13/11/16

"Η άλλη κρίσις"

Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Η οικονομική κρίση που είναι υπαρκτή, συνεχής και μετατρέπεται σε ανθρωπιστική, μονοπωλεί δικαιολογημένως το λαϊκό ενδιαφέρον.
Η ελληνική κοινωνία έχει εστιάσει στις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις εκάστης αξιολογήσεως και αφιερώνει ελάχιστο χρόνο στα εθνικά μας θέματα.
Η κοινωνική αδιαφορία για αυτά ευθυγραμμίζεται με τις αναιμικές προσπάθειες της κυβερνήσεως να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία, προασπίζοντας συγχρόνως τα αναφαίρετα δικαιώματα των Ελλήνων, ακόμη κι αυτών που κατοικούν εκτός ελλαδικών συνόρων.Στην Κύπρο μας, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι πιέσεις ασφυκτικές.
Με τις δικές της δυνάμεις η Μεγαλόνησος αγωνίζεται -όρθια και εκτός Μνημονίων- να διασφαλίσει την επιβεβαίωση της γεωπολιτικής της αξίας, με όσα λαμβάνουν χώρα στην ΑΟΖ της.
Η προσέλκυση ενεργειακών κολοσσών για επενδύσεις στον ορυκτό πλούτο της Κύπρου ενισχύει τη θέση της, τη στιγμή της κορυφώσεως των συζητήσεων για τη λύση του Κυπριακού ζητήματος.
Η χώρα μας, άλλωστε, είναι αδύναμη σε αυτή τη συγκυρία να υπερασπιστεί αποτελεσματικώς τα κυπριακά συμφέροντα.
Στα βορειοδυτικά μας, η Αλβανία του φιλότουρκου κ. Ράμα προχωρά σε εκκαθαρίσεις της ελληνικής μειονότητος της Βορείου Ηπείρου.
Γιατί πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι κρατικές ενέργειες για εκκένωση 19 -μόνον ελληνικών- οικιών στη Χειμάρρα, προκειμένου να κατεδαφιστούν;
Η από διετίας σχεδιασθείσα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας με σκοπό την εξουδετέρωση της ισχύος της ελληνικής μειονότητος έπρεπε να τύχει απαντήσεως εγκαίρως και πάντως, να μην παραμένει αναπάντητη έως και σήμερα.
Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση διαιωνίζει την υποχωρητικότητα στις προκλήσεις, ακόμη και όταν αυτές υπερβαίνουν πολιτικά και διπλωματικά "εσκαμμένα".
Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, ο συνήθης ύποπτος Τούρκος πρόεδρος αρέσκεται να ομιλεί για τα "σύνορα της καρδιάς του", συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τη Θράκη, τα ελληνικά νησιά και τη Μακεδονία.
Η αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβερνήσεως των εθνικώς απαράδεκτων δηλώσεων του κ. Ερντογάν ήταν και είναι φοβική.
Δεν κλήθηκε καν ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα για εξηγήσεις, κάτι που αντιθέτως έκανε η Αλβανία στην Ελληνίδα πρέσβειρα(!), εξαιτίας της αόριστης ανακοινώσεως του ελληνικού ΥΠΕΞ στις ασυναρτησίες περί Ακροπόλεως.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει το κράτος μας για 7 έτη είναι δεινή.
Ζωτικά, ωστόσο, είναι πρωτίστως τα εθνικά μας όρια και ο Ελληνισμός.
Η προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητος αρχίζει από τις σθεναρές αντιδράσεις στις λεκτικές προκλήσεις.
Ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε...

Δημοσιεύθηκε στην ΕΣΤΙΑ στις 5-6/11

1 σχόλιο:

  1. Είναι γνωστές οι θεωρίες περί της Ισχύος ενός Κράτους και ή αμοιβαία σύνδεση τους(οικονομική,αμυντικη κλπ).
    Όταν οι διάφοροι ειδικοί αναλυτές και αρμόδιοι παράγοντες εναγωνίως επικαλουσαν για εγρήγορση και ενέργεια τουλάχιστον την τελευταία 30ετια οι εκτελεστικές ΕΞΟΥΣΙΕΣ τι έκαναν; Μήπως δεν γνώριζαν; Ποιές ήταν οι Προτεραιότητες τους;
    Δεν γνώριζαν γιά τήν Ανατολική Μεσόγειο και τους υδρογονάνθρακες;
    Ή απάντηση βεβαίως είναι πασίγνωστη και τα ερωτήματα είναι ρητορικά.
    Διότι επίσης είναι γνωστά ότι τα 30τελευταια έτη φαγώθηκαν από τα ταμεία της ΕΕ περίπου 200δις€(μόνο την περίοδο 2000-20015, 87 δις€), εκτός των δανείων. Εάν βεβαίως θυμηθούμε καί τήν εσκεμμένη καταστροφή της κάθε μορφής βιομηχανίας και κυρίως της ΑΜΥΝΤΙΚΉΣ (Ναυπηγεία,ΕΛΒΟ,ΕΑΣ,ΕΑΒ κλπ) το έγκλημα δεν είναι μόνο κακούργημα αλλά εσχάτη προδοσία ή οποία σε Κρατη πού έχουν Εθνική συνείδηση απαιτεί παραδειγματική τιμωρία ανάλογη του μεγέθους της προδοσίας (το ΓΟΥΔΙ σ'αυτη την περίπτωση φαντάζει πολύ λίγο).
    Πόσο διεφθαρμένοι είμαστε σαν λαός; Υπάρχει λύση σύντομης αναστροφής της πορείας αυτής;
    Εκτιμώ ότι ή αρχή της αναστροφής αυτής είναι ή επιστροφή των κλεμμενων στα ταμεία και των ληστών στη φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.