5/11/16

Τί να μας πούνε οι βελανιδοφάγοι!

8 σχόλια:

  1. Ενω με τους προηγουμενους που ειχαν λιγοτερους υπουργους,η χωρα πηγαινε καλυτερα.Ουτε η Ισπανια βεβαια,ειναι σε καλυτερη κατασταση.

    Στην πρωτη φωτογραφια,αυτος με τα μουσια,ποιος ειναι;α ναι ο Ραχοι,αυτον δεν τον ειχαν κατηγορησει για σκανδαλο διαφθορας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=9wY9ELYfrCU
    Η πιο αντιδρασταστική μορφή της κομματοκρατίας ακούει στο όνομα ψεκασμένη Συριζαία Aριστερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή αν βάλουμε την φωτογραφία του Αντωνάκη, με τον χοντρό απατεώνα και το αντίστοιχο 60 μελές κυβερνητικό τσούρμο, τότε όλα καλά ;

    Αφέλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καταληψίας, που ψήφισες φανερά και με τα πόδια εσύ, αφού σωστά κατέκρινε τους προηγούμενους για τους διορισμούς 50 υπουργών, συνέχισε την ίδια παράδοση ενώ εσύ καταπίνεις αμάσητο το σανό που συνεχίζει να σου δίνει.
      Είπες τίποτα για αφέλειες;

      Διαγραφή
  4. Ως γνήσιος βελιναδοφάγος , να πω τη γνώμη μου στους χταποδοφάγους φίλους Έλληνες, όπως προτρέπει ο τίτλος της ανάρτησης :

    Η διοικητική διάρθρωση της Ισπανίας δεν θα έπρεπε να συγκριθεί με εκείνη της Ελλάδας. Η Ισπανία, παρότι δεν είναι ομοσπονδιακό κράτος, εφαρμόζει –από του συντάγματος της του 1978- μια πολιτική έντονής αποκέντρωσης.

    Αναγνωρίζονται 17 αυτόνομές περιοχές και 2 αυτόνομες πόλεις.
    Η καθεμία από αυτές τις περιοχές εκλέγει μια τοπική βουλή αντιπροσώπων και μια αυτόνομη κυβέρνηση.

    Κάνοντας ένα πρόχειρο υπολογισμό, με βάση τους παρακάτω συνδέσμους, έβγαλα το συμπέρασμα ότι πέρα από τη κεντρική κυβέρνηση 13 υπουργών υπάρχουν και άλλοι 190 με 250 υπουργοί καθώς και 19 τοπικά κοινοβούλια, για ένα πληθυσμό περ. 46 εκ.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Political_divisions_of_Spain
    https://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_regions_of_Spain#Institutional_organization

    Επειδή δεν τρώω ισπανικά βελανίδια, αλλά βέλγικά που θεωρούνται ανώτερης ποιότητας, μπορώ να πω ότι για το Βέλγιο, που είναι πρόσφατο ομοσπονδιακό κράτος με συγκρίσιμο πληθυσμό με την Ελλάδα, η κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποτελείται και εκεί από 14 υπουργούς στους οποίους πρέπει να προστεθούν οι 30 υπουργοί των τοπικών κυβερνήσεων, και φυσικά τα 4 τοπικά κοινοβούλια πλέον των κάτω (212) και άνω (γερουσία, 80) βουλών της κεντρικής διοίκησης.

    Είναι επομένως παραπλανητική η εικόνα που εμφανίζει η παρούσα ανάρτηση.

    Αμάν πια με τους Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που τα λέμε, όντως, αν διορίζαμε άλλους 40 υπουργούς θα είχαμε μεγαλύτερη ευελιξία στην κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    2. Προκύπτει τέτοια πρόταση από το σχόλιο μου;
      Και ποιοι είστε εσείς που μπορείτε και διορίζετε υπουργούς;

      Διαγραφή
  5. Διαφθορά, ξε-διαφθορά στα πολιτικά της Ισπανίας, όλο και κάποια... «φιλότιμη» πολιτικός, όπως π.χ. η Κυρία Carmen López ή η Κυρία Yolanda Couceiro Morín (γκουγκλίστε τες, αν δεν σας βλέπουν... χαχαχα!) θα εμφανιστεί στο προσκήνιο για να γυμνώσει - δημοσίως! - τα κάλη της και την ομορφιά της, σαν μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί (διά του... μπανίζειν!!!) η ευαισθητοποίηση του λαού στην ανάγκη πάταξης της διαφθοράς στην πολιτική ζωή της Ισπανίας... ολέ!!!

    Στο Ελλαδιστάν (κατά Χόρχε Τράγκα aka Πεσαβάρ et al.)... πότε - επιτέλους! - θα δούμε και εμείς οι καψεροί κάποια παρόμοια (a la manera española) πάταξη της πολιτικής διαφθοράς με αντίστοιχη... αποκάλυψη της «γυμνής αλήθειας»;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.