυας" Ελλάδας;;
    Ως εάν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να μάς αναγκάζουν να διατηρούμε την πιό απαρχαιωμένη και δυσλειτουργική κρατική μηχανή για να μην δυσαρεστήσουμε κάποια σκοτεινά συνδικαλιστικά κυκλώματα με ανακατατάξεις και ίσως ακόμα και περιορισμό θέσεων.
    Ναι. Δεν είναι η Ελλάδα χώρα υπό κατάρρευση.
    Διότι μόνο σε ερειπωμένη χώρα παρατηρείται το φαινόμενο τής προτροπάδην φυγής όλων σχεδόν των δυναμένων να μετακινηθούν επιχειρήσεων. Δεν φεύγουν μόνον όσοι και όσες δεν μπορούν.
    Και κατά τα λοιπά; Τα Πανεπιστήμια διαλυόμενα σε καθεστώς οπισθοδρόμησης κατά τριανταπέντε χρόνια, και τα σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης στροβιλιζόμενα σε αντικρουόμενες "μεταρρυθμιστικές" αρλούμπες μέχρις εξαερώσεως.
    Και ξαφνικά ανέλαβε ελληνικής καταγωγής αμερικανός "συμπέθερος" τού Σόρος ένα από τα κεντρικότερα κομβικά για την οικονομία και την ανάπτυξη ή την αυξανόμενη αποανάπτυξη τής χώρας υπουργείο. Τυχαία;
    Συγγνώμην ξαναδιαβάζοντας τα παραπάνω, αναθεωρώ την άποψή μου για ερειπωμένη χώρα.
    Όχι ! Δεν είναι η Ελλάδα χώρα υπό κατάρρευση και τελικά ούτε ερειπωμένη.
    Στον πυθμένα ζοφερού βαλτώδους κρατήρα βρίσκεται.
    Έχει κανείς να προτείνει κάτι εκτός από τον στρουθοκαμηλισμό;
    Αν όχι, ή έστω αν όχι ακόμα, τουλάχιστον ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, καταγράφοντας τα προβλήματα με ενάργεια και καθαρές κουβέντες (όπως και τούτο το άρθρο). Και αντί να λέμε ψέματα στους εαυτούς μας και στους άλλους, ας κρατάμε τα μάτια ανοιχτά, βλέποντας την πραγματικότητα χωρίς λουκουμόσκονη ή χρυσόσκονη (με οποιαδήποτε έννοια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βασικό ερώτημα παραμένει. Οι διαπιστώσεις δεν βοηθούν.

      Τις πταίει.

      Ο Ελληνικός λαός ή το όζον πακέτο Ευρωμαφία + οι ενταύθα εξωνημένοι ;

      Η απάντηση δείχνει και το δρόμο για την λύση.

      Διαγραφή
    2. Τα σχόλια σας κινούνται πάντα στην ουσία των πραγμάτων!

      Διαγραφή
    3. Για να βρούμε την σωστή λύση πρέπει να προσδιορίσουμε σωστά το πρόβλημα. Για να προσδιορίσουμε το πρόβλημα είναι προφανώς αναγκαίο να εστιάσουμε στις διαπιστώσεις που το αναδεικνύουν.
      Επομένως οι διαπιστώσεις είναι αυτονόητα αναγκαίες.
      Κατά τα λοιπά, ποτέ δεν φταίει μονάχα ένας. Και σίγουρα την μεγάλη ευθύνη την φέρουμε εμείς, ως λαός. Μέχρι να βάλουμε στην θέση τους όλους τούς άλλους που συντελέσανε ή συντελούνε στο σημερινό μας πρόβλημα, ας μαζέψουμε τα δικά μας λάθη.
      Και όταν μιλάμε για "εξωνημένους" συνεργάτες των ευρωμαφιόζων(;), ας θυμώμαστε ότ εξωνημένοι είναι και εκείνοι που επί χρόνια μακροπρόθεσμα πούλαγαν το μέλλον μας για βραχυπρόθεσμες δικές τους ευκαιρίες και μάλιστα ως επί το πλείστον παράνομες. Τώρα μάς φταίνε οι άλλοι ως "μαφιόζοι" και εμείς παριστάνουμε τις θιγείσες αθώες περιστερές που μάς εκμεταλλεύονται οι κακοί.

      Διαγραφή
    4. Εδώ είναι που δεν θα συννενοηθούμε ποτέ.

      Πώς είναι δυνατόν την μεγαλύτερη ευθύνη να την φέρει Ελληνικός λαός που το μόνο που κάνει είναι να ψηφίζει. Οι ευθύνες πολιτικές και ποινικές (που το θυμήθηκα αυτό ε) αφορούν πάντοτε την ηγεσία.

