1/11/16

Περισσότεροι μαθητές στα ιδιωτικά σχολεία


Αυξήθηκαν φέτος οι μαθητές στα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια, όπως ανέφερε χθες ο υπεύθυνος Παιδείας της Νέας Δημοκρατία Μάξιμος Χαρακόπουλος. Τα στοιχεία για το μαθητικό δυναμικό που προέρχονται από το σύστημα MySchool του «ΙΤΥΕ Διόφαντος» είναι αποκαλυπτικά.

Συγκεκριμένα, τη φετινή χρονιά αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά γυμνάσια κατά 55% σε σχέση με πέρυσι. Από 5.912 μαθητές που φοιτούσαν το 2015-2016 ο αριθμός σκαρφάλωσε στις 9.189 εφέτος. Η αύξηση αυτή είναι εξίσου μοιρασμένη σε όλες τις τάξεις, γεγονός που δείχνει ότι οι γονείς προχωρούν σε μεταγραφή των παιδιών τους έχοντας αποκτήσει ιδία εικόνα της σημερινής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου», ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στα ιδιωτικά ημερήσια λύκεια οι μαθητές από 10.921 το 2015-2016 αυξήθηκαν φέτος σε 12.068. Παράλληλα, ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια γυμνάσια μειώθηκε οριακά από 272.697 το 2015-2016 σε 271.583 το τρέχον έτος, ενώ αυξήθηκε στα δημόσια ημερήσια γενικά λύκεια από 207.718 σε 210.043.



Για τη συνέχεια kathimerini

2 σχόλια:

  1. Και τώρα τι θέλει να μας πει δηλαδή η νέα δημοκρατία; Ξαφνικά βρήκαν λεφτα οι Έλληνες και στράφηκαν προς την ιδιωτική εκπαίδευση; Ή παιδεία είναι το βασικότερο κοινωνικό αγαθό που παρέχει μία δημοκρατική πολιτεία προς τα μέλη της και το αγαθό αυτό πρέπει να έχει ποιότητα και κυρίως να είναι δωρεάν, εξασφαλίζοντας την πλήρη συμμετοχή όλων σε αυτό! Συν τω χρόνω γίνεται ολοένα πιο φανερή η τάση απαξίωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οποιουδήποτε δημοσίου αγαθού και εμπορευματοποίησης όλων των αυτονόητων για τον πολίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση της ΟΙΕΛΕ για τι θέμα:

    "Με ψεύτικα στοιχεία ο Χαρακόπουλος μίλησε για διαρροή μαθητών από τα δημόσια στα ιδιωτικά σχολεία"

    https://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/harakopoylos-sta-hnaria-arvanitopoyloy-hrisimopoiise-analithi-stoiheia-gia-na

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.