27/11/16

«Πρωταθλητές» διαφθοράς οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι

Εσωτερική έρευνα της γερμανικής κυβένρησης αποδεικνύει ότι ο χρηματισμός δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση και στη γερμανική κρατική μηχανή, όπως πιστευόταν ευρύτατα μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt, διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων. Ο κατάλογος της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, είναι μακρύς. Ξεκινά από τις δωροδοκίες πάσης φύσεως και φτάνει μέχρι την απάτη και το οικονομικό έγκλημα της απιστίας.
Η Γερμανία βρίσκεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparency International στην πέμπτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς διαφθοράς μαζί με την Μ. Βρετανία και το Λουξεμβούργο. Λιγότερο διαδεδομένη σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά είναι στην Δανία, την Σουηδία, την Φινλανδία και την Ολλανδία. Πιο διαδεδομένη είναι στην Ουγγαρία, την Σλοβακια, την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Ιταλία και την Βουλγαρία.
Πάντως, η εσωτερική έρευνα της γερμανικής κυβένρησης, η οποία βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύει ότι ο χρηματισμός δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση και στη γερμανική κρατική μηχανή, όπως πιστευόταν ευρύτατα μέχρι τώρα. Οι περισσότερες καταγελίες αφορούν μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών. Έντεκα περιπτώσεις κατά 15 υπαλλήλων αφορούν σε υπαλλήλους του, ενώ δεν διευκρινίζεται στην έρευνα αν έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία υπάλληλοι για τους οποίους αποδείχτηκε ο χρηματισμός. Αναφέρεται, επίσης, περίπτωση δωροδοκίας 100.000 ευρώ για ανάληψη έργου στο εξωτερικό. Στον ένα εκ των ενεχομένων μειώθηκε πάντως ο μισθός, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. 

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.