      Οι δέ εξωνημένοι συνεργάτες της Ευρωμαφίας προσδιορίζονται κατά κύριο λόγο στους εκσυγχρονιστές των κυβερνήσεων Σημίτη.

      Διαγραφή
  10. Αν και ειμαι σιγουρος οτι δεκαρα δεν θα δωσετε για το σχολιο μου,
    πολυ φοβαμαι οτι ο καθενας κραταει για τον εαυτον του τα σκηπτρα του αλαθητου.
    Ομως παροτι βαπτισμενος ορθοδοξος,ωφειλω να επαναλαβω: Αρχη ανδρα δεικνυσι(κιαν δεν αρχισουμε απτην αρχη δηλ. να ξαναβαλουμε την δοτικη επισημα στην γλωσσα μας περαν των αλλων,θα αλβανοποιουμαστε ή να μουσουλμανοποιουμαστε ολο και πιοτερο-ασχετο αυτο-).
    Νομιζετε λοιπον,οτι στην παρουσα φαση εχουμε αναγκη για μια νεα αρχη η οποια μελει αποδειξη ή οχι την αξία της;
    Αυτο που εχουμε αναγκη,εναι απο εαν ή πολλους ανδρες οι οποιοι δεν θα διεκδικησουν για το εαυτον τους την δοξα της αρχης αλλα θα συμβαλλουν απο την αφανεια το κλεισιμο των κενων.
    Κιαυτο ουδεμια σχεση εχει με την δημοκρατια,μιας κιη δημοκρατια εχει αναγκη απο μορφωμενους πολιτες,κατι που ο αναρχος καπιταλισμος που ευαγγελιζεστε δεν προσφερει.
    Επισης,η πατριδα εχει αναγκη απο ενα ολοκληρωτισμο που δεν θα εχει ως στοχο τους πολιτες αλλα τους εκαστοτε προπαγανδιστες -πρακτορες ξενων κεντρων ή της τσεπης τους-.
    Δηλ. εχει αναγκη απο μαχαιρι και τσεκουρι προς την κατευθυνση των ανθρωπων που κρατουν στα χερια τους την ανθελληνικη-αντεθνικη προπαγανδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Επισης,η πατριδα εχει αναγκη απο ενα ολοκληρωτισμο που δεν θα εχει ως στοχο τους πολιτες αλλα τους εκαστοτε προπαγανδιστες -πρακτορες ξενων κεντρων ή της τσεπης τους-.
      Δηλ. εχει αναγκη απο μαχαιρι και τσεκουρι προς την κατευθυνση των ανθρωπων που κρατουν στα χερια τους την ανθελληνικη-αντεθνικη προπαγανδα..<

      Λίαν συντόμως, η Ελλάδα θα βιώσει τον ολοκληρωτισμό, που δεν θα οδηγεί σε "άναρχο καπιταλισμό" (;;) και θα έχει τσεκούρι και μαχαίρι ....

      Διαγραφή
    2. ναι...καλα κρασια...αλλα παρολα αυτα παρτε κιαυτο να τον χαιρονται οι πολυπολιτισμικοι δημοκρατες https://youtu.be/IGR5Lk0MBB4

      Διαγραφή
    3. Οι αριθμοί που δίνει αυτό το σάιτ του καραγκιοζοανταρσυα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ούτε στο ελάχιστο όπως δεν ζουν σχέση και οι αριθμοί της χρυσής αυγής ή οποία συνεργάζεται με το Σύριζα και τις παραφυάδες του για να κρατήσει το μαγαζάκι της ανοιχτό

      Διαγραφή
    4. Μπορείς να μού πεις τι είδους ... "συνεργασία" κάνει η ΧΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας αποδείξεις;

      Διαγραφή
    5. Μούγκα στη στρούγκα, Αλέκο, ε; Πετάς τις βλακείες και μετά δεν μπορείς να τις στηρίξεις. Η σοβαρότητα σού τρέχει από τα μπατζάκια.

      Διαγραφή
  11. Ελλάδα δεν είναι μόνο η έγνοια της κομενης σύνταξης, των αυξημένων φόρων και του ΦΠΑ. Ελλάδα πάνω απ όλα είναι η ελληνική παιδεία, οι παραδόσεις μας, η συμπόνια στον πόνο του αλλου, η θρησκεία μας, η ιστορία μας και η πανέμορφη γλώσσα μας. Αυτά θα έπρεπε να είναι οι οδηγοί μας στο πολιτικό γίγνεσθαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